URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Aprilie 2024, 17:31

„Alice în Țara Minunilor”, ultima premieră din această stagiune a trupei Szigligeti din Oradea (FOTO)

„Alice în Țara Minunilor”, ultima premieră din această stagiune a trupei Szigligeti din Oradea (FOTO) Credit foto: Vigh László Miklós
„Alice în Țara Minunilor”, ultima premieră din această stagiune a trupei Szigligeti din Oradea (FOTO) Credit foto: Vigh László Miklós
„Alice în Țara Minunilor”, ultima premieră din această stagiune a trupei Szigligeti din Oradea (FOTO) Credit foto: Vigh László Miklós
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ultima premieră la Sala Mare din această stagiune a trupei Szigligeti va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00, fiind vorba despre spectacolul "Alice în Ţara Minunilor", au anunţat marţi într-un comunicat de presă reprezentanţii teatrului maghiar.

Povestea suprarealistă publicată de Lewis Carroll în 1865 şi adaptată de-a lungul timpului pentru ecranizări celebre, cum ar fi cea regizată de Tim Burton, va fi pusă în scenă la Oradea de regizorul ungar Zsótér Sándor.

"Echipa de creaţie a spectacolului pune în scenă o montare spectaculoasă, cu decoruri şi costume neobişnuite", au precizat reprezentanții Teatrului Szigligeti.

Din distribuţie fac parte actorii Trabalka Cecília (Alice), Balogh Attila (Iepuraşul Alb), Firtos Edit, Dimény Levente, Tóth Tünde, Nagy László-Zsolt, Ilyés Klaudia, Tőtős Ádám, Kocsis Gyula şi Szotyori József.

Adaptarea textului îi aparţine dramaturgei maghiare Ungár Júlia, decorurile şi costumele sunt semnate de Ambrus Mária și, respectiv, Benedek Mari, iar muzica a fost scrisă de Lelkes Botond. Din echipa tehnică a spectacolului fac parte Szalai József (şef tehnic), Joó Emília (regizor tehnic) şi Ţentea Katalin (sufleor).

Pentru premiera de sâmbătă, biletele au fost puse în vânzare, iar doritorii mai pot găsi încă locuri. Următoarea reprezentaţie va avea loc duminică, pe 28 aprilie, tot de la ora 19:00. 

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Teatrului Szigligeti sau online, iar pe 4 şi 5 mai, de la ora 17:00, sunt programate alte două spectacole.

Producția este recomandată persoanelor cu vârste de peste 12 ani şi va fi titrată în limba română.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON