URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2023, 14:42

OTL: Două linii de tramvai vor fi înfiinţate începând din 13 septembrie 2023

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând din 13 septembrie 2023 se vor înfiinţa două linii de tramvai care vor avea capătul de linie în Ioşia, respectiv liniile 2N şi 2R.

Pe linia 2 N, tramvaiele vor circula pe traseul: Ioşia – Aviatorilor – Universitate – Dimitrie Cantemir – Casa de Cultură – Piaţa Unirii – Biserica Emanuel – Aviatorilor – Ioşia. În zilele lucrătoare, în intervalele orare 6:00 – 8:00 şi 13:00 – 17:00 se va circula la intervale de succedare de 20 de minute, iar în afara acestora, de 30 de minute. În zilele nelucrătoare se va circula la intervale de succedare de 30 de minute.

Pe linia 2 R, tramvaiele vor circula pe traseul: Ioşia – Aviatorilor – Biserica Emanuel – Piaţa Unirii – Casa de Cultură – Cantemir -  Universitate – Aviatorilor – Ioşia. În zilele lucrătoare, în intervalele orare 6:00 – 8:00 şi 13:00 – 17:00 se va circula la intervale de succedare de 20 de minute, iar în afara acestora, de 30 de minute. În zilele nelucrătoare se va circula la intervale de succedare de 30 de minute.

Se vor desfiinţa, începând de la aceeaşi dată, liniile de tramvai 2 şi 8.

Relaţii publice O.T.L.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
neuroni blocati la otl+pnl
minte incalcita de 2 bani, marca otl + pnl. biletele ar trebui sa fie valabile o ora, insa lacomia si disperarea sunt mari. atat de mari incat ne asteptam ca din 1 oct abonamentele sa creasca de la 80 la 100 lei/lunar, pt ca nu au fost marite preturile de 5 ani.
Postat 12 Septembrie 2023, 22:29 de roger
Turistii e multumiti
Daca dau o tura Orazii, cite 3 lei pe portiune, esti si FACUT si cu banii luati. Iar asta e o senzatie de neuitat... Cum pot fi alte orase, de ex. Timisoara, unde biletul de transport in comun e valabil o ora, daca nu doua... Ar trebui patentat know-how-ul oradean, si exportat in masa fraierilor care sunt cu 10-20 de ani ramasi in urma. Cum era user-ul ala de odinioara? "Mindru ca sunt oradean". Chiar asa, un vizionar...
Postat 12 Septembrie 2023, 18:17 de excalibur
Iar comunicare fara logica...
Si bineinteles comunicatul are titlu ca se infinteaza 2 linii noi, dar practic se schimba 2 actuale, linia 2 si 8, vezi ultimul propozitie. Deci din punctul de vedere marketing nota 10 de "comunicare", cati sunt care citesc numai titlul pe Facebook si nu citesc ultimul enunt din articol? Deci daca tot se desfinteaza linia 8, ce logica are ca travaiele 2R si 2N nu fac cercul in centru?
Postat 12 Septembrie 2023, 16:04 de cititor_
De ce nu se pune linia 2 veche, care a circulat pe Nufarul-Centru-Iosia?
Inteleg ca au facut linia noua si daca au facut-o ar trebui bagat acolo si ceva tramvaie, dar cand a circulat numai linia 2 in weekend a fost destul de clara ca tramvaiele au circulat aproape goala, n-am vazut tramvai cu mai mult de 5-10 persoane in dreptul Petei, spre Iosia nici atata. Nu stiu cat au gandit la liniilea astea 2R si 2N, dar era mai logic si daca faca cercul in centru, ca restul linii cu R si N. Nu ca turistii nu o sa mai inteleaga nimic care tramvai spre unde merge, nici oradenii nu mai intelege nimic. Nici linia 4R si 4N n-are nicio logica, asa cum au cominicat, in pratica se circula si ele in "cerc" in centru, dar comunicatul nu asa s-a sugerat. Iar cu intervalele astea de 20-30 minute, mai ales ca iar merg tramvaiele cum a fost si inainte de santiere, vine una dupa celalalt tramvaiele pe 1N, 3N si 4N si 10 minute pauza, chiar e atat de greu de reglat sa circula tramvaiele pe diferite linii cu o distanta de 4-5 minute, ca sa nu vine una dupa celalalt iar dupa aceea sa nu vine nici un tramvai timp de 10min? Si da, am vazut "regula" asta constanta ieri, plimband pe Magheru/Republici toate tramvaiele au venit fix asa, repetand aceeasi lucru de urmarire, la fiecare statie cel din spate deja astepta pe cel din fata sa iasa din statie...
Postat 12 Septembrie 2023, 15:58 de cititor_
@robert
Si mai vor 1 banda pe Magheru Republicii dedicata lor. Pt un tramvai la jumate de ora o sa sacrifice toate masinile pe o banda, asta da viziune
Postat 12 Septembrie 2023, 15:29 de vasi13
..........
La ce dracu le-a trebuit la ăștia noi linii de tramvai? Sa stai 30 de minute după o garnitura? Vi se pare normal? În 30 min faci jumate oraș pe jos in puii mei.Lepra de serviciu.Si mai baga bani primăria in nimica.Ca doar tramvaiele Siemens care au costst 20 de mil de euro au stat pe tușă un an că nu mai aveam sine pe care sa circule.Otl ar trebui sa fie muzeu.Ca la cum vor circula va trebui sa mergi la depou dc vrei sa vezi cum arata un tramvai.Investitii de zeci de milioane de euro servicii apropiate de zero.Ala-i management!De *!!!
Postat 12 Septembrie 2023, 15:09 de Robert
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON