URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 APRILIE 2020

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Singurii care mai pot cât de cât supraviețui sunt beneficiarii pensiilor speciale. În ei ne e speranța să ducă mai departe flacăra românismului... Când se vor termina toate cele patru faze ale apocalipsei, vom ieși mai întăriți. Iar o parte, de-a dreptul țepeni... Vezi care sunt aceste faze, într-un articol de opinie semnat de Mircea Chirilă.
Zic şi eu
Adrian Cris
În spitalele din Italia şi Spania sunt mii de medici şi asistente care s-au adaptat condiţiilor vitrege şi folosesc pentru protecţie ce au la îndemână, inclusiv saci menajeri. În Italia au şi decedat peste 50 de cadre medicale la datorie. Nici unul n-a dat bir cu fugiţii. Nici acolo, nici în restul Europei. La noi, veştile sunt de Balcani...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Să strigi în gura mare că n-ai ce-ţi trebuie pentru munca de zi cu zi e interzis în sistem. În orice sistem. E revoltă, e disidenţă, e sabotaj! Dăunează la funcţie, la avansări, la sporuri sau măriri de salarii, la relaţiile cu colegii şi cu şefii. Frica de realitate şi băgatul capului în nisip prevalează în faţa sincerităţii...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părerea aveți despre măsurile adoptate de autoritățile din România în ce privește răspândirea noului tip de coronavirus?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Așa cum am arătat săptămâna trecută, Codul administrativ a trecut testul de neconstituționalitate și rămâne în vigoare, astfel încât voi prezenta, începând de azi, aspectele cele mai importante aduse de acest act normativ. Întrucât subiectul ultimelor săptămâni în mass-media îl reprezintă Guvernul, mă voi referi la principalele reglementări care vizează această instituţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În data de 16 martie, Preşedintele Franţei a decis adoptarea unor măsuri pentru reducerea propagării virusului COVID-19 pe teritoriul Franţei. Astfel, începând cu 17 martie, de la ora 12, timp de 15 zile, cetăţenii se pot deplasa doar cu un atestat justificativ şi doar în anumite condiţii: de la domiciliu la locul de muncă (în caz că nu sunt condiţii pentru telemuncă), pentru cumpărăturile de primă necesitate (doar în zonele comerciale de proximitate) şi vizitarea medicului de familie în cazurile mai urgente.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...

Noutăți de la OTL

OTL, staţionări tramvaie în 5 decembrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL anunță motivul pentru care au staționat, joi, 5 decembrie, tramvaiele pe strada Primăriei din Oradea.
06 Decembrie 2019, 13:56
De ce nu respectă OTL graficele de circulație
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de mijloacele de transport în comun ale societăţii, însă, din cauza lucrărilor care se execută în oraş, dar şi a traficului aglomerat, în anumite intervale orare, acestea nu pot respecta graficele de circulaţie.
05 Decembrie 2019, 12:00
Staționări tramvaie în 4 decembrie
Noutăți de la OTL
Miercuri, 4 decembrie 2019, în intervalul orar 21.10 și 21.20, circulaţia cu tramvaie a fost blocată, pe strada Primăriei, din cauza tamponării dintre un tramvai şi un autoturism.
05 Decembrie 2019, 11:17
OTL: staţionări tramvaie în 3 decembrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL anunță motivul pentru care au staționat tramvaiele pe 3 decembrie. Marți dimineață, circulația a fost blocată din cauza tamponării unui tramvai cu un autoturism.
04 Decembrie 2019, 13:22
OTL: Întârzieri înregistrate de mijloacele de transport în comun
Noutăți de la OTL
OTL îşi cere scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de mijloacele de transport în comun ale societăţii, însă, având în vedere lucrările care se execută în oraş, dar şi traficul aglomerat, în anumite intervale orare, acestea nu pot respecta graficele de circulaţie.
02 Decembrie 2019, 17:06
OTL: Întârzieri pe liniile 17 şi 27 de autobuz în 2 decembrie
Noutăți de la OTL
În dimineaţa zilei de luni, 2 decembrie, din cauza accidentului de circulaţie care a avut loc pe B-dul Dacia, până la finalizarea cercetărilor care s-au desfăşurat la faţa locului, autobuzele care au circulat pe liniile 17 şi 27 nu au respectat graficele.
02 Decembrie 2019, 14:09
OTL: Staţionări tramvaie în 29 şi 30 noiembrie
Noutăți de la OTL
Vineri, 29 noiembrie, în intervalul orar 11:30 – 11:50, autoturismul cu numărul de înmatriculare TM 88 ACO şi sâmbătă, 30 noiembrie, în intervalul 19:00 – 19:10, autoturismul cu numărul de înmatriculare BH 04 URG au a parcat în gabaritul liniei de tramvai pe strada Primăriei, blocând circulaţia tramvaielor.
02 Decembrie 2019, 13:26
De ce au staționat tramvaiele în 28 noiembrie
Noutăți de la OTL
Joi, 28 noiembrie, în intervalul  orar 16.15 și 16.35 s-a staţionat din cauza tamponării unui tramvai cu un autoturism la ieşirea din sensul giratoriu din vecinătatea Bisericii Emanuel spre Ioşia.
29 Noiembrie 2019, 10:45
Transport metropolitan: OTL introduce două linii de autobuz spre Şuşturogi şi Săldăbagiu de Munte
Știri Bihor
OTL va introduce începând din 1 Decembrie două linii de autobuz noi de Şuşturogi şi Săldăbagiu de Munte cu pornire din autogara Ştefan cel Mare, respectiv staţia Piaţa Cetăţii. Cursa de Şuşturogi, cu trecere prin Paleu, Uileacu de Munte, Cetariu şi Şişterea va circula, cu program redus, inclusiv în zilele de weekend.
28 Noiembrie 2019, 13:01
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 25 noiembrie
Noutăți de la OTL
Luni, 25 noiembrie, în intervalul orar 9.50 și 10.33, tramvaiele au staţionat în stația Piaţa Rogerius din cauză că unui călător, aflat în staţia de tramvai, i s-a făcut rău pe peron. Acesta a căzut, lovindu-se de tramvaiul care urma să plece din stație.
26 Noiembrie 2019, 15:16
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 22 noiembrie
Noutăți de la OTL
Vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 9.50 – 10 circulaţia cu tramvaie a fost blocată pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare BH 50 SIR care a parcat în gabaritul liniei de tramvai.
25 Noiembrie 2019, 12:53
OTL: Grafic de circulație experimental pentru linia 27
Noutăți de la OTL
Pentru a răspunde solicitărilor venite din partea firmelor a căror activitate se desfăşoară în Parcul Industrial 1, în perioada 25 - 29 noiembrie, pe linia 27 se va circula conform unui grafic experimental, suplimentându-se traseul cu încă patru curse.
22 Noiembrie 2019, 19:00
OTL: Cum se schimbă traseele autobuzelor, sâmbătă, când circulaţia pe Podul Dacia va fi blocată
Noutăți de la OTL
Pentru realizarea lucrărilor la pasajul subteran Magheru, s-a aprobat interzicerea circulaţiei auto pe Podul Dacia, sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 12 şi 18. În acest interval va fi afectată circulaţia autobuzelor pe liniile T3, 13, 17, 30 şi 34. Utilizatorii acestor linii vor putea călători conform celor prezentate în continuare.
22 Noiembrie 2019, 15:51
OTL: Se deschide un punct de emitere a cardurilor de călătorie în autogara Ștefan cel Mare
Noutăți de la OTL
Aşteptăm călătorii care doresc să intre în posesia unui card de călătorie la noul punct de preluare a datelor din incinta Autogării Ştefan cel Mare. De la acest punct îşi vor putea procura abonamente şi călătorii de pe relaţiile Oradea - Paleu - Uileacul de Munte - Cetariu - Şişterea - Şuşturogi şi Oradea - Săldăbagiu de Munte.
21 Noiembrie 2019, 18:06
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Magheru din Oradea va fi sistată, de VINERI, până în iunie 2020
Știri Oradea
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Magheru din Oradea va fi sistată, începând de vineri, de la ora 17, până pe 13 iunie 2020, pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor de amenajare a pasajului subteran pe sub linia de tramvai de la capătul podului Dacia. În plus, sâmbătă între orele 12 şi 18, circulaţia maşinilor pe pod va fi oprită total pentru înlocuirea magistralei de termoficare. Ulterior, în cursul zilei de luni la intersecţia străzilor Bulevardul Magheru cu strada George Enescu va fi amenajat un sens giratoriu.
21 Noiembrie 2019, 16:40
Accesul interzis! Târgul de Crăciun restricţionează traficul auto prin Piaţa Unirii din Oradea
Știri Oradea
Traficul auto prin Piaţa Unirii va fi restricţionat începând din 22 noiembrie pentru desfăşurarea în bune condiţii a pregătirilor Târgului de Crăciun. Circulaţia autovehiculelor, inclusiv a autobuzelor OTL, va fi interzisă pe tronsonul delimitat de strada Primăriei şi strada Iuliu Maniu până pe data de 29 decembrie.
20 Noiembrie 2019, 16:20
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 18 noiembrie
Noutăți de la OTL
Luni, 18 noiembrie, în intervalul orar 16.30 și 16.45, circulaţia tramvaielor a fost blocată pe strada Corneliu Coposu (intersecţia cu strada Lacul Roşu) din cauza tamponării dintre un tramvai, care circula spre Olosig şi un autoturism. Cel din urmă circula pe aceeaşi direcţie şi nu s-a asigurat pentru a traversa liniile de tramvai în siguranţă.
19 Noiembrie 2019, 14:15
OTL: Modificarea traseelor liniilor de autobuz 10 şi 20, sâmbătă şi duminică, în Oradea
Noutăți de la OTL
Pentru efectuarea lucrărilor de demontare, descărcare şi montare a unui post de transformare subteran în zona Piaţa Unirii, intersecţie cu str. Iuliu Maniu, Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat închiderea circulaţiei rutiere pe str. Iuliu Maniu, de la intrsecţia cu str. Samuil Micu Klein până la intersecţia cu str. Avram Iancu, sâmbătă (16 noiembrie) şi duminică (17 noiembrie), în intervalul orar 9-17.
15 Noiembrie 2019, 14:10
OTL: Staţionări tramvaie în 14 noiembrie
Noutăți de la OTL
Conducătorii a două autoturisme, B 04 FAT şi BH 60 ARA, au parcat joi, 14 noiembrie, în gabaritul liniei de tramvai pe strada Primăriei. Primul a blocat circulaţia cu tramvaie în intervalul orar 15:50 – 16:00, iar cel de-al doilea în intervalul orar 17:45 – 18:10.
15 Noiembrie 2019, 11:31
OTL: Întârzieri înregistrate la autobuze din cauza lucrărilor de lângă Piaţa 100
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de autobuzele care circulă pe liniile 12, 14 şi 30 la cursele cu traseu prelungit la Parcul Industrial din cauza lucrărilor care se execută în zona giraţiei de la Piaţa 100. 
15 Noiembrie 2019, 11:21
Încă se circulă: Tramvaiele trec în continuare pe podul Dacia
Știri Oradea
Societatea de transport OTL a anunţat, vineri, că tramvaiele "vor circula în continuare pe podul Dacia până când lucrările care se execută vor permite". Iniţial, autorităţile locale au anunţat că, din 15 noiembrie, circulaţia tramvaielor în acea zonă va fi sistată pentru desfăşurarea în bune condiţii a pregătirilor pentru amenajarea structurii de rezistenţă a pasajului subteran Magheru.
15 Noiembrie 2019, 11:15
OTL: Întârzieri înregistrate de autobuze
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de autobuzele care circulă pe liniile 12, 14 şi 30 la cursele cu traseu prelungit la Parcul Industrial din cauza lucrărilor care se execută în zona giraţiei de la Piaţa 100. 
14 Noiembrie 2019, 16:45
De vineri pornesc tramvaiele pe noua linie 8. Vezi traseul şi programul!
Noutăți de la OTL
În scopul îmbunătăţirii serviciului de transport public de persoane cu tramvaie, începând cu data de 15 noiembrie 2019, se înfiinţează linia 8 de tramvai. Traseul liniei 8, prezentat în schiţa de mai jos, va uni, fără transbordare, zonele: Ioşia, Calea Aradului, Splaiul Crişanei, Decebal-Dacia, Olosig şi Rogerius. 
13 Noiembrie 2019, 16:05
OTL: Staţionări tramvaie în 8 noiembrie
Noutăți de la OTL
Vineri, 8 noiembrie 2019, în intervalul orar 17:50 -  18:30, circulaţia tramvaielor a fost blocată pe strada Republicii (intersecţia străzilor Republicii cu Muzeului), din cauza tamponării a două autoturisme. Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate.
11 Noiembrie 2019, 12:30
Strada Iuliu Maniu se închide sâmbătă. Vezi ce modificări au intervenit pe traseele liniilor de autobuz 10, 12, 14 şi 20!
Noutăți de la OTL
Pentru efectuarea unor lucrări la un post de transformare subteran din Piaţa Unirii, Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat închiderea circulaţiei rutiere pe strada Iuliu Maniu, de la intersecţia cu Samuil Micu Klein până la intersecţia cu Avram Iancu, sâmbătă, 9 noiembrie 2019, în intervalul orar 9.00-15.00. În acest interval s-a aprobat şi interzicerea accesului autobuzelor în Piaţa Unirii spre strada Iuliu Maniu. Va fi afectată circulaţia autobuzelor pe liniile 10, 12, 14 şi 20.
07 Noiembrie 2019, 16:55
OTL: Stația de autobuz din Piața Unirii a fost aşezată pe vechiul amplasament
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local informează călătorii că staţia de autobuz Piaţa Unirii/Episcopia Greco-Catolică (sensul de mers către Universitate), care deserveşte liniile 12 şi 14, a fost mutată pe vechiul amplasament, ca urmare a finalizării lucrărilor la faţada clădirii Episcopiei.
07 Noiembrie 2019, 12:57
OTL: Staţionări tramvaie în data de 30 octombrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL a anunțat de ce au staționat tramvaiele în cursul zilei de miercuri, 30 octombrie.
31 Octombrie 2019, 12:31
OTL anunță traseu deviat pe Linia 12 şi curse suplimentare la Cimitirul Rulikowski
Noutăți de la OTL
OTL anunță devierea traseului de pe linia 12, din cauza unor lucrări neanunțate, dar și curse suplimentare la Cimitirul Municipal, ca urmare a aglomerației de Ziua Morților.
29 Octombrie 2019, 19:14
OTL modifică programul de vânzare a biletelor. Află detalii!
Noutăți de la OTL
Începând cu 01 noiembrie 2019, SC OTL SA modifică programul de funcţionare a următoarelor puncte de vânzare bilete şi abonamente, astfel:
29 Octombrie 2019, 16:15
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 26 și 27 octombrie
Noutăți de la OTL
Sâmbătă, în 26 octombrie, tramvaiele 2 și 4 au staționat la Casa de Cultură în intervalul 7 - 7.15 din cauza unui vagon care nu a mai pornit. Tot în aceeași zi în intervalul 18 - 18.20 tramvaiele de pe linia 2 și 4R, au staționat pe strada Primăriei din cauza unui autoturism parcat în gabarit. Un alt automobil a blocat și duminică după-amiaza circulația tramvaielor de pe liniile 2 și 4N. 
28 Octombrie 2019, 13:35
  1  3  5 6 7  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4163 RON
  • 1 EUR = 4.8288 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON