URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 18 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Călin Georgescu zice că ar trebui să ieșim din NATO și UE, că nu avem nevoie de fonduri europene câtă vreme îl avem pe Dumnezeu, iar unei jurnaliste din Basarabia i-a povestit despre poporul moldovean. Numai pentru asemenea vorbe, CCR ar fi îndreptățită să nu-l lase să participe la alegerile prezidențiale...
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 18 februarie 2025, Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, o excepție de neconstituționalitate vizând un text din Codul de procedură penală ce reglementează motivele pentru recursul în casație în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Mai 2024, 09:25

Sfântul Tzancă: Profesor din Bihor sancționat pentru postările făcute pe grupul de WhatsApp al clasei

Sfântul Tzancă: Profesor din Bihor sancționat pentru postările făcute pe grupul de WhatsApp al clasei Sursa foto: captură video Tzanca Uraganu / YouTube
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De când lumea şi pământul, adolescenţii sunt greu de stăpânit, dar uneori nici profesorii lor nu sunt uşor de ţinut în frâu!

Părintele unei eleve de clasa a VI-a de la Liceul Tehnologic Dobreşti a aflat, cu stupoare, că în grupul de WhatsApp al clasei, pe care îl împărtăşeau elevii şi dirigintele (profesorul de religie Cătălin Hera), aceştia o luau la mişto, laolaltă, pe o profesoară de biologie, mai severă, şi din această pricină deloc îndrăgită de elevi.

Dirigintele a avut şi un limbaj nepotrivit cu elevii de 12-13 ani: de pildă, înainte de Crăciun, profu’ de religie le-a postat elevilor pe grup o manea a faimosului Tzancă Uraganu’, cu versuri lascive la adresa femeilor cu pielea închisă la culoare, spunându-le că este colindul pe care îl dedică clasei.

Părintele care s-a îngrozit văzând mesajele l-a reclamat la conducerea şcolii, Hera fiind anchetat de o comisie de disciplină, care l-a găsit vinovat de comportament neadecvat, l-a sancţionat cu avertisment şi l-a schimbat din funcţia de diriginte.

Bărbatul şi-a păstrat, însă, postul de profesor de religie, doar că, probabil, acum nu mai ascultă manele în timpul Postului...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Oameni care traiesc în fire
Oamenii firești, care nu-l cunosc pe Dumnezeu trăiesc după îndemnurile firii păcătoase, ale trupului. În schimb, oamenii duhovnicești, care-L cunosc pe Dumnezeu, vor trăi după îndemnurile Duhului. Oricine care nu este născut din nou sau de sus, din apă și din Duh, este un om firesc. Faptele care le fac acești oameni sunt: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Cei firești se cunosc / se văd după roade, la fel cei duhovnicești. Cei firești nu sunt mântuiți, nici n-au cum. Cerul nu acceptă lucruri murdare. Din nefericire scolile creștine nu scot intotdeauna ucenici ai lui Hristos (de multe ori nici n-au din cine) ci mai scot și niște oameni doar cu diplome. Este ca și diferența între cei care se duc la serviciu și cei care se duc la muncă.
Postat 02 Mai 2024, 13:03 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5636 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON