URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 09 MAI 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Veștile bune sunt rare și de obicei nu prea se împlinesc. Președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, clocea de mult să mute Grădina Zoologică din Oradea în pădurile Felixului, spre desfătarea turiștilor care nu prea au ce face în timpul petrecut prin stațiune. Prețul este o centură nou-nouță care să ducă traficul uriaș de beiușeni direct în cartierele Oradiei, fără să mai polueze stațiunea.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu, titlul nu e o glumă! Dacă Sandu Lungu, carismaticul luptător care a pus Bihorul pe hartă cu pumnul său necruţător şi dimensiunile sale respectabile, s-a pus în fruntea unei "armate" de protestatari cu care a bătut străzile Oradiei, dacă a pus mâna pe megafon pentru a se adresa mulţimii, asemenea unui lider politic, nu e de glumă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ştiţi bancul cu olteanul care, când nu are ce face, se dezbracă şi îşi păzeşte hainele? Aşa şi Guvernul nostru, de parcă n-ar fi avut atâtea alte lucruri de făcut, serioase, s-a apucat să dea săptămâna trecută o Ordonanţă menită, cică, să "debirocratizeze activitatea în cadrul microîntreprinderilor". Concret, firmele cu până la 9 angajaţi nu mai sunt obligate să aibă fişa postului pentru aceştia şi nici regulament intern...
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Aşa cum unii au nevoie să iubească, alţii simt nevoia lăuntrică de a urî. Pentru ei ura este propulsorul lumii. Ura îi ridică din pat, îi trimite la muncă, le dictează relaţiile sociale, îi face să deschidă gura, le dictează discursul şi le modelează minţile. Nefericiţi, suferinzi, chiar dacă nu ştiu asta, demni de compasiune, "urâtorii" îşi găsesc validarea prin intensitatea dezaprobării pentru ceilalţi. Preferabil pentru toţi ceilalţi.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge în vacanţă vara aceasta?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 12 aprilie 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat una dintre cele mai discutabile decizii din întreaga sa istorie. Într-o decizie obligatorie, pronunţată în recurs în interesul legii, Instanţa Supremă a stabilit că "instanţa de judecată învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale formulate împotriva unui proces-verbal de contravenţie prin care s-a aplicat sancţiunea complementară a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, NU are posibilitatea să examineze proporţionalitatea acestei sancţiuni complementare".
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Tratamentul medicamentos al ulcerului duodenal are 4 obiective majore: ameliorarea durerii, accelerarea procesului de vindecare a leziunii ulceroase, prevenirea recăderilor şi a complicaţiilor.

Dan Simai

redactor

Dănuț Aurel Simai s-a născut pe 23 martie 1973 în Oradea. A absolvit Liceul Industrial I din Oradea în anul 1991 și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării Oradea în 2009, fiind licențiat în jurnalism la Universitatea București.

Pasionat de poezie și proză, a fost încă din liceu membru fondator al fundației Agora, care avea și un cenaclu literar.

A intrat în presă în 1995 ca reporter al cotidianului Jurnal bihorean, unde a făcut parte din secția Știri locale. S-a specializat domenii precum administrație locală, politic, sindicate. Începând din 1996 a făcut parte din secția „Anchetă” condusă de jurnalistul de investigație Florin Ciucaș.

În paralel, în perioada 1997-1999 s-a dedicat memorialisticii într-o încercare de recuperare a istoriei din perioada comunistă, colectând mărturii și creionând portrete ale membrilor Asociației Foștilor Deținuți Politici și ai Asociației Deportaților.

În anul 2002 a demisionat de la Jurnal bihorean și s-a alăturat echipei săptămânalului Bihoreanul, unde abordează majoritatea genurilor jurnalistice, de la știre și portret la anchetă, analiză și reportaj.

În anul 2007 a primit Premiul de Excelență în Mass-Media la Gala organizată de municipalitatea orădeană.

Profesorul universitar Florin Ardelean l-a caracterizat în „Istoria presei orădene” ca fiind „poate cel mai serios jurnalist al ultimului deceniu din veacul trecut, dacă ne referim la presa locală - inteligent, dinamic, migălos, rezistent la rutină, dar înainte de toate un mare caracter”.

De-a lungul timpului a colaborat cu publicații precum Transilvania Jurnal și Național, iar mai târziu cu agenția de știri Mediafax și Ziarul financiar.

Este căsătorit.

Toate articolele scrise de Dan Simai

Contact

dan.simai@bihormedia.ro

0770611798

Dan Simai

Dan Simai

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0881 RON
  • 1 EUR = 4.9266 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON