URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 17 OCTOMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au venit la BIHOREANUL 10 studenţi de la Medicină din anii IV şi V care au rămas repetenţi pe motiv că n-au luat examenul de fiziopatologie din anul III cu conferenţiarul Ovidiu Burtă. Decanul Adrian Maghiar a sperat că studenţii, pe care-i tratează ca pe nişte vaci de muls, vor trece într-un final de Burtă, dar n-a fost să fie.
Zic şi eu
Adrian Cris
N-am cunoscut, în 26 ani de meserie, politician mai ranchiunos şi otrăvitor decât preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang. Cu un deceniu în urmă, când era pus şef după seria Mişu Bar, Florian Serac, Gheorghe Sârb, mulţi, inclusiv subsemnatul, credeam că, universitar fiind, va aduce un aer nou, mai curat, în pedeserismul local. Ne-am înşelat...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Societatea asta bazată pe consum, care ne face nefericiţi cu propriul automobil imediat ce apare un model mai nou, riscă să ne afecteze şi percepţia politică. De cum se instalează un guvern proaspăt, acesta devine demodat, prost şi neperformant, şi începem să ne dorim altul. Amuzant este că noi chiar credem că asta ne va schimba viaţa în bine. Însă...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre dorinţa Primăriei Oradea de a demola circa 20 de case pentru a muta parcările de pe bulevardul Nufărul în spatele blocurilor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum am arătat în urmă cu aproximativ două luni, în data de 13 august 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa nr. 11/2019. Potrivit acestui act normativ, "în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video".
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Există 8 specii de filarii care infectează omul, dar dintre acestea doar 4 sunt responsabile de infecţii grave. Se estimează că filariile, care infectează circa 140 de milioane de persoane în toată lumea, sunt transmise prin anumite specii de ţânţari sau alte artropode...
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Bihoreanul tipărit

Cetatea pierdută: O cetate veche de peste 3.000 de ani din Bălnaca ar putea deveni vedeta primului arheoparc din Bihor
Bihoreanul tipărit
O cetate veche de peste 3.000 de ani din Bălnaca ar putea deveni vedeta primului arheoparc din judeţ. Clasată ca sit arheologic de importanţă naţională, fortăreaţa din vecinătatea peşterii Unguru Mare, din defileul Crişului Repede, este ascunsă în pământ, dar specialiştii vor să o dezgroape, să o cerceteze şi o transforme în atracţie turistică.
20 Septembrie 2019, 09:00
Justiţie... mioapă: Cum a „spălat-o” Inspecţia Judiciară pe judecătoarea care l-a scos din închisoare pe directorul şpăgar al Colegiului Şaguna
Bihoreanul tipărit
După o anchetă disciplinară pornită pe baza unui articol din BIHOREANUL, care a dezvăluit că anularea condamnării directorul şpăgar al Colegiului Şaguna, Răzvan Vonea, s-a datorat unei erori a judecătoarei Adela Condrovici de la Curtea de Apel Oradea, inspectorii au stabilit că aceasta e vinovată. Dar nu într-atât încât s-o şi pedepsească...
19 Septembrie 2019, 09:10
Abandonată în mucegai: O femeie din Salonta se zbate de 4 ani să demonstreze că apartamentul ei este distrus de o lucrare ilegală la acoperişul blocului (FOTO)
Bihoreanul tipărit
O poveste tipică de România! De 4 ani, o femeie din Salonta se zbate să demonstreze că apartamentul ei este distrus de o lucrare făcută ilegal pe acoperişul blocului. În timp ce locuinţa Ilenei Borbely se umple de mucegai, asociaţia de proprietari pretinde că n-a avut nicio legătură cu lucrările, constructorul nu găseşte nicio defecţiune, iar instituţiile publice o expediază, spunându-i să ceară socoteală... asociaţiei de proprietari.
18 Septembrie 2019, 08:07
Oradea blocată: Marile lucrări ale municipalităţii paralizează traficul rutier şi îi aruncă pe orădeni în pragul disperării (FOTO/VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Derulate peste vară cu încetinitorul, marile lucrări ale municipalităţii paralizează traficul rutier şi îi aruncă pe orădeni, odată cu începerea şcolii, în pragul disperării. Slaba organizare a Primăriei şi a constructorilor angajaţi, proasta coordonare şi planificarea deficitară fac ca majoritatea investiţiilor de amploare ale oraşului, de la construirea pasajului pe sub Bulevardul Magheru până la prelungirea liniei de tramvai din Calea Aradului, să înregistreze întârzieri, generând blocaje în trafic şi transformând unele şantiere în... grădini de legume.
Unii plantează, alţii încasează! Fără să verifice, Primăria Oradea a plătit unei firme plantări făcute de voluntari (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea, bănuită că a plătit unei firme flori care au fost, de fapt, sădite de voluntari. În timp ce două organizaţii maghiare dovedesc cu poze că, în primăvară, au plantat sute de flori în Parcul Petőfi, Direcţia Tehnică nu poate lămuri dacă firma Adenandra, contractată să sădească flori, s-a achitat de sarcină, pentru că nu strânge asemenea dovezi.
16 Septembrie 2019, 12:02
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Lucrările întârziate ale municipalității orădene blochează tot orașul
Bihoreanul tipărit
Luni, 16 septembrie, a apărut noul BIHOREANUL tipărit! În această săptămână, ziarul vă prezintă motivele pentru care, după ce peste vară au fost derulate cu încetinitorul, marile lucrări ale municipalităţii au ajuns să paralizeze traficul rutier şi, odată cu începerea școlii, îi aruncă pe orădeni în pragul disperării. Din acelaşi număr citiţi şi de ce a fost iertată de Inspecţia Judiciară judecătoarea din Oradea care l-a scăpat de puşcărie pe şpăgarul Vonea, povestea traficantului de droguri orădean asasinat în stil mafiot în Costa Rica, dar şi cum, fără să verifice, Primăria Oradea a plătit unei firme plantări făcute de voluntari.
16 Septembrie 2019, 00:00
ORA de(a) Jazz: Cea de-a doua ediţie a ORA Jazz Festival programează concerte interesante la Sinagoga Sion
Bihoreanul tipărit
Orădenii care iubesc jazz-ul aşteaptă cu nerăbdare finalul acestei luni. Între 20 şi 22 septembrie, Sinagoga Sion va găzdui cea de-a doua ediţie a ORA Jazz Festival, care are ca invitaţi muzicieni consacraţi şi stele în ascensiune ale jazzului internaţional. Marca acestei ediţii va fi diversitatea stilistică, programul cuprinzând jazz contemporan şi piese de jazz american reinterpretate în stil scandinav, improvizaţii meşteşugite având la bază teme din muzica tradiţională şi fuzionând cu muzica electronică, precum şi aranjamente jazz ale unor lucrări de muzică clasică.
13 Septembrie 2019, 12:49
Spitalul bolnav: Condiții proaste pentru copiii tratați la secţia din Băile 1 Mai a Spitalului de recuperare medicală (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Părinţii copiilor trataţi la spitalul din Băile 1 Mai se plâng că sunt obligaţi să împingă cărucioarele pe un trotuar denivelat, fiindcă uşa dinspre parcare e permanent închisă. Veche de circa 200 de ani, clădirea care adăposteşte secţia de copii a Spitalului Clinic de Recuperare Medicală din Băile Felix nu mai corespunde condiţiilor de exploatare, având pereţii crăpaţi, tencuiala căzută şi circuitele pacienţilor gândite parcă să le facă acestora viaţa mai grea.
20 de case rase! Primăria Oradea pregăteşte în cartierul Nufărul cel mai mare val de exproprieri de după comunism (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Municipalitatea pregăteşte cel mai mare val de exproprieri de imobile de după căderea comunismului. Primarul Ilie Bolojan şi-a asumat demolarea a patru loturi de case din spatele blocurilor din strada Nufărului, multe modernizate şi cu mai multe niveluri, pentru a face loc unor parcări de domiciliu, spre disperarea proprietarilor care îşi văd distrusă munca de o viaţă.
Voinţă frântă: „Oradea Civică” îl acuză pe primarul Ilie Bolojan de abuz!
Bihoreanul tipărit
„Oradea Civică” îl acuză pe primarul Ilie Bolojan de abuz, după ce Primăria a anulat 30% din semnăturile adunate pentru un Parlament cu doar 300 de membri. Reprezentanţii asociaţiei susţin că municipalitatea a încălcat voinţa orădenilor atunci când a decis să anuleze 448 din cele 1.511 de semnături strânse, pe considerente de genul că semnatarii nu şi-au trecut numele complet, adresa exactă ori codul numeric personal corect.
10 Septembrie 2019, 13:01
Doctor Horror: BIHOREANUL prezintă detalii şocante din povestea doctoriţei orădence Nadia Filip, suspectată că şi-a ucis şi îngropat propriul copil
Bihoreanul tipărit
O crimă (aproape) perfectă! BIHOREANUL vă prezintă, în exclusivitate, cum a reuşit doctoriţa Nadia Filip să ascundă timp de 4 ani faptul că şi-a îngropat bebeluşul născut în secret. Femeia pretinde că, după ce a reuşit să „mascheze” luni în şir sarcina, şi-a ţinut alte câteva săptămâni bebeluşul ascuns de familie şi de cunoscuţi, închis de unul singur în apartament, în timp ce ea mergea zilnic la serviciu, la Spitalul Judeţean, dar neagă că l-ar fi ucis pe copil, ci doar l-a îngropat pe ascuns, după ce acesta ar fi murit din cauza unor afecţiuni.
Doamna de 100 de ani: Școala „Oltea Doamna”, primul liceu românesc pentru fete, a ajuns la Centenar (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Școala Gimnazială „Oltea Doamna” a apărut acum 100 de ani ca liceu românesc de stat pentru fete. Înfiinţată după Marea Unire, ca o „soră” a Școlii normale de băieți „Emanuil Gojdu”, colegiul naţional de azi, şcoala orădeană a depăşit toate vicisitudinile istoriei, un Război Mondial, refugiul, regimul comunist, rămânând o instituţie de referinţă a învăţământului orădean.
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit: Detalii şocante din cazul doctoriţei suspectate că şi-a omorât bebeluşul
Bihoreanul tipărit
Luni, 9 septembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. BIHOREANUL prezintă detalii şocante ale poveştii doctoriţei orădence Nadia Filip, suspectată că şi-a ucis şi îngropat copilul născut în secret acum 4 ani. Femeia pretinde că, după ce a reuşit să "mascheze" luni în şir sarcina, şi-a ţinut alte câteva săptămâni bebeluşul ascuns de familie şi de cunoscuţi, închis de unul singur în apartament, în timp ce ea mergea zilnic la serviciu, la Spitalul Judeţean, dar neagă că l-ar fi ucis pe copil, ci doar l-a îngropat pe ascuns. Din aceeaşi ediţie, aflaţi cum a căzut bătrânul expert orădean Alexandru Lökösházy victimă vânătorilor de averi şi cum Primăria pregăteşte în cartierul Nufărul cel mai mare val de exproprieri de după comunism.
09 Septembrie 2019, 00:00
Medici la raport: Avocatul Poporului anchetează cazul pacienţilor plimbaţi degeaba din Beiuş la Oradea
Bihoreanul tipărit
Dezvăluirile BIHOREANULUI despre pacienţii plimbaţi de pomană din Beiuş la Oradea au declanşat o anchetă a Avocatului Poporului. Puşi să dea explicaţii şi să remedieze neregulile semnalate inclusiv de şeful UPU-SMURD Bihor, medicii beiuşeni l-au pârât pe dr. Hadrian Borcea la Colegiul Medicilor, fiindcă i-ar fi... denigrat.
06 Septembrie 2019, 12:31
Liceeni... meseriaşi: Şcolile din Bihor, număr record de elevi care vor învăţa o meserie
Bihoreanul tipărit
Din această toamnă, şcolile din Bihor vor avea un număr record de elevi care vor învăţa o meserie. Peste 1.100 absolvenţi de gimnaziu s-au înscris în clase de învăţământ profesional, iar peste 400 vor primi burse lunare de câte 400 lei, plătite de firmele bihorene care au mare nevoie de muncitori calificaţi.
05 Septembrie 2019, 20:01
Ai stare, ai parcare! Primăria Oradea introduce reguli mult mai stricte la atribuirea parcărilor de domiciliu
Bihoreanul tipărit
Criza parcărilor determină Primăria să propună înăsprirea condiţiilor în care orădenii pot cere atribuirea unui loc rezervat la domiciliu. Parcările de domiciliu vor fi atribuite doar celor care îşi achită la zi obligaţiile fiscale, cu verificare tehnică şi asigurare valabile, iar solicitanţii care licitează pentru un loc fără să achite apoi taxa vor pierde dreptul la parcare pentru o perioadă de 3 ani.
05 Septembrie 2019, 08:00
Şcoală pe vine: Noul an de învăţământ începe în Bihor cu şcoli cu WC-ul în fundul curţii şi nesigure la incendii
Bihoreanul tipărit
Toamna se numără lipsurile: noul an şcolar începe săptămâna viitoare, găsind unităţile de învăţământ cu haznale în fundul curţii şi nesigure la incendii. 192 de clădiri din cele 781 ale grădiniţelor şi şcolilor din Bihor nu au autorizaţie de siguranţă la incendii, iar 62 nu sunt autorizate sanitar deoarece au latrine şi încălzire cu sobe, peste vară fiind amenajate WC-uri în doar 10 localuri.
04 Septembrie 2019, 08:00
Preasfinţitul Virgil Bercea, primul interviu după inculparea sa de către DNA: „Am fost foarte terorizat şi traumatizat”
Bihoreanul tipărit
Episcopul greco-catolic Virgil Bercea a oferit BIHOREANULUI primul interviu după inculparea sa de către DNA, incendiul care a mistuit Palatul episcopal din Piaţa Unirii şi boala care l-a ţinut câteva luni „mai mult dincolo decât aici”. Revenit în viaţa publică în ajunul sărbătoririi a 25 de ani de episcopat, prelatul îşi exprimă pentru prima oară mâhnirea că a fost pe nedrept trimis în judecată, dar şi mulţumirea faţă de credincioşii care s-au rugat pentru el şi au făcut donaţii pentru refacerea Palatului, dezvăluind, tot în premieră, cum va fi transformat edificiul într-un centru cultural deschis tuturor orădenilor.
03 Septembrie 2019, 08:04
Lege... fără pagini: Carta Universităţii din Oradea făcută praf, după ce Ministerul Educaţiei a dat-o de două ori la refăcut
Bihoreanul tipărit
Cu o singură excepţie, Ministerul Educaţiei a respins articolele Cartei Universităţii care ar fi dus la o primenire în facultăţile orădene, pe motiv că sunt mai restrictive decât Legea Educaţiei, astfel că Senatul Universităţii e nevoit să reia procesul de elaborare a documentului.
02 Septembrie 2019, 20:30
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Primul interviu cu episcopul greco-catolic Virgil Bercea de la problemele care i-au șubrezit sănătatea
Bihoreanul tipărit
Luni, 2 septembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Ziarul vă prezintă în exclusivitate detalii despre revenirea episcopului greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea, în viaţa publică, în primul interviu pe care acesta l-a oferit după inculparea sa de către DNA, incendiul care a mistuit Palatul episcopal din Piaţa Unirii şi boala care l-a ţinut câteva luni "mai mult dincolo decât aici". Alte subiecte ale noii ediţii: noul an de învăţământ începe cu şcoli cu WC în fundul curţii şi nesigure la incendii; Avocatul Poporului anchetează cazul pacienţilor plimbaţi degeaba din Beiuş la Oradea; Primăria Oradea introduce reguli mult mai stricte la atribuirea parcărilor de domiciliu.
02 Septembrie 2019, 00:00
Inculpat la puterea a doua: Scos din minţi de iubită, un orădean s-a trezit acuzat de 'încălcarea solemnităţii şedinţei de judecată'
Bihoreanul tipărit
În premieră, un orădean a fost inculpat pentru "încălcarea solemnităţii şedinţei de judecată" fiindcă a făcut scandal în timp ce era judecat pentru furt, riscând un supliment de pedeapsă. Înainte să fie scos cu escortă din sala în care era judecat pentru furturi din maşini, Ciarnău Şandor a ameninţat un martor din proces, nervos că iubita sa, judecată şi ea pentru complicitate, s-a "cuplat" cu acesta.
30 August 2019, 08:02
Fostul jurnalist Mircea Jacan, voce critică la adresa administraţiei Bolojan: „Am ceva cu primarul Oradiei”
Bihoreanul tipărit
Fost jurnalist la Gazeta de Vest, Jurnalul de dimineaţă, Jurnal bihorean şi Realitatea bihoreană până în 2010, a devenit purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean sub mandatul lui Radu Ţîrle, până în 2016, la finele mandatului unui alt PNL-ist, Cornel Popa, cel care l-a şi propulsat în funcţia pe care o deţine acum, de director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor. Mircea Jacan, căci despre el este vorba, s-a profilat în ultimul an ca un contestatar incisiv al primarului liberal Ilie Bolojan, opunându-se tot mai categoric proiectelor municipalităţii, motiv pentru care unii îl aplaudă, iar alţii îl consideră cârcotaş. BIHOREANUL l-a descusut...
29 August 2019, 14:12
Case... pe făraş: Proprietarii a 1.000 de construcţii ridicate ilegal în Oradea, ameninţaţi cu demolarea (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea încearcă să oblige 1.000 de proprietari fie să intre în legalitate, fie să-şi demoleze construcţiile neautorizate. Municipalitatea a contractat executori judecătoreşti pentru demolarea a circa 150 de clădiri neautorizate în toate cartierele, începând cu cele din strada Apateului, unde în 15 ani o familie şi-a ridicat 13 case cu etaj şi turnuleţe, dar fără apă şi canalizare.
Şoseaua morţii: 6 oameni au murit şi 11 au fost grav răniţi, doar în luna august, pe tronsonul bihorean al DN1 (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Cea mai aglomerată şosea din ţară şi-a luat tributul de sânge şi în Bihor: 6 oameni au murit şi 11 au fost grav răniţi, doar în luna august, pe tronsonul bihorean al DN1. BIHOREANUL a încercat să afle ce măsuri pot lua autorităţile pentru a reduce numărul accidentelor: în timp ce prefectul şi şeful Poliţiei vorbesc despre amplasarea unor separatoare de sens, drumarii şi rutieriştii exclud ipoteza, fiindcă ar îngreuna şi mai mult deplasarea pe drumul disputat zilnic, în lipsa autostrăzii, de 28.000 de şoferi, aşa că acestora le rămâne o singură soluţie: să se grăbească... încet.
Plăteşti sau pleci! După 12 ani fără nicio majorare, chiriile locuinţelor de stat din Oradea au fost brusc triplate
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea a triplat preţul chiriilor pentru cele circa 850 de locuinţe din fondul municipal şi de stat, ca să aibă bani pentru reabilitarea faţadelor. Preţul unei chirii pentru o locuinţă de 30 metri pătraţi, amenajată şi utilată de chiriaş, a crescut de la 250 lei la 790 lei pe trei luni, iar municipalitatea ia în calcul ca pe viitor să scoată la vânzare aceste imobile prin licitaţii.
26 August 2019, 13:01
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Ce e de făcut pentru a reduce numărul accidentelor pe tronsonul bihorean al „Şoselei morţii”?
Bihoreanul tipărit
Luni, 26 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educaţie ecologică Oradea Noastră. Cea mai aglomerată şosea din ţară şi-a luat tributul de sânge şi în Bihor - 6 morţi şi 11 răniţi grav, doar în august, pe DN1, aşadar BIHOREANUL a încercat să afle ce e de făcut. Alte subiecte ale noii ediţii: Proprietarii a 1.000 de construcţii ridicate ilegal în Oradea sunt ameninţaţi cu demolarea; „De zeci de ani, Primăria face dresaj cu orădenii”, acuză fostul jurnalist Mircea Jacan; După 12 ani fără nicio majorare, chiriile locuinţelor de stat au fost brusc triplate... Dar şi o veste bună: în curând se deschide primul magazin local „zero waste”, cu mâncare exclusiv sănătoasă!
26 August 2019, 00:00
Să dansăm cu Rengle! Emil Rengle, celebrul coregraf al vedetelor, deschide o şcoală de dans la Oradea 
Bihoreanul tipărit
După ce a cucerit o ţară întreagă câştigând "Românii au talent", Emil Rengle se întoarce acasă. Coregraful vedetelor a anunţat că va înfiinţa un centru de dezvoltare prin dans, dedicat în special copiilor, tocmai în inima Oradiei, pe strada Vasile Alecsandri. Tânărul vrea să reînvie cultura dansului, atât de celebrată acum mai bine de un deceniu în oraş, dar peste care s-a cam aşezat praful.
23 August 2019, 08:01
Ziare pe pâine: Ruinaţi, patronii chioşcurilor de presă îi cer lui Bolojan să le transforme în... baruri
Bihoreanul tipărit
Pentru a supravieţui, proprietarii chioşcurilor de ziare din Oradea cer municipalităţii să le permită diversificarea produselor puse în vânzare. Concurenţa internetului şi a telefoanelor inteligente a înjumătăţit piaţa de presă scrisă, numărul chioşcurilor reducându-se de la 90 în 2008 la doar 25 în prezent, înainte ca proprietarii să-şi fi amortizat investiţiile costisitoare impuse de Primărie.
22 August 2019, 08:01
Rafinăria fantomă: Afaceriştii Rácz Attila, Călin Bălaj şi Antonino Papalia, acuzaţi de constituire de grup criminal organizat şi evaziune fiscală (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Faimosul Rácz Attila, fostul fotbalist Călin Bălaj şi afaceristul italian Antonino Papalia, trimişi în judecată de DIICOT pentru constituire de grup criminal organizat şi evaziune fiscală. Folosind ca paravan vechea rafinărie de la Suplacu de Barcău, pe care a cumpărat-o după ce a fost devalizată de clanul fostului şef al SRI, Virgil Măgureanu, gruparea lui Rácz a provocat statului, prin fraude cu produse petroliere, o gaură de peste 67 milioane de lei, grosul banilor virându-l prin firme fantomă în conturi din paradisuri fiscale.
21 August 2019, 11:35
(Nu) bagă gaz! Extinderea reţelelor de gaz în Bihor este întârziată de primării şi de Consiliul Judeţean
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă arată de ce nu se dezvoltă reţelele de gaz în Bihor: Consiliul Judeţean nu se implică, iar oraşelor şi comunelor le lipsesc banii şi organizarea. La un an după ce Transgaz a propus extinderea magistralelor, primăriile încă nu s-au asociat pentru a putea plăti studii de fezabilitate de sute de mii de euro, CJ ajutându-le doar cu câte 1.000 lei şi cu promisiunea că va achita, cândva, jumătate din aceste costuri.
   2  4 5 6  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3082 RON
  • 1 EUR = 4.7537 RON
  • 1 HUF = 0.0143 RON