URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E foarte traumatizant să ți se dărâme casa, chiar dacă aceasta este amplasată între blocuri, unde vecinii știu exact ce mănânci la cină. Oricât s-ar strădui Primăria să-i despăgubească civilizat pe cei care își vor pierde locuințele, nicio sumă de bani nu va putea acoperi disconfortul unei mutări și neplăcerile schimbării modului de viață.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nefirească, în şarada jucată la ceas de seară de Cuc, Mang şi Rus, e intersectarea dintre propaganda politică şi profitul privat, ambele cam forţate. Ce căuta ministrul acolo unde treaba merge ca unsă, nu pe restul celor 415 kilometri ai autostrăzii începute acum 15 ani? Dar şeful PSD Bihor, despre care nu ţin minte să se fi tras în poză şi pe selenarul drum judeţean DJ191B Popeşti-Suplac? Răspunsul poate ar trebui căutat nu în relaţia de amour-à-trois dezinteresat, ci în preţul piperat pentru cei 5,35 km dintre Borş şi Biharea...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am intrat în magazin uşor ezitant. Era prima dată când trebuia să cumpăr un candelabru şi mă simţeam nesigur. Nu e genul de obiect pe care să îl cumperi prea des. De obicei stau 2 ore să mă hotărăsc asupra unei perechi de pantaloni şi nici atunci nu sunt sigur că am făcut alegerea corectă. În cazul unui candelabru, cu care poţi înfrumuseţa sau distruge o cameră, alegerea părea mult mai dificilă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre dorinţa Primăriei Oradea de a demola circa 20 de case pentru a muta parcările de pe bulevardul Nufărul în spatele blocurilor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul de procedură civilă intrat în vigoare la 15 februarie 2013 prevede, pentru prima dată în România, posibilitatea formulării unei contestații în cazul în care se apreciază că procesul se prelungește nejustificat. Conform articolului 522 din Codul de procedură civilă, oricare dintre părţi, precum şi procurorul care participă la judecată, pot face o contestaţie prin care, invocând încălcarea dreptului la soluţionarea procesului într-un termen optim şi previzibil, să solicite luarea măsurilor legale pentru ca această situaţie să fie înlăturată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Noutăți de la OTL

OTL anunță prelungirea programului de lucru în punctele de preluare a datelor pentru personalizarea cardurilor de călătorie
Noutăți de la OTL
Pentru a veni în sprijinul călătorilor, având în vedere începerea noului an şcolar, în perioada 10 Septembrie - 14 Octombrie 2018, următoarele puncte de preluare a datelor în vederea personalizării cardurilor de călătorie vor funcţiona cu program prelungit:
06 Septembrie 2018, 19:43
Carduri de călătorie cu reducere pentru elevii din clasa a IX-a
Noutăți de la OTL
Liceenii boboci în clasa a IX-a sunt aşteptaţi, doar cu cartea de identitate, numai în luna septembrie, 2018, la punctele OTL de preluare a datelor în vederea eliberării abonamentului de călătorie cu reducere de 50%.
05 Septembrie 2018, 18:27
OTL majorează preţul biletelor de tramvai şi autobuz la 3 lei pe călătorie
Știri Oradea
Consiliul Local Oradea a aprobat vineri, la propunerea conducerii OTL, majorarea cu 20% a preţului unei călătorii cu tramvaiul sau autobuzul, de la 2,5 lei la 3 lei, începând din 1 octombrie. Măsura a fost justificată de conducerea societăţii de transport prin scumpirea combustibilului şi a curentului electric. Ultima majorare de tarife a fost operată în anul 2013.
Devierea traseelor liniilor de autobuz 12 şi 14, în 30 august 2018
Noutăți de la OTL
În data de 30 august 2018 va avea loc, în P-ţa Unirii, concertul Simfonia Marii Uniri. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, începând cu ora 18:00 până la ora 24:00, liniile de autobuz 12 şi 14 vor fi deviate şi vor avea următorul traseu:
29 August 2018, 16:09
Modificări la traseul liniei 14 de autobuz începand de luni, 27 august
Noutăți de la OTL
Având în vedere că în perioada 27 August – 10 Septembrie 2018 se vor efectua lucrări de modernizare a trecerii la nivel cu cale ferată de la intersecţia şoselei de centură cu str. Uzinelor, toate cursele executate pe linia 14 vor avea cap linie la Biserica Baptistă, cele având cap linie la Macon, sistându-se în această perioadă.
26 August 2018, 19:46
OTL s-a dotat cu un autobuz decapotabil pentru turişti (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Conducerea societăţii de transport în comun din Oradea a prezentat, marţi, primul autobuz achiziţionat special pentru turişti. Este vorba despre un Iveco Mago 2, decapotabil, fabricat în 2008. Autobuzul a circulat până de curând prin Oslo.
Programul autobuzelor şi tramvaielor în minivacanţa de Sfânta Maria
Noutăți de la OTL
OTL anunţă programul de circulaţie a tramvaielor şi autobuzelor pe perioada minivacanţei de Sfânta Maria. Pe 15 august, se va circula după orarul de duminică şi sărbători legale.
13 August 2018, 17:31
OTL: Traseul liniei 14 de autobuz începând din 10 august 2018
Noutăți de la OTL
Având în vedere că lucrările de amenajare a trecerii de pietoni denivelată de la intersecţia strada Vasile Alecsandri cu strada Parcul 1 Decembrie urmează să fie finalizată, începând din 10 august 2014, linia 14 va avea următorul traseu:
07 August 2018, 17:02
OTL anunţă devierea traseelor liniilor 17, 19 şi 23 de autobuz
Noutăți de la OTL
Începând de miercuri, se vor opera modificări la traseele liniilor de autobuz 17, 19 şi 23. Noile programe de circulaţie pentru liniile menţionate vor fi afişate în staţii şi pe site-ul societăţii.
Traseele autobuzelor 14 și 30, deviate din cauza lucrărilor la noul pod peste Peța
Noutăți de la OTL
În următoarea perioadă traseele liniilor de autobuz 14 și 30 vor fi modificate din cauza mai multor lucrări în oraș. Pe de altă parte, autobuzele liniei 10 vor circula din nou pe traseul obișnuit.
Traseul liniei 10 de autobuz va fi deviat
Noutăți de la OTL
Pentru lucrări de aşternere a stratului de uzură pe carosabil se va închide  circulaţia auto în zona giraţiei nou create din interseţia străzilor Barcăului - Greierului - Zarandului în data de 23 iulie 2017, între orele 8:00 - 20:00. Din această cauză, traseul liniei 10 de autobuz va fi deviat, pe ambele sensuri de circulatie, pe str. Hațegului.
20 Iulie 2018, 14:12
Bătaie între romi: Geamul unui autobuz al OTL a fost spart (FOTO)
Noutăți de la OTL
Un autobuz al OTL a fost vandalizat, după ce un grup de romi s-au luat la bătaie, iar unul dintre bărbaţi a spart un geam.
Traseul liniei 14 de autobuz va fi deviat o lună!
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că, în perioada 16 Iulie - 17 August 2018, din cauza lucrărilor de amenajare a unei treceri de pietoni denivelate la intersecţia străzii Vasile Alecsandri cu Parcul 1 Decembrie, traseul liniei 14 de autobuz va fi modificat, pe sensul de mers spre Ioşia astfel:
11 Iulie 2018, 16:46
OTL: Circulaţia tramvaielor în zona Olosig, întreruptă în această seară pentru lucrări urgente la macaz!
Noutăți de la OTL
OTL informează publicul călător că, pentru lucrări de intervenţie în regim de urgenţă la unul din macazele de la Olosig, circulaţia cu tramvaie pe tronsonul Olosig – Pod CFR se va sista astăzi, 6 Iulie 2018, începând cu ora 20.00.
06 Iulie 2018, 13:51
Devierea traseelor liniilor de autobuz ale OTL în 9 iunie 2018
Noutăți de la OTL
În Piaţa Unirii se vor desfăşura în perioada 8 - 10 iunie 2018, o serie de acţiuni organizate în cadrul evenimentului “The Color Run Oradea”. În data de 9 iunie, pe perioada desfăşurării acţiunilor, circulaţia auto va fi blocată în P-ţa Unirii, iar pe străzile Iuliu Maniu, Traian Moşoiu, Piata 1 Decembrie, Mihai Viteazul si Avram Iancu, vor fi deviate următoarele linii de autobuz:   
08 Iunie 2018, 09:52
Clienții OTL își vor cumpăra bilete cu cardul, direct din autobuz sau tramvai!
Știri Oradea
De luna viitoare, clienţii OTL îşi vor putea cumpăra bilete de călătorie direct din tramvai sau autobuz. Plata se va face cu carduri bancare contactless la terminalele care vor fi montate în garnituri. Preţul unui bilet, cu valabilitate de o oră, va fi de 3 lei, cu 50 de bani mai mare decât cel al tichetelor cumpărate de la chioşcurile OTL.
05 Iunie 2018, 17:00
Traseele autobuzelor din oraş, deviate în perioada 1-3 iunie pentru Turul Ciclist al Bihorului
Noutăți de la OTL
Acţiunile care se vor desfăşura în zilele următoare în Piaţa Unirii, în cadrul Turului Ciclist al Bihorului, vor devia traseele obişnuite ale mai multor linii de autobuz OTL, au informat reprezentanţii operatorului de transport în comun. 
31 Mai 2018, 10:50
Tramvaiul de epocă iese vineri pe traseu
Noutăți de la OTL
Societatea de transport în comun OTL informează că, pe 1 iunie, tramvaiul de epocă va ieşi din nou prin oraş. Tramvaiul va efectua o cursă pe traseul Nufărul - Gara Centrală - Bulevardul Decebal - Piaţa Unirii - Nufărul. 
30 Mai 2018, 18:44
Pe 1 iunie, tramvaiele şi autobuzele circulă conform graficelor de duminică şi sărbători legale
Noutăți de la OTL
Societatea de transport în comun OTL a anunţat că, pe 1 iunie, tramvaiele şi autobuzele vor circula conform graficelor pentru duminică şi sărbători legale. Va exista o singură excepţie, pe traseul transfrontalier Oradea – Biharkeresztes, unde se va circula conform graficelor de zile lucrătoare. 
30 Mai 2018, 13:44
OTL: Programul tramvaielor şi autobuzelor pentru perioada 26 - 28 mai şi 1 iunie 2018
Noutăți de la OTL
Mijloacele de transport în comun ale SC OTL SA vor circula în perioada 26 - 28 mai şi în 1 iunie 2018 după următorul program: în 26 mai se va circula conform graficelor pentru zilele de sâmbătă, iar în 27 - 28 mai şi în 1 iunie, conform graficelor de duminică şi sărbători legale.
24 Mai 2018, 16:15
OTL: Traseul şi programul de circulaţie a autobuzelor la 'Noaptea Muzeelor'
Noutăți de la OTL
Pentru a veni în întâmpinarea orădenilor care doresc să participe la ediţia din acest an a "Nopţii Muzeelor", eveniment organizat de Muzeul Tării Crişurilor, în noaptea de 19/20 Mai 2018 două autobuze ale SC OTL SA vor efectua curse cu opriri în următoarele staţii de pe traseu:
16 Mai 2018, 15:09
Street Food deviază liniile de autobuz 12 şi 14
Noutăți de la OTL
În P-ţa Unirii se va desfăşura în perioada 16 - 21 Mai 2018, Street Food Festival. În acest context, începând din 16 Mai, ora 18, până în 21 mai, ora 6, liniile de autobuz 12 şi 14 vor fi deviate şi vor avea următorul traseu:
16 Mai 2018, 10:52
Programul Tramvaiului de epocă pentru perioada 5-6 mai
Noutăți de la OTL
Tramvaiul de epocă va efectua câte o cursă sâmbătă, 5  şi duminică, 6 mai 2018, pe traseul Nufărul – Gara Centrală – B-dul Decebal – P-ţa Unirii – Nufărul, începând cu ora 17.00.
02 Mai 2018, 16:25
OTL: Autobuzele care circulă pe liniile 12 şi 14 vor fi deviate în perioada 2-7 mai
Noutăți de la OTL
Traseele liniilor de autobuz care circulă pe liniile 12 și 14 vor fi deviate, în perioada 2-7 mai, dat fiind că, în Piața Unirii se va desfășura expoziția Top Auto.
27 Aprilie 2018, 17:59
Program special de 1 mai: Tramvaiele şi autobuzele vor circula după program special luni şi marţi
Noutăți de la OTL
OTL SA informează călătorii că luni, 30 aprilie, mijloacele de transport în comun, inclusiv cele de pe traseele metropolitane, vor circula conform graficelor de circulaţie pentru zile lucrătoare cu vacanţă, iar marţi, 1 mai, vor circula conform graficelor de duminică şi sărbători legale.
26 Aprilie 2018, 18:09
Poftiți în vagoane! Tramvaiul de epocă circulă, în weekend, în Oradea
Noutăți de la OTL
Sâmbătă și duminică, tamvaiul de Epocă va efectua prima cursă din acest an pe traseul Nufărul - Gara Centrală - B-dul Decebal - P-ţa Unirii - Nufărul, cu plecarea din cap linie Nufărul la ora 17.00.
25 Aprilie 2018, 20:01
10 ani de Siemens ULF în Oradea
Noutăți de la OTL
Pe 23 Aprilie 2018, tramvaiul ULF (Ultra Low Floor), produs de Siemens, aniversează 10 ani de prezenţă în transportul public orădean. În 2008, Oradea a fost primul oraş din România care deţinea în parc unul din cele mai moderne tramvaie din lume, la aceea vreme, motiv de reală mândrie a cetăţenilor urbei.
20 Aprilie 2018, 19:40
Cum vor circula tramvaiele şi autobuzele OTL în perioada Paştelui
Noutăți de la OTL
Societatea de transport în comun a anunţat programul de circulaţie al tramvaielor şi autobuzelor pentru perioada sărbătorilor pascale. Graficele de circulaţie adoptate vor fi cele specifice zilelor de sâmbătă, respectiv zilelor de duminică şi cele cu sărbători legale.
04 Aprilie 2018, 15:00
Programul punctelor de vânzare ale OTL pentru ziua de luni, 2 aprilie
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că luni, 2 aprilie, a doua zi a Paștelui catolic, punctele de vânzare vor avea orarul conform zilelor de sâmbătă, iar mijloacele de transport în comun vor circula conform graficelor de zile lucrătoare cu vacanţă.
30 Martie 2018, 10:25
Şcoala Altfel, la OTL. Circa 100 de elevi au vizitat societatea de transport local (FOTO)
Noutăți de la OTL
Şi în acest an S.C. Oradea Transport Local S.A. a fost un obiectiv de interes pentru elevii din unităţile de învăţământ orădene care, în cadrul proiectului derulat de Ministerul Educaţiei cunoscut sub denumirea "Şcoala Altfel", au ales să îi treacă pragul.
28 Martie 2018, 18:46
  1 2 3  5   
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2876 RON
  • 1 EUR = 4.7354 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON