URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Mai 2024, 10:27

În Podgoria începe nebunia?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare.

Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate. Păi, în ideea asta, hai să facem o haiducie la nivel de oraș și să nu mai lăsăm pe străzi să circule decât mașinile riveranilor!

Spiritul civic al celor din Podgoria nu s-a manifestat la fel de puternic atunci când concetățenilor lor li s-au demolat casele pentru a face loc drumului expres sau atunci când au dispărut spații verzi pentru a se construi parcări.

Protestatarii au găsit deja o variantă mai bună de drum, evident, la distanță de ei și pe terenul altor cetățeni, dar asta nu mai e problema lor. Probabil or fi făcut și studiu de trafic, și unul de fezabilitate, și calcule economice care să demonstreze justețea demersului.

Formidabil cum știu administratorii acestui județ să-și bată singuri cuie în talpă! Au denumit pompos șoseaua de lângă calea ferată Drum Expres, deși e de fapt o arteră care ușurează circulația celor care locuiesc pe dealuri. Avem Inel Metropolitan de Sud, și acela contestat la Cheriu, dar de fapt e un drum cu o bandă pe sens, care mai ușurează traficul în zonă.

Așa numitul Inel Metropolitan de Nord ce va trece prin Podgoria nu e decât o stradă care va servi locuitorii zonei, nicidecum o centură pe unde să zburde camioane. Adevăratul inel metropolitan de nord va fi Autostrada A3. Dar e interesant să vedem că a început contestarea unui drum care încă nici nu are traseul stabilit, nici finanțarea asigurată și nici studiile geo finalizate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
sanduivanov aka vasi13
In capul tău si al PSD nu se știe ce e aia centură.
Postat 15 Mai 2024, 14:51 de Sandu2100
Sandu mincinosu nebun
Centura nu trece printre case, in orice oras din lume centurile trec la departare. Noroc ca Filip a facut ce tura ca sigur trecea prin Cantemir, Iosia poate direct prin piata Unirii sa vada lumea centru. Vezi ca vb pe langa subiect sandu copiatoru
Postat 15 Mai 2024, 10:49 de sanduivanov
Cum asa?? La Podgoria ??
PĂI ĂȘTIA vor drum privat pt riverani, care RIVERAN înseamnă doar dacă ai buletinul pe stradă. Păi PLM eu plătesc taxe pt ei ca să se scalde in drumuri PRIVATE ??? Eu dacă am buletin pe Meșteșugarilor, Artarilor sau Vladeasa nu am voie pe strada lor ?? Eu plătesc taxe pt tot orașul, nu doar pt comfortul lor, să-și facă stradă privată dacă ii ține, ce mama dracului. La explică DEHELEAN la proști ca dacă îl votează, ii rezolva el ::::))))) DEHELEAN ii face pe proști mai proști. Ăia nu știu ce înseamnă PUD și PUZ, darămite PLM ::::))) sau a lui DEHELEAN:::::))))
Postat 14 Mai 2024, 23:41 de Sandu2100
riverani
Riverani sunt toți orădenii în acest caz ... referința protestatarilor vizând pe cei în tranzit care trec, prin sau pe lângă urbea noastră, doar către alte destinații.
Postat 14 Mai 2024, 18:45 de KP
Mai corect mesaj și slogan în același timp nu există.
Centurile se fac prin extravilan, după toate normele și standardele în materie. Mai ales că-i vorba de a doua centură, nu de o stradă printre case și prin curțile intravilane ale oamenilor. De unde să știe însă măscăricii lui Bolojan cum se face ceva bine, temeinic și durabil, din moment ce acasă la ei până și grajdul trebuie lipit de casă.
Postat 14 Mai 2024, 18:40 de KP
E ok.
Ma bucur ca a remarcat cineva ca, la fel ca si 'centura Alesd' si celelalte centuri(mai putin cea din Beius), sunt doar niste strazi prin si printre cartiere sau sate, nu sunt magistrale. Eu am locuit in Podgoria si mi-am rupt 2 masini pe hartoape si pietris asteptand sa se faca un drum serios pe acolo. Intre timp m-am saturat si m-am mutat. Se vede ca nu e usor sa faci drum mai calumea si sa nu fie utilizat de masini(aia cu accesul doar riveranilor e bataie de joc). In fine, sper sa gaseasca o solutie buna daca cea de acum nu e acceptata. Bolojan si gashca gresesc cand spun ca au doar 10 minute sa discute. Nu-i cere nimeni sa stea el acolo ci sa gaseasca pe cineva bun de dat explicatii sa stea cu oamenii si sa explice pana se clarifica tot, n-are decat sa-i rezume ala in 10 minute lui Bolo care e treaba. Valabil pentru toate proiectele, cum trebuie alte autorizatii tot asa ar trebui sa stea de vorba cu riveranii. Cei care tot o dati cu schimbarea la vot poate ne ziceti si care ar fi cealalta optiune sa intelegem si noi la ce va referiti.
Postat 14 Mai 2024, 17:38 de nihil
Solutia: VOTUL!
Daca in 9 iunie dam de pamant cu gasca penala, cei care le vor lua locul se vor gandi de doua ori inainte de a lua hotarari impotriva oradenilor!
Postat 14 Mai 2024, 12:54 de pinonel
"nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale"...
...dar nu e nici o problema daca va trece prin sufragerie. Iar daca pe buldozer este insusi Profetul, se cheama ca te-a lovit Norocul. Iar daca nici una din ipoteze nu se confirma, fiti altruisti, ginditi-va la binele pe care-l veti face omenirii, chiar ne-voluntar...
Postat 14 Mai 2024, 12:05 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON