URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 APRILIE 2020

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Una din principalele griji ale Guvernului a fost să înființeze un Grup de Comunicare Strategică. La cum funcționează, însă, această sculă nefericită din mâinile Guvernului se poate numi, fără a greși, Grupul de Cenzură Scandaloasă. După cum pică, pe rând, medicii și spitalele din țară, în plină epidemie de coronavirus, ne dăm seama că un asemenea instrument de propagandă este nu doar binevenit în mâinile autorităților, ci chiar esențial pentru a acoperi catastrofa organizatorică din România.
Zic şi eu
Adrian Cris
În spitalele din Italia şi Spania sunt mii de medici şi asistente care s-au adaptat condiţiilor vitrege şi folosesc pentru protecţie ce au la îndemână, inclusiv saci menajeri. În Italia au şi decedat peste 50 de cadre medicale la datorie. Nici unul n-a dat bir cu fugiţii. Nici acolo, nici în restul Europei. La noi, veştile sunt de Balcani...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am lipsit câţiva ani din ţară şi, la întoarcere, am aflat de nişte datorii la fisc de care nu aveam habar. Nu fusesem niciodată notificat pentru ele. Pe vremea aceea, ANAF-ul era mai puţin activ ca astăzi, iar tăcerea sa mă făcuse dator cu câteva mii de euro la bugetul de stat, o bună parte fiind penalităţi. Dacă aş fi ştiut de datorii, le-aş fi achitat din timp, astfel că nu s-ar mai fi adunat ditamai purcoiul de bani...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părerea aveți despre măsurile adoptate de autoritățile din România în ce privește răspândirea noului tip de coronavirus?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Așa cum am arătat săptămâna trecută, Codul administrativ a trecut testul de neconstituționalitate și rămâne în vigoare, astfel încât voi prezenta, începând de azi, aspectele cele mai importante aduse de acest act normativ. Întrucât subiectul ultimelor săptămâni în mass-media îl reprezintă Guvernul, mă voi referi la principalele reglementări care vizează această instituţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În data de 16 martie, Preşedintele Franţei a decis adoptarea unor măsuri pentru reducerea propagării virusului COVID-19 pe teritoriul Franţei. Astfel, începând cu 17 martie, de la ora 12, timp de 15 zile, cetăţenii se pot deplasa doar cu un atestat justificativ şi doar în anumite condiţii: de la domiciliu la locul de muncă (în caz că nu sunt condiţii pentru telemuncă), pentru cumpărăturile de primă necesitate (doar în zonele comerciale de proximitate) şi vizitarea medicului de familie în cazurile mai urgente.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...

Anunţuri ADP

Program nou de funcţionare la Ştrandul Ioşia
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public a anunţat că, începând din 17 august, Ştrandul Ioşia va fi deschis, de marţi până duminică, între orele 8 şi 20. Până acum, pe perioada verii, singurul ştrand public din Oradea a fost deschis între orele 9 şi 21.
16 August 2016, 13:11
ADP caută îngrijitor pentru Grădina Zoologică
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea angajează, prin concurs la data de 09.08.2016, un îngrijitor animale pentru Grădina Zoologică.
26 Iulie 2016, 10:20
ADP angajează lucrător comercial
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public angajează, printr-un concurs care se va desfăşura pe 10 august, un lucrător comercial. Află condiţiile!
25 Iulie 2016, 13:00
ADP angajează medici, asistenţi şi salvamari pentru Aquapark şi pentru Ştrandul Ioşia
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public angajează medici, asistenţi şi salvamari, pentru Aquapark şi pentru Ştrandul Ioşia. Află detaliile! Concursurile se vor desfăşura pe 5 august şi 8 august.
25 Iulie 2016, 11:35
ADP angajează medici şi salvamari pentru Aquapark
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public angajează, prin concurs, 2 medici şi 16 salvamari, pentru Aquapark. Primul va fi concursul pentru salvamari, pe 11 iulie, iar cel adresat medicilor se va desfăşura pe 13 iulie.
29 Iunie 2016, 16:09
Bihorenii care adoptă câini beneficiază de transportul gratuit al acestora pe o rază de 60 kilometri
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea le aminteşte bihorenilor că, dorind să promoveze adopţia de câini, pune la dispoziţia celor care adoptă cel puţin doi câini transport gratuit pe o rază de 60 de kilometri în jurul Oradiei.
22 Iunie 2016, 16:03
ADP invită orădenii la dezbaterea regulamentului şi tarifelor de la Aquapark
Anunţuri ADP
În conformitate cu prevederile art.7 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, SC Administraţia Domeniului Public SA vă aduce la cunoștință că în data de 08.06.2016, ora 12, la sediul social din Mun. Oradea, P-ța Emanuil Gojdu nr 21, Jud. Bihor va avea loc dezbaterea publică privind proiectul Regulamentului de Organizare și Funcționare împreună cu propunerea Listei de tarife pentru Aquaparkul Oradea.
03 Iunie 2016, 11:09
ADP scoate la concurs 22 de locuri de muncă în Aquapark
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează concurs de selecţie pentru mai multe categorii de personal la Aquapark Oradea. În total, sunt scoase la concurs 22 de posturi. Află detalii!
16 Mai 2016, 13:55
ADP lansează în dezbatere publică Regulamentul de funcţionare a Aquapark-ului şi lista de tarife
Anunţuri ADP
În conformitate cu prevederile art.7 din Legea nr 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, SC ADMINISTRAŢIA DOMENIULUI PUBLIC SA ORADEA, vă aduce la cunoştiinţă publică proiectul Regulamentului de Organizare şi Funcţionare împreună cu propunerea  Listei de tarife pentru Aquaparkul Oradea. Propunerile pot fi trimise în scris până pe 23 mai.
12 Mai 2016, 11:42
Pregătiri pentru Paştele Morţilor la Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
În apropierea Paştelui Morţilor, Administraţia Domeniului Public Oradea se pregăteşte pentru orădenii care vor merge la Cimitirul Municipal Rulikowski să cureţe şi să aranjeze mormintele celor apropiaţi. În acest sens, orădenilor li se pun la dispoziţie tot felul de unelte pentru curăţarea şi îngrijirea mormintelor.
03 Mai 2016, 17:01
Piaţa Nufărul a fost modernizată (FOTO)
Știri Bihor
După modelul Pieţei Decebal, Administraţia Domeniului Public Oradea a investit peste 430.000 lei în împrejmuirea pe structură metalică precum şi în acoperirea cu policarbonat a Pieţei Nufărul, lucrările fiind recent finalizate.
26 Aprilie 2016, 15:10
ADP: Marţi se deschide Piaţa de miei Ioşia
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că Piaţa de miei din Ioşia va funcţiona începând de marţi şi până sâmbăta viitoare. Află programul şi care sunt condiţiile de funcţionare a Pieţei!
21 Aprilie 2016, 11:38
Administraţia Domeniului Public organizează licitaţie pentru închirierea unui spaţiu comercial în Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADMINISTRAŢIA DOMENIULUI PUBLIC SA Oradea organizează în data de 22.04.2016, ora 12, la sediul ADP SA, o licitaţie publică - cu strigare - pentru închirierea următorului spaţiu comercial situat în Piaţa Rogerius – Tronson I denumit "Centrul de Afaceri pentru Micii Producători Oradea".
15 Aprilie 2016, 12:17
ADP: De Paşti nu cumpăra iepuraşi, adoptă un animal de la Grădina Zoologică!
Anunţuri ADP
Având în vedere apropierea sărbătorilor Pascale, Administraţia Domeniului Public îi îndeamnă pe orădeni ca, în loc să sacrifice animalele, mai bine să le adopte, de la Grădina Zoologică.
13 Aprilie 2016, 14:02
ADP organizează concurs pentru 4 operatori instalaţii apă şi canalizare pentru aquapark
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public organizează concurs în vederea angajării a patru operatori instalaţii apă şi canalizare, pentru Aquaparkul Nymphaea. Vezi condiţiile de participare!
12 Aprilie 2016, 09:35
ADP susţine adopţia câinilor fără stăpân, punând la dispoziţie transportul gratuit
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administraţia Domeniului Public SA promovează adopţia de câini la domiciliu, punând la dispoziţia solicitanţilor care adoptă cel puţin doi câini, transport gratuit pe o rază de 60 de kilometri faţă de Oradea.
06 Aprilie 2016, 15:34
ADP organizează vineri licitaţie cu strigare pentru închirierea de spaţii comerciale în pieţe
Anunţuri ADP
SC ADMINISTRAŢIA DOMENIULUI PUBLIC SA organizează în data de 08.04.2016, ora 12, la sediul social din Mun. Oradea, P-ţa Emanuil Gojdu, nr. 21, Jud. Bihor o procedură de licitaţie publică - cu strigare în vederea închirierii de spaţii comerciale în Pieţele Rogerius, Cetate, Decebal şi Ioşia Nord.
05 Aprilie 2016, 08:39
ADP scoate la licitaţie închirierea mai multor spaţii în pieţele orădene
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează în data de 30.03.2016, ora 12, la sediul social din Oradea, P-ţa Emanuil Gojdu, nr. 21, o procedură de licitaţie publică cu strigare în vederea închirierii mai multor spaţii comerciale în pieţe.
24 Martie 2016, 13:32
Administraţia Domeniului Public scoate la licitaţie mai multe spaţii comerciale în pieţe
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează în data de 16 martie 2016, ora 12, la sediul ADP SA,  o licitaţie publică - cu strigare - pentru închirierea următoarelor spaţii comerciale:
11 Martie 2016, 07:12
ADP scoate la licitaţie închirierea unor spaţii în Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează în data de 15.03.2016, ora 12, la sediul ADP SA, o licitaţie publică – cu strigare - pentru închirierea urmatoarelor spatii comerciale situate in Piata Rogerius – Tronson I  - Zona Fast Food - denumita "Centrul de Afaceri pentru Micii Producatori Oradea".
02 Martie 2016, 07:22
  4 5 6  8

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3983 RON
  • 1 EUR = 4.8254 RON
  • 1 HUF = 0.0135 RON