URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Mai 2024, 18:20

Trei meciuri în 8 zile: Fotbaliştii de la FC Bihor încep seria jocurilor vineri, cu CSC Peciu Nou

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După trei jocuri susținute în deplasare, pentru fotbaliştii de la FC Bihor urmează trei partide pe teren propriu, care se vor desfăşura într-un interval de doar opt zile, având în vedere că Federaţia Română de Fotbal a programat o etapă intermediară în Liga 3 pentru după Paști.

Întâi, în acest weekend, chiar de Vinerea Mare, de la ora 18, roş-albaştrii vor primi replica celor de la CSC Peciu Nou, apoi, marţi, 7 mai, de la aceeaşi oră 18, FC Bihor va juca acasă cu Phoenix Buziaş, pentru ca sâmbătă, 11 mai, tot de la ora 18 (ora de disputare a jocurilor din Liga 3 în luna mai), la Stadionul Iuliu Bodola, fotbaliştii orădeni să primească replica timişorenilor de la Politehnica.

Reamintim că după cinci etape în play-off, FC Bihor şi-a asigurat participarea la barajul de promovare în Liga 2 de pe primul loc. Formaţia orădeană nu mai poate fi detronată din fotoliul de lider al clasamentului în cele patru etape mai rămase de disputat.

Ultimul joc înainte de baraj, cel care va fi şi ultimul din play-off, este programat pentru data de 18 mai, de la ora 18, la Peciu Nou.

De remarcat că în cele trei jocuri din deplasare pe care bihorenii le-au susţinut în returul din play-off, ei au obţinut punctaj maxim, neprimind niciun gol: şi-au adjudecat două victorii clare, cu 3-0, atât pe terenul echipei CSC Peciu Nou, cât şi pe cel al formaţiei Phoenix Buziaş, după care a venit victoria din derby-ul de la Timişoara, cu Politehnica (1-0).

„Ne aşteaptă trei jocuri destul de interesante, având în vedere pregătirea lor, pentru că sunt trei jocuri în opt zile şi normal că nu este uşor să pregăteşti trei jocuri în opt zile, ţinând cont că noi suntem deja calificaţi pentru jocurile de baraj. Nu este uşor pentru că trebuie să ţinem jucătorii capacitaţi la aceste dispute, având în vedere că gândul lor zboară numai la baraj, dar aceasta este datoria noastră să îi facem să înţeleagă că sunt jucători profesionişti şi că pentru noi foarte important este obiectivul pe care îl avem. Ne dorim foarte mult ca şi publicul să fie în număr cât mai mare alături de noi”, a declarat antrenorul principal al echipei FC Bihor, Florin Farcaș.

Pentru partida de vineri de la ora 18, programată la Stadionul Iuliu Bodola, cu cei de la CSC Peciu Nou, tehnicianul formaţiei orădene se confruntă cu trei probleme de efectiv. Pe lângă mai vechii accidentaţi Alexandru Stoian şi Răzvan Gunie, a apărut acum indisponibilitatea lui Luca Tincău, accidentat şi el la meciul cu Poli Timişoara.

În cealaltă partidă de vineri de la ora 18, din etapa a 6-a a play-off-ului Seriei a 8-a a Ligii a III-a, Phoenix Buziaş va primi replica echipei Politehnica Timişoara.

Înaintea acestor jocuri, în clasament, FC Bihor are 59 de puncte, Politehnica Timişoara - 47 de puncte, CSC Peciu Nou - 39 de puncte, iar Phoenix Buziaş - 36 de puncte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
fece
Mult insuccessss, fecebibor!
Postat 02 Mai 2024, 19:39 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON