URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 AUGUST 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Problema subvenţiilor trebuie privită însă cu reticenţă, cel puţin din două motive. O dată, pentru că la ce lipsă de forţă de muncă există în Oradea, e imposibil de crezut că oamenii săraci nu-şi pot găsi de lucru. Şi atunci, de fapt pe cine subvenţionăm? Pe oamenii săraci sau pe oamenii fără chef de muncă?
Zic şi eu
Adrian Cris
Noua mineriadă a PSD nu mai lasă cale de întoarcere pentru că, pur şi simplu, pe aşa-zişii social-democraţi nu-i interesează demult ce spune poporul, ci doar ce spun ei poporului. Li se rupe de imagine, de sondaje, de UE şi de orice alt „moft”, pentru că probabil şi-au pregătit inclusiv planul de a fura alegerile.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
După ce, secole de-a rândul, şi-au luat-o pe coajă din toate poziţiile de la cotropitorii străini, românii şi-au câştigat libertatea de a fi bătuţi de instituţiile propriului stat: Miliţia, Securitatea, Armata, Poliţia, ocazional şi de forţele para-militare ale minerilor. Ultima intrată în păruiala generală asupra poporului căruia i s-a urcat democraţia la cap este Jandarmeria Română.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre felul în care gestionează autorităţile combaterea pestei porcine africane?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam recent, a intrat în vigoare prima dintre cele "trei legi ale justiţiei" mult discutate în ultimul timp în spaţiul public, respectiv Legea nr. 207/2018 pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hematuria reprezintă prezenţa sângelui în urină. Cauzele sunt variate şi se pot grupa în 2 categorii: renale şi extrarenale. Vezi ce boli poate indica!
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
În caz că nu aţi observat, fobiile faţă de anumite vieţuitoare sunt mai des întâlnite decât cele care au ca obiect alte animale. De exemplu, femeile tind să se teamă mai mult de insecte şi păianjeni decât de - să zicem - porumbei. Mult mai mulţi oameni se tem de şerpi decât de pisici. De şobolani decât de mămăruţe. În acest articol vom discuta despre psihologia fricii şi cum teama a jucat un rol adaptativ în dezvoltarea speciei umane.

Bihoreanul tipărit

Viaţă de câine: Peste 28.500 de câini înregistraţi în Oradea împart doar 10 ţarcuri, şi acelea în stare deplorabilă (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Peste 28.500 de câini înregistraţi oficial în Oradea împart doar 10 ţarcuri pentru plimbare, aflate într-o stare deplorabilă, care le pune sănătatea în pericol. Ameninţaţi cu amenzi pentru purtarea fără lesă a patrupedelor, orădenii vor să ceară Primăriei mai multe canise, un parc în care să le poată lăsa libere şi instituirea unui "test de sociabilitate", care le să le dea dreptul să-şi ia animalele cu ei în oraş.
04 Iulie 2018, 19:25
'Afumaţi' la Râpa: Protejaţi de poliţişti, doi fraţi i-au dus pe ţiganii din Tinca în pragul dependenţei de droguri
Bihoreanul tipărit
Protejaţi chiar de poliţiştii din comună, doi fraţi din Tinca au dus locuitorii coloniei de ţigani din zonă în pragul dependenţei de etnobotanice. Dovediţi de procurorii DIICOT după o anchetă sub acoperire, Valentin şi Florin Puşcău vor fi judecaţi pentru trafic de substanţe psihotrope, alături de salontanul Nagy Mark şi de orădeanul Ioan Frese, de la care anchetatorii cer confiscarea a peste 76.000 lei câştigaţi din stupefiante într-o jumătate de an.
04 Iulie 2018, 08:07
Chef de Oradea: BIHOREANUL vă prezintă povestea tânărului care a câştigat show-ul 'Chefi la cuţite' (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Un tânăr orădean care a renunţat la facultate în Olanda pentru a deveni ucenic în bucătării din Franţa, patria celei mai pretenţioase gastronomii, a câştigat en fanfare, la revenirea în ţară, show-ul "Chefi la cuţite". Carismatic, haios şi aprig, mezinul competiţiei televizate s-a acoperit de laude pentru preparate spectaculoase precum "Pavlova virgină", dar şi tradiţionalii ardei copţi cu gust de copilărie, făcându-i pe juraţi să exclame că a ajuns "mare".
03 Iulie 2018, 08:05
Behind the scenes: Actori din SUA, Germania şi Canada au filmat la Oradea, declarându-se cuceriţi de frumuseţea oraşului (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Timp de o lună, Oradea a fost platou de filmare pentru noua producţie a regizorului Stuart McBratney, despre aventurile unei tinere scriitoare prin Europa. Aflaţi în oraş pentru a turna o parte din filmul "Don’t read this on a plane", actori din America, Germania şi Canada se declară cuceriţi de frumuseţile Oradiei.
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!
Bihoreanul tipărit
Luni, 2 iulie, a apărut noul număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Un tânăr orădean care a renunţat la facultate în Olanda pentru a deveni ucenic în bucătării din Franţa, patria celei mai pretenţioase gastronomii, a câştigat en fanfare, la revenirea în ţară, show-ul "Chefi la cuţite". Carismatic, haios şi aprig, mezinul competiţiei televizate s-a acoperit de laude pentru preparate spectaculoase precum "Pavlova virgină", dar şi tradiţionalii ardei copţi cu gust de copilărie, făcându-i pe juraţi să exclame că a ajuns "mare".
02 Iulie 2018, 00:00
Toţi la bloc! Peste 2.000 de case au fost demolate în Oradea între anii 1972-1989 pentru a face loc cartierelor de blocuri (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Peste 2.000 de case au fost demolate în Oradea între anii 1972-1989 pentru a face loc cartierelor de blocuri. Program desfăşurat la nivel naţional în perioada comunistă, sistematizarea oraşelor a transformat radical aspectul acestora, mentalitatea locuitorilor şi modul de viaţă urban, mii de oameni fiind mutaţi în apartamente de bloc.
Ultimul bituşer: Ultimul meşteşugar de cojoace din Bihor, Moise Gavra, propus pentru titlul de Tezaur Uman Viu (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Ultimul meşteşugar de cojoace din Bihor, Moise Gavra, a fost propus pentru titlul de Tezaur Uman Viu, pe care Ministerul Culturii îl va acorda luna viitoare. Chiar dacă a trecut de 85 de ani, nenea Gavra încă mai coase bunde şi bituşe, fiind singurul bihorean care stăpâneşte tehnica transformării pieilor de miel în cojoace înflorate, precum cele recent copiate de faimoasa casă de modă Dior într-o colecţie de lux.
29 Iunie 2018, 08:07
'Diavolii' poartă Prada: Patru hoţi prinşi că au furat poşete de 160.000 euro dintr-un TIR parcat în Aleşd au fost trimişi în judecată
Bihoreanul tipărit
Patru hoţi prinşi astă-iarnă că au furat poşete de 160.000 euro dintr-un TIR parcat în Aleşd au fost trimişi în judecată, în arest la domiciliu. BIHOREANUL a aflat că liderul bandei, Lucian Silaghi, un camionagiu din Sântandrei, este hoţ profesionist, bănuit de clonări de carduri, furturi de cosmetice, dar şi autor al unui "tun" de 2 milioane de euro dat ditamai concernului Volkswagen.
28 Iunie 2018, 08:01
Bere de plăcere: Un universitar din Oradea produce o 'bere de casă' premiată la competiţii internaţionale (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Un universitar orădean, Horia Ciocan, fabrică în beciul casei, cu o instalaţie de concepţie şi realizare proprie, bere artizanală premiată la competiţii de profil. Spre deosebire de băutura industrială, plată şi fără gust, berea "de casă" poate avea, în funcţie de malţul folosit, arome diferite, de la cea a fânului proaspăt cosit ori a pâinii coapte, la cele de fructe, cacao sau chiar de afumătură.
Lecţia de dezamăgire: Pentru admiterea în clasa a V-a, concurenţa la colegiile de top din Oradea a fost mai acerbă decât la facultate
Bihoreanul tipărit
Pentru admiterea în clasa a V-a, concurenţa la colegiile de top din Oradea a fost mai acerbă decât pentru admiterea în universităţi. Proaspăt ieşiţi din ciclul primar de învăţământ, zeci de copii au fost decepţionaţi pentru că, în ciuda lungilor săptămâni de pregătire intensivă, le-a fost respins accesul în colegiile naţionale Mihai Eminescu şi Emanuil Gojdu.
27 Iunie 2018, 08:05
Cu Stela-n frunte: Stela Babău a fost aleasă cu scandal în noua preşedintă-dictatoare a Organizaţiei femeilor PSD Bihor
Bihoreanul tipărit
Alegerea şefei Organizaţiei Femeilor Social-Democrate Bihor, Stela Babău, s-a făcut cu scandal. O PSD-istă angajată la ABA Crişuri a fost "sfătuită" să nu o concureze pe favorita preşedintelui Ioan Mang ca să nu aibă "probleme" la serviciu, iar o directoare a Casei de Pensii a fost ameninţată cu concedierea fiindcă a îndrăznit să voteze contra acesteia.
26 Iunie 2018, 11:05
Poliţistul hoţilor: Un ofiţer din Poliţia Oradea şi-a împiedicat colegii de la Rutieră să-i ancheteze un amic urmărit pentru o agresiune în trafic (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Un ofiţer superior din Poliţia Oradea şi-a împiedicat colegii de la Poliţia Rutieră să-i ancheteze un amic urmărit pentru o agresiune comisă în trafic. Subcomisarul Marius Mărcuş a sărit să-l protejeze pe fratele unui coleg de la Crimă Organizată, care, aflat la volanul unui Jeep radiat din circulaţie, a tăiat calea unui paznic de vânătoare, forţându-l să oprească, înjurându-l, lovindu-i maşina şi ameninţându-l pentru că i-a trimis la puşcărie un tovarăş de braconaj.
Puşcărie pentru VIP-uri: Ce spune Alexandru Kiss despre condamnarea aspră pe care a încasat-o alături de magnatul Beni Rus
Bihoreanul tipărit
Tribunalul Bihor a stabilit pedepse aspre în procesul intentat de DNA Oradea fostului şef al Consiliului Judeţean, Alexandru Kiss, şi patronului grupului Selina, Beniamin Rus. Politicianul pensionat a fost condamnat la 8 ani de închisoare şi afaceristul la 4 ani, iar intermediarul şpăgilor date de acesta celui dintâi, Bojtor Vilmos, la 6 ani de închisoare, totodată cei trei având de plătit statului, împreună, peste 10,4 milioane euro.
25 Iunie 2018, 13:02
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!
Bihoreanul tipărit
Luni, 25 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Un ofiţer superior din Poliţia Oradea şi-a împiedicat colegii de la Poliţia Rutieră să-i ancheteze un amic urmărit pentru o agresiune comisă în trafic. Subcomisarul Marius Mărcuş a sărit să-l protejeze pe fratele unui coleg de la Crimă Organizată, care, aflat la volanul unui Jeep radiat din circulaţie, a tăiat calea unui paznic de vânătoare, forţându-l să oprească, înjurându-l, lovindu-i maşina şi ameninţându-l pentru că i-a trimis la puşcărie un tovarăş de braconaj.
25 Iunie 2018, 00:00
Retro-mania: Din nostalgie şi pasiune, un grup de orădeni dau bani mulți pentru mașini de epocă (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Din nostalgie şi pasiune, un grup de orădeni colecţionează maşini de epocă pentru a căror restaurare alocă resurse financiare şi de timp importante aşa încât la final să le poată scoate la paradă. În garajele retromobiliştilor din Oradea sunt îngrijite maşini americane, britanice, sovietice, italieneşti şi româneşti, unele de lux, cum ar fi Rolls Royce, iar altele valoroase prin vârsta lor aproape centenară.
24 Iunie 2018, 10:12
Acarul Păun: Acuzat de tăieri ilegale, un pădurar 'toarnă' abuzurile şefului de la Ocolul Silvic Oradea
Bihoreanul tipărit
Dat pe mâna poliţiştilor după ce a fost prins cu 11 arbori lipsă în gestiune, un pădurar de la Ocolul Silvic Oradea susţine că i-a doborât "la ordinul" şefului. Cercetat disciplinar şi penal pentru o pagubă "umflată" de la 5.000 lei la 50.000 lei, pădurarul Florin Goron dă vina pe şeful Ocolului Silvic Oradea, Cornel Hulea, care l-ar fi pus, la fel ca în alte dăţi, să-i plătească datoriile în lemne de foc.
21 Iunie 2018, 08:03
Lunga vară fierbinte: Compania de Apă Oradea investeşte 10 milioane euro în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Compania de Apă Oradea derulează în această vară un program ambiţios, în valoare de 10 milioane euro, pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare. Imediat după începerea vacanţei şcolare, traficul în oraş va fi îngreunat de zeci de şantiere deschise pentru înlocuirea unor magistrale de apă şi canalizare, din Piaţa Creangă până în Parcul Traian şi de pe strada Mihai Eminescu până pe strada Armatei Române.
Jurcuţ rade tot! Defrişat de speculanţii imobiliari, un deal din Paleu s-a prăvălit pe o stradă din Oradea (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Un deal din Paleu s-a prăvălit pe o stradă din Oradea din cauza unui speculant imobiliar care l-a "curăţat" de orice urmă de vegetaţie. Proprietăţile a trei orădeni şi o porţiune de câteva sute de metri din strada Pădurilor au fost acoperite de noroi după ce samsarul de terenuri Florian Jurcuţ a defrişat 1,5 hectare de deal ca să-l revândă pe parcele, pentru construcţia de case.
Statul paralel: Judecătorul orădean Ovidiu Galea, fost ofiţer de Securitate, suspendat din magistratură şi inculpat, a fost promovat la... Guvern (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Judecătorul Ovidiu Galea, fost ofiţer de Securitate, suspendat din magistratură şi inculpat fiindcă şi-a ascuns apartenenţa la masonerie, a fost promovat la... Guvern. Deşi riscă până la 2 ani de închisoare pentru fals în declaraţii, Galea a fost numit şef de cabinet al secretarului de stat din Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, PSD-ista orădeancă Lilla Debelka.
Dublu sau nimic! Bloc de 19 etaje în Oradea, construit printr-un proiect ambițios al magnatului Viorel Micula. Vezi cum va arăta! (FOTO)
Bihoreanul tipărit
O companie a milionarului Viorel Micula plănuieşte să ridice în Piaţa Cetăţii un complex imobiliar fără egal, cu un turn de 19 etaje, de două ori mai înalt decât orice bloc din Oradea. BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate proiectul ce prevede un ansamblu comercial şi locativ cu blocuri de 19, 16 şi 13 etaje, fiecare cu parcări subterane pe două niveluri, cu piscină şi sute de apartamente, ce vor domina zona de la 67 metri altitudine, dar care a stârnit deja opoziţia vecinilor, speriaţi că mega-construcţiile îi vor lăsa fără lumină.
Cristian Achim, antrenorul echipei CSM CSU Oradea, campioana României la baschet masculin: 'Mă simt apreciat şi iubit în Oradea' (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Dintre toţi cei care, miercurea trecută, au purtat în Arena Antonio Alexe tricouri cu inscripţia "Lion King" pentru a sărbători triumful înregistrat cu o seară înainte de CSM CSU Oradea în Liga Naţională de Baschet, cel mai expansiv a fost antrenorul Cristian Achim. A sărit, a scandat, a bătut toba galeriei şi s-a pozat cu toţi fanii care asistau la prezentarea trofeului. Aflat de peste 8 ani la cârma echipei de baschet, un record în România, vâlceanul Cristi Achim a dezvăluit BIHOREANULUI care au fost planurile de anihilare a competitorilor de la Steaua, ce relaţie are cu fanii orădeni şi ce i-a spus primarul Ilie Bolojan după victorie.
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!
Bihoreanul tipărit
Luni, 18 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediții: O companie a milionarului Viorel Micula plănuieşte să ridice în Piaţa Cetăţii un complex imobiliar fără egal, cu un turn de 19 etaje, de două ori mai înalt decât orice bloc din Oradea. BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate proiectul ce prevede un ansamblu comercial şi locativ cu blocuri de 19, 16 şi 13 etaje, fiecare cu parcări subterane pe două niveluri, cu piscină şi sute de apartamente, ce vor domina zona de la 67 metri altitudine, dar care a stârnit deja opoziţia vecinilor, speriaţi că mega-construcţiile îi vor lăsa fără lumină.
18 Iunie 2018, 00:00
Curaj pe tocuri: Marele câştigător al show-ului 'Românii au talent', orădeanul Emil Rengle, este un promotor al toleranţei faţă de comunitatea gay (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Marele câştigător al show-ului "Românii au talent", orădeanul Emil Rengle, este un promotor al toleranţei faţă de comunitatea gay din România. Deşi unii i-au contestat talentele de dansator şi coregraf, iar alţii l-au jignit după ce a dezvăluit că este bisexual, artistul a decis să ignore răuvoitorii, spunând că triumful său în emisiunea PRO TV demonstrează schimbarea mentalităţilor românilor.
Cupidon încolţit: Aleşii din Aleşd îi impută primarului PNL Ioan Todoca angajamentul de colaborare cu Securitatea (VIDEO)
Bihoreanul tipărit
După ce BIHOREANUL a dezvăluit că edilul a colaborat cu fosta poliţie politică comunistă, consilierul liberal Dan Vancea a demisionat din funcţie, dar şi din partid, iar aleşii PSD au reclamat că Todoca vrea să deturneze atenţia de la propria-i problemă de integritate acuzându-i că ei au „sponsorizat” articolul cu 10.000 lei.
15 Iunie 2018, 08:01
Suferinţă cu gândaci: În timp ce pregăteşte o modernizare de 3 milioane euro, spitalul din Beiuş e invadat de... gândaci (FOTO)
Bihoreanul tipărit
După ce fiul unui pacient a dezvăluit imagini înfăţişând dezgustătoarele insecte, dar şi tencuieli căzute şi prize rupte, managerul explică invazia gândacilor şi degradările prin faptul că secţia n-a fost niciodată reabilitată în aproape şapte decenii.
14 Iunie 2018, 20:10
Grădina de... import: Mai bine de jumătate din 'producătorii' agricoli din Bihor sunt, de fapt, bişniţari de marfă cumpărată en-gros
Bihoreanul tipărit
Majoritatea "producătorilor" care vând fructe şi legume "de casă" în pieţele din Bihor sunt, de fapt, bişniţari de marfă cumpărată en-gros. Inspectorii Direcţiei Agricole au descoperit că mai bine de jumătate dintre "pomicultorii" şi "zarzavagiii" din Biharia, Paleu, Podgoria şi Nojorid comercializează produse importate, deşi se acoperă cu certificate de producător pe care primarii le eliberează ca să nu le piardă voturile.
14 Iunie 2018, 08:01
Recidiviştii lui Dorel: Angajaţii afaceristului Dorel Ungur au spart un dig de pe Crişul Negru, în amonte de Tăut
Bihoreanul tipărit
Angajaţii afaceristului salontan Dorel Ungur au spart un dig de pe Crişul Negru, în amonte de Tăut. Prinşi în repetate rânduri la furat balastru din râu, muncitorii au comis-o din nou: au făcut drum spre albie cu excavatorul ca să scoate ilegal pietriş, fiind prinşi "în fapt" de săteni, dar apoi doar "mângâiaţi" de autorităţi cu un simplu avertisment, deşi infracţiunea este una gravă.
Kitsch de lux: Administrația Bazinală de Apă Crișuri a băgat un munte de bani publici într-un hotel… nefuncțional (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Hotelul cu circuit închis în care Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a băgat aproape un milion de euro a ieşit... nefuncţional. După ce au renovat vile de protocol în judeţele Bihor şi Arad şi şi-au tras maşini şi chiar barcă de agrement şi pescuit, şefii ABA Crişuri se pregătesc să inaugureze în Băile Felix un „Centru de perfecţionare” care nici măcar nu poate fi folosit conform destinaţiei proiectate.
OTL iese 'pe sate'! Societatea vrea transport către satele din jurul Oradiei mai ieftin decât cel privat
Bihoreanul tipărit
Societatea de transport local din Oradea vrea să-şi extindă cursele în comunele din Zona Metropolitană Oradea, începând cu Sântandrei şi Biharia. OTL pregăteşte un abonament metropolitan care să permită deţinătorului să se deplaseze din Sântandrei până în Sânmartin folosind, inclusiv prin Oradea, orice mijloc de transport în comun la un preţ de circa 100 lei, sub cele practicate de firmele private.
12 Iunie 2018, 12:17
Orgie în cimitir: O fată de 14 ani din Bihor a fost „vrăjită” de tânărul de care s-a amorezat să facă sex în grup cu el şi încă 6 amici
Bihoreanul tipărit
O fată de 14 ani a fost "vrăjită" de tânărul de care s-a amorezat să facă sex în grup cu el şi încă 6 amici. Elev la Colegiul Agricol din Valea lui Mihai, Kosztin Dezső a fost arestat şi trimis în judecată împreună cu cei 6 tovarăşi care s-au destrăbălat cu minora în cimitirul evreiesc din oraş, ba au mai şi filmat scenele de sex, cu toţii riscând să-şi petreacă în închisoare următorii 3 - 10 ani.
12 Iunie 2018, 08:08
  1  3  5 6 7  

FOTO BIHOREANUL

 • Prima ediţie a Crosului Cetăţii, un succes. Peste 250 de participanţi, cei mai mici dintre ei îmbrăcaţi în supereroi (FOTO/VIDEO)
 • Ziua Diasporei: Loredana şi-a cântat hiturile şi a plusat cu o piesă bihorenească învăţată de la Cornel Borza, pe scena din Cetate (FOTO/VIDEO)
 • Diaspora, Oradea te aşteaptă: 'Stranierii' primiţi la Oradea cu uşile deschise, 'nu cu gaze şi bastoane' (FOTO)
 • Cum va arăta artera Nufărul – Centrul Civic: Linii de tramvai înierbate, străjuite de arbori înalţi, stâlpi de iluminat cu senzori şi camere de supraveghere (FOTO)
 • OTL s-a dotat cu un autobuz decapotabil pentru turişti (FOTO / VIDEO)
 • „Monştri” la Primăria Oradea: Piaţa Unirii a fost invadată (FOTO / VIDEO)
 • Scene dramatice în satul Olosig: Localnicii plâng în hohote văzând cum le sunt omorâte animalele (FOTO/VIDEO)
 • Scandal în satul Olosig: Localnicii, revoltați că autoritățile vor să le omoare toți porcii! (FOTO)
 • Feciorul și tradițiile: De dragul tradiţiilor, un adolescent bihorean a renovat o casă veche de 84 de ani (FOTO)
 • 'Fără implicare nu va fi schimbare': Aproximativ 150 de orădeni au protestat şi duminică seară (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON