URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 IUNIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Spuneam odată, cu părere de rău, că Oradea nu va fi niciodată cum e Clujul, referindu-mă în principal la diferenţa dintre universităţi. Acum spun că Oradea nu va fi niciodată ca Bucureştiul, dar din fericire, când văd ce mizerie este la ei în domeniul gunoaielor. Şi când spun gunoaie, nu mă refer doar la cele din pubele...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu-i prima oară când Bolojan vrea să rezolve probleme gingașe cu metode... inginerești. Ideea trecerii actorilor și instrumentiștilor pe contracte de muncă pe durată determinată, pentru „eficientizarea” actului cultural, reflectă un reflex al stilului managerial cu iz dictatorial care l-a făcut celebru - dar, fără îndoială, și eficient - pe fostul edil al Oradiei.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam 8,5% dintre bihorenii care s-au prezentat la urne în decembrie 2020 și au votat AUR au contribuit la o premieră pe care, sunt singur, nu și-o doreau nici ei: Bihorul este primul județ cu un parlamentar condamnat în timpul mandatului pentru fapte de violență.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Românii au grijă mai mare de automobilul personal decât de propriul corp. Mașinile sunt duse la timp la revizii și la ITP nu doar pentru că le iubim mai mult decât pe noi înșine, ci și pentru că așa zice legea, iar dacă nu o respecți, faci buba la buzunar. Și aici ajungem la miezul problemei, un miez care frige mai tare decât centrul soarelui - legea! Imaginați-vă ce răzmeriță ar fi în țărișoară dacă toți cetățenii ar fi obligați („obligați”, nu „să aibă dreptul”) să facă o dată pe an un set integral de analize! Atunci să vezi discursuri despre dictatură medicală, nu ca acum, cu vaccinurile!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că Inspectoratul Școlar l-a schimbat din funcție pe directorul Colegiului Gojdu, Florin Nicoară?


De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 mai 2021 a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, cunoscută popular ca "legea brăţărilor electronice". Prin această lege se stabilesc condiţiile în care persoanele arestate la domiciliu sau aflate sub control judiciar, precum şi cele împotriva cărora s-a emis un ordin de protecţie, sunt obligate să poarte un dispozitiv electronic ce permite localizarea lor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Tratamentul medicamentos al diabetului zaharat cuprinde antidiabeticele orale şi insulinele. Diabetul non-insulino-dependent care nu poate fi controlat prin regimul dietetic răspunde bine la grupa medicamentelor pe bază de derivate de sulfoniluree (cum este tolbutamidul sau glipizidul), care sunt uşor de folosit şi, după majoritatea specialiştilor, sigure. Vezi mai departe ce mediamente se folosesc și când este nevoie de tratament cu insulină...

Bihoreanul tipărit

Atac la coroane: De la 1 iunie, coroanele din plastic sau cu sârmă vor fi interzise în cimitirul din Oradea (FOTO)
Știri Bihor
Administraţia Domeniului Public va interzice din 1 iunie vânzarea coroanelor din plastic sau cu sârmă în pieţele orădene şi depunerea lor la cimitir. Confruntată cu costuri lunare de peste 60.000 lei pentru gestionarea gunoaielor adunate de pe morminte, conducerea ADP recomandă producătorilor să se reprofileze pe materiale ecologice, iar aparţinătorilor să se limiteze la un buchet de flori ori chiar să doneze banii de coroane familiilor îndoliate ori bisericilor, pentru ajutorarea săracilor.
Nu ratați BIHOREANUL tipărit: Cum a fost făcută una cu pământul o așezare dacică, prin indiferența autorităților din Bihor
Bihoreanul tipărit
Luni, 26 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiecte: Primarul din Lugaşu de Jos a "îngropat" vestigiile unei aşezări dacice în care s-au găsit monede, podoabe, arme şi unelte vechi de 2200 de ani; De la 1 iunie, coroanele din plastic sau cu sârmă vor fi interzise în Cimitirul Municipal din Oradea; Un bărbat din Buntești își terorizează, bate și înșală consătenii, inclusiv pe oamenii legii, dar rămâne nepedepsit; O judecătoare din Oradea este anchetată de Inspecţia Judiciară fiindcă a scris pe un forum al magistraţilor că a fost cercetată abuziv chiar de... Inspecţia Judiciară; Veterinarii orădeni se confruntă cu un val de infestări cu căpuşe ale animalelor de companie; Orădeanul "Boier" se laudă pe internet că a mâzgălit Palatul Vulturul Negru şi Casa Poynar...
26 Aprilie 2021, 00:00
Şcoala lui 'Péter bácsi': Un grup de orădeni au amenajat prima grădină comunitară, unde oricine poate cultiva legume (FOTO)
Oradea noastră
Alergând printre pomi fructiferi care acum se trezesc din "hibernare", atenţi la narcisele gingaşe care şi-au găsit curajul să iasă din pământ şi înconjuraţi de ciripitul păsărilor care celebrează primăvara, zeci de copii învaţă, săptămână de săptămână, cum să ocrotească natura, în mijlocul ei. Mai mulţi voluntari au înfiinţat, pe dealurile Oradiei, "Grădina unchiului Péter", un loc unde oricine este binevenit să-şi cultive propriile legume sau cereale. Părinţi şi copii deopotrivă descoperă cum să grădinărească, dar şi cum să respecte plantele şi vieţuitoarele.
25 Aprilie 2021, 09:22
Grivei... în creştere: Adăpostul Grivei din Oradea va prelua câini fără stăpân din tot judeţul (FOTO)
Știri Bihor
Până la finalul anului, Bihorul ar putea ajunge un judeţ fără câini vagabonzi. La iniţiativa Consiliului Judeţean, oraşele Aleşd, Marghita, Salonta şi Beiuş au încheiat un protocol comun cu Administraţia Domeniului Public, prin care adăpostul de câini din Oradea devine unul judeţean. Asta, spre dezamăgirea unor iubitori de animale, care se tem că noua măsură va duce la eutanasierea câinilor fără stăpân...
Spectacolul primăverii: O listă de frumuseţi naturale din Bihor ce merită văzute chiar şi în pandemie (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Bihorenii se pot "încărca" cu frumos în zone naturale pitoreşti, bogate în cascade spectaculoase, flori rare şi privelişti răpitoare. Într-o perioadă în care mai toate sunt închise, obiectivele turistice din Bihor îşi aşteaptă în continuare vizitatorii, dar aceştia sunt îndemnaţi să arate respect faţă de natură şi speciile protejate.
23 Aprilie 2021, 13:21
Miracolul Noel: Ce face și cum se simte micuțul din Bihor care a primit vaccinul de peste 2 milioane de dolari (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Micuțul Noel, băiețelul din Curtuișeni cu amiotrofie spinală care acum 6 luni a primit un tratament de 2,1 milioane dolari, se recuperează și învață să mănânce singur. Pentru a putea găsi suma necesară costisitorului tratament, părinții au avut nopți de nesomn, au vărsat multe lacrimi și au strâns din dinți când au fost confruntați cu zvonul cum că ar vrea să fugă cu banii, gândindu-se doar că Noel trebuia îndepărtat din cumpăna dintre viață și moarte. 
23 Aprilie 2021, 08:00
Adio, fructe! Frigul şi îngheţurile târzii au compromis recoltele de fructe de anul acesta din Bihor
Bihoreanul tipărit
Pomiculturii bihoreni anunţă scumpirea fructelor cu 30%, după ce temperaturile scăzute din ultimele săptămâni au afectat producţia, pentru al doilea an consecutiv. Îngheţurile târzii de aprilie au compromis recoltele de piersici, caise şi nectarine în proporţie de circa 90%, au înjumătăţit producţia de cireşe şi au întârziat din creştere primele recolte de căpşuni, lucru care creşte costurile producătorilor.
22 Aprilie 2021, 07:57
Chef cu 'amendă': De ce a fost clasat dosarul nunţii cu sute de invitaţi a fiului fostului şef al Poliţiei, Eugen Boc
Bihoreanul tipărit
Parchetul Oradea a clasat dosarul penal deschis după nunta cu 350 de invitaţi organizată în plină pandemie de fiul fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc. Deşi imediat după nuntă mireasa a fost confirmată cu Covid, iar ulterior şi 6 dintre invitaţi, procurorul n-a reuşit să stabilească dacă aceştia s-au infectat la petrecere, motiv pentru care a stabilit că fapta organizatorilor nu e una penală, ci o... contravenţie.
21 Aprilie 2021, 07:59
Dr. Gheorghe Carp: 'Foarte mulţi oameni trataţi de aşa-zişi doctori minune au ajuns la ATI'
Bihoreanul tipărit
Ales senator în decembrie 2020, după mai bine de patru decenii de activitate medicală, din care în aproape două a condus spitalele Municipal şi Judeţean din Oradea, inclusiv în pandemie, dr. Gheorghe Carp mărturiseşte în primul interviu acordat în noua sa calitate că deja are regrete legate de felul în care, după retragerea sa, funcţionează sistemul sanitar local. "Fiecare e preocupat acum numai de spitalul lui", spune el, convins că spitalele publice din Oradea nu trebuie să-şi facă concurenţă, ci să se completeze reciproc.
20 Aprilie 2021, 12:52
Criminal în libertate: Fostul avocat Cosmin Moraru, care şi-a ucis soacra cu o cruzime ieşită din comun, a fost lăsat acasă după doar 7 ani
Bihoreanul tipărit
Fostul avocat Cosmin Moraru, care și-a ucis soacra cu o cruzime ieșită din comun, de față cu nevasta, achitată de Justiție, a fost lăsat liber și el, după doar 7 ani! În ciuda brutalității cu care a omorât-o pe mama soției sale, a faptului că apoi chiar a „plantat” probe care să indice pe altcineva ca fiind autorul și a fugit din țară, Moraru a reușit să-i impresioneze pe judecători, care i-au dat drumul din închisoare, cu mult înainte să-şi ispăşească pedeapsa, ridicându-l în slăvi, până într-atât încât s-au întrebat: „Ce ar mai putea acesta să facă să poată dovedi că regretă?”.
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Avocat favorizat: și-a ucis în chinuri soacra, dar a executat numai jumătate din pedeapsă
Bihoreanul tipărit
Luni, 19 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Fostul avocat Cosmin Moraru, care și-a ucis soacra cu o cruzime ieșită din comun, a fost lăsat liber; A fost clasat dosarul nunții cu sute de invitați a fiului fostului șef al Poliției, Eugen Boc; Frigul și înghețurile târzii au compromis recoltele de fructe de anul acesta din Bihor; Interviu cu dr. Gheorghe Carp: „Foarte mulți oameni tratați de așa-ziși doctori minune au ajuns la ATI”; Ce face și cum se simte micuțul care a primit vaccinul de peste 2 milioane dolari; Adăpostul Grivei din Oradea va prelua câinii vagabonzi din tot judeţul; Un grup de orădeni au înfiinţat o grădină unde oricine poate cultiva legume...
19 Aprilie 2021, 00:00
Atelierul șucar: În Bihor există un centru unde femeile rome învață să lucreze și să socializeze (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
În Bihor există un centru unde femeile rome învață să scrie, să citească și să se comporte în societate. Centrul Shukar din Girișu de Criș, înființat de o orădeancă, a devenit loc de recreere pentru 15 cursante care lucrează împreună într-un atelier de croitorie unde creează șorțuri, măști de protecție ori fotolii.
17 Aprilie 2021, 10:50
Pubela Bihor: Afaceriști conectați cu Mafia au transformat Bihorul în groapa de gunoi a italienilor (FOTO)
Știri Bihor
Bihorul a ajuns groapa de gunoi a italienilor: munţi de deşeuri importate, de toate felurile, abandonate la marginea a trei sate din judeţ. Peste 120 tone de mizerii din Italia au fost golite recent în curtea unei firme din Sâniob, după aceeaşi "reţetă" prin care, în urmă cu mai bine de un an, alte 700 tone de reziduuri ajunseseră în Ineu şi Vadu Crişului, unde zac în continuare, puse sub sechestru.
Parcări online: La Oradea se pregăteşte un sistem integrat de supraveghere a parcărilor
Bihoreanul tipărit
Primarul Florin Birta implementează, printr-un proiect pilot, un sistem integrat de supraveghere a parcărilor din afara carosabilului. Până la sfârşitul anului, parcările din străzile Independenţei, Braşovului, Simion Bărnuţiu şi din curtea Primăriei Oradea vor fi conectate la un dispecerat de unde se poate monitoriza gradul de ocupare, interveni de la distanţă sau trimite echipe în teren.
15 Aprilie 2021, 07:57
Utilități gratis! Avalanșă de cereri de racordare gratuită la operatorii de curent și gaz din Bihor
Bihoreanul tipărit
Operatorii de curent și gaz se confruntă cu o dublare a cererilor de racordare la rețele după modificările legislative care îi obligă să suporte costurile branșamentelor. Electrica și Distrigaz Vest își văd bugetele de investiții reorientate către conectarea noilor consumatori și pregătesc licitații de amploare pentru proiectarea a mii de branșamente care vor fi realizate în perioada următoare în Oradea și Bihor.
14 Aprilie 2021, 08:03
O zi la ATI Covid: Mărturiile dramatice ale unor bolnavi, medici şi asistente din secţiile de Terapie Intensivă ale Spitalului Municipal Oradea (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă prezintă mărturiile unor bolnavi, medici şi asistente despre lupta pe care o duc zilnic, pe viaţă şi pe moarte, în secţiile de Terapie Intensivă ale Spitalului Municipal, tot mai pline cu pacienţi Covid în stare critică. În timp ce bolnavii ajung la spital tot mai târziu, crezând că se vindecă singuri, fără ajutorul doctorilor în care unii au ajuns să nu mai aibă încredere, iar alţii să-i considere chiar duşmani, oamenii în halate albe sunt storşi de oboseala fizică, dar mai ales de uzura emoţională produsă de suferinţe şi decese atât de multe încât şi morga a devenit neîncăpătoare.
Proces la ralanti: Cum au motivat judecătorii refuzul de a-l plasa în arest pe milionarul Victor Micula
Bihoreanul tipărit
Dosarul lui Victor Micula şi al poliţiştilor care l-au favorizat va intra în dezbateri abia în luna mai. BIHOREANUL vă dezvăluie, în premieră, motivele pentru care Tribunalul Bihor a refuzat arestarea milionarului, dar şi care sunt cele 30 de infracţiuni pentru care Micula a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar, aflat în ancheta Parchetului Oradea.
12 Aprilie 2021, 10:29
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Incursiune în ”Ultima redută” a luptei cu Covid-ul - secțiile ATI ale Spitalului Municipal
Bihoreanul tipărit
Luni, 12 aprilie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit. Dintre subiecte: Într-o vizită în spitalul anti-Covid, BIHOREANUL a fost martor al suferinței pacienților din ATI, dar și al strădaniei oamenilor în halate albe de a-i păstra în viață; Cum au motivat judecătorii refuzul de a-l plasa în arest pe Victor Micula; Afaceriști conectați cu Mafia au transformat Bihorul în groapa de gunoi a italienilor; Avalanșă de cereri de racordare gratuită la operatorii de curent și gaz din Bihor; La Oradea se pregătește un sistem integrat de supraveghere a parcărilor.
12 Aprilie 2021, 00:00
Cauţi o aventură? A început sezonul activităţilor de aventură în Bihor, cu rafting, via ferrata, mountain bike şi speoturism (FOTO)
Bihoreanul tipărit
A început sezonul activităţilor de aventură în Bihor, cu rafting, via ferrata, mountain bike şi speoturism. Din această lună, bihorenii şi turiştii au la dispoziţie o nouă atracţie: un traseu de via ferrata într-o zonă pitorească din comuna Roşia, dotat cu un pod indian suspendat la 35 de metri. 
11 Aprilie 2021, 10:09
Anchetă contra cronometru: Detalii cutremurătoare din cazul copilului din Gepiu, răpit de tată din răzbunare  
Bihoreanul tipărit
Cazul copilului de 2 ani din Gepiu, răpit de tată din răzbunare, a adus în discuţie, în premieră în Bihor, declanşarea mecanismului "Alertă, răpire copil". Poliţiştii au găsit copilul în mai puţin de o oră, într-o pensiune din Beiuş, unde fusese cazat sub nume fals, iar tatăl este anchetat pentru lipsire de libertate, sub control judiciar, după ce Judecătoria Salonta a refuzat să-l aresteze, decretând că fapta "nu are caracter nelegal".
09 Aprilie 2021, 11:13
Noi ştim mai bine! Propunerile venite de la cetăţeni şi ONG-uri pentru bugetul local, ignorate de Primăria Oradea
Bihoreanul tipărit
Propunerile făcute de cetăţeni şi ONG-uri pentru bugetul local, ignorate de Primăria Oradea. Municipalitatea refuză alocarea de fonduri pentru susţinerea unor evenimente culturale şi sportive, amplasarea unei trăsuri de epocă în Piaţa Ferdinand şi amenajarea unor spaţii verzi în Episcopia, singura cerere acceptată fiind înfiinţarea unui fond pentru tineret, obligatorie prin lege, promisă, dar neîndeplinită nici în 2020.
08 Aprilie 2021, 08:47
Orădeanca Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: Nu vreau un nou lockdown. Oradea știe să se organizeze
Bihoreanul tipărit
Originară din Oradea, unde a absolvit Liceul Sanitar şi Facultatea de Medicină şi Farmacie, după care a început stagiatura la Spitalul Judeţean, dr. Beatrice Mahler este una dintre cele mai ascultate voci medicale pe tema pandemiei Covid. În ciuda programului încărcat, specialistul a oferit cititorilor BIHOREANULUI explicaţii despre noul "val" de infectări, vorbind despre oboseala acumulată de angajaţii spitalelor şi reacţia acestora la recentele proteste, despre necesitatea testării cât mai ample, tratarea sechelelor post-Covid, dar şi a bolnavilor cronici, despre mortalitatea Covid şi despre rolul vaccinării ca soluţie optimă împotriva îmbolnăvirii. „Nu vreau un nou lockdown” și „Oradea știe să se organizeze”, afirmă ea în interviu.
07 Aprilie 2021, 07:57
Mafia din Brusturi: Oamenii care au îndrăznit să reclame 'tunurile' şi abuzurile primăriţei devin victime ale unor atacuri de tip mafiot... sau sunt cumpăraţi cu funcţii (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Localnicii care au îndrăznit să reclame "tunurile" şi abuzurile primăriţei din Brusturi devin victime ale unor atacuri de tip mafiot... sau sunt cumpăraţi cu funcţii. Un sătean care a denunţat furturile din pădure, făcute cu complicitatea pădurarului şi a soţului primăriţei, a fost bătut de faţă cu inspectorii Gărzii Forestiere, iar saivanul cu hrana animalelor i-a fost incendiat, în vreme ce un consilier local, care a dezvăluit risipa banilor publici păstorită de Livia Bîrlău, s-a ales cu geamurile casei sparte şi cu maşina vandalizată, noaptea, "ca hoţii"...
Şefi la cuţite: Scandal şi demisii în bloc la Spitalul din Beiuş, după concursul pentru funcţia de manager
Bihoreanul tipărit
Scandal la Spitalul Beiuş, după concursul pentru funcţia de manager: trei medici şi-au dat demisia! Fosta directoare medicală, liberala Monica Teaha, care a deţinut funcţia aproape un deceniu, a fost învinsă "la puncte" de un jurist venit din domeniul privat, Claudiu Lupău, hotărât să reformeze întreaga unitate şi să bage angajaţii "în priză".
05 Aprilie 2021, 09:00
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: La Brusturi, localnicii care reclamă clanul primăriței devin victimele unor atacuri mafiote
Bihoreanul tipărit
Luni, 5 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Unul după altul, contestatarii primăriței din Brusturi, Livia Bîrlău, ajung țintele unor atacuri de tip mafiot, cu bătăi, incendieri și distrugeri de bunuri; Propunerile venite de la cetățeni și ONG-uri pentru bugetul local, ignorate de Primăria Oradea; Interviu cu orădeanca Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: „Nu vreau un nou lockdown”; Scandal și demisii în bloc la Spitalul din Beiuş, după concursul pentru funcţia de manager; Totul despre noile reguli de salubritate din Oradea, cu colectarea separată şi plata facturii în funcţie de volumul de gunoaie generat
05 Aprilie 2021, 00:00
Festivalul-speranţă: Agenda evenimentelor din Oradea în 2021 este mai săracă, dar include şi câteva surprize
Bihoreanul tipărit
Agenda evenimentelor din Oradea în anul 2021 este mai săracă decât în alţi ani, dar include şi câteva surprize. Între evenimentele pregătite pentru orădeni se numără Street Food Festival, TIFF, o nouă ediţie a European Music Open şi chiar un festival de toamnă.
03 Aprilie 2021, 09:27
Debut „pixelat”: IT-iștii nu se înghesuie la „bursele” de 5.000 euro oferite de Primăria Oradea
Bihoreanul tipărit
Oferta Primăriei Oradea de a finanţa cu 5.000 de euro afacerile noi din IT a atras doritori puţini. După cinci preselecţii, în programul „Make IT in Oradea”, cu un buget de 300.000 euro, au fost alese doar 22 de idei de startup-uri în IT, multe vizând aplicaţii similare celor deja existente pe piaţă.
02 Aprilie 2021, 12:30
Reabilitare prin demolare: Cum a făcut praf Primăria Brusturi banii dați de Guvern pentru reabilitarea unei școli (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Primăria Brusturi a demolat o școală pe care, cu bani primiți prin PNDL în 2016, trebuia s-o repare în 2018, iar acum, deși clădirea nu mai există, cere ca alții să încheie... reabilitarea. Într-o comună în care Primăria pare mai preocupată de imagine decât de lucruri serioase, Inspecția în Construcții a stopat un alt proiect finanțat de Guvern, pentru alimentarea cu apă a comunei, deoarece Primăria și-a „tras” o autorizație falsificată
Ați votat, dar v-au uitat! Doar unul din cele 20 de proiecte propuse de cetățeni a fost implementat de Primăria Oradea
Bihoreanul tipărit
La patru ani după prima sesiune de bugetare participativă, doar unul din cele 20 de proiecte propuse de orădeni a și fost implementat. Primarul Florin Birta justifică dezinteresul evident al municipalității pentru punerea în operă a propunerilor orădenilor prin valoarea cu mult peste 200.000 euro a fiecărui proiect, dificultatea obținerii avizelor și necesitatea relocării unor rețele de utilități
Echipa de... ascultare: Vânătorii de avarii ai Companiei de Apă Oradea identifică spărturile din conductele subterane... cu urechea (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Aproape necunoscuți, vânătorii de avarii ai Companiei de Apă Oradea pot identifica o spărtură dintr-o conductă îngropată la 2,5 metri sub asfalt cu mare precizie. Solicitați zilnic la peste 10 avarii în Oradea și în județ, membrii echipei de detecție descoperă fisurile ascultând cu atenție zgomotul adesea insesizabil al apei care se scurge din conducte, cu ajutorul unor microfoane speciale de sol, stârnind mirarea locuitorilor, care îi suspectează uneori că ar putea fi agenți SRI aflați în vreo misiune misterioasă...
  1  3  5 6 7  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0467 RON
  • 1 EUR = 4.9202 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON