URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 15 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
26 Aprilie 2024, 14:47

LEM Resources solicită aviz de gospodărire a apelor pentru cercetarea și explorarea geologică în perimetrul Valea Leucii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

INFORMARE

Această informare este efectuată de: SC LEM RESOURCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera 1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea activităţii de cercetare și explorare geologica în perimetrul Valea Leucii.

Perimetrul de explorare geologică Valea Leucii, din punct de vedere administrativ, se întinde pe suprafața a trei judeţe: Bihor (UAT Criștioru de Jos), Alba (UAT Avram Iancu) și Arad (UAT Vârfurile).

Lucrarile de cercetare localizate în judeţul Bihor aparţin versantului vestic al masivului Bihor (Vf. Cucurbăta Mare), cu bazinele hidrografice ale văilor Dedeş şi Dibarz, afluenţi de dreapta al Văii Leucii, cât şi versantul estic al masivului cu zona de izvoare al râului Arieşul Mic.

Lucrările de cercetare localizate în judeţul Alba sunt amplasate pe versantul estic al crestei muntoase a Bihorului marcată pe direcţia nord-sud de vârfurile Bisericuţa, Muncelu şi Piatra Aradului, în bazinul de recepţie al Văii Arieşului Mic.

Lucrările de cercetare localizate judeţul Arad sunt situate la sud de Valea Leucii cu continuare prin Valea Vacii şi cu racordare la linia crestei principale la sud de Vf. Piatra Aradului.

În interiorul conturului, perimetrului de prospecţiune nu se regăseşte nici o localitate.

Zonele locuite sunt amplasate la distanţă considerabilă de perimetrului de explorare fiind reprezentate prin localitățile Criştioru de Jos (jud. Bihor), Lazuri (jud. Arad), Avram Iancu şi cătunele aparţinătoare acesteia (jud. Alba).

Suprafaţa pe care urmeazǎ a se executa lucrǎrile de explorare aparţin parţial de ROMSILVA, restul fiind păduri comunale (UAT Halmagiu). Terenurile din cadrul perimetrului sunt împădurite și sunt gestionate de Direcţiile Silvice judeţene (Alba și Arad) cu Ocoalele Silvice Gurahont, judeţul Arad, și Ocolul Silvic Valea Arieșului, judeţul Alba.

Această investiţie vizează executarea a 52 de foraje de cercetare și explorare geologică conform “Programului de explorare geologică a minereurilor de elemente rare și disperse + minereu polimetalic, în perimetrul Valea Leucii, jud. Alba, Arad, Bihor“.

Execuția lucrărilor de cercetare geologică se va realiza în conformitate cu prevederile Licenței nr. 24 483/2022 de concesionare a activității de explorare - perimetrul Valea Leucii, licență semnată de către ANRM și LEM RESOURCES.

Perioada de realizare a lucrărilor cercetare geologică este de 3 ani.

Activitățile de explorare în perimetrul VALEA LEUCII au în vedere reevaluarea potențialului geologic și al evaluării din punct de vedere calitativ și cantitativ al unor tipuri de minereuri cu elemente rare și disperse și al minereurilor de sulfuri polimetalice, cunoscute în zonă în urma lucrărilor de prospecțiuni, explorare și mai ales de exploatare executate de-a lungul anilor.

Ca rezultat al executării lucrărilor de foraje de cercetare și explorare geologică nu rezultă ape tehnoligice uzate, apa limpezită rezultată din decantarea apei recirculate în coloana foraj se va evacua în Valea Leucii, respectiv râul Aries după ce au fost decantate.

Această solicitare de aviz este conformă cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor pot contacta solicitantul de aviz la adresa menţionată.

Persoanele care doresc să transmită observaţii, sugestii şi recomandări se pot adresa solicitantului SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, după data de 1.05.2024.

(anunț publicitar)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON