URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Mai 2020, 16:05

ADP Oradea: Buni contribuabili şi în perioada pandemiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele două luni, din cauza pandemiei de coronavirus, Administraţia Domeniului Public a fost nevoită să suspende activitatea cu publicul la câteva dintre subunităţi, mai exact la Aquaparkul Nymphaea, Grădina Zoologică, Ştrandul Ioşia şi Piaţa 100, precum şi să reducă activitatea pieţelor. 

Veniturile societăţii au scăzut mult în această perioadă, dar chiar şi aşa activitatea a continuat cu pregătiri intense pentru momentul redeschiderii. 

La Aquapark şi Ştrandul Ioşia, au fost executate lucrări de igienizare, dezinfecţie, mentenanţă a bazinelor, întreţinere a spaţiilor verzi, curăţenie generală, precum şi alte investiţii sau proiecte menite să crească calitatea serviciilor oferite. 

La Piaţa 100, a fost finalizată procedura de implementare a sistemului de supraveghere video, de extindere a sistemului de iluminat, au fost renumerotate locurile. Tot aici, la capitolul investiţii, pot fi amintite acoperirea unui canal ANIF, extinderea spaţiului de parcare cu 100 de locuri, precum şi asfaltarea zonei de bazar dinspre Aeroport.

De asemenea, la Cimitirul Municipal şi Grădina Zoologică au fost plantaţi peste 1.000 de arbori. 

Mai mult, în toată această perioadă, societatea şi-a onorat şi obligaţiile financiare faţă de bugetul local şi bugetul de stat. Pentru spaţiile concesionate, ADP plăteşte impozit lunar, chiar dacă în această perioadă nu desfăşoară activităţi comerciale în toate. Pe lângă impozit, pentru folosirea spaţiilor şi terenurilor concesionate, societatea plăteşte o redevenţă (chirie) lunară. Pe perioada pandemiei, societatea este scutită de plata redevenţei pentru punctele de lucru cu activitate suspendată. 

"În luna martie 2020, veniturile societăţii au scăzut, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 43%, iar în luna aprilie, cu 67%. Chiar şi în aceste condiţii, societatea a achitat toate impozitele, taxele şi contribuţiile către bugetul local şi bugetul de stat, în termenele stabilite de legislaţia în vigoare, fără a apela la amânări şi eşalonări la plată. Suntem conştienţi şi acceptăm obligaţiile financiare pe care le avem pentru a nu pune piedici derulării programului de investiţii al Primăriei Oradea. Ţinând seama că societatea se autofinanţează, suntem pregătiţi să ne reluăm activitatea la capacitatea normală, ceea ce sperăm să se întâmple curând", precizează directorul general al Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON