URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 25 IANUARIE 2020

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Zilele trecute, Oradea a intrat în colimatorul primarilor celor mai importante orașe din țară, Bucureștiul și Clujul. Și, ca de fiecare dată, fără ca noi să avem vreo vină. Asta nu înseamnă că nu suntem măguliți că ditamai primarii de capitale, de provincie și de țară nu mai pot dormi de grija noastră!
Zic şi eu
Adrian Cris
Partid-balama, care s-a obişnuit să-şi ofere „serviciile” când PNŢCD şi PNL, când PD-PDL, când PSD, UDMR nu trăieşte decât din parazitarea partidelor întemeiate sau măcar justificate ideologic, oferindu-le în Parlament, în Consiliile Judeţene şi în Consiliile Locale voturile pentru încropirea unor majorităţi, în schimbul atât al discriminărilor pozitive oferite minorităţii, cât mai ales al privilegiilor pentru liderii acesteia.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Dacă nu mă înşel, era perioada în care preşedintele Iohannis se contra cu PSD pe marginea numirii unui premier, când Moise Guran a făcut o ediţie a emisiunii "România în direct" pornind de la întrebarea "Care ar fi cea mai potrivită persoană pentru a fi desemnată premier?". Ascultătorii au pomenit multe nume, inclusiv din zona non-politică, printre care, deloc surprinzător, şi al lui... Moise Guran. Ca de obicei, în situaţii critice, oamenii au nevoie de un om, un singur om, care să îi salveze. E posibil ca atunci să-i fi apărut jurnalistului gândul de mărire.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre dorința Guvernului Orban de a elimina pensiile speciale ale magistraților și despre grevele anunțate de aceștia ca reacție?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum am arătat săptămânile trecute, legislaţia noastră prevede posibilitatatea ca statul să acorde facilităţi persoanelor care nu pot să îşi permită cheltuielile pricinuite de desfăşurarea unui proces civil. Dacă în episoadele anterioare am prezentat condiţiile de acordare a acestui ajutor, în continuare vom vedea procedura prin care ajutorul public judiciar poate fi obţinut.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Guta cuprinde o serie de boli care apar singure sau în combinaţie şi includ hiperuricemia, atacurile de artrite inflamatorii (la o singură articulaţie), depozitele de cristale de uraţi la nivelul articulaţiilor şi la nivelul rinichilor, precum şi litiaza renală cu săruri de uraţi. Hiperuricemia (creşterea acidului uric plasmatic la valori de peste 7 mg%) este cea care determină apariţia gutei. Acidul uric, alături de creatinină, uree şi pigmenţii biliari, este un produs final al metabolismului proteic.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Noutăți de la OTL

Transport metropolitan: OTL introduce două linii de autobuz spre Şuşturogi şi Săldăbagiu de Munte
Știri Bihor
OTL va introduce începând din 1 Decembrie două linii de autobuz noi de Şuşturogi şi Săldăbagiu de Munte cu pornire din autogara Ştefan cel Mare, respectiv staţia Piaţa Cetăţii. Cursa de Şuşturogi, cu trecere prin Paleu, Uileacu de Munte, Cetariu şi Şişterea va circula, cu program redus, inclusiv în zilele de weekend.
28 Noiembrie 2019, 13:01
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 25 noiembrie
Noutăți de la OTL
Luni, 25 noiembrie, în intervalul orar 9.50 și 10.33, tramvaiele au staţionat în stația Piaţa Rogerius din cauză că unui călător, aflat în staţia de tramvai, i s-a făcut rău pe peron. Acesta a căzut, lovindu-se de tramvaiul care urma să plece din stație.
26 Noiembrie 2019, 15:16
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 22 noiembrie
Noutăți de la OTL
Vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 9.50 – 10 circulaţia cu tramvaie a fost blocată pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare BH 50 SIR care a parcat în gabaritul liniei de tramvai.
25 Noiembrie 2019, 12:53
OTL: Grafic de circulație experimental pentru linia 27
Noutăți de la OTL
Pentru a răspunde solicitărilor venite din partea firmelor a căror activitate se desfăşoară în Parcul Industrial 1, în perioada 25 - 29 noiembrie, pe linia 27 se va circula conform unui grafic experimental, suplimentându-se traseul cu încă patru curse.
22 Noiembrie 2019, 19:00
OTL: Cum se schimbă traseele autobuzelor, sâmbătă, când circulaţia pe Podul Dacia va fi blocată
Noutăți de la OTL
Pentru realizarea lucrărilor la pasajul subteran Magheru, s-a aprobat interzicerea circulaţiei auto pe Podul Dacia, sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 12 şi 18. În acest interval va fi afectată circulaţia autobuzelor pe liniile T3, 13, 17, 30 şi 34. Utilizatorii acestor linii vor putea călători conform celor prezentate în continuare.
22 Noiembrie 2019, 15:51
OTL: Se deschide un punct de emitere a cardurilor de călătorie în autogara Ștefan cel Mare
Noutăți de la OTL
Aşteptăm călătorii care doresc să intre în posesia unui card de călătorie la noul punct de preluare a datelor din incinta Autogării Ştefan cel Mare. De la acest punct îşi vor putea procura abonamente şi călătorii de pe relaţiile Oradea - Paleu - Uileacul de Munte - Cetariu - Şişterea - Şuşturogi şi Oradea - Săldăbagiu de Munte.
21 Noiembrie 2019, 18:06
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Magheru din Oradea va fi sistată, de VINERI, până în iunie 2020
Știri Oradea
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Magheru din Oradea va fi sistată, începând de vineri, de la ora 17, până pe 13 iunie 2020, pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor de amenajare a pasajului subteran pe sub linia de tramvai de la capătul podului Dacia. În plus, sâmbătă între orele 12 şi 18, circulaţia maşinilor pe pod va fi oprită total pentru înlocuirea magistralei de termoficare. Ulterior, în cursul zilei de luni la intersecţia străzilor Bulevardul Magheru cu strada George Enescu va fi amenajat un sens giratoriu.
21 Noiembrie 2019, 16:40
Accesul interzis! Târgul de Crăciun restricţionează traficul auto prin Piaţa Unirii din Oradea
Știri Oradea
Traficul auto prin Piaţa Unirii va fi restricţionat începând din 22 noiembrie pentru desfăşurarea în bune condiţii a pregătirilor Târgului de Crăciun. Circulaţia autovehiculelor, inclusiv a autobuzelor OTL, va fi interzisă pe tronsonul delimitat de strada Primăriei şi strada Iuliu Maniu până pe data de 29 decembrie.
20 Noiembrie 2019, 16:20
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 18 noiembrie
Noutăți de la OTL
Luni, 18 noiembrie, în intervalul orar 16.30 și 16.45, circulaţia tramvaielor a fost blocată pe strada Corneliu Coposu (intersecţia cu strada Lacul Roşu) din cauza tamponării dintre un tramvai, care circula spre Olosig şi un autoturism. Cel din urmă circula pe aceeaşi direcţie şi nu s-a asigurat pentru a traversa liniile de tramvai în siguranţă.
19 Noiembrie 2019, 14:15
OTL: Modificarea traseelor liniilor de autobuz 10 şi 20, sâmbătă şi duminică, în Oradea
Noutăți de la OTL
Pentru efectuarea lucrărilor de demontare, descărcare şi montare a unui post de transformare subteran în zona Piaţa Unirii, intersecţie cu str. Iuliu Maniu, Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat închiderea circulaţiei rutiere pe str. Iuliu Maniu, de la intrsecţia cu str. Samuil Micu Klein până la intersecţia cu str. Avram Iancu, sâmbătă (16 noiembrie) şi duminică (17 noiembrie), în intervalul orar 9-17.
15 Noiembrie 2019, 14:10
OTL: Staţionări tramvaie în 14 noiembrie
Noutăți de la OTL
Conducătorii a două autoturisme, B 04 FAT şi BH 60 ARA, au parcat joi, 14 noiembrie, în gabaritul liniei de tramvai pe strada Primăriei. Primul a blocat circulaţia cu tramvaie în intervalul orar 15:50 – 16:00, iar cel de-al doilea în intervalul orar 17:45 – 18:10.
15 Noiembrie 2019, 11:31
OTL: Întârzieri înregistrate la autobuze din cauza lucrărilor de lângă Piaţa 100
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de autobuzele care circulă pe liniile 12, 14 şi 30 la cursele cu traseu prelungit la Parcul Industrial din cauza lucrărilor care se execută în zona giraţiei de la Piaţa 100. 
15 Noiembrie 2019, 11:21
Încă se circulă: Tramvaiele trec în continuare pe podul Dacia
Știri Oradea
Societatea de transport OTL a anunţat, vineri, că tramvaiele "vor circula în continuare pe podul Dacia până când lucrările care se execută vor permite". Iniţial, autorităţile locale au anunţat că, din 15 noiembrie, circulaţia tramvaielor în acea zonă va fi sistată pentru desfăşurarea în bune condiţii a pregătirilor pentru amenajarea structurii de rezistenţă a pasajului subteran Magheru.
15 Noiembrie 2019, 11:15
OTL: Întârzieri înregistrate de autobuze
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de autobuzele care circulă pe liniile 12, 14 şi 30 la cursele cu traseu prelungit la Parcul Industrial din cauza lucrărilor care se execută în zona giraţiei de la Piaţa 100. 
14 Noiembrie 2019, 16:45
De vineri pornesc tramvaiele pe noua linie 8. Vezi traseul şi programul!
Noutăți de la OTL
În scopul îmbunătăţirii serviciului de transport public de persoane cu tramvaie, începând cu data de 15 noiembrie 2019, se înfiinţează linia 8 de tramvai. Traseul liniei 8, prezentat în schiţa de mai jos, va uni, fără transbordare, zonele: Ioşia, Calea Aradului, Splaiul Crişanei, Decebal-Dacia, Olosig şi Rogerius. 
13 Noiembrie 2019, 16:05
OTL: Staţionări tramvaie în 8 noiembrie
Noutăți de la OTL
Vineri, 8 noiembrie 2019, în intervalul orar 17:50 -  18:30, circulaţia tramvaielor a fost blocată pe strada Republicii (intersecţia străzilor Republicii cu Muzeului), din cauza tamponării a două autoturisme. Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate.
11 Noiembrie 2019, 12:30
Strada Iuliu Maniu se închide sâmbătă. Vezi ce modificări au intervenit pe traseele liniilor de autobuz 10, 12, 14 şi 20!
Noutăți de la OTL
Pentru efectuarea unor lucrări la un post de transformare subteran din Piaţa Unirii, Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat închiderea circulaţiei rutiere pe strada Iuliu Maniu, de la intersecţia cu Samuil Micu Klein până la intersecţia cu Avram Iancu, sâmbătă, 9 noiembrie 2019, în intervalul orar 9.00-15.00. În acest interval s-a aprobat şi interzicerea accesului autobuzelor în Piaţa Unirii spre strada Iuliu Maniu. Va fi afectată circulaţia autobuzelor pe liniile 10, 12, 14 şi 20.
07 Noiembrie 2019, 16:55
OTL: Stația de autobuz din Piața Unirii a fost aşezată pe vechiul amplasament
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local informează călătorii că staţia de autobuz Piaţa Unirii/Episcopia Greco-Catolică (sensul de mers către Universitate), care deserveşte liniile 12 şi 14, a fost mutată pe vechiul amplasament, ca urmare a finalizării lucrărilor la faţada clădirii Episcopiei.
07 Noiembrie 2019, 12:57
OTL: Staţionări tramvaie în data de 30 octombrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL a anunțat de ce au staționat tramvaiele în cursul zilei de miercuri, 30 octombrie.
31 Octombrie 2019, 12:31
OTL anunță traseu deviat pe Linia 12 şi curse suplimentare la Cimitirul Rulikowski
Noutăți de la OTL
OTL anunță devierea traseului de pe linia 12, din cauza unor lucrări neanunțate, dar și curse suplimentare la Cimitirul Municipal, ca urmare a aglomerației de Ziua Morților.
29 Octombrie 2019, 19:14
OTL modifică programul de vânzare a biletelor. Află detalii!
Noutăți de la OTL
Începând cu 01 noiembrie 2019, SC OTL SA modifică programul de funcţionare a următoarelor puncte de vânzare bilete şi abonamente, astfel:
29 Octombrie 2019, 16:15
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 26 și 27 octombrie
Noutăți de la OTL
Sâmbătă, în 26 octombrie, tramvaiele 2 și 4 au staționat la Casa de Cultură în intervalul 7 - 7.15 din cauza unui vagon care nu a mai pornit. Tot în aceeași zi în intervalul 18 - 18.20 tramvaiele de pe linia 2 și 4R, au staționat pe strada Primăriei din cauza unui autoturism parcat în gabarit. Un alt automobil a blocat și duminică după-amiaza circulația tramvaielor de pe liniile 2 și 4N. 
28 Octombrie 2019, 13:35
OTL anunță modificarea traseului de pe Linia 15, în contextul lucrărilor la pasajul subteran din Bd Magheru
Noutăți de la OTL
OTL anunță că, în cotextul în care Comisia tehnică pe probleme de circulație a aprobat închiderea circulaţiei rutiere pe Aleea Ştrandului, pe tronsonul Hotel Continental - B-dul Magheru, din 28 octombrie 2019 pânã în 13 iunie 2020, traseul liniei 15 de autobuz va fi modificat.
24 Octombrie 2019, 17:23
OTL: Staţionări tramvaie în data de 23 octombrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL anunță de ce au staționat tramvaiele miercuri, 23 octombrie. Află detalii!
24 Octombrie 2019, 12:54
OTL: Staţionări tramvaie în 12 octombrie 2019
Noutăți de la OTL
Vineri, 12 Octombrie 2019, în intervalul orar 21:00 -  21:10, circulaţia cu tramvaie a fost blocată pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare BH 45 HHH care a parcat în gabaritul liniei de tramvai.
14 Octombrie 2019, 14:17
OTL: Programul punctelor de vânzare de la cap linie Nufărul şi de la Universitate
Noutăți de la OTL
Începând din 14 octombrie 2019 punctul de vânzare a titlurilor de călătorie din staţia cap linie Nufărul va fi deschis, de Luni până Vineri între orele 13:00 şi 17:00. Tot din 14 octombrie, programul de funcţionare al punctului de vânzare Universitate va fi de Luni până Vineri, de la 8:00 la 14:00. 
10 Octombrie 2019, 12:25
OTL: Staționări tramvaie în 4 octombrie
Noutăți de la OTL
OTL anunță motivele pentru care au staționat tramvaiele la sfârșit de săptămână. Vineri, 4 octombrie, în intervalul orar 12.35 - 12.53, circulaţia cu tramvaie a fost blocată pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare BH 76 FLM care a parcat în gabaritul liniei de tramvai.
07 Octombrie 2019, 12:26
OTL: Staționări tramvaie în 3 octombrie
Noutăți de la OTL
Joi, 3 octombrie 2019, în intervalul orar 15.10 - 15.20, circulaţia cu tramvaie a fost blocată pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare TL 70 DGL care a parcat în gabaritul liniei de tramvai.
04 Octombrie 2019, 12:45
Tramvaiele nu vor circula într-o zonă a Oradiei, de vineri până luni. Vezi alternativele OTL!
Noutăți de la OTL
OTL a anunțat că, pentru efectuarea unor lucrări la reţeaua de apă şi canalizare în zona Podului Dacia, începând de vineri, 4 octombrie, ora 16, până luni 7 octombrie, ora 24, se întrerupe circulaţia tramvaielor pe tronsonul: Piaţa Emanuil Gojdu General Magheru - Republicii - Piaţa Bucureşti - Berzei - Olimpiadei.
03 Octombrie 2019, 14:35
Mai multe trasee OTL, modificate în perioada 2-7 octombrie, cu ocazia Oradea FestiFall 
Noutăți de la OTL
Pentru buna desfăşurare a evenimentelor organizate în cadrul Toamnei Orădene / Oradea FestiFall -  ediţia 2019, circulaţia rutieră va fi închisă în Piaţa Unirii, de la intersecţia cu strada Primăriei până la intersecţia cu str. Iuliu Maniu, începând din 2 octombrie, de la ora 10, până în data de 7 octombrie, ora 5.
01 Octombrie 2019, 15:45
   2  4 5 6  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3101 RON
  • 1 EUR = 4.779 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON