URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 27 MAI 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bine i-a făcut Armata lui Bolojan că l-a sabotat cu ocazia dezvelirii statuii Regelui Ferdinand Întregitorul! Pentru că la ora asta Armata nu este a ţării, a poporului, ci a infractorilor care conduc România, a generalilor ceaușiști care furau din rația soldatului și care au dat ordin să se tragă în populație la Revoluție.
Zic şi eu
Adrian Cris
Deja de mult timp Partidul ne toarnă în cap minciuna că toţi politicienii sunt "aceeaşi mizerie", deşi nu toţi fac totul ţăndări ca în ultimii doi ani. Sper, totuşi, să ieşim din capcana asta pe 26 mai, fiindcă totdeauna putem alege din ceea ce avem. La urma urmei, nici în viaţa unui om nu-şi găseşte nimeni jumătatea cea mai inteligentă, sexy, fermecătoare şi harnică, dar de alegere fug doar mizantropii, cei care vor să moară singuri.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Dacă credem că schimbarea va veni odată cu tinerii, poate ar trebui să ne mai gândim. Am cunoscut mulți tineri politicieni, membri prin organizațiile de tineret ale diverselor partide, și am constatat cu amărăciune că nu sunt cu nimic mai deosebiți decât cei mari, la statutul cărora aspiră. Vorbesc la fel, gândesc la fel, unii chiar se îmbracă la fel cu șefii...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine intenţionaţi să votaţi duminică, 26 mai, la alegerile pentru Parlamentul European?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Iniţiativa de revizuire a Constituţiei în sensul interzicerii ocupării funcţilor publice de către persoane condamnate este constituţională. Recent, a fost publicată pe site-ul Curţii Constituţionale Decizia nr. 222 din 9 aprilie 2019 prin care Curtea Constituţională a stabilit că iniţiativa de revizuire a Constituţiei, iniţiată de un număr foarte mare de cetăţeni, este constituţională şi poate să îşi continue parcursul legislativ.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Deşi numărul cazurilor de cancer al stomacului sunt în continuă scădere, totuşi această boală rămâne încă o problemă, studiile epidemiologice sugerând că riscul de a face boala este mai mare la clasele sociale cu nivel socio-economic scăzut. Consumul îndelungat de alimente cu un conţinut mare de nitriţi (cum sunt cele uscate, sărate şi afumate) poate determina apariţia bolii, alături de acţiunea unor bacterii. 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Bihoreanul tipărit

Umfl-o, Ramona! Zeci de orădence au ajuns pe mâna Ramonei Fizeşan, o impostoare care se declara cadru medical şi le injecta acid hialuronic
Bihoreanul tipărit
Zeci de orădence au ajuns pe mâna Ramonei Fizeşan, o impostoare care se declara cadru medical şi le injecta acid hialuronic în buze, nas şi cearcăne, într-un salon neautorizat în care vindea şi haine. Orădeanca este anchetată pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii, dar BIHOREANUL a aflat că ar putea avea în curând noi "tovarăşi" de dosar, căci poliţiştii vor lua la rând saloanele, clinicile şi cabinetele stomatologice care oferă prestaţii similare, tratamente care ar trebui să se afle exclusiv în competenţa chirurgilor plasticieni.
F(r)actura de încălzire: BIHOREANUL a aflat de ce au explodat facturile pe luna ianuarie în Oradea
Bihoreanul tipărit
În Oradea, facturile de întreţinere pentru luna ianuarie au crescut cu 36%, ajungând la sume record de aproape 1.000 lei pentru un apartament cu patru camere. Pe fondul răcirii vremii şi al scumpirii cu 8% a gigacaloriei, conducerea societăţii Termoficare a prelungit cu 7 zile perioada de facturare, preocupată cu repararea turbinei pe gaz care a provocat pierderi de peste un milion de euro în doar trei săptămâni.
25 Februarie 2019, 13:00
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Falsa esteticiană din Oradea a făcut zeci de victime
Bihoreanul tipărit
Luni, 25 februarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul "Oradea noastră". Din această ediţie aflaţi că zeci de orădence au ajuns pe mâna Ramonei Fizeşan, o impostoare care se declara cadru medical şi le injecta acid hialuronic în buze, nas şi cearcăne, într-un salon neautorizat în care vindea şi haine. Orădeanca este anchetată pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii, dar BIHOREANUL a aflat că ar putea avea în curând noi „tovarăşi” de dosar, căci poliţiştii vor lua la rând saloanele, clinicile şi cabinetele stomatologice care oferă prestaţii similare, tratamente care ar trebui să se afle exclusiv în competenţa chirurgilor plasticieni. De asemenea, BIHOREANUL vă spune de ce au explodat facturile de încălzire în Oradea, dar şi că orădenii care au înregistrat marca Arsenie Boca au fost daţi în judecată de Biserică, iar staţiunea Băile Felix riscă să dispară, fără ca cineva să ia măsuri.
25 Februarie 2019, 00:00
Farmaciile Oradiei: Rețeaua farmaciilor din oraș are „strămoși” vechi și renumiți (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Încă din vremurile în care exista doar în vatra Cetăţii, Oradea avea vraci, spiţeri şi bărbieri-chirurgi de meserie, ai căror urmaşi au ajuns în epoca industrială să ofere cele mai noi produse din domeniu şi să fie între cei mai respectaţi membri ai societăţii.
24 Februarie 2019, 12:57
Eșecuri... de succes: Un tânăr orădean de 23 de ani a lansat prima carte cu poveşti despre afaceri ratate
Bihoreanul tipărit
Volumul „Eșecuri de succes” cuprinde poveștile a 70 de oameni de afaceri români, care conduc business-uri de milioane de euro și care-și mărturisesc nereușitele, vrând să-i încurajeze pe cei care se tem să rateze.
23 Februarie 2019, 18:11
Fuga de poştă: Din lipsă de personal, în unele localităţi din Bihor nu mai ajunge niciun poştaş (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Din lipsă de poştaşi, sătenii din Bihor îşi primesc corespondenţa cu întârziere sau pe bază de „autoservire”. Salarizarea la minimum, precaritatea dotărilor şi volumul mare de muncă au provocat dezertări masive din sistem, Poşta confruntându-se cu o criză de personal agravată de managementul defectuos care a dus la ruină atât serviciile, cât şi însuşi Palatul Poştelor din Oradea.
22 Februarie 2019, 08:06
Urgenţe... lente: Pompierii bihoreni ajung tot mai greu la incendii, din cauza maşinilor vechi
Bihoreanul tipărit
Pompierii bihoreni intervin la incendii cu maşini vechi de peste 20 de ani, care abia se târăsc pe şoselele din judeţ şi se defectează frecvent. În timp ce Guvernul ignoră necesitatea înnoirii dotărilor depăşite, ISU Crişana caută sprijinul administraţiilor locale, primii sărindu-le în ajutor primarii de comune, care cumpără maşini şi apoi le donează militarilor sau îşi înfiinţează propriile servicii de pompieri voluntari.
21 Februarie 2019, 08:08
Abureala-Couture: Un reportaj amplu despre păcăleala Bihor Couture a apărut într-o revistă din Germania (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Un reportaj amplu despre cojocul de Beiuş şi, mai ales, despre lipsa meşteşugarilor care să-l confecţioneze, a fost publicat într-o revistă din Germania. Jurnaliştii revistei „Brand eins” au vizitat zona Beiuşului şi confirmă ceea ce şi BIHOREANUL a dezvăluit: campania „Bihor Couture”, de promovare a cojocului artizanal local, este o păcăleală, deoarece nu mai e cine să coasă aceste piese de vestimentaţie.
20 Februarie 2019, 13:31
Achiziţii pe alese: Consiliul Judeţean Bihor risipeşte banii pe achiziţii inutile şi făcute cu dedicaţie
Bihoreanul tipărit
Cum toacă banii Consiliul Judeţean: fără program anual de achiziţii, fără să-şi anunţe public intenţiile şi făcând licitaţii doar atunci când nu le poate ocoli. Contrar obligaţiilor de eficienţă şi transparenţă, CJ Bihor împiedică concurenţa între firme, atribuind contracte cu dedicaţie şi evitând să aleagă între oferte mai multe şi mai ieftine, practici prin care favorizează clientela abonată la bugetul judeţului.
20 Februarie 2019, 09:45
Mărţişor cu vedete: În primele zile ale primăverii, Horia Brenciu, Direcţia 5, Antonia şi Azur vin la Oradea. Vezi unde şi pe ce bani!
Bihoreanul tipărit
Vremea festivalurilor în aer liber e încă departe, dar orădenii nu se pot plânge că nu au oferte de distracţie. Mărţişorul şi Ziua Femeii vor fi sărbătorite în Oradea nu doar cu flori şi cadouri, ci şi cu petreceri cu invitaţi de top, pentru toate gusturile. În primele zile ale primăverii, orădenii vor avea parte de concerte de excepţie, marca Horia Brenciu, Direcţia 5, Antonia şi Azur.
20 Februarie 2019, 08:00
Ţeapă între VIP-uri: Un Porsche Panamera „mânărit”, doi cunoscuţi afacerişti orădeni la cuţite şi un notar urmărit penal
Bihoreanul tipărit
Odinioară prieteni, doi cunoscuţi afacerişti au devenit duşmani din pricina unui Porsche Panamera în valoare de 70.000 de euro. Florin Derecichei, patronul sălii Gym Palace, îl acuză pe Cornel Hoble, proprietarul Fitness Center şi fondatorul clubului Heat, că l-a ţepuit taxându-l de două ori pentru bolidul de lux pe care i l-a adus din străinătate şi pe care apoi i l-a furat pur şi simplu, fără teama de a fi tras la răspundere, fiindcă îşi ticluise documente cu semnături false, în complicitate cu o altă celebritate locală: notarul Laurenţiu Tomulescu.
19 Februarie 2019, 08:07
Obligaţi la credite: Bolojan caută soluţii pentru acoperirea găurii de 6,6 milioane euro provocată Oradiei de Guvern
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea caută soluţii pentru acoperirea găurii de 6,6 milioane euro care ar putea fi dată oraşului de noul mod de calculare a alocărilor bugetare. Conducerea municipalităţii exclude varianta împovărării populaţiei printr-o nouă majorare de taxe, luând în schimb în considerare vânzarea unor proprietăţi, eşalonarea unor datorii şi contractarea unui nou credit care ar putea creşte gradul de îndatorare de 19%.
18 Februarie 2019, 10:22
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit! Doi afacerişti orădeni cunoscuţi au devenit duşmani din pricina unui Porsche Panamera
Bihoreanul tipărit
Odinioară prieteni, doi cunoscuţi afacerişti au devenit duşmani din pricina unui Porsche Panamera în valoare de 70.000 de euro. Florin Derecichei, patronul sălii Gym Palace, îl acuză pe Cornel Hoble, proprietarul Fitness Center şi fondatorul clubului Heat, că l-a ţepuit taxându-l de două ori pentru bolidul de lux pe care i l-a adus din străinătate şi pe care apoi i l-a furat pur şi simplu, fără teama de a fi tras la răspundere, fiindcă îşi ticluise documente cu semnături false, în complicitate cu o altă celebritate locală: notarul Laurenţiu Tomulescu. Din acelaşi număr aflaţi şi că pompierii bihoreni ajung tot mai greu la incendii, din cauza vechimii parcului auto, că în unele localităţi din Bihor nu mai ajunge niciun poştaş, dar şi cum Consiliul Judeţean risipeşte banii pe achiziţii inutile şi făcute cu dedicaţie.
18 Februarie 2019, 00:00
Crimă legală! Procurorii din Beiuş au închis dosarul vânătorilor care au împuşcat doi câini, dintre care unul mortal
Bihoreanul tipărit
Procurorii din Beiuş au închis dosarul vânătorilor care au împuşcat mortal câinele unei familii din Ştei şi au rănit grav patrupedul unui sătean din Hotărel. Acuzaţi de uz de armă fără drept, uciderea, respectiv rănirea cu intenţie a animalelor, cei trei vânători au scăpat de anchetă pe motiv că animalele hoinăreau neînsoţite pe un fond de vânătoare, caz în care pot fi ucise fără restricţii.
Vremea judecăţii: Directorii societăţilor locale din Oradea îşi dau examenul de capacitate la un an de la 'înscăunare'
Bihoreanul tipărit
Directorii societăţilor locale îşi dau examenul de capacitate la un an de la "înscăunare". Primarul Ilie Bolojan evaluează activitatea şefilor OTL, CAO şi ADP, în funcţie de indicatorii de performanţă negociaţi la instalare, neîndeplinirea acestora riscând să se lase cu tăieri din salariu, iar atingerea lor cu... mărirea normelor.
15 Februarie 2019, 08:07
Avere... uitată: Cum a aflat Primăria Oradea că este proprietara terenului necesar noului cămin de la Universitate
Bihoreanul tipărit
În timp ce se ruga de Universitate să-i dea voie să construiască un cămin în campusul studenţesc, Primăria Oradea n-a ştiut că era, de fapt, proprietara terenului. După ce, într-un final, Senatul universitar şi-a dat acordul ca Primăria să facă investiţii pentru studenţi, consilierii locali au aprobat întăbularea pentru aproape tot campusul universitar, deoarece municipalitatea a câştigat în instanţă terenul în urmă cu 10 ani.
14 Februarie 2019, 16:26
Primare, vrem parcare! Un loc la trei mașini: Criza locurilor de parcare din centrul Oradiei, fără soluţii până anul viitor (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Criza locurilor de parcare, în care un loc revine la trei maşini, nemulţumeşte locuitorii din toate zonele Oradiei. Cele 76.640 de autoturisme ale orădenilor îşi dispută 25.904 locuri de parcare, generând situaţii aberante în care riveranii din centrul oraşului îşi lasă maşinile pe străzi îndepărtate, iar orădenii din cartiere licitează parcările de domiciliu la preţuri care pot ajunge şi la 2.000 lei pe an.
„Arsă” pentru prăjitură! O orădeancă a fost amendată de Direcția Antifraudă fiindcă le-a vândut de Crăciun prăjituri unor cunoscuţi
Bihoreanul tipărit
Atenţie la ce postaţi pe Facebook! Antifrauda "calcă" şi persoanele fizice pentru micile afaceri promovate pe reţeaua de socializare. O orădeancă pasionată de patiserie a fost amendată luna trecută de inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă fiindcă de Crăciun anunţase pe internet că face prăjituri pentru cunoscuţi, contracost.
13 Februarie 2019, 08:03
Reţeaua UDMR: BIHOREANUL vă dezvăluie „suveica” prin care UDMR îşi alimentează ONG-urile de casă cu bani de la Consiliul Județean
Bihoreanul tipărit
După ce au înzecit bugetul pentru asociaţii şi fundaţii, reprezentanţii CJ şi ai UDMR Bihor şi-au abonat la resursele publice propriile ONG-uri, promiţând acţiuni pentru comunitatea maghiară, dar dirijând banii prin firmele pe care tot ei le deţin, iar la acuzaţiile concrete de abuz, fals şi deturnare de fonduri se declară victime ale unei „campanii anti-maghiare”, orchestrată de opoziţie şi „acoperiţi” ai serviciilor secrete.
Şteiul sub Cod roşu! Explozia de la Corsar Gaz putea arunca în aer 83.000 de butelii
Bihoreanul tipărit
Explozia de la Staţia de îmbuteliere a gazului Corsar Gaz din Ştei, urmată de incendiu, a declanşat, pentru a doua oară în ultimii ani, planul roşu de acţiune în Bihor. Ancheta declanşată în urma deflagraţiei soldate cu rănirea a 7 persoane, dintre care 4 grav, a scos la iveală că muncitorii nu purtau echipament de protecţie corespunzător şi că hala în care încărcau buteliile era racordată la o sursă de încălzire neconformă.
11 Februarie 2019, 11:00
Nu rataţi BIHOREANUL tipărit! Noi dezvăluiri ce arată cum UDMR îşi alimentează ONG-urile de casă cu bani de la Consiliul Judeţean
Bihoreanul tipărit
Luni, 11 februarie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: BIHOREANUL vă prezintă o parte din "suveica" prin care UDMR îşi alimentează ONG-urile de casă cu bani de la Consiliul Judeţean Bihor. După ce au înzecit bugetul pentru asociaţii şi fundaţii, reprezentanţii CJ şi ai UDMR Bihor şi-au abonat la resursele publice propriile ONG-uri.
11 Februarie 2019, 00:00
Made in Oradea: Doi orădeni, soț și soție, creează genți de lux unicate, pentru clienți din toată lumea (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Doi orădeni, soţ şi soţie, creează genţi de lux, unicate, pentru clienţi din toată lumea, la preţuri care ajung chiar şi la aproape 2.000 de dolari. Genţile şi accesoriile marca 74 Street Bags, realizate artizanal de Daciana şi Mircea Bule, au fost prezentate în revista Vogue UK, între clienţii orădenilor numărându-se National Geographic, o autoare de bestselleruri şi un milionar american.
Ia banii şi fugi! Patronul unei firme de sticlă securizată din Nojorid încasează avansuri pentru lucrări pe care nu le mai execută
Bihoreanul tipărit
Atenţie, escroc! Patronul unei firme de sticlă securizată din Nojorid încasează avans pentru lucrări pe care nu le mai execută niciodată. Fiu al unui funcţionar din Consiliul Judeţean şi nepot al primarului comunei Nojorid, Răzvan Baba a adunat cel puţin 15 reclamaţii pentru înşelăciune, între cei păcăliţi fiind chiar şi un poliţist!
08 Februarie 2019, 10:48
Şcoala... din fabrică: Din această lună, sute de elevi din Bihor vor face orele de ştiinţe în laboratoarele Celestica (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Din această lună, sute de elevi din Bihor vor face orele de ştiinţe în laboratoarele companiei Celestica. Primii care vor aplica efectiv noţiunile învăţate la chimie, fizică şi informatică în sediul firmei producătoare de echipamente electronice sunt elevii Şcolii Gimnaziale Oltea Doamna şi ai Liceului Teoretic Arany János din Salonta.
Interviu cu Sebastian Văduva: „Oradea şi-a creat singură handicapul salariilor modeste”
Bihoreanul tipărit
Emigrat cu familia în SUA, unde a început să lucreze la 13 ani, iar la 17 a ajuns proprietarul unei carmangerii, apoi MBA în economie şi profesor la o universitate cu 26.000 studenţi, Sebastian Văduva este unul dintre cei mai experimentaţi economişti orădeni. În interviul acordat BIHOREANULUI, profesorul analizează carenţele şi atuurile economiei locale, sugerând idei şi teme de reflecţie celor activează sau vor să intre în afaceri. Poate cel mai de luat în seamă este subiectul salariilor modeste şi felul cum poate fi depăşit acest handicap pe care Oradea şi Bihorul, ca de altfel toată România, şi l-au creat singure...
07 Februarie 2019, 08:07
Ballade pour… Oradea: Cel mai de succes pianist al tuturor timpurilor, Richard Clayderman, va concerta la Teatrul Regina Maria
Bihoreanul tipărit
Pianistul care a vândut 150 milioane de albume în toată lumea şi a intrat în Cartea Recordurilor va concerta, pe 17 martie, pe scena Teatrului Regina Maria, într-un spectacol ce promite să aducă în faţa publicului elemente din toate cele şapte arte. Richard Clayderman se întoarce la Oradea după 14 ani şi este de aşteptat să-şi prezinte cele mai celebre cântece, începând cu mult ascultata "Ballade pour Adeline"…
06 Februarie 2019, 19:36
S-au „dezgheţat” gropile! Străzile din Oradea s-au umplut de gropi, spre revolta şoferilor, dar şi a pietonilor (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Străzile Oradiei s-au umplut de gropi, spre revolta şoferilor şi a pietonilor deopotrivă. Iarna bogată în omăt, sarea folosită la deszăpezire şi episoadele frecvente de îngheţ şi dezgheţ au produs de trei ori mai multe cratere decât în anii anteriori, începând din cartiere precum Rogerius, Ioşia, Episcopia şi Podgoria, până în centru.
Spărgătorii din 'Beverly Hills': O gaşcă de hoţi opriţi cu focuri de armă de poliţişti a golit de bani şi bijuterii vilele a şapte VIP-uri din Oradea
Bihoreanul tipărit
Înainte să fie prinşi cu focuri de armă, hoţii care au încercat să spargă centrul Fan Courier din Aleşd au dat iama prin vilele unor VIP-uri din Oradea. Acţionând noaptea, mascaţi, atenţi la camerele de supraveghere pentru a nu fi identificaţi, hoţii au dat lovituri de aproape 250.000 lei, între victime numărându-se inclusiv patronul grupului Nutrientul, cunoscutul magnat Iosif Pazuric.
06 Februarie 2019, 08:08
Pásztor la DNA: Șeful CJ Bihor, Pásztor Sándor, în vizorul procurorilor anticorupţie pentru că a dat ilegal bani publici unei fundaţii de casă a UDMR
Bihoreanul tipărit
Finanţarea frauduloasă a ONG-urilor UDMR-iste l-a făcut pe şeful Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, "client" al procurorilor anticorupţie. După ce a sponsorizat din greu Fundaţia Varadinum, atât de la bugetul propriu al CJ, cât şi prin Direcţia Social Comunitară şi prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, politicianul este suspectat de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, dar şi de fals şi uz de fals, primele ilegalităţi fiindu-i acoperite cu altele, comise prin măsluirea unor acte din evidenţele informatice ale instituţiei.
Oradea 'verticală': Primarul Ilie Bolojan insistă cu supraimpozitarea cu 50% a clădirilor cu un singur nivel din centrul oraşului
Bihoreanul tipărit
Primarul Ilie Bolojan pledează pentru supraimpozitarea cu 50% a clădirilor cu un singur nivel din centrul oraşului, printr-un studiu care să-i confirme iniţiativa. Studiul de arhitectură întocmit de firma Planwerk recomandă supraînălţarea a 93 de case, pentru a creşte suprafaţa construită în zona ultracentrală, fără a ţine cont de dreptul la proprietate, de birocraţia care îngreunează investiţiile şi de certurile dintre vecini.
04 Februarie 2019, 10:47
  1 2 3  5  7 8 9  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.256 RON
  • 1 EUR = 4.7612 RON
  • 1 HUF = 0.0146 RON