URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Mai 2024, 17:05

Mihai Mărgineanu, după o vizită la Vama Veche: „Băi, voi știți ce mai fac copiii voștri?”

Mihai Mărgineanu, după o vizită la Vama Veche: „Băi, voi știți ce mai fac copiii voștri?” foto: Facebook / Mihai Mărgineanu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cântărețul și compozitorul Mihai Mărgineanu a făcut o descriere nu tocmai măgulitoare a stațiunii Vama Veche și a adolescenților care o populează în minivacanță. După ce a văzut fete „bete chioare” și „băieței cu pretenții de masculi interesanți”, Mărgineanu a întrebat: „Băi, voi știți ce mai fac copiii voștri?”.

Artistul s-a dus pe litoral cu familia, dar și pentru un concert. El se declară șocat de ceea ce a descoperit, după cum notează Adevărul.ro.

„Băi oamenilor... pe lângă casta dulgherilor, a fierarilor betoniști și a groparilor de cimitir, era plin de liceeni! Fără părinți! Vama Veche este sufocată de shaorme și clătite, reggetoane și chill-uri cu bass sub 50 de Hz dar și de fetițe 14‑15‑16‑17 ani, fardate toate la fel și prezentându-și ticul verbal „gen" în mai toate propozițiile și după fiecare subiect, multe dintre ele fiind bete chioare (sauuu ... Doamne ferește!) călare pe barurile de la Semafor sau Mandala sau Molotov. (parcă există o lege cu alcoolul la minori?!)”, a scris Mihai Mărgineanu pe Facebook. 

Cântărețul a povestit și despre atitudinile și fasoanele adolescenților. „Băiețeii cu pretenții de masculi interesanți (... ) mai că mi-a venit, la un moment dat, să-l îmbrac pe unu care era în „maiou" la cele 12 grade de afară, să nu răcească copilu'! Mi-am dat seama că nivelul de trai al romanului de rând a crescut. Altfel, cum poate un puști de 17 ani să bea wiskey direct din sticlă? Sau cum poate o puștoaică de 19 ani să vină la mare cu Mini-ul nou-nouț, care costă cât șase rinichi de-ai ei? (nu de-ai mei, că pe ai mei nu-i mai cumpără nimeni! )”, a mai precizat în postarea sa. 

Mărgineanu a încheiat cu un mesaj pentru părinți: „Lumea a coborât nivelul de calitate sub nivelul mării? Așa că, pentru voi ăștia de sunteți părinți și va credeți deschiși la cap, sau vă lăudați ca ai voștri copii sunt cu gașca la mare, mândri că s-au maturizat înainte de vreme, am o întrebare la care nu trebuie să-mi răspundeți mie: Băi, voi știți ce mai fac copiii voștri?”.

Adevărul.ro scrie că stațiunea Vama Veche este dintre cele mai aglomerate, în această minivacanță.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Tinerete fãrã bãtrânete
Când suntem suficient de mari pentru asta, - totul depinde de noi dacă acest moment vine la vârsta de cincisprezece sau cincizeci de ani ,- atunci nu ar trebui să ne fie frică să luăm decizii independente. Părinții noștri încearcă să facă totul în felul lor, dar când creștem, nu mai trebuie să le urmăm toate sfaturile. Să-i ascultăm politicos, dar decizia finală ne aparține.
Postat 05 Mai 2024, 08:26 de iahim
Margineanu:::)))
Păi ce a fecut ele atuncile, e si acuma ::::)))) despre ce vorbeste Mărginește asta aculea ???
Postat 05 Mai 2024, 01:39 de Sandu2100
Melci, scoici, raci, craci!
Nea Mărgineanu, ce sa se întâmple în Vamă, dom'le? Melci, scoici, raci, craci!
Postat 04 Mai 2024, 20:45 de FVG
„Băi, voi știți ce mai fac copiii voștri?”
"Ma iubeste femeile"... S-a gasit tocmai unul ca el, cu o asemenea "opera creativa" sa critice. Critica frustrarile din el, la batranete. Unii uita ca si ei au fost tineri. Nu e bine ca adolescentii si adolescentele sa se imbete, mai nou sa se si drogheze dar asta e. Sunt greseli pe care unii le fac, altii nu. La fel a fost dintodeauna pe la festivalurile muzicale. De exemplu, ce credeti ca s-a intamplat la "Woodstock" acum 55 de ani, unde s-au adunat vreo 450.000 de tineri? Au ramas munti de sticle in urma lor. Se intampla peste tot, dintodeauna. "Ale tineretii valuri".
Postat 04 Mai 2024, 20:01 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON