URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 FEBRUARIE 2020

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Orice proiect european are și constrângeri. În afara faptului că banii sunt mai greu, spre imposibil de furat, odată terminate investițiile, acestea nu pot fi utilizate după bunul nostru plac. Așa ne-am trezit că, în pustia noastră Cetate, hotelul a trebuit să-și închidă porțile fiindcă vreme de 5 ani nu e voie ca să se producă profit acolo.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate vă şochez: mie mi-a plăcut sâmbăta trecută la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor! Recunosc, am avut o plăcere sadică, pe care am savurat-o ignorând că unii din cei 648 delegaţi veniseră la sărbătoarea de partid cu maşinile primăriilor. La fel, nu mi-a păsat nici că rezultatul "alegerilor" îmi era clar încă de două săptămâni: pentru că n-a îndrăznit nimeni să-l concureze, Mang a fost reales printr-o simplă ridicare de mâini.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Pe o străduță din Oradea țevile pocnesc mai des decât dopurile de șampanie prin restaurantele elegante. De câte ori apa rece, apa caldă sau agentul termic se infiltrează la suprafață din străfundurile bătrânei instalații, apare o echipă cu un scenariu bine stabilit: decopertează asfaltul, sapă tranșeea, ajunge la țeavă, taie bucata bolnavă, o sudează pe cea nouă, acoperă la loc, tasează pământul și betonează. Ulterior vine o altă echipă cu o basculă de asfalt și mai multe lopeți, după care, în sfârșit, pe străduța ghinionistă se lasă liniștea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre dorința Guvernului Orban de a elimina pensiile speciale ale magistraților și despre grevele anunțate de aceștia ca reacție?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Recent a fost publicată în Monitorul Oficial al României Decizia nr. 581/1 octombrie 2019 a Curţii Constituţionale, prin care s-a stabilit că soluţia legislativă ce permitea menţinerea măsurilor asigurătorii ca urmare a sesizării penale făcute de Fisc este neconstituţională.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hematuria reprezintă prezenţa sângelui în urină. Cauzele sunt variate şi se pot grupa în 2 categorii: renale şi extrarenale.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Anunţuri ADP

Venit net: 1800 de lei lunar! ADP angajează muncitori pentru întreținere a Cimitirului Municipal
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea angajează pentru Cimitirul Municipal 4 muncitori necalificați pentru întreținere (venit net 1.800 lei/lună).
28 Septembrie 2018, 14:09
Final de sezon estival la Aquapark-ul Nymphaea din Oradea: Din octombrie va fi deschis doar în interior (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând de la 1 octombrie, Aquapark Nymphaea Oradea își restrânge activitatea, rămânând deschis doar sectorul interior, cu o capacitate zilnică de 800 de vizitatori, față de 2100, până la finalul lunii septembrie. Administrația Domeniului Public Oradea recomandă ca, în special în perioada weekendurilor, vacanțelor și a sărbătorilor legale, cei care doresc să viziteze complexul să-și achiziționeze biletele anticipat pentru a avea accesul garantat.
ADP angajează medic veterinar
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea organizează, în data de 04.10.2018, concurs de selecție pentru MEDIC VETERINAR. Află condițiile de participare!
24 Septembrie 2018, 14:12
Figaro și Lucifer, doi motani singuratici au ajuns de la Paris la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Singuratice și aproape invizibile. Așa își trăiesc viața cele două pisici sălbatice de la Zoo Oradea. Sunt doi masculi, chiar frați, care au ajuns la Oradea în urmă cu trei ani, în urma unei donații făcute de Parc des Felins, un amplasament dedicat îngrijirii și înmulțirii pisicilor sălbatice de lângă Paris.
18 Septembrie 2018, 15:47
Cimitirul Municipal e mai bine păzit! A fost finalizat gardul de împrejmuire (FOTO)
Anunţuri ADP
Cimitirul Municipal "Rulikowski" nu mai poate fi de-acum ţinta profanatorilor de morminte, fiind împrejmuit pe toate laturile. De curând a fost finalizată şi ultima porţiune a gardului de împrejmuire, pe partea dinspre Cartierul Europa.
17 Septembrie 2018, 14:00
Aquapark-ul Nymphaea din Oradea, tot mai căutat: Încasări de 1 milion de euro în luna august a acestui an! (VIDEO)
Anunţuri ADP
Directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, a prezentat marţi un bilanţ al celui de-al doilea an de funcţionare a Aquapark-ului Nymphaea, o investiţie importantă a municipalităţii orădene, care s-a dovedit de succes. Din septembrie 2017 până în august 2018, aquapark-ul din Oradea a avut 350.000 de vizitatori, încasările ridicându-se la 20,7 milioane lei.
11 Septembrie 2018, 15:45
Program nou la Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Începând de la 1 septembrie 2018, accesul publicului în Cimitirul Municipal “Rulikowski" Oradea se va face după un nou program de funcționare.
05 Septembrie 2018, 16:19
Specie de maimuțe pe cale de dispariție: Pui de tamarin la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Un pui de tamarin cu creastă este cel mai tânăr animăluț de la Zoo Oradea. Venit pe lume în urmă cu aproximativ o lună, acesta face parte dintr-o specie de maimuțe amenințată cu dispariția, în prezent, în lume, mai existând sub 6.000 de exemplare.
ADP Oradea: În perioada 15-31 august nu se emit bilete de 3 ore în Aquapark
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administrația Domeniului Public SA vă informează că, în perioada 15.08.2018 – 31.08.2018, nu se emit bilete pentru trei (3) ore la Aquaparkul Nymphaea. În această perioadă, se pot achiziționa bilete pentru întreaga zi și bilete de la ora 17.00 în limita locurilor disponibile.
13 August 2018, 13:31
Licitația pentru parcarea din str. Independenței: Șase participanți, o singură ofertă
Anunţuri ADP
Până la expirarea termenului limită pentru depunerea ofertelor, marți, 7 august 2018, ora 15.00, șase firme s-au înscris pe SEAP pentru a participa la licitația organizată în vederea continuării lucrărilor la parcarea din str. Independenței. Doar una dintre ele însă, Construcții Bihor SA, a depus oferta în termenul stabilit.
08 August 2018, 12:50
În topul locurilor de distracție: Aquaparkul Nymphaea, în revista Business Magazin
Anunţuri ADP
Succesul de care se bucură Aquaparkul Nymphaea din Oradea nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. O nouă dovadă în acest sens stă un articol dedicat complexului de agrement în cel mai recent număr al revistei Business Magazin, intitulat “Distracția acvatică de 3 milioane de euro din Oradea”.
06 August 2018, 19:12
Angajări la Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea angajează pentru Cimitirul Municipal 4 manipulanți pentru capelă şi 2 muncitori pentru întreținere spații verzi. Vezi care sunt salariile.
02 August 2018, 15:00
Sezonul puilor la Zoo Oradea: Peste 50 de animăluțe s-au născut la Grădina Zoologică de la începutul anului (FOTO)
Anunţuri ADP
În prima jumătate a anului 2018, clanul suricatelor s-a înmulţit cu încă un exemplar, ajungând la 14, în ţarcul purceluşilor de Minnesota grohăie alte 21 de sufleţele, iar maimuţa capucin, lama, antilopa elan, poneii, cerbul lopătar, zebu, căprioara au şi ele urmaşi.
O nouă licitaţie pentru parcarea din strada Independenţei: Firmele pot depune oferte
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea de pe strada Independenţei vor fi reluate curând. Ca urmare a unor probleme tehnice întâmpinate la proiectare, a fost demarată o nouă procedură de licitaţie pentru finalizarea investiţiei.
24 Iulie 2018, 10:39
În căutarea strămoşilor: ADP inventariază locurile de veci ale personalităţilor orădene înmormântate în Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează un proiect privind identificarea personalităţilor marcante înmormântate de-a lungul vremii în Cimitirul Municipal Rulikowski. Din dorinţa de a fi realizată o evidenţiere obiectivă, conducerea instituţiei solicită ajutorul populaţiei în realizarea acestui demers.
23 Iulie 2018, 16:31
O familie de vulpi roşcate, de la Valea lui Mihai, la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
O familie de vulpi roşcate, formată din şase femele şi un mascul, face parte, începând din luna aprilie, din colecţia de animale a Grădinii Zoologice Oradea. Acestea au fost donate de un localnic din Valea lui Mihai, care le-a găsit în propria curte, pitite sub o grămadă de lemne.
Arborii periculoşi din cimitir vor fi toaletaţi. Orădenii, aşteptaţi să depună cereri
Anunţuri ADP
În urma unei furtuni violente care a avut loc miercuri, 13 iunie, zece monumente funerare din Cimitirul Municipal Rulikowski au fost distruse din cauza arborilor rupţi şi prăbuşiţi peste locurile de veci. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea face un apel către orădenii care au locuri de înmormântare în concesionare să verifice dacă au pe morminte arbori înclinaţi sau al căror coronament este prea mare.
09 Iulie 2018, 18:40
Inventarierea locurilor de veci din Cimitirul Municipal: Orădenii, aşteptaţi să-şi clarifice situaţia
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează, de câţiva ani, o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare disponibile la Cimitirul Municipal Rulikowski. Pe această cale, orădenii care au locuri de înmormântare concesionate sau au strămoşi înmormântaţi aici sunt rugaţi să-şi verifice situaţia pentru a fi siguri că nu există nicio problemă.
06 Iulie 2018, 10:39
Capre şi oi cameruneze, la Zoo Oradea
Anunţuri ADP
La Zoo Oradea pot fi admirate nu doar animale fioroase, cum ar fi leii, tigrii, lupii sau leoparzii. Zburdalnicele capre şi oi cameruneze aşteaptă să fie mângâiate, vizitatorii putându-le hrăni şi interacţiona cu ele.
05 Iulie 2018, 12:03
Noi puncte de alimentație în Aquaparkul Nymphaea Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând din acest sezon estival, la Aquaparkul Nymphaea a fost deschis un al treilea punct de alimentație publică, restaurantul C2, situat în partea de exterior a complexului de agrement Nymphaea. Tot pentru a se evita aglomerația, a fost deschis un al doilea punct pentru încărcarea brățărilor, lângă Aquashop.
ADP Oradea cumpără lucernă pentru animalele de la Grădina Zoologică
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public achiziționează 55 de tone de lucernă balotată, sub formă de baloți mici pătrați de 20-25kg/balot, pentru animalele din Grădina Zoologică Oradea.
02 Iulie 2018, 12:00
Bunicii și copiii mici, gratuit la Zoo Oradea!
Anunţuri ADP
Vacanța a început și petrecerea unei zile sau a unui weekend în familie la Zoo Oradea ar putea fi alegerea ideală pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Grădina Zoologică vă invită să petreceți clipe agreabile în universul animalelor, reamintind că bunicii seniori peste 75 de ani și copiii până la 3 ani beneficiază de intrare gratuită.
29 Iunie 2018, 12:48
Biletele anticipate, acces garantat şi rapid la Aquapark-ul Oradea!
Anunţuri ADP
Aquapark-ul Nymphaea Oradea se află în plin sezon estival. În fiecare zi, complexul este vizitat de sute de persoane, în weekend şi sărbătorile legale numărul acestora depăşind două mii. Pentru a evita formarea cozilor şi odată cu ele crearea de neplăceri vizitatorilor, conducerea ADP recomandă achiziţionarea biletelor anticipate, care pot fi procurate online sau de la casieriile Aquapark-ului.
28 Iunie 2018, 12:17
ADP Oradea închiriază module în Tronsonul flori din Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA Oradea organizează, în data de 29.06.2018, începând cu ora 12.00, în Piața Rogerius, o licitație cu strigare pentru închirierea modulelor nr. 3, 4, 5, 6, 7, 33, 34, 35, 64, 65 si 66 din Tronsonul flori.
27 Iunie 2018, 14:21
ADP Oradea selectează personal pentru curățenie în aquapark
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA selectează personal pentru curățenie la Nymphaea Aquapark Oradea.
27 Iunie 2018, 10:32
Pepeni din Oltenia în Piaţa Ioşia din Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Producătorii din Dăbuleni au revenit în urbea de pe Crişul Repede, vânzările şi veniturile realizate aici determinându-i să se întoarcă an de an. Începând de săptămâna trecută, ei pot fi găsiţi în Piaţa Ioşia din Oradea.
26 Iunie 2018, 09:36
Locatari noi la Zoo Oradea: 21 purceluşi de Minnesota (FOTO)
Anunţuri ADP
Zestrea de animale de la Zoo Oradea s-a îmbogăţit de câteva săptămâni cu 21 purceluşi de Minnesota, veniţi pe lume în familia porcilor de Minnesota, formată din doi vieri şi patru purcele. Alături de caprele şi oile cameruneze, de măgăruşi, ponei sau raţele indiene, purceluşii sunt dornici să ofere afecţiune, vizitatorii putând interacţiona cu ei.
25 Iunie 2018, 18:25
Admininistrația Domeniului Public face angajări pentru Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea angajează pentru Cimitirul Municipal: 1 șofer, 4 manipulanți pentru capelă și 2 muncitori pentru întreținere spații verzi. Află condițiile!
22 Iunie 2018, 11:29
ADP Oradea angajează asistent medical pentru aquapark
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA angajează, prin concurs, pentru NYMPHAEA Aquapark Oradea, asistent medical.
22 Iunie 2018, 10:31
Licitaţie publică cu strigare pentru închirierea unor spaţii în Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizeaza, la data de 21.06.2018, începând cu ora 12.00, la sediul ADP SA de pe Strada Gheorghe Dima, nr.5, o licitaţie publică cu strigare privind închirierea următoarelor spaţii comerciale din Piaţa Rogerius.
19 Iunie 2018, 12:44
  1 2  4  6 7 8  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.379 RON
  • 1 EUR = 4.7646 RON
  • 1 HUF = 0.0141 RON