URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Aprilie 2024, 11:22

Cadouri de primăvară: Concertele cu oaspeți de seamă se țin lanț la Noo’vo Resto Lounge din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un restaurant de pe strada Vasile Alecsandri din Oradea primeşte mai mulţi artişti decât o sală de spectacole. 

Vrând să le ofere orădenilor şi turiştilor nu doar o experienţă culinară aparte, ci şi şansa de a se relaxa, distra şi dansa alături de vedetele preferate, Noo’vo Resto Lounge continuă atât luna aceasta, cât şi în cea viitoare seria evenimentelor cu invitaţi speciali - interpreţi ai cunoscutelor "Balada blondelor iubiri", "Telefonul nu mai sună" ori "Floare de Iris"...

Muzică şi haz 

Weekendul ce vine va fi plin la Noo’vo. Vineri, pe scena localului vor urca trupa Pacifica (Teo Boar şi Vlady Cnejevici) şi solistul Toni Şeicărescu, aceştia pregătind o seară cu hituri rock ale unor trupe precum Compact, Iris, Roşu şi Negru, dar nu numai. Organizatorii anunţă că vor fi şi surprize muzicale în concertul oaspeţilor de vineri, iar că biletele (60 lei), la fel şi locurile la mese, se pot rezerva la numărul de telefon 0750.432.211.

Pentru sâmbătă se anunţă "o seară cu muzică şi haz", iar asta pentru că pionierii folkului alternativ Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş, care formează trupa Fără Zahăr ("Lav stori", "D’la sate", "Sandu"), îşi vor prezenta poveştile muzicale cu tâlc şi umor, într-un concert denumit "Nevralgii de primăvară". Biletele, cu preţul de 60 lei, se pot cumpăra de pe platforma ambilet.ro şi din incinta localului, iar rezervările se pot face, ca în cazul oricărui eveniment găzduit de Noo’vo, la numărul de telefon menţionat mai sus.

Weekendul se va încheia cu premiera unui "one woman show" prezentat, duminică seara, de actriţa orădeană Mirela Niţă Lupu. Este vorba despre "Sunt singură de şapte zile", o adaptare după piese şi povestiri scrise de apreciatul dramaturg Matei Vişniec. Costul unui bilet este de 50 lei. 

Blondelor iubiri... 

"Oradea este un oraş care mi-a rămas în suflet", spunea Nicu Alifantis (foto) vara trecută, când a susţinut un concert-poveste în grădina Muzeului Ţării Crişurilor, cântând piese precum "Ce bine că eşti", "Balada blondelor iubiri" ori "Emoţie de toamnă". 

Artistul se întoarce la Oradea şi va urca pe scena Noo’vo în seara de 18 aprilie, alături de chitaristul Răzvan Mirică, aducând concertul numit "Gemini". Un bilet costă 100 lei. 

Nicu Alifantis

O zi mai târziu, pe 19 aprilie, scena va fi preluată de Carmine del Duca şi trupa The Rol'it, care vor prezenta un concert-tribut celebrului cântăreţ italian Eros Ramazzotti, cu piese pline de pasiune şi romantism. Preţul unui bilet este tot de 100 lei.

În seara de 26 aprilie, localul îi va primi pe membrii formaţiei country-rock Desperado, care vor lansa albumul "Succesuri şi Eşece". "Timpul a fost generos cu Desperado, iar aceştia au experimentat pe acest material cele mai noi tehnici de imprimare şi mixaj, dând albumului un sound fresh, autentic, american, în stilul Modern Country, cum au remarcat şi mai mulţi muzicieni din Nashville, patria muzicii country", transmit organizatorii, adăugând că biletele costă 100 lei.

Seri cu staruri rock 

Cristi Minculescu, Valter Popa şi Doru "Boro" Borobeică se întorc şi ei la Oradea, după concertul acustic prezentat la debutul toamnei trecute în parcul Muzeului. Concertul de la Noo’vo al legendarei trupe Iris este programat pentru seara de 12 mai, iar fanii se pot aştepta să asculte piese care au marcat generaţii şi au prilejuit emoţii intense, ca "Floare de Iris", "Baby", "Să nu crezi nimic" ori "De vei pleca". Biletele costă 150 lei şi trebuie rezervate din timp, căci, evident, locurile sunt limitate!

Trupa Sarmalele Reci va susţine şi ea un rar concert la Oradea, în seara de 24 mai, tot la Noo’vo, preţul unui bilet fiind de 70 lei. "Vino să te laşi purtat într-o călătorie sonoră eclectică, care îmbină rock'n'roll, funk, jazz şi folclor, cu versuri pline de forţă şi mesaje emblematice. Bucură-te de hituri precum «Violeta», «Telefonul nu mai sună», «Dacă n-ai fi tu» şi multe altele", îndeamnă gazdele.

Rămâneţi "pe recepţie"! S-ar putea ca ofertei bogate a localului să i se adauge şi alte evenimente, în curând...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON