URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 06 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Printre miturile perpetuate la nesfârşit despre poporul nostru drag şi nepereche, cel al îndemânării şi priceperii la treburile practice este în Top 3. Suntem harnici ca nimeni alţii, ne pricepem la orice şi găsim soluţii geniale de evitare a soluţiilor din manuale.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Cu mai mult de un deceniu în urmă, stabileam cu redacţia BIHOREANULUI apariţia în cadrul săptămânalului a unei rubrici intitulate sugestiv "Avocatul bihoreanului". De atunci şi până astăzi, aproape în fiecare săptămână, la început doar în ziar, iar odată cu dezvoltarea segmentului online şi în mediul virtual, am scris despre subiecte din mediul juridic despre care am apreciat că sunt de interes pentru publicul larg.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Situaţia sanitară din Franţa s-a degradat în ultimele zile. Între 15 şi 19 februarie numărul de cazuri pozitive a crescut cu 8 %, fapt explicat prin creşterea infecţiilor cu noile variante de virus. Actualmente varianta "britanică" are tendinţa de a deveni predominantă în marile oraşe (49% din testele RT-PCR pozitive, faţă de 6% pentru variantele "sud-africană" şi "braziliană").

Dan Simai

redactor

Dănuț Aurel Simai s-a născut pe 23 martie 1973 în Oradea. A absolvit Liceul Industrial I din Oradea în anul 1991 și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării Oradea în 2009, fiind licențiat în jurnalism la Universitatea București.

Pasionat de poezie și proză, a fost încă din liceu membru fondator al fundației Agora, care avea și un cenaclu literar.

A intrat în presă în 1995 ca reporter al cotidianului Jurnal bihorean, unde a făcut parte din secția Știri locale. S-a specializat domenii precum administrație locală, politic, sindicate. Începând din 1996 a făcut parte din secția „Anchetă” condusă de jurnalistul de investigație Florin Ciucaș.

În paralel, în perioada 1997-1999 s-a dedicat memorialisticii într-o încercare de recuperare a istoriei din perioada comunistă, colectând mărturii și creionând portrete ale membrilor Asociației Foștilor Deținuți Politici și ai Asociației Deportaților.

În anul 2002 a demisionat de la Jurnal bihorean și s-a alăturat echipei săptămânalului Bihoreanul, unde abordează majoritatea genurilor jurnalistice, de la știre și portret la anchetă, analiză și reportaj.

În anul 2007 a primit Premiul de Excelență în Mass-Media la Gala organizată de municipalitatea orădeană.

Profesorul universitar Florin Ardelean l-a caracterizat în „Istoria presei orădene” ca fiind „poate cel mai serios jurnalist al ultimului deceniu din veacul trecut, dacă ne referim la presa locală - inteligent, dinamic, migălos, rezistent la rutină, dar înainte de toate un mare caracter”.

De-a lungul timpului a colaborat cu publicații precum Transilvania Jurnal și Național, iar mai târziu cu agenția de știri Mediafax și Ziarul financiar.

Este căsătorit.

Toate articolele scrise de Dan Simai

Contact

dan.simai@bihormedia.ro

0770611798

Dan Simai

Dan Simai

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0503 RON
  • 1 EUR = 4.8784 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON