URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când suntem stațiune turistică, edilii fac tot posibilul ca să ne simțim veșnic în vacanță. Avem dealuri de vizitat în împrejurimi, iar dacă nu mergem noi la ele, vin ele la noi. Apă termală este din belșug și ne-ar mai lipsi doar o deltă pentru ca peisajul să fie complet. Și atunci ce și-au zis slujbașii din Primărie? Dacă Peța și Crișul nu pot forma o deltă, măcar să avem țânțarii aferenți!
Zic şi eu
Adrian Cris
Dar nu despre candidaţi aş vorbi acum, că pentru asta va fi timp destul, ci vreau să acord o „bulină roşie” UDMR Bihor pentru meritul de a-l fi retras pe actualul preşedinte al CJ, Pásztor Sándor, din cursa pentru un nou mandat. Sigur, i s-a dat şansa să anunţe că el nu şi-l mai doreşte, la fel ca în urmă cu 4 ani, când şi Alexandru Kiss a fost lăsat să declame acelaşi text. Dar numai cine l-a crezut atunci pe Kiss îi dă crezare acum lui Pásztor!
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Un jurnalist bun nu este acela care gândeşte la fel ca tine, care îţi împărtăşeşte valorile şi credinţele, la fel cum un jurnalist rău (sau prost, dobitoc, javră, cum se mai zice în popor) nu este acela care îţi contrazice modul de a gândi şi te scandalizează cu părerile sale, nici acela care abordează subiecte care nu-ţi sunt pe plac. Există multe alte criterii de jurizare în afară de tabăra în care activează...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).

Noutăți de la OTL

Se revine la graficele de zile lucrătoare cu şcoală
Noutăți de la OTL
Începând de joi, 12 martie 2020, mijloacele de transport ale societăţii vor circula conform graficelor de zile lucrătoare cu şcoală.
12 Martie 2020, 13:24
S.C. O.T.L. S.A. - Info transport persoane
Noutăți de la OTL
În contextul în care în perioada 11 – 22 martie 2020 în instituţiile de învăţământ din judeţul Bihor au fost suspendate cursurile pentru elevi, conform Hotărârii Guvernului 8/9.03.2022  informăm călătorii că în 11 martie 2020, toate cursele planificate pe liniile de tramvai şi autobuz au fost efectuate.
11 Martie 2020, 18:18
Modificări la graficele de circulație
Noutăți de la OTL
Societatea de transport în comun OTL anunţă că, începând de miercuri, 11 martie 2020, până în 22 martie 2020, tramvaiele şi autobuzele vor circula pe toate liniile, urbane şi metropolitane, conform programelor de circulaţie valabile în perioadele vacanţelor şcolare.
10 Martie 2020, 13:41
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 2 martie
Noutăți de la OTL
Luni, 2 martie, în intervalul orar 17.15 și 17.30, s-a staţionat din cauza tamponării unui tramvai cu un autoturism în zona Olosig. Au fost afectate liniile 4 şi 8, pe sensul de mers către Pod CFR.
03 Martie 2020, 12:07
OTL, staţionări tramvaie în 28 februarie 2020
Noutăți de la OTL
Vineri, 28 februarie 2020, tramvaiele au staţionat în intervalul orar 16:10 - 16:30 din cauza unui accident provocat de un autoturism pe strada Independenţei. Au fost blocate ambele sensuri de mers.
02 Martie 2020, 12:58
Mărţişoare în loc de controale. OTL le-a urat de 1 martie călătoarelor 'O primăvară frumoasă!'
Noutăți de la OTL
Conducerea societăţii Oradea Transport Local le-a urat duminică doamnelor şi domnişoarelor "O primăvară frumoasă" într-un mod inedit. Controlorii le-au dăruit câte un mărțișor călătoarelor aflate în tramvaiele care au tranzitat zona Pieței Unirii.
OTL: Stația de autobuz de pe Podul Peța nu va mai funcționa timp de 60 de zile din cauza lucrărilor la noua linie de tramvai
Noutăți de la OTL
În şedinţa Comisiei tehnice pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea din 18 februarie s-a dat aviz favorabil pentru lucrarea ”Extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - strada Făgăraşului”, tronson Calea Aradului, delimitat de străzile Vlãdeasa şi Octavian Goga. În această perioadă staţia de autobuz Podul Peţa - spre Centura Oradea, situată în traseele liniilor 19, 20, 21N, 21R, 23, 28, şi 30, a devenit neoperaţională.
24 Februarie 2020, 16:44
Un Mercedes înmatriculat în Sălaj a blocat tramvaiele din Oradea
Noutăți de la OTL
Tramvaiele din Oradea au fost blocate, sâmbătă seară, timp de aproape 30 de minute, după ce şoferul unui Mercedes înmatriculat în Sălaj a blocat calea de rulare, pe strada Primăriei.
22 Februarie 2020, 20:05
Incident într-o staţie OTL din Oradea: Un bărbat beat a vrut să urce în tramvai, după ce s-au închis uşile
Știri Oradea
Un incident petrecut vineri seară, în staţia OTL de la Piaţa Decebal, a făcut ca tramvaiele din tot oraşul să nu circule vreme de un sfert de oră. Un bărbat în stare de ebrietate s-a lovit la cap, încercând să urce într-un tramvai cu uşile închise.
21 Februarie 2020, 20:11
OTL angajează inginer
Noutăți de la OTL
OTL organizează o selecție de personal pentru funcția de Inginer și se oferă salarizare atractivă într-un mediu de lucru dinamic. Candidații interesați pot depune o cerere, însoțită de documente relevante la secretariat pe strada Atelierelor. 
21 Februarie 2020, 16:56
OTL: De ce au staționat tramvaiele vineri dimineața
Noutăți de la OTL
S-a staţionat în dimineaţa zilei de 21 februarie, în intervalul orar 8.55 și 10, din cauza unei avarii la Electrica pe tronsonul Nufărul – Casa de Cultură. A fost afectată circulaţia liniilor 4N şi 2. Pe tronsonul menţionat s-a circulat cu două autobuze.
21 Februarie 2020, 12:15
OTL: Staționări tramvaie 19 februarie
Noutăți de la OTL
Miercuri, 19 februarie, tramvaiele au staţionat pe strada Primăriei, în intervalul orar 19.40 și 19.45, din cauza autoturismului BH-73-XDE, care parcat în gabaritul liniei de tramvai pe sensul de mers către Parcul 1 Decembrie.
20 Februarie 2020, 11:22
Un bătrânel a ajuns la spital, după ce a căzut într-un tramvai al cărui vatman a încercat să evite impactul cu o mașină
Știri Oradea
Un bărbat în vârstă de 80 de ani a ajuns, miercuri, la spital, pentru investigații, după ce a căzut într-un tramvai care circula pe strada Primăriei spre Bulevardul Decebal. Vatmanul a fost nevoit să frâneze de urgență pentru a evita tamponarea cu un autoturism, iar bătrânelul s-a dezechilibrat.
19 Februarie 2020, 18:22
OTL: Staţionări tramvaie în 19 februarie 2020
Noutăți de la OTL
Miercuri, 19 februarie 2020, tramvaiele au staţionat în intervalul orar 5:50 – 6:33 din cauza unei avarii la Electrica. Pe tronsonul Nufărul - Casa de Cultură transportul călătorilor s-a făcut cu două autobuze.
19 Februarie 2020, 11:15
OTL scoate la licitație un spațiu pentru automat de băuturi în Autogara de pe Ștefan cel Mare
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local S.A. organizează în data de 25 februarie 2020, începând cu ora 10, licitaţie cu strigare pentru închirierea unui spaţiu pentru amplasare automat pentru băuturi calde în incinta Autogării Ştefan cel Mare Oradea.
18 Februarie 2020, 15:20
OTL: Staționări tramvaie în 14 februarie
Noutăți de la OTL
Vineri, 14 Februarie, tramvaiele au staţionat în intervalul orar 18.25 și 18.30, pe ambele sensuri de deplasare, din cauza unui autoturism suspendat pe bordura de demarcaţie între sensuri pe Podul Decebal.
17 Februarie 2020, 15:05
Circulaţia tramvaielor în Oradea, blocată din nou de o maşină care a ajuns pe liniile de tramvai în zona Olosig
Știri Oradea
Interesecţia din zona parcului Olosig pare că dă bătăi de cap şoferilor, în special care nu sunt din oraş. La doar câteva săptămâni după ce o maşină cu număr de Sălaj a ajuns pe şine, un alt autoturism, de data aceasta cu numere de Hunedoara, a rămas blocat, în aceeaşi zonă, vineri dimineaţă, afectând circulaţia tramvaielor pentru mai bine de 40 de minute.
14 Februarie 2020, 10:53
OTL angajează conducător auto
Noutăți de la OTL
OTL angajează conducător auto care trebuie să posede certificat de pregătire profesională (CPC) și să fie posesor al carnetului de conducere categoria D (C, E)
13 Februarie 2020, 17:22
OTL angajează mecanic
Noutăți de la OTL
OTL organizează selecție de personal pentru funcția de electricia. Candidații trebuie să depună o cerere însoțită de documente relevant la secretariatul societății. 
13 Februarie 2020, 16:46
OTL angajează electrician
Noutăți de la OTL
OTL organizează selecție de personal pentru funcția de electricia. Candidații trebuie să depună o cerere însoțită de documente relevant la secretariatul societății. 
13 Februarie 2020, 16:43
OTL: Nerespectarea graficelor de circulație
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de mijloacele de transport în comun ale societăţii, cu precădere cele a căror traseu tranzitează podul Dacia, însă, din cauza lucrărilor care se execută, dar şi a traficului aglomerat, în anumite intervale orare, acestea nu pot respecta graficele de circulaţie.
12 Februarie 2020, 17:50
OTL, staţionări tramvaie în 9 februarie 2020
Noutăți de la OTL
Duminică, 9 Februarie 2020, tramvaiele au staţionat pe str. Primariei, în intervalul orar 19:55 – 20:25, din cauza autoturismului DB – 11 - JWZ, care parcat în gabaritul căii de rulare a tramvaiului.
10 Februarie 2020, 12:23
OTL: Tramvaiele au staţionat din cauza unui cablu căzut şi din cauza unei tamponări
Noutăți de la OTL
Joi, 6 februarie 2020, în intervalul ora 7:35 – 7:50 s-a staţionat pe str. D.Cantemir din cauza unui cablu căzut peste firele de contact, circulaţia fiind blocată pe ambele sensuri, iar în intervalul orar 16:55 – 17:00, s-a staţionat din cauza tamponării unui tramvai cu un autoturism la intersecţia străzilor Corneliu Coposu cu Lacul Roşu.
07 Februarie 2020, 13:50
OTL: Staționări tramvaie în 3 februarie
Noutăți de la OTL
Luni, 3 februarie 2020, tramvaiele au staţionat pe strada Primăriei, pe sensul de mers către Biserica Emanuel, în intervalul orar 15.15 și15.30, din cauza autoturismului BH-15-CYK, care parcat în gabaritul liniei de tramvai.
04 Februarie 2020, 12:45
OTL închiriază spațiu pentru automat de bături în incinta Autogării Ștefan cel Mare
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local S.A. organizează în data de 11 februarie 2020, începând cu ora 10.00, licitaţie cu strigare pentru închirierea unui spaţiu pentru amplasare de automat pentru băuturi calde în incinta Autogării Ştefan cel Mare Oradea.
03 Februarie 2020, 14:30
OTL: Staționări tramvaie în 30 ianuarie
Noutăți de la OTL
OTL anunță că joi, 30 ianuarie 2020, tramvaiele au staţionat din cauza a trei tamponări care au avut loc la Biserica Emanuel, Bulevardul Dacia și la Piața Cetății. De asemenea în intervalul orar 13.12 și 13.29 tramvaiele au staționat pe tronsonul Nufărul - Casa de Cultură din cauza unei avarii la Electrica.
31 Ianuarie 2020, 14:02
OTL: Cursă suplimentară pe linia 13 de autobuz în zilele lucrătoare cu şcoală
Noutăți de la OTL
În urma solicitărilor mai multor părinţi ai căror copii sunt elevi la Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna" din Oradea, începând cu 3 februarie până în 28 februarie, în programul de circulaţie al liniei 13, valabil în zilele lucrătoare cu şcoală se introduce experimental o cursă suplimentară, cu plecare la ora 8:10 din staţia Piaţa Cetăţii şi la ora 8:30 din staţia Gheorghe Doja nr. 190.
30 Ianuarie 2020, 18:36
OTL: Se reduc cursele autobuzului C100 care merge de la Auchan la Piața 100
Noutăți de la OTL
Linia C100 de autobuz a fost înfiinţată la solicitarea Administraţiei Domeniului Public Oradea S.A., pentru transportul cãlãtorilor în zilele de sâmbătă şi duminică, de la staţia Islazului, situatã în vecinătatea magazinului Auchan, la Piaţa 100 şi de la Piaţa 100 la staţia Islazului. La solicitarea aceleași firme, începând cu data de 1 februarie 2020, pentru o perioadă de 6 luni, pe aceastã linie vor fi planificate şi se vor efectua numai 17 curse/zi, nu 37 curse/zi câte se vor efectua pțnă la finalul lunii ianuarie. 
30 Ianuarie 2020, 10:15
OTL: Autobuzul 31 va opri și în stațiile de la Arena Antonio Alexe
Noutăți de la OTL
La solicitarea mai multor agenţi economici din Parcul industrial 1, începând cu data de 30.01.2020 autobuzul liniei expres 31 va opri şi în staţiile Sala Antonio Alexe (sunt două staţii, câte una pe fiecare sens de ciculaţie).
29 Ianuarie 2020, 19:59
OTL: Staționări tramvaie în 22 ianuarie
Noutăți de la OTL
Miercuri, 22 Ianuarie 2020, tramvaiele au staţionat în intersecţia Bulevardului Dacia cu Decebal, pe sensul de mers către Parcul Olosig, în intervalul orar 17.05 și 17.35, din cauză că un călător din vagonul 208 a acţionat sistemul de alarmă.
23 Ianuarie 2020, 15:29
   2  4 5 6  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2942 RON
  • 1 EUR = 4.8406 RON
  • 1 HUF = 0.0136 RON