URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 IANUARIE 2020

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cele 100 proiecte aflate în derulare, primarul Bolojan vrea să mai implementeze încă 172, dacă tot a reuşit să rezolve accesarea banilor de la UE. Practic, în felul acesta, în 2020 Bihorul are pe rol 273 lucrări, pentru că vine şi Consiliul Judeţean cu o investiţie. Mă gândesc că au de gând să termine terminalul neterminat, care trebuia terminat cu doi ani în urmă.
Zic şi eu
Adrian Cris
În urmă cu un deceniu, când îşi începea primul mandat, primarul Ilie Bolojan socotea corect că Oradea trebuie înnoită radical, atât prin refacerea sistemelor de apă-canalizare şi de termoficare, cât şi prin reabilitarea clădirilor din centrul istoric, aşa încât acestea să devină atractive inclusiv turistic. Apoi a declanşat cele mai vaste operaţiuni în ambele direcţii, în ciuda contestărilor formulate de adversari.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Dacă nu mă înşel, era perioada în care preşedintele Iohannis se contra cu PSD pe marginea numirii unui premier, când Moise Guran a făcut o ediţie a emisiunii "România în direct" pornind de la întrebarea "Care ar fi cea mai potrivită persoană pentru a fi desemnată premier?". Ascultătorii au pomenit multe nume, inclusiv din zona non-politică, printre care, deloc surprinzător, şi al lui... Moise Guran. Ca de obicei, în situaţii critice, oamenii au nevoie de un om, un singur om, care să îi salveze. E posibil ca atunci să-i fi apărut jurnalistului gândul de mărire.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre decizia Primăriei Oradea de a taxa eliberarea pe loc a documentelor la ghişeu şi de a încuraja, inclusiv prin reduceri fiscale, relaţia online între cetăţeni şi administraţie?De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum am arătat săptămânile trecute, legislaţia noastră prevede posibilitatatea ca statul să acorde facilităţi persoanelor care nu pot să îşi permită cheltuielile pricinuite de desfăşurarea unui proces civil. Dacă în episoadele anterioare am prezentat condiţiile de acordare a acestui ajutor, în continuare vom vedea procedura prin care ajutorul public judiciar poate fi obţinut.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Colica renală este o durere intensă la nivelul regiunii lombare şi abdominale determinată de obstacole organice sau funcţionale ale rinichilor şi căilor urinare. Obstacolele organice cele mai dese sunt calculii mobili din litiaza renală, cheagurile de sânge sau fragmentele de puroi din infecţiile cronice sau tumorile renale şi stenozele ureterale (modificări ale calibrului ureteral) din tuberculoza renală. Cele funcţionale sunt reprezentate de spasme ale musculaturii căilor urinare, care pot fi independente sau asociate cu obstacolele organice.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Noutăți de la OTL

OTL, programul punctului de vânzare a biletelor la punctul de la Universitate
Noutăți de la OTL
Începând din 1 Octombrie 2019 se deschide punctul de vânzare “Universitate”. Vezi mai jos programul!
27 Septembrie 2019, 17:30
OTL: Staţionări tramvaie în 26 septembrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL a anunțat, vineri, motivul pentru care au staționat tramvaiele cu o zi înainte.
27 Septembrie 2019, 12:36
OTL: Staţionări tramvaie în 25 septembrie 2019
Noutăți de la OTL
Miercuri, 25 septembrie 2019, tramvaiele au staţionat în intervalul orar 15.10 – 16.35 din cauza lipsei de tensiune în firul aerian.
26 Septembrie 2019, 12:55
OTL anunță motivele staționărilor tramvaielor în ziua de 24 septembrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL a anunțat, miercuri, de ce au staționat tramvaiele în Oradea pe parcursul zilei de marți. Vezi motivele!
25 Septembrie 2019, 14:17
Se întâmplă în Oradea! Vânzătoare de bilete, lovită cu pumnul în faţă în chioşcul OTL din Piaţa Unirii
Știri Oradea
Vânzătoarea de bilete care deserveşte chioşcul OTL din Piaţa Unirii a fost agresată joi. Femeia a fost lovită cu pumnul în faţă de un bărbat. Agresorul, care face parte dintr-o gaşcă specializată în găinării, şi-a plasat biletul acoliţilor săi, după care i-a spus vânzătoarei că nu i l-a înmânat şi a încercat să o intimideze ca să îi dea încă unul în aceiaşi bani.
19 Septembrie 2019, 17:34
De ce au staționat tramvaiele în perioada 13 -15 septembrie
Noutăți de la OTL
În weekend tramvaiele au staționat din cauza mașinilor parcate în gabaritul liniilor în zona Bisericii Emanuel, strada Primăriei și Casa Piraților. OTL roagă, încă o dată, conducătorii auto să parcheze responsabil repectând marcajele de pe carosabil. 
16 Septembrie 2019, 12:34
OTL: Circulaţia autobuzelor, dirijată la Oradea City Running Day
Noutăți de la OTL
Duminică, 15 Septembrie 2019, în Oradea va avea loc Semimaratonul Internaţional "Oradea City Running Day". SC OTL SA informează călătorii că circulaţia pe traseele liniilor de autobuz 10, 12, 14, 20, 23 şi 28, care tranzitează zona traseului de concurs, respectiv tronsonul delimitat de Podul Sf. Ladislau şi intrarea pe str. Tudor Vladimirescu, se va desfăşura normal, fără ca liniile să fie deviate, dar, în intervalul orar 9:00 – 13:00, pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentului, Poliţia Locală va dirija circulaţia autobuzelor şi, în acest context, se pot înregistra abateri de la programul de circulaţie. 
12 Septembrie 2019, 15:45
OTL închiriază autobuzul turistic al oraşului
Noutăți de la OTL
Operatorul de transport în comun din Oradea, S.C. O.T.L S.A., închiriază autobuzul turistic pentru evenimente private sau turul oraşului. Cei interesaţi pot obţine mai multe detalii despre procedura de închiriere şi costuri trimiţând un email la adresa secretariat@otlra.ro.
07 Septembrie 2019, 10:35
OTL prelungeşte programul punctelor de preluare a datelor pentru cardurile de călătorie
Noutăți de la OTL
Pentru a veni în sprijinul elevilor şi studenţilor, în perioada 9 septembrie – 13 octombrie se prelungeşte programul de funcţionare al Punctelor de preluarea a datelor în vederea emiterii cardurilor de călătorie.
06 Septembrie 2019, 10:42
“Rapsodia Toamnei”: Piaţa Unirii se închide miercuri seara, autobuzele 12 şi 14 vor fi deviate
Noutăți de la OTL
Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat închiderea circulaţiei rutiere în Piaţa Unirii, de la intersecţia cu strada Primăriei până la intersecţia cu strada Iuliu Maniu, miercuri, 4 septembrie 2019, între orele 20:00-23:00. Va fi afectată circulaţia autobuzelor pe liniile 12 şi 14. De la ora 20:00, autobuzele de pe cele două linii vor circula pe traseele deviate, prezentate în continuare:
03 Septembrie 2019, 16:02
Cauza intreruperii circulatiei cu tramvaie din 2 septembrie 2019
Noutăți de la OTL
SC OTL SA îşi cere scuze călătorilor afectaţi de întreruperea circulaţiei tramvaielor pe tronsonul Casa de Cultură – Nufărul, de luni, 2 septembrie 2019, cauzată de ruperea unei ancore în zona Facultăţii de Medicină.
03 Septembrie 2019, 13:27
Din 2 septembrie, autobuzul turistic al OTL va circula în zilele de sâmbătă şi duminică 
Noutăți de la OTL
S.C. OTL S.A. informează că programul de circulaţie al autobuzului turistic se modifică începând din 2 septembrie. Se vor efectua curse, cu plecare din Piaţa Unirii / Biserica Greco-Catolică, începând cu ora 11:00, la interval de o oră, până la ora 17:00, numai în zilele de sâmbătă şi duminică, atunci când condiţiile atmosferice permit.
30 August 2019, 16:48
Circulația tramvaielor, oprită din cauza unei mașini parcate pe șine
Noutăți de la OTL
Circulaţia tramvaielor a fost blocată pe strada Primăriei, joi, 29 august, în intervalul orar 13– 13.08, din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare MS 76 MSO care a parcat în gabaritul căii de rulare.
30 August 2019, 11:55
Lucrări de mentenanță, la terminalele POS-urile din mijloacele de transport ale OTL
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că în dimineaţa zilei de 29 August 2019, în intervalul orar 4 -6, se vor efectua lucrări specifice pentru mentenanţa terminalelor POS montate în mijloacele de transport în comun pentru plata biletului de călătorie cu ajutorul cardurilor contact-less şi, din această cauză, pot apărea disfuncţionalităţi la plata cu cardul în intervalul orar specificat.
28 August 2019, 18:21
OTL: Staţionări tramvaie în data de 27 august
Noutăți de la OTL
Tramvaiele OTL au staţionat, marţi, 27 august, în mai multe intervale orare.
 
28 August 2019, 12:40
OTL: Staţionări tramvaie în data de 26 august 
Noutăți de la OTL
Tramvaiele OTL au staţionat, luni, 26 august, în mai multe intervale orare.
27 August 2019, 13:21
OTL: Staţionări tramvaie în perioada 23 si 24 august 
Noutăți de la OTL
OTL a transmis o informare în care a prezentat motivele pentru care au staţionat tramvaiele în weekend.
26 August 2019, 16:35
Motivele pentru care au staționat tramvaiele în 22 august
Noutăți de la OTL
În data de 22 august circulația tramvaielor a fost întreruptă pe linia 1 la intersecția Bulevardului Dacia cu strada Transilvania pe sensul de emrs spre Pod CFR din cauza tamponării vagonului 205 cu autoturismul BH-81-SIR. Cel vinovat a fost șoferul autoturismului. 
23 August 2019, 11:25
OTL: De ce au staționat luni tramvaiele
Noutăți de la OTL
OTL explică de ce au staționat luni tramvaiele. În intervalul orar 10.20 - 10.30 circulația tramvaielor pe linia 1 și 3R a fost întreruptă la magazinul Crișul din cauza unui călător căruia i s-a făcut rău și care a avut nevoie de intervenția ambulanței. 
20 August 2019, 12:00
Traseele liniilor de autobuz 12 şi 14 vor fi modificate, miercuri, pentru Carnavalul Florilor
Noutăți de la OTL
La solicitarea Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (APTOR), pentru organizarea evenimentului "Carnavalul Florilor", Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat închiderea circulaţiei rutiere în Piaţa Unirii, de la intersecţia cu strada Primăriei până la intersecţia cu strada Iuliu Maniu, miercuri, 21 august, între orele 06:00-24:00.
20 August 2019, 09:50
OTL: Staţionări tramvaie în perioada 14 - 17 august
Noutăți de la OTL
OTL explică din ce motive au staţionat tramvaiele în perioada 14-17 august.
19 August 2019, 16:10
Programul tramvaielor și autobuzelor în Oradea pe 15 și 16 august
Noutăți de la OTL
OTL informează publicul călător că în 15 august mijloacele de transport în comun vor circula conform programelor aprobate pentru zilele de duminică şi sărbători legale, cu excepţia câtorva linii de autobuz.
14 August 2019, 10:13
OTL: Tramvaiele au staţionat, luni, în Oradea din cauza mai multor accidente
Noutăți de la OTL
Un stâlp căzut, două accidente şi o tamponare au ţinut tramvaiele în loc luni, în mai multe zone ale Oradiei.
13 August 2019, 11:40
OTL întrerupe cursele către Parcul Industrial 2 pe linia 12 şi le reduce şi pe cele de pe linia 14
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că începând de vineri, 09 august, până în 18 august, către Parcul Industrial II, nu se vor efectua curse pe linia 12, iar pe linia 14, se vor efectua doar două curse pe zi, cea de dimineaţă, cu sosire în staţia Eurobusiness Parc Oradea 1 la ora 5:52 şi cea de la amiază, cu plecare din staţia menţionată la ora 14:11.
08 August 2019, 18:15
Traseul şi programul de circulaţie a tramvaiului de epocă în 10 august
Noutăți de la OTL
Societatea de transport OTL invită orădenii la plimbare cu Tramvaiul de Epocă sâmbătă, 10 august, începând cu ora 17, pe traseul Nufărul – Gara Centrală – B-dul Decebal – P-ţa Unirii – Nufărul.
08 August 2019, 15:11
OTL: Staţionări tramvaie în 7 august 
Noutăți de la OTL
Miercuri, 7 august, tramvaiele au staţionat în intervalul 13.15  -  13.30 din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate autoturismul cu numărul de înmatriculare B 64 CRU şi tramvaiul cu nr. 200. Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate.
08 August 2019, 13:45
OTL: Se întrerupe activitatea în punctul de vânzare din Orăşelul Copiilor
Noutăți de la OTL
SC OTL SA informează călătorii că, în perioada 6 - 30 august, activitatea în punctul de vânzare şi preluare a datelor în vederea personalizării cardului de călătorie din Orăşelul Copiilor va fi întreruptă. Activitatea se va relua începând din 1 septembrie 2019.
06 August 2019, 16:21
OTL: Staţionări tramvaie în 1 august
Noutăți de la OTL
Joi, 1 august, tramvaiele au staţionat în intervalul 15.15 - 15.35 din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate autoturismul cu numărul de înmatriculare FN411 KY (Italia) şi tramvaiul cu nr. 217. Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate.
02 August 2019, 13:11
OTL: Cauza staţionării tramvaielor miercuri în Oradea
Noutăți de la OTL
Miercuri, 31 iulie, tramvaiele au staţionat în intervalul 15.20 - 15.32 din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate autoturismul cu numărul de înmatriculare DM 184 IT (Franta) şi tramvaiul cu nr. 37.
01 August 2019, 10:00
Linia de autobuz 12, deviată din cauza unor lucrări
Noutăți de la OTL
Din cauza lucrărilor edilitare care se efectuează pe strada Gheorghe Costa-Foru, traseul liniei 12 este deviat, în funcţie de solicitările personalului care le execută, până la finalizarea acestora, numai pe sensul de deplasare spre Velenţa.
01 August 2019, 09:15
  1  3  5 6 7  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3105 RON
  • 1 EUR = 4.7788 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON