URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 APRILIE 2020

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Una din principalele griji ale Guvernului a fost să înființeze un Grup de Comunicare Strategică. La cum funcționează, însă, această sculă nefericită din mâinile Guvernului se poate numi, fără a greși, Grupul de Cenzură Scandaloasă. După cum pică, pe rând, medicii și spitalele din țară, în plină epidemie de coronavirus, ne dăm seama că un asemenea instrument de propagandă este nu doar binevenit în mâinile autorităților, ci chiar esențial pentru a acoperi catastrofa organizatorică din România.
Zic şi eu
Adrian Cris
În spitalele din Italia şi Spania sunt mii de medici şi asistente care s-au adaptat condiţiilor vitrege şi folosesc pentru protecţie ce au la îndemână, inclusiv saci menajeri. În Italia au şi decedat peste 50 de cadre medicale la datorie. Nici unul n-a dat bir cu fugiţii. Nici acolo, nici în restul Europei. La noi, veştile sunt de Balcani...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am lipsit câţiva ani din ţară şi, la întoarcere, am aflat de nişte datorii la fisc de care nu aveam habar. Nu fusesem niciodată notificat pentru ele. Pe vremea aceea, ANAF-ul era mai puţin activ ca astăzi, iar tăcerea sa mă făcuse dator cu câteva mii de euro la bugetul de stat, o bună parte fiind penalităţi. Dacă aş fi ştiut de datorii, le-aş fi achitat din timp, astfel că nu s-ar mai fi adunat ditamai purcoiul de bani...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părerea aveți despre măsurile adoptate de autoritățile din România în ce privește răspândirea noului tip de coronavirus?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Așa cum am arătat săptămâna trecută, Codul administrativ a trecut testul de neconstituționalitate și rămâne în vigoare, astfel încât voi prezenta, începând de azi, aspectele cele mai importante aduse de acest act normativ. Întrucât subiectul ultimelor săptămâni în mass-media îl reprezintă Guvernul, mă voi referi la principalele reglementări care vizează această instituţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În data de 16 martie, Preşedintele Franţei a decis adoptarea unor măsuri pentru reducerea propagării virusului COVID-19 pe teritoriul Franţei. Astfel, începând cu 17 martie, de la ora 12, timp de 15 zile, cetăţenii se pot deplasa doar cu un atestat justificativ şi doar în anumite condiţii: de la domiciliu la locul de muncă (în caz că nu sunt condiţii pentru telemuncă), pentru cumpărăturile de primă necesitate (doar în zonele comerciale de proximitate) şi vizitarea medicului de familie în cazurile mai urgente.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...

Anunţuri ADP

Aproape de animale: Sâmbătă e Ziua părinţilor adoptivi la Grădina Zoologică Oradea
Oradea noastră
Sâmbătă, 29 aprilie, va avea loc a 5-a ediţie a Zilei Părinţilor Adoptivi la Grădina Zoologică din Oradea. Programul, care se va desfăşura pe parcursul întregii zile, va începe la ora 11 şi cuprinde diverse activităţi, de la hrănitul animalelor împreună cu îngrijitorii, până la vizita făcută puiului de leu Moja, născut la sfârşitul anului trecut.
26 Aprilie 2017, 16:02
Nymphaea Aquapark Oradea face angajări
Anunţuri ADP
Nymphaea Aquapark Oradea, cea mai nouă şi atractivă locaţie de acest gen din vestul ţării, selectează barman, vânzător, ajutor de bucătar și muncitor necalificat.
25 Aprilie 2017, 10:30
ADP Oradea angajează economist!
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea organizează în data de: 26.04.2017, concurs pentru un post de economist. Vezi condițiile minime de participare!
20 Aprilie 2017, 10:09
ADP Oradea: Cum se intră în Cimitirul Municipal de Paştele Morţilor
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea anunţă că, în zilele de 22.04.2017 şi 23.04.2017, cu ocazia sărbătoririi Paştelui Morţilor, intrarea în cadrul Cimitirului Municipal se va face astfel:
18 Aprilie 2017, 16:40
Administrația Domeniului Public Oradea angajează gropari pentru Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
 S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea angajează 3 gropari pentru Cimitirul Municipal Oradea. Verificarea aptitudinilor profesionale se va face în 19 aprilie 2017 ora 9.00 la Cimitirul Municipal Oradea. Află detalii!
14 Aprilie 2017, 10:22
Se deschide piața de miei din Ioșia
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea, împreună cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, anunţă deschiderea Centrului de comercializare şi sacrificare miei din cadrul Pieţei Ioşia, cu ocazia sărbătoririi Paştelui. Vezi programul!
06 Aprilie 2017, 13:34
ADP Oradea licitează, pe 6 aprilie, spații comerciale în Piața Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 06.04.20217, la ora 12.00, în Piaţa Rogerius, o licitaţie publică cu strigare pentru închirierea spaţiilor comerciale nr. 4 şi 20, din Tronsonul II. 
05 Aprilie 2017, 10:17
ADP: Abonamentele la Ștrandul Ioșia vor fi valabile 90 de zile începând de marți
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administraţia Domeniului Public SA informează că, începând cu data de 04.04.2017, valabilitatea abonamentelor de intrare în Ştrandul Ioşia va fi de 90 de zile.
02 Aprilie 2017, 11:52
Aquaparkul Nymphaea face angajări
Anunţuri ADP
Nymphaea Aquapark Oradea, cea mai nouă şi mai atractivă locaţie de acest gen din Vestul ţării, selectează operatori de date – casieri, salvamari, bucătari şi instalaţii apă canalizare. Află condițiile minime de participare!
30 Martie 2017, 09:52
ADP pune la dispoziţia doritorilor crengi de brad
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea aduce la cunoştinţa agenţilor economici şi a persoanelor fizice interesate că pune la dispoziţie, cu caracter permanent, crengi de brad, care pot fi utilizate la fabricarea peleţilor, bricheţilor, a compostului şi altor produse asemănătoare.
29 Martie 2017, 14:35
Administraţia Domeniului Public Oradea angajează gropari pentru Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea angajează 3 gropari pentru Cimitirul Municipal Oradea. Verificarea aptitudinilor se va face în 4 aprilie. Află detalii!
28 Martie 2017, 09:45
ADP Oradea a investit 440.000 lei din surse proprii pentru a moderniza Piaţa Cetate (FOTO)
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public SA Oradea informează că s-a finalizat execuţia lucrărilor "Modernizare Piata Cetate – Închidere laterală Nord-Est". Începute în urmă cu 6 luni, lucrările au luat sfârşit conferind Pieţei Cetate un aspect modern, la fel ca şi în Piaţa Decebal şi în Piaţa Nufărul. Valoarea investiţiei s-a ridicat la peste 400.000 lei.
27 Martie 2017, 19:00
ADP scoate la licitație spații comerciale și module în Ștrandul Ioșia
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA organizează la data de 28.03.2017, ora 12, la sediul social din Municipiul Oradea, Piaţa Emanuil Gojdu, nr. 21, Județul Bihor, o procedură de licitaţie publică - cu strigare, în vederea închirierii de spaţii comerciale şi module în Ştrandul Ioşia Nord.
 
23 Martie 2017, 13:33
Administraţia Domeniului Public îşi caută economist
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează, în data de 10.03.2017, concurs pentru un post de economist. Află care sunt condițiile!
06 Martie 2017, 17:26
ADP Oradea face angajări pentru aquapark. Află condițiile!
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea angajează prin concurs, mai multe persoane pentru Nymphaea Aquapark Oradea, cea mai nouă şi mai atractivă locaţie de acest gen din Vestul ţării. Află detalii despre posturile vizate şi despre condiţiile de concurs!
06 Martie 2017, 10:29
Orădeanul Ilias Laszlo a câştigat o zi cu familia la aquapark pentru că şi-a plătit impozitele online
Anunţuri ADP
Primăria a stabilit marţi primul câştigător al campaniei "Plăteşte impozitul online şi câştigă o zi de distracţie la Aquapark Nymphaea". Orădeanul Ilias Laszlo are la dispoziţie 30 de zile să îşi revendice voucherul care permite o zi de acces la aquapark pentru doi adulţi şi doi copii sub 14 ani. La prima extragere au participat 745 de contribuabili care şi-au plătit integral, prin internet, impozitele pe anul în curs. În prima săptămână din campanie numărul plătitorilor online a crescut cu 35%.
22 Februarie 2017, 18:40
Administraţia Domeniului Public scoate la licitaţie mese în pieţe, pentru vânzarea de mărţişoare şi flori
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA anunţă organizarea, în data de 16.02 şi 17.02.2017, a unor licitaţii publice cu strigare pentru închirierea de locuri sau mese în pieţe, pentru comercializarea produselor specifice sărbătorii de 1 - 8 Martie 2017. Orele la care vor avea loc licitaţiile sunt următoarele:
10 Februarie 2017, 14:41
Administraţia Domeniului Public: transport gratuit pentru cei care adoptă cel puţin doi câini fără stăpân
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea promovează adopţia de câini fără stăpân la domiciliu. Cei care adoptă cel puţin doi câini fără stăpân din Adăpostul Grivei primesc transport gratuit pe o rază de 60 de km.
26 Ianuarie 2017, 11:27
ADP scoate la concurs 4 posturi de muncitori
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează selecţie de personal – muncitori pentru curăţenie (4 posturi).
16 Ianuarie 2017, 11:34
Administraţia Domeniului Public angajează doi electricieni şi un instalator
Anunţuri ADP
 SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează în data de 23.01.2017, ora 10, concurs pentru doi electricieni și un instalator. Află detalii!
16 Ianuarie 2017, 09:00
Peste 12.000 de orădeni şi turişti la Aquapark-ul Nymphaea în perioada sărbătorilor
Știri Bihor
Aquapark-ul Nymphaea a fost o destinaţie căutată în perioada sărbătorilor de iarnă, peste 12.000 de orădeni şi turişti, dornici de bălăceală şi distracţie, veniţi din Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Alba, Timiş, precum şi din Ungaria.
03 Ianuarie 2017, 17:28
Administraţia Domeniului Public angajează gropari
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea ANGAJEAZĂ prin concurs 3 GROPARI la Cimitirul Municipal Oradea. Verificarea aptitudinilor profesionale se va face în 05 ianuarie 2017 ora 9.00 la Cimitirul Municipal.
27 Decembrie 2016, 09:30
ADP închiriază teren în Piaţa Rogerius pentru vânzarea de brazi
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că, în data de 5 decembrie, ora 12, organizează la Piaţa Rogerius o licitaţie publică pentru închiriere teren, 2x2mp, pentru comercialiuarea de brazi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
29 Noiembrie 2016, 13:54
ADP: Ştrandul Ioşia va fi deschis şi în zilele de 30 noiembrie şi 1 Decembrie
Anunţuri ADP
Conducerea ADP a anunţat că, în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, Ştrandul Ioşia va fi deschis. Află programul complet!
29 Noiembrie 2016, 09:28
Administrația Domeniului Public licitează închirierea de mese și locuri în piețele orădene
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează în data de 28.11.2016 o licitaţie privind închirirea de mese şi locuri pentru comercializarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă, perioada de închiriere va fi 29.11.2016 - 24.12.2016 inclusiv. Licitaţia va avea loc după cum urmează:
23 Noiembrie 2016, 16:24
ADP închiriază spaţii comerciale pentru fast food în Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADMINISTRAŢIA DOMENIULUI PUBLIC SA organizează la data de 25.11.2016, ora 12, la sediul social din Mun. Oradea, P-ţa Emanuil Gojdu, nr. 21, Jud. Bihor o procedură de licitaţie publică - cu strigare în vederea închirierii de spaţii comerciale în Piaţa Rogerius - Etaj - Zona: FAST-FOOD.
21 Noiembrie 2016, 09:57
Pregătiri pentru Ziua Morţilor. OTL suplimentează cursele spre Cimitirul Municipal
Știri Bihor
Societatea de transport în comun va suplimenta autobuzele care circulă spre şi dinspre Cimitirul Municipal în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, pentru a veni în sprijinul orădenilor care se vor duce să cureţe mormintele şi să aprindă o lumânare în preajma Zilei Morţilor. Cei care doresc unelte pentru aranjarea mormintelor le pot lua, gratuit, de la postul de pază de la intrarea în cimitir.
25 Octombrie 2016, 18:05
Aquapark-ul Nymphaea angajează personal pentru masaj şi înfrumuseţare
Anunţuri ADP
Nymphaea Aquapark Oradea, cea mai nouă şi atractivă locaţie de acest gen din vestul ţării, selectează colaboratori pentru desfăşurarea activităţilor de masaj, coafură, cosmetică, manichiură şi pedichiură în incinta complexului.
02 Septembrie 2016, 15:31
ADP Oradea organizează o licitaţie pentru închirierea mai multor spaţii comerciale în Piaţa Rogerius, inclusiv în zona fast-food
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea organizează pe 5 septembrie, ora 12, la sediul societăţii, o licitaţie cu strigare pentru închirierea mai multor spaţii comerciale în Piaţa Rogerius, inclusiv cele destinate unor unităţi de tip fast-food şi amplasate la etajul pieţei.
29 August 2016, 16:03
ADP face angajări pentru Aquapark
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public organizează luni, 29 august, ora 10, o procedură de selecţie colaboratori pentru Aquapark. Se caută personal pentru masaj (8 persoane), coafură (2 persoane), cosmetică (2 persoane), manichiură / pedichiură (2 persoane) şi estetică dentară (2 stomatologi).
18 August 2016, 08:00
  3 4 5  7   

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3983 RON
  • 1 EUR = 4.8254 RON
  • 1 HUF = 0.0135 RON