URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 22 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2024, 21:22

Klaus Iohannis se pensionează din învățământ: Postul pe care l-a ținut rezervat peste 20 de ani devine vacant

Klaus Iohannis se pensionează din învățământ: Postul pe care l-a ținut rezervat peste 20 de ani devine vacant Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele Klaus Iohannis se pensionează din învățământ. Astfel, catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care Iohannis o ținea rezervată încă din anul 2000, de când a fost ales primar al Sibiului, devine vacantă.

„Domnul preşedinte a iniţiat demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă”, a precizat Administraţia Prezidenţială, potrivit agenției de știri Agerpres.

Astfel, postul de profesor de Fizică în limba germană la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, pe care îl ocupase anterior, a fost scos la concurs. Concursul va avea loc în luna iulie, iar până atunci orele lui Iohannis sunt predate de un profesor „detaşat în interesul învăţământului”.

HotNews.ro amintește că, în 2019, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” comunica, pentru site-ul romaniacurata.ro, că Iohannis își rezervase una dintre catedrele de fizică începând cu anul 2000, an în care a câștigat primul mandat de primar al Sibiului.

„El a invocat două articole din Legea Educației nr. 1/2011, conform cărora cadrele didactice titulare care ocupă alte funcții publice au drept de rezervare a postului didactic pe perioada în care îndeplinesc aceste funcții. Nu există o limită de timp pentru rezervarea unei catedre, iar acea perioadă se consideră vechime în învățământ”, arată sursa citată.

Conform biografiei sale de pe site-ul Administrației Prezidențiale, Iohannis a fost elev al actualului Colegiu Brukenthal, iar din 1988 a ajuns să și predea fizica la liceul pe care îl absolvise.

Klaus Iohannis va împlini vârsta de pensionare, 65 de ani, în 13 iunie.

El este președinte al României din 2014, în 2019 câștigând și al doilea mandat.

În luna martie a acestui an, Iohannis a anunțat și că își dorește să devină șeful NATO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Sandu copiatoru
Cate conturi ai sandule, 10-15 cred ca tu scrii tu raspunzi. Te certi singur.
Postat 04 Mai 2024, 12:28 de sanduivanov
Sandu alias biggie
Numai tu sandu2100 alias biggie cand cineva isi expune parerea in loc sa discuti despre subiect tu ataci persoana , si il faci in toate felurile. Nu confunda viata ta de nimic dd sluga, de lipitor de afise ce pentru o ciorba e in stare sa f... si pe cine l-a facut. Deci tocmai ti-ai descris viata de ratat.
Postat 04 Mai 2024, 08:01 de Petre93
@Petre93
Alt obsedat care crede ca eu sunt sandu1000. Sau esti acelasi cu alt cont? Ce te doare? Ca nu ti-a marit salariul? (nu salar, salariu, poate cu ocazia asta mai inveti si tu ceva) Nu putea, nu era treaba lui. Ce stii tu care in viata ta ai stat doar cu mana intinsa, sa ti se dea. As vrea sa te vad cand ar trebui sa platesti tu niste salarii. Habar n-ai ce implica asta.
Postat 03 Mai 2024, 22:14 de Biggie
@SANDU2100 ALIAS BIGGIE
Ce-i sandule, tie rusine sa scrii cu numele de prost sandu2100? Iti aperi penelistul tradator ce se lupta cu PSD si apoi le linge dosul PSD-ului , si a facut din PNL un partid marioneta. 4 clase au cei din familia ta. Ce a facut asta pentru tara in 2 mandate, s-a plimbat cu avionul in lux prin lume in excursii, acum ii trebuie casa de 7 milioane cand preda mandatul. Da doar luxul personal l-a interesat. Nu stii tu ce salar am eu sandule, nu toata lumea e ca tine , un rata ce sta non stop cu telefonul in mana sa posteze prostiile si adulatiile tale cu penelul tau.
Postat 03 Mai 2024, 14:43 de Petre93
@Petre93
"Un gunoi, doar luxul lui, bunastrea lui conteaza. Un tradator" Esti invidios ca tu nu ai ajuns presedinte? N-aveai cum cu 4 clase. Nici acum nu pricepi rolul unui presedinte. Vrei doar sa-ti dea. Eu zic sa il injuri pe ciolacu. Oricum nu cred ar avea sens. Daca tu lucrezi pe salariul minim, inseamna ca ai fost de acord cu el. Nu te mai plange aici, Vezi ca poate mai cauta cineva un zilier cu 4 clase. Daca te ducea mintea, poate aveai si tu un salariu de 3-4000 de euro. Si sa nu injuri aici ca un birjar!
Postat 02 Mai 2024, 09:29 de Biggie
gunoi
Un gunoi, doar luxul lui, bunastrea lui conteaza. Un tradator
Postat 01 Mai 2024, 14:30 de Petre93
Pensie nemeritată
Sper să nu se bucure prea mult de ea, mai sunt probleme penale care abia îl așteaptă!
Postat 30 Aprilie 2024, 23:27 de Adrian1965
inca o pensie speciala care ar trebui eliminata
Nu există o limită de timp pentru rezervarea unei catedre, iar acea perioaă se consideră vechime în învățământ”, arată sursa citată. Adica ia pensie de primar, pensie de presedinte, daca ocupa alta functie publica, mai ia pensie de functionar public si de-acolo, dar aduna si 35 de ani de vechime ca profesor si ia inca o pensie intreaga de profesoral, desi a predat 5 ani. Tot pensie speciala e si exceptia asta, care ar trebui stearsa din lege.
Postat 30 Aprilie 2024, 23:11 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5756 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON