URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E foarte traumatizant să ți se dărâme casa, chiar dacă aceasta este amplasată între blocuri, unde vecinii știu exact ce mănânci la cină. Oricât s-ar strădui Primăria să-i despăgubească civilizat pe cei care își vor pierde locuințele, nicio sumă de bani nu va putea acoperi disconfortul unei mutări și neplăcerile schimbării modului de viață.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nefirească, în şarada jucată la ceas de seară de Cuc, Mang şi Rus, e intersectarea dintre propaganda politică şi profitul privat, ambele cam forţate. Ce căuta ministrul acolo unde treaba merge ca unsă, nu pe restul celor 415 kilometri ai autostrăzii începute acum 15 ani? Dar şeful PSD Bihor, despre care nu ţin minte să se fi tras în poză şi pe selenarul drum judeţean DJ191B Popeşti-Suplac? Răspunsul poate ar trebui căutat nu în relaţia de amour-à-trois dezinteresat, ci în preţul piperat pentru cei 5,35 km dintre Borş şi Biharea...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am intrat în magazin uşor ezitant. Era prima dată când trebuia să cumpăr un candelabru şi mă simţeam nesigur. Nu e genul de obiect pe care să îl cumperi prea des. De obicei stau 2 ore să mă hotărăsc asupra unei perechi de pantaloni şi nici atunci nu sunt sigur că am făcut alegerea corectă. În cazul unui candelabru, cu care poţi înfrumuseţa sau distruge o cameră, alegerea părea mult mai dificilă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre dorinţa Primăriei Oradea de a demola circa 20 de case pentru a muta parcările de pe bulevardul Nufărul în spatele blocurilor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul de procedură civilă intrat în vigoare la 15 februarie 2013 prevede, pentru prima dată în România, posibilitatea formulării unei contestații în cazul în care se apreciază că procesul se prelungește nejustificat. Conform articolului 522 din Codul de procedură civilă, oricare dintre părţi, precum şi procurorul care participă la judecată, pot face o contestaţie prin care, invocând încălcarea dreptului la soluţionarea procesului într-un termen optim şi previzibil, să solicite luarea măsurilor legale pentru ca această situaţie să fie înlăturată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În aprecierea igienico-sanitară a surselor de apă, o importanţă deosebită trebuie acordată conţinutului natural de substanţe minerale deoarece acestea participă activ în procesele vitale, organismul primindu-le din mediul extern, inclusiv prin intermediul apei.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Noutăți de la OTL

OTL: De ce au staţionat tramvaiele, miercuri, timp de câteva minute
Noutăți de la OTL
Miercuri, 24 iulie, tramvaiele au staţionat în intervalul 8:45 – 8:53 circulaţia cu tramvaie a fost blocată pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare BH 10 XKA care a parcat în gabaritul liniei de tramvai.
25 Iulie 2019, 14:25
OTL explică de ce au staționat tramvaiele în weekend
Noutăți de la OTL
OTL explică, printr-un nou comunicat, de ce au staționat tramvaiele în acest sfârșit de săptămână.
22 Iulie 2019, 11:44
Traseul şi programul tramvaiului de epocă pentru ziua de 20 iulie 2019
Noutăți de la OTL
OTL invită orădenii la plimbare cu Tramvaiul de Epocă sâmbătă, 20 iulie 2019, începând cu ora 17:00, pe traseul Nufărul - Gara Centrală - B-dul Decebal - P-ţa Unirii - Nufărul.
19 Iulie 2019, 13:44
OTL: Un nou incident în trafic între un tramvai şi o maşină
Noutăți de la OTL
Joi, 18 iulie 2019, tramvaiele au staţionat în intervalul 16:15 – 16:40 din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate autoturismul cu numărul de înmatriculare BH 99 FUN şi tramvaiul cu nr. 206.
19 Iulie 2019, 12:01
Autobuzul de agrement al OTL va circula în fiecare zi în perioada estivală
Noutăți de la OTL
OTL invită orădenii, începând din acest sfârşit de săptămână până în 15 august 2019, în fiecare zi, atunci când condiţiile atmosferice permit, la plimbări de agrement cu Autobuzul Cabrio.
19 Iulie 2019, 10:01
Staţiile de tramvai din Calea Aradului, din nou operaţionale
Noutăți de la OTL
S.C. O.T.L. S.A. informează călătorii că începând de vineri, 19 iulie 2019, staţiile de tramvai de pe ambele sensuri de mers de pe str. Calea Aradului, aferente liniei 2, vor fi din nou operaţionale, iar staţiile provizorii de pe str. Aviatorilor vor fi desfiinţate. Punctul pentru vânzarea titlurilor de călătorie a fost mutat în staţia de tramvai.
18 Iulie 2019, 18:31
OTL: Tramvaiele au staţionat din nou din cauza unei maşini parcate greşit
Noutăți de la OTL
Miercuri, 17 iulie 2019, în intervalul orar 9:40 - 9:47, circulaţia cu tramvaie a fost blocată pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare BH 26 AIS care a parcat în gabaritul liniei de tramvai. Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate.
18 Iulie 2019, 10:45
OTL: Cauza staționării tramvaielor în 16 iulie
Noutăți de la OTL
Marţi, 16 iulie, în intervalul orar 16:10 – 16:20, tramvaiele au staţionat din cauza unui eveniment rutier în care a fost implicat autoturismul cu numărul de înmatriculare BH 77 AMA şi tramvaiul cu nr. 38. Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate.
17 Iulie 2019, 11:50
OTL: Noi staţionări de tramvaie din cauza unui incident în trafic şi unei maşini parcate greşit
Noutăți de la OTL
Luni, 15 iulie 2019, în intervalul orar 9:45 – 9:58, tramvaiele au staţionat din cauza unui eveniment rutier în care a fost implicat un camion cu numărul de înmatriculare AR 41 MOL şi tramvaiul cu nr. 32. În intervalul 12:03 – 12:10 circulaţia cu tramvaie a fost blocată pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare BN 29 MLS care a parcat în gabaritul liniei de tramvai.
16 Iulie 2019, 11:25
OTL explică de ce au staţionat temporar tramvaiele sâmbătă
Noutăți de la OTL
Sâmbătă, 13 iulie 2019, în intervalul orar 16:20 - 17:20, circulaţia cu tramvaie a fost blocată din nou pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare HD 91 ALJ care a parcat în gabaritul liniei de tramvai. Tot în cursul zilei de sâmbătă, tramvaiele care au circulat pe liniile 2 şi 4N au staţionat în intervalul 10:50 – 11:00 din cauza unui eveniment rutier în care a fost implicat autoturismul cu numărul de înmatriculare BH 07 GPN şi tramvaiul Siemens cu nr. 57.
15 Iulie 2019, 16:30
Cum circulă autobuzul de agrement şi tramvaiul de epocă, în Oradea
Noutăți de la OTL
S.C. O.T.L. S.A. invită orădenii şi în acest sfârşit de săptămână la plimbări de agrement cu Autobuzul Cabrio şi cu Tramvaiul de Epocă. Autobuzul cabrio va efectua curse cu opriri în următoarele staţii de pe traseu:
12 Iulie 2019, 10:41
Începând de joi, se reia circulaţia tramvaielor pe linia 2 în Oradea
Știri Oradea
Societatea de transport în comun OTL a anunţat că, începând de joi, se va relua circulaţia cu tramvaie pe linia 2, sistată în luna mai pentru lucrări la amenajarea unei noi linii de tramvai care să ajungă din Calea Aradului la depoul OTL, de-a lungul Peţei, prin spatele hipermarketului Auchan.
10 Iulie 2019, 16:31
OTL: Stația de la Dedeman este din nou operațională
Noutăți de la OTL
S.C. O.T.L. S.A. informează călătorii că stația din perimetrul parcării magazinului de bricolaj Dedeman este din nou operațională pentru liniile 19 și 23.
10 Iulie 2019, 10:42
Tramvaiul de epocă şi autobuzul decapotabil ies din nou pe traseu. Vezi programul anunţat de OTL!
Noutăți de la OTL
S.C. O.T.L. S.A. invită orădenii şi în acest sfârşit de săptămână la plimbări de agrement cu Autobuzul Cabrio  şi cu Tramvaiul de Epocă. Află programul!
05 Iulie 2019, 13:30
OTL anunță că stația de la magazinul Dedeman nu este operațională, temporar
Noutăți de la OTL
O.T.L. informează călătorii că, din cauza lucrărilor care se execută în zona magazinului de bricolaj Dedeman, stația din perimetrul parcării nu va fi operațională pentru liniile 19 şi 23, până la finalizarea acestora.
05 Iulie 2019, 11:30
Începând din 1 iulie, OTL creşte la trei numărul curselor de Biharkeresztes
Noutăți de la OTL
Începând din 1 iulie, OTL creşte la trei numărul curselor internaţionale transfrontaliere Oradea – Biharkeresztes, iar autogara OTL Nufărul nu mai face parte din traseul liniei. Măsura a fost luată la solicitarea mai multor călători cu aprobarea Ministerului Transporturilor.
28 Iunie 2019, 10:00
OTL anunță noi plimbări cu autobuzul decapotabil și cu tramvaiul de epocă. Vezi programul!
Noutăți de la OTL
S.C. O.T.L. S.A. invită orădenii în acest sfârşit de săptămână la plimbări de agrement cu Autobuzul Cabrio şi cu Tramvaiul de Epocă.
27 Iunie 2019, 20:02
OTL anunţă devierea liniilor de autobuz 10, 12 şi 20
Noutăți de la OTL
Din cauza lucrărilor edilitare care se efectuează în intersecţia străzilor Dimitrie Cantemir - Muntele Găina şi a interzicerii circulaţiei auto pe str. Muntele Găina spre str. Războieni, la intrarea pe această stradă, până la ridicarea restricţiei de circulaţie prezentate, traseele liniilor 10, 12 şi 20 vor fi deviate numai pe sensul de deplasare spre Velenţa, astfel:
24 Iunie 2019, 18:31
Acţiune pentru protejarea habitatului piscicol din pârâul Peţa (FOTO)
Noutăți de la OTL
OTL a iniţiat o acţiune inedită în judeţ, popilând pârâul Peța cu 5.000 de bucăţi de puiet de peşte specific acestui habitat piscicol natural.
21 Iunie 2019, 18:12
Trasee deviate pentru buna desfășurare a evenimentului The Color Run Oradea
Noutăți de la OTL
În şedinţa Comisiei tehnice pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea din 13.06.2019, pentru organizarea evenimentului The Color Run Oradea, s-a aprobat închiderea circulaţiei rutiere sâmbătă, 22.06.2019 (cu rezerva pentru data de 23.06.2019, în situaţia în care condiţiile meteo nu vor permite desfăşurarea evenimentului în data de 22.06), între orele 16:00 – 21:30, pe traseul competiţiei.
21 Iunie 2019, 11:10
OTL angajează inginer constructor de căi ferate şi poduri
Noutăți de la OTL
Oradea Transport Local organizează selecţie de personal pentru funcţia de inginer constructor căi ferate şi poduri, între cerinţe numărându-se studii superioare în domeniu, experienţă pe post de minim trei ani şi experienţî în execuţia lucrărilor de construcţie specifice.
20 Iunie 2019, 11:31
Se înfiinţează o staţie de autobuz lângă Ramada
Noutăți de la OTL
În şedinţa Comisiei tehnice pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea din 3 mai s-a aprobat desfiinţarea staţiei de autobuz Biserica Emanuel, situatǎ în traseele liniilor 19, 20, 21N, 28, 30, 31 şi T2 de autobuz, din cauza dimensiunii insuficiente şi a amplasamentului necorespunzǎtor. Pentru deservirea utilizatorilor staţiei Biserica Emanuel, s-a aprobat înfiintarea staţiei de autobuz Calea Aradului nr. 9, cu amplasamentul în vecinătatea Hotelului Ramada.
19 Iunie 2019, 16:11
Programul tramvaielor și autobuzelor OTL în 17 iunie
Noutăți de la OTL
S.C. O.T.L. S.A. informează călătorii că luni, 17 iunie, mijloacele de transport vor circula conform graficelor pentru Sărbători Legale, iar punctele de vânzare vor fi deschise, la fel, conform programului pentru Sărbători Legale.
14 Iunie 2019, 18:00
Autobuzul turistic iese din nou pe traseu în weekend
Noutăți de la OTL
S.C. O.T.L. S.A. vă invită, în acest sfârşit de săptămână, 15-16 iunie 2019, la plimbări de agrement cu Autobuzul Cabrio. Preţul unei călătorii este de 15 lei.
14 Iunie 2019, 11:01
OTL anunţă că, din 18 iunie, se va circula conform graficelor de vacanţă
Noutăți de la OTL
S.C. O.T.L. S.A. informează călătorii că, începând din 18 iunie 2019, mijloacele de transport ale societăţii vor circula conform graficelor pentru zile lucrătoare cu vacanţă.
13 Iunie 2019, 19:50
OTL reconfigurează traseele şi renumerotează actualele linii de tramvai. Aveţi sugestii?
Noutăți de la OTL
S.C. O.T.L. S.A. intenţionează reconfigurarea traseelor şi, implicit modificarea numerotării actualelor linii de tramvai (1R, 1 N, 3R, 3N, 4R, 4N). Pentru că părerea dumneavoastră este importantă pentru noi, vă puteţi exprima propunerile prin e-mail pe adresa relatii.publice@otlra.ro în perioada 13 iunie – 12 iulie 2019.
13 Iunie 2019, 17:00
OTL: Noi plimbări de agrement cu tramvaiul de epocă duminică, 9 iunie
Noutăți de la OTL
OTL vă invită duminică, 9 iunie 2019, la plimbări de agrement cu tramvaiul de epocă. Acesta va efectua o singură cursă, din cap linie Nufărul, începând cu ora 11, iar biletele vor fi vândute în limita a 50 de locuri.
07 Iunie 2019, 12:21
OTL caută inginer constructor căi ferate și poduri
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local S.A. organizează selecţie de personal pentru funcţia de Inginer constructor căi ferate și poduri. Vezi cerințele!
07 Iunie 2019, 10:02
Turul ciclistic al Bihorului: OTL anunță noi devieri de trasee
Noutăți de la OTL
În perioada 07 - 09 iunie 2019 va avea loc competiţia internaţionalǎ Turul ciclist al Bihorului. Pentru buna desfǎşurare a evenimentului, Comisia tehnicǎ pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat închiderea circulaţiei rutiere pe strǎzile şi în perioadele prezentate în continuare.
06 Iunie 2019, 13:30
Autobuzul Copiilor: Elevii care au decorat cu desenele lor autobuzul dedicat copiilor, premiați de OTL (FOTO)
Noutăți de la OTL
Cele 19 desene selectate au fost de asemenea premiate şi în cadrul concursului judeţean de educaţie plastică “Pictaţi cu Noi” – ediţia 2019, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.
31 Mai 2019, 17:50
   2  4 5 6  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2846 RON
  • 1 EUR = 4.7415 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON