URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 28 IULIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă, prin absurd, de mâine s-ar închide toate Ministerele și Agențiile din București, în mai puțin de doi ani PIB-ul României s-ar dubla. Pentru că, în mare măsură, munca birocraților se rezumă exclusiv la a-și păstra privilegiile. Iar dacă de mâine s-ar desființa toate Consiliile de Administrație la companiile de stat, jumătate dintre muzele de partid ar muri de foame și un sfert din activ ar ajunge să trăiască din alocațiile copiilor.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu-i prima oară când Bolojan vrea să rezolve probleme gingașe cu metode... inginerești. Ideea trecerii actorilor și instrumentiștilor pe contracte de muncă pe durată determinată, pentru „eficientizarea” actului cultural, reflectă un reflex al stilului managerial cu iz dictatorial care l-a făcut celebru - dar, fără îndoială, și eficient - pe fostul edil al Oradiei.
Zic şi eu
Adrian Cris
Sub conducerea lui Ilie Bolojan, căruia mai-marii partidului îi laudă performanţele obţinute ca primar al Oradiei şi, mai nou, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, organizaţia PNL va fi cea mai numeroasă la Congresul partidului din 25 septembrie. În ciuda ofertelor şi promisiunilor pe care precis i le-au făcut, Bolojan s-a ferit să-şi declare sprijinul pentru unul dintre cei doi candidaţi la şefie, premierul Florin Cîţu şi actualul deţinător al funcţiei, Ludovic Orban.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Când am văzut ştirea cu elicopterul aterizat forţat în Bucureşti, am ştiut că va urma o avalanşă de glume pe subiect. Accesul rapid la informaţie, obligaţia de a avea o părere despre orice şi uşurinţa de exprimare individuală în spaţiul public au făcut ca elicopterul acela ghinionist să plonjeze direct într-o mare de glume şi miştouri. O să ziceţi că nu doar noi am fost, că şi Ambasada Suediei a comis-o. Staţi liniştiţi, şi acolo e tot un om la butoane, poate chiar românaş de-al nostru.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Zborurile externe au fost reluate pe Aeroportul din Oradea. Ce părere aveţi despre destinaţiile operate de Ryanair (Milano, Bologna, Londra, Dusseldorf)?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
După 2 ani în care nu s-au organizat concursuri de admitere în magistratură, recent situaţia a fost deblocată şi se aşteaptă anunţurile oficiale pentru reluarea acestora. În concret, în urmă cu aproximativ 2 ani, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevederile legale care reglementau concursurile de intrare în magistratură, pe motiv că toate condiţiile de accedere erau prevăzute în regulamentele Consiliului Superior al Magistraturii, şi nu în lege.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi ("văduva neagră") şi scorpioni, care sunt foarte periculoşi atât pentru oameni, cât şi pentru animalele domestice.

Dan Simai

redactor

Dănuț Aurel Simai s-a născut pe 23 martie 1973 în Oradea. A absolvit Liceul Industrial I din Oradea în anul 1991 și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării Oradea în 2009, fiind licențiat în jurnalism la Universitatea București.

Pasionat de poezie și proză, a fost încă din liceu membru fondator al fundației Agora, care avea și un cenaclu literar.

A intrat în presă în 1995 ca reporter al cotidianului Jurnal bihorean, unde a făcut parte din secția Știri locale. S-a specializat domenii precum administrație locală, politic, sindicate. Începând din 1996 a făcut parte din secția „Anchetă” condusă de jurnalistul de investigație Florin Ciucaș.

În paralel, în perioada 1997-1999 s-a dedicat memorialisticii într-o încercare de recuperare a istoriei din perioada comunistă, colectând mărturii și creionând portrete ale membrilor Asociației Foștilor Deținuți Politici și ai Asociației Deportaților.

În anul 2002 a demisionat de la Jurnal bihorean și s-a alăturat echipei săptămânalului Bihoreanul, unde abordează majoritatea genurilor jurnalistice, de la știre și portret la anchetă, analiză și reportaj.

În anul 2007 a primit Premiul de Excelență în Mass-Media la Gala organizată de municipalitatea orădeană.

Profesorul universitar Florin Ardelean l-a caracterizat în „Istoria presei orădene” ca fiind „poate cel mai serios jurnalist al ultimului deceniu din veacul trecut, dacă ne referim la presa locală - inteligent, dinamic, migălos, rezistent la rutină, dar înainte de toate un mare caracter”.

De-a lungul timpului a colaborat cu publicații precum Transilvania Jurnal și Național, iar mai târziu cu agenția de știri Mediafax și Ziarul financiar.

Este căsătorit.

Toate articolele scrise de Dan Simai

Contact

dan.simai@bihormedia.ro

0770611798

Dan Simai

Dan Simai

Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1766 RON
  • 1 EUR = 4.9194 RON
  • 1 HUF = 0.0136 RON