URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Mai 2024, 14:38

Atenţie, lucrări! Traficul auto pe străzile Oneştilor şi Calea Aradului se desfăşoară cu greutate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traficul auto pe străzile de legătură cu cartierul Ioşia şi pe arterele de ieşire din Oradea spre Arad se desfăşoară cu dificultate.

Se circulă bară la bară!

Constructorii au închis începând de miercuri circulația pe strada Meşteşugarilor pentru lucrări de asfaltare, traficul fiind preluat de strada Oneştilor, unde, la ore de vârf, se circulă bară la bară.

"După închiderea străzii Meşteşugarilor, traficul auto s-a dublat pe strada Oneştilor. Pe sensul de mers către ieşirea din oraş, la ore de vârf, coada de maşini se întinde din sensul giratoriu de lângă Parcul Barcăului până la cel de la intersecţia cu Calea Aradului", s-a plâns un şofer.

Reprezentanţii municipalităţii pun aglomerația pe seama suprapunerii restricţiilor de circulaţie impuse pe strada Meşteşugarilor, care se modernizează, peste cele de reparaţii iniţiate la Calea Aradului, unde traficul auto se desfăşoară restricţionat pe o singură bandă pe sens de mers.

"Sunt două lucrări mari, care se desfăşoară în paralel şi care nu puteau fi decalate", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Lucrări cu restricţii de circulaţie

Până la sfârşitul lunii mai, constructorii urmează să finalizeze reparaţiile carosabilului din strada Calea Aradului.

Marţi drumarii au asfaltat artera pe sensul de mers dinspre zona centrală spre cartierul Ioşia, iar miercuri dimineaţă lucrările s-au mutat pe celălalt sens de mers.

"În momentul de faţă, patru echipe de muncitori lucrează la ridicarea la cotă a celor 22 de capace de canal de pe stradă", a explicat directorul Sebastian Marchiş.

Cu ocazia lucrărilor, muncitorii au închis unul dintre accesurile auto în cartierul Luceafărul, în zona dinspre Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu".

"Intrarea în cartier a fost închisă provizoriu pentru lucrări de reparaţii la trecerea peste linia de tramvai", a explicat Marchiş.

Trecerea peste linia de tramvai ar urma să fie redeschisă joi dimineaţă, dar numai provizoriu.

"În funcţie de condiţiile meteorologice, pentru că în ultimele zile se tot anunţă ploi, vrem să asfaltăm în cursul zilei de vineri şi sensul de mers dinspre cartierul Ioşia spre zona centrală, iar accesul în cartier (n.r. - dinspre Calea Aradului) va fi închis din nou pentru o zi", a declarat directorul.

Municipalitatea orădeană vrea să finalizeze până la sfârşitul lunii lucrările de modernizare a străzii Meşteşugarilor şi cele de reparaţii ale străzii Calea Aradului pentru ca acestea să poată prelua de luna viitoare traficul auto de pe Bulevardul Decebal.

Începând din cea de-a doua parte a lunii iunie, circulaţia maşinilor pe bulevard va fi sistată peste vară pentru amenajarea pasajului subteran care va fi construit de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
KP aka mama Omida
Eu zic cât de proastă poți fi sa nu înțelegi ca pt reabilitare, asfaltare modernizare traficul trebuie oprit, ca doar nu o sa faci tu asfalt tango.
Postat 16 Mai 2024, 18:54 de Sandu2100
Nu a fost vorba ca se schimba si sinele?
Daca vor sa schimbe sinele, de ce betoneaza si asfalteaza intre sine peste tot pe Aradului? Acuma ori nu vor sa schimbe sinele in final sau platim aceeasi lucrare de 2 ori? Tot asa cu Mestesugariilor, a fost vorba ca v-a fi un sens giratoriu si cu intersectia cu Lapusului, vis a vis de Cidor, iar intr-un final modernizarea strazii se termina strict inainte de intersectie, acolo ramane intersectia cu vizibilitate redusa, cu asfalt crapat, etc. Stiu raspunsul, au inclus si la reabilitarea strazii Lapusului, deci presupun ca si acel sens e platit de 2 ori, si acuma si atunci, nu? Bine ca se face, dar nu se poate si cu cap?
Postat 16 Mai 2024, 08:07 de cititor_
Lipsa de profesionalism și de organizare la primărie e deja de mare notorietate.
Cât de prost poți fi ca edil, să blochezi atât calea Aradului cât și Oneștilor-Meșteșugarilor în același timp. Zona este parcursă zilnic de vreo 10.000 de mașini cel puțin.
Postat 16 Mai 2024, 07:38 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON