URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E foarte traumatizant să ți se dărâme casa, chiar dacă aceasta este amplasată între blocuri, unde vecinii știu exact ce mănânci la cină. Oricât s-ar strădui Primăria să-i despăgubească civilizat pe cei care își vor pierde locuințele, nicio sumă de bani nu va putea acoperi disconfortul unei mutări și neplăcerile schimbării modului de viață.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nefirească, în şarada jucată la ceas de seară de Cuc, Mang şi Rus, e intersectarea dintre propaganda politică şi profitul privat, ambele cam forţate. Ce căuta ministrul acolo unde treaba merge ca unsă, nu pe restul celor 415 kilometri ai autostrăzii începute acum 15 ani? Dar şeful PSD Bihor, despre care nu ţin minte să se fi tras în poză şi pe selenarul drum judeţean DJ191B Popeşti-Suplac? Răspunsul poate ar trebui căutat nu în relaţia de amour-à-trois dezinteresat, ci în preţul piperat pentru cei 5,35 km dintre Borş şi Biharea...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am intrat în magazin uşor ezitant. Era prima dată când trebuia să cumpăr un candelabru şi mă simţeam nesigur. Nu e genul de obiect pe care să îl cumperi prea des. De obicei stau 2 ore să mă hotărăsc asupra unei perechi de pantaloni şi nici atunci nu sunt sigur că am făcut alegerea corectă. În cazul unui candelabru, cu care poţi înfrumuseţa sau distruge o cameră, alegerea părea mult mai dificilă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre dorinţa Primăriei Oradea de a demola circa 20 de case pentru a muta parcările de pe bulevardul Nufărul în spatele blocurilor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul de procedură civilă intrat în vigoare la 15 februarie 2013 prevede, pentru prima dată în România, posibilitatea formulării unei contestații în cazul în care se apreciază că procesul se prelungește nejustificat. Conform articolului 522 din Codul de procedură civilă, oricare dintre părţi, precum şi procurorul care participă la judecată, pot face o contestaţie prin care, invocând încălcarea dreptului la soluţionarea procesului într-un termen optim şi previzibil, să solicite luarea măsurilor legale pentru ca această situaţie să fie înlăturată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Anunţuri ADP

ADP Oradea scoate la licitație locurile de vânzare a pepenilor
Anunţuri ADP
SC Administratia Domeniului Public SA Oradea scoate la licitatie publică, în data de 20.06.218, începând cu ora 10.00, în Piața Cetate, închirierea a 8 locuri pentru comercializarea lebenițelor și a pepenilor.
18 Iunie 2018, 13:50
ADP susține adopția câinilor fără stăpân
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administrația Domeniului Public SA Oradea promovează adopția de câini la domiciliu, punând la dispoziția solicitanților care adoptă cel puțin doi câni, transport gratuit pe o rază de 60 de km față de Oradea.
14 Iunie 2018, 10:40
ADP Oradea face noi angajări pentru aquapark!
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA Oradea anunță selecție de personal pentru Nymphaea Aquapark Oradea. Află pentru ce posturi și cu ce condiții!
31 Mai 2018, 09:35
ADP Oradea angajează IT-ist. Concursul, pe 12 iunie
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA Oradea angajează prin concurs, la data de 12 iunie, inginer IT. Află detalii!
29 Mai 2018, 10:39
ADP Oradea închiriază noi locuri pentru vânzarea de lebeniță
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA Oradea scoate la licitație publică, în data de 30 mai 2018, începând cu ora 10, în Piața Nufărul, închirierea a 20 de locuri pentru comercializarea lebenițelor și a pepenilor.
28 Mai 2018, 17:28
Administrația Domeniului Public închiriază spațiu comercial în Centrul de Afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public organizează, în data de 05.06.2018, începând cu ora 12.00, la sediul SC ADP SA Oradea, o licitație publică cu strigare pentru închirierea spațiului comercial situat în Centrul de Afaceri Rogerius – Tronson I. Spațiul are o suprafață totală de 285 mp, fiind structurat pe trei loturi.
25 Mai 2018, 15:04
Cum sunt deschise de Rusalii Aquaparkul Nymphaea, Ștrandul Ioșia și Grădina Zoologică
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administrația Domeniului Public SA informează că luni, în data de 28.05.2018, cu ocazia sărbătorii Rusaliilor, Aquaparkul Nymphaea, Ștrandul Ioșia și Grădina Zoologică vor funcționa după următorul program:
24 Mai 2018, 15:15
ADP caută consilier de relaţii publice
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public angajează, prin concurs, la data de 22 mai, consilier de relaţii publice. Vezi condițiile!
09 Mai 2018, 15:54
ADP Oradea angajează gropari
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea angajează 4 gropari pentru Cimitirul Municipal. Vezi condițiile!
09 Mai 2018, 10:46
ADP cumpără 55 de tone de lucernă pentru Zoo Oradea
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public achiziționează 55 de tone de lucernă balotată, sub formă de baloți mici pătrați de 20-25 kg / balot, pentru animalele din Grădina Zoologică Oradea.
07 Mai 2018, 18:25
Se scot la licitaţie locurile pentru vânzarea lebeniţelor
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public scoate la licitaţie publică cu strigare, în data de 09.05.2018, ora 12.00, la Piaţa Ioşia, 15 locuri în suprafaţă de 12mp fiecare, pentru comercializarea lebeniţelor.
07 Mai 2018, 15:55
ADP Oradea face angajări pentru Aquapark!
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA angajează prin concurs pentru Nymphaea Aquapark Oradea ajutor de bucătar, ajutor ospătar și ajutor barman.
07 Mai 2018, 09:23
Se deschide sezonul estival la Aquapark-ul din Oradea. Vezi care sunt noutăţile! (FOTO/VIDEO)
Știri Oradea
La Aquapark-ul Nymphaea din Oradea a venit vara! Începând de sâmbătă, cele 7 bazine exterioare ale complexului acvatic vor fi funcţionale, laolaltă cu cele 6 tobogane, dar şi terenurile de fotbal şi de volei pe plajă. În plus, conducerea aquapark-ului a pregătit o intrare exclusiv pentru cei care şi-au cumpărat bilete online, a amplasat câteva zeci de şezlonguri la umbră şi a deschis în tot complexul aproape 100 de umbrele.
ADP Oradea caută muncitori necalificați pentru curățenie
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează în data de 24.04.2018 ora 10.00 selecţie de personal: muncitori necalificați pentru curăţenie.
18 Aprilie 2018, 15:50
ADP Oradea angajează consilier de relații publice
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA angajează, prin concurs, consilier de relaţii publice. Vezi condițiile!
17 Aprilie 2018, 19:45
ADP Oradea: De Paştele Morţilor nu se va putea intra cu maşini în Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că, pe 15 aprilie, de Paştele Morţilor, intrarea cu autovehicule în Cimitirul Municipal va fi interzisă. Excepţie vor face maşinile care transportă persoane cu handicap.
11 Aprilie 2018, 15:59
ADP Oradea a plantat 700 de puieţi de paltin la ZOO, Adăpostul Grivei şi Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public a anunţat că a demarat o campanie de plantare în Cimitirul Municipal Rulikowski, Grădina Zoologică şi Adăpostul Grivei. Astfel, în cele trei locaţii au fost plantaţi 700 de puieţi de paltin.
03 Aprilie 2018, 14:08
Se deschide Piaţa de miei din Ioşia. Află programul!
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea, împreună cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, anunţă deschiderea Centrului de comercializare şi sacrificare miei din cadrul Pieţei Ioşia, cu ocazia sărbătoririi Paştelui. Piaţa de miei va fi deschisă pentru cumpărători după următorul program:
26 Martie 2018, 17:02
ADP face angajări pentru Aquapark. Vezi ce joburi scoate la concurs!
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Publicului Oradea face angajări pentru Aquaparkul Nymphaea. În perioada următoare, vor fi scoase la concurs mai multe posturi. Află detalii!
23 Martie 2018, 16:00
ADP licitează spaţii comerciale în Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA organizeaza, la data de 26.03.2018, începând cu ora 12.00, la sediul ADP SA de pe Strada Gheorghe Dima, nr.5, o licitație publică cu strigare privind închirierea a trei spații comerciale din Piața Rogerius.
19 Martie 2018, 15:48
Aquapark-ul din Oradea a încheiat primul an cu un milion de euro profit!
Știri Oradea
Aquapark-ul Nymphaea din Oradea a încheiat primul an de funcţionare cu încasări de circa trei milioane de euro şi profit de un milion de euro. Pentru a diminua cozile de la intrare, începând din luna mai conducerea Administraţiei Domeniului Public va deschide o casă destinată exclusiv clienţilor care şi-au cumpărat bilete online. În paralel, ADP va muta piaţa de vechituri peste drum de cartierul Europa, va înfiinţa la Zoo un ţarc în care copiii să poată interacţiona cu animalele şi va construi în cimitir un columbar pentru urnele cu cenuşa orădenilor incineraţi.
Administraţia Domeniului Public face angajări la Aquapark şi în Ştrandul Ioşia
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public face angajări la Aquapark şi în Ştrandul Ioşia, fiind căutaţi operatori, muncitori necalificaţi şi bucătari.
14 Februarie 2018, 14:23
Administraţia Domeniului Public licitează locurile pentru vânzarea de mărţişoare şi flori
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 14.02.2018 şi în data de 16.02.2018, licitatii publice cu strigare pentru închirierea de locuri pentru vânzarea de mărţişoare, flori şi alte produse specifice, cu ocazia sărbătoririi zilelor de 1 şi 8 Martie.  Licitaţiile se vor desfăşura după următorul program:
12 Februarie 2018, 14:11
Administrația Domeniului Public face angajări la Grădina Zoologică
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public SA Oradea angajează prin concurs pentru Grădina Zoologică doi îngrijitori de animale și doi muncitori necalificați. Află detalii!
25 Ianuarie 2018, 16:23
ADP Oradea scoate la licitaţie locurile pentru vânzarea brazilor în pieţe
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 08.12.2017, o licitaţie cu strigare, pentru închirierea de locuri în pieţele din Oradea, pentru comercializarea brazilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
06 Decembrie 2017, 09:20
Programul aquapark-ului Oradea pentru minivacanţă
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea informează că în perioada 30.11.2017 – 04.12.2017, Aquaparkul Nymphaea va avea program de funcţionare normal, zilnic între orele 10 - 22.
27 Noiembrie 2017, 11:09
S-a semnat contractul pentru construcţia noii Pieţe Obor din Oradea
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea a anunţat, vineri, că a fost adjudecată licitaţia pentru lucrările de amenajare a noii Pieţe Obor din oraş, vizavi de cartierul Europa, care vor costa peste 6 milioane lei. Câştigătoarea licitaţiei este asocierea formată din Trameco SA, Drumuri Bihor SA şi Drum Asfalt SRL.
24 Noiembrie 2017, 13:22
ADP Oradea: Fără mașini în cimitir, de Ziua Morților
Anunţuri ADP
Conducerea ADP Oradea anunţă că, în ziua de 01.11.2017, cu ocazia Zilei Morţilor, intrarea autovehiculelor în Cimitirul Municipal este interzisă, excepţie făcând autovehiculele care transportă persoane cu handicap. Administraţia cimitirului informează și că pune la dispoziţia aparţinătorilor unelte pentru curăţarea şi întreţinerea mormintelor.
28 Octombrie 2017, 10:49
Piaţa Velenţa va fi desfiinţată începând din 1 noiembrie
Știri Bihor
Consiliul Local a hotărât joi, la propunerea conducerii Administraţiei Domeniului Public, desfiinţarea pieţei Velenţa, din strada Eftimie Murgu 70, începând din 1 noiembrie. Decizia a fost justificată prin numărul mic, de numai trei comercianţi, care îşi desfac produsele aici, în ciuda opoziţiei vânzătorilor care susţin că au strâns 700 de semnături pentru păstrarea pieţei. Amplasamentul eliberat ar putea fi folosit pentru amenajarea unei parcări publice sau unui parc.
26 Octombrie 2017, 18:55
ADP pune la dispoziție transport gratuit pentru cei care adoptă câini fără stăpân la domiciliu
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea promovează adopţia de câini fără stăpân la domiciliu, punând la dispoziţia solicitanţilor care adoptă cel puţin doi câini, transport gratuit pe o rază de 60 km faţă de Municipiul Oradea.
11 Octombrie 2017, 13:38
  1 2  4  6 7  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2876 RON
  • 1 EUR = 4.7354 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON