URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2024, 11:09

Ofertă bogată pentru orădenii care vor să sărbătorească 1 și 8 Martie. O listă de evenimente!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mărţişoarele de 1 Martie şi florile de 8 Martie pot fi însoţite în acest an şi de alte cadouri valoroase, care să marcheze debutul unui sezon înfloritor.

Multele evenimente plănuite la începutul lunii martie în Oradea au în prim-plan artişti locali, invitaţi din ţară, precum şi din străinătate, iar oferta muzicală este felurită.

În armonie

Armonia Venue găzduieşte un eveniment aparte pentru a celebra prima zi a noului sezon, unul ce vine cu speranţe şi mai mult soare. La "Armonia primăverii", oaspeţii vor degusta dintr-un meniu special, udat cu răcoritoare şi vinuri, în timp ce atmosfera va fi asigurată de Smiley şi de hiturile sale, cum sunt "Oameni", "De unde vii la ora asta?" sau "Aia e". Pentru a lua parte la evenimentul pregătit de gazde, orădenii trebuie să scoată din buzunar 200 de lei.

Tot pe 1 martie, Noo’vo Resto Lounge întâmpină primăvara cu o seară specială, cu muzică live, adusă de orădenii Adina şi Tomi, iar locurile trebuie rezervate din timp.

În preajma Zilei Internaţionale a Femeilor vor fi mai multe spectacole cu ritm. De pildă, în seara de 6 martie, Direcţia 5 aduce Senzitiv Live Tour pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru care încă mai pot fi cumpărate bilete, la preţuri de 120 şi de 140 de lei, de pe platforma iabilet.ro.

Săruturi furate

În seara de 8 martie, domnişoarele şi doamnele sunt invitate la o sărbătoare muzicală pregătită de Filarmonica de Stat sub bagheta tânărului dirijor moldovean Cristian Spătaru, apreciat de publicul meloman din Oradea, inclusiv la deschiderea spectaculoasă a stagiunii 2022-2023 cu "Carmina Burana".

Concertul din 8 martie este intitulat "Besos robados" (Săruturi furate) şi este prezentat drept o gală de muzică spaniolă şi mexicană, cu melodii celebre, precum „Granada", „La Cucaracha", „Bésame mucho", „Mexico lindo", „Solamente Una Vez", „La Paloma", „Júrame".

Soliştii serii vor fi tenorii Hector Lopez şi Cristian Mogoşan, bas-baritonul Cristian Hodrea şi violonistul Nagy Kálmán. Accesul va fi gratuit pentru femei, drept cadou de ziua lor. Domnii vor plăti 50 de lei pentru bilete.

Party cu Faydee

În aceeaşi seară de 8 Martie, Noo’vo Resto Lounge cheamă orădenii la un spectacol cu trupa Blue Monday, condusă de Dutka Andras. "Vino să te distrezi şi să sărbătoreşti într-un mod relaxat, fie cu prietenele, fie alături de jumătatea ta. Rezervă-ţi locul acum la 0750.432.211!", îndeamnă gazdele.

Ambasador Oradea organizează, de asemenea, tot pe 8 Martie, un "exclusive party" cu invitaţi speciali, în frunte cu cântăreţul australian Faydee ("Laugh till you cry", "Maria"), alături de DJ Jonnessey şi MC Aner. Un bilet standard costă 100 de lei, cu bufet inclus, iar unul de tip VIP, 200 de lei (rezervări la numărul 0783.111.444).

Tot de Ziua Internaţională a Femeii, la Lokal, în centrul Oradiei, Luna Amară va da un concert care celebrează 20 de ani de la debutul formaţiei cu albumul "Asfalt" (50 de lei, iabilet.ro).

Eşarfă în dar...

Şirul concertelor de primăvară nu se opreşte, aşa că pe 9 martie, pe scena de la Noo’vo Resto Lounge va urca trupa Taxi, preţul unui bilet fiind de 100 de lei. "Cu hituri memorabile precum «Criogenia salvează România» sau «Jumătatea mea», TAXI te va purta într-o călătorie muzicală în timp, aducându-ţi aminte de momentele pline de energie şi inovaţie", spun organizatorii.

Periplul muzical continuă în acelaşi local şi pe 10 martie, cu alţi invitaţi de seamă: Mircea Baniciu (foto), Vlady Cnejevici & Teo Boar. "Mircea Baniciu & Band vor interpreta cele mai îndrăgite piese, precum «Andrii Popa», «Eşarfă în dar», «Tristeţi provinciale» şi multe altele!", anunţă gazdele. Biletele se pot cumpăra online, de pe iabilet.ro, la preţul de 125 de lei.

Tu cum alegi să întâmpini primăvara?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON