URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când suntem stațiune turistică, edilii fac tot posibilul ca să ne simțim veșnic în vacanță. Avem dealuri de vizitat în împrejurimi, iar dacă nu mergem noi la ele, vin ele la noi. Apă termală este din belșug și ne-ar mai lipsi doar o deltă pentru ca peisajul să fie complet. Și atunci ce și-au zis slujbașii din Primărie? Dacă Peța și Crișul nu pot forma o deltă, măcar să avem țânțarii aferenți!
Zic şi eu
Adrian Cris
Dar nu despre candidaţi aş vorbi acum, că pentru asta va fi timp destul, ci vreau să acord o „bulină roşie” UDMR Bihor pentru meritul de a-l fi retras pe actualul preşedinte al CJ, Pásztor Sándor, din cursa pentru un nou mandat. Sigur, i s-a dat şansa să anunţe că el nu şi-l mai doreşte, la fel ca în urmă cu 4 ani, când şi Alexandru Kiss a fost lăsat să declame acelaşi text. Dar numai cine l-a crezut atunci pe Kiss îi dă crezare acum lui Pásztor!
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Un jurnalist bun nu este acela care gândeşte la fel ca tine, care îţi împărtăşeşte valorile şi credinţele, la fel cum un jurnalist rău (sau prost, dobitoc, javră, cum se mai zice în popor) nu este acela care îţi contrazice modul de a gândi şi te scandalizează cu părerile sale, nici acela care abordează subiecte care nu-ţi sunt pe plac. Există multe alte criterii de jurizare în afară de tabăra în care activează...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).

Anunţuri ADP

ADP Oradea: Continuă lucrările la parcarea de pe strada Braşovului
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea publică etajată de pe str. Braşovului continuă şi în această perioadă. În momentul actual, muncitorii pregătesc următoarea fază, şi anume turnarea planşeului peste primul nivel, pe latura dinspre magazinul Crişul. Stadiul actual de execuţie este de 19%, termenul de finalizare fiind luna decembrie 2020.
Piețele agroalimentare din Oradea rămân deschise
Anunţuri ADP
Toate cele patru piețe agroalimentare din municipiul Oradea (Cetate, Rogerius, Nufărul și Decebal) vor funcționa după programul obișnuit, precum celelalte magazine sau centre comerciale de profil din țară.
16 Martie 2020, 18:31
Măsuri împotriva COVID-19 la Cimitirul Municipal: La înmormântări să participe doar rudele şi apropiaţii
Anunţuri ADP
În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, Administraţia Domeniului Public Oradea recomandă ca la slujbele de înhumare din Cimitirul Municipal Rulikowski să participe doar membrii familiei şi rudele apropiate.
16 Martie 2020, 16:41
Se închide 'Ocska': ADP Oradea a anunţat că Piaţa 100 îşi suspendă activitatea 
Știri Oradea
Administraţia Domeniului Public Oradea a anunţat, duminică, că va închide, începând de luni, Piaţa 100, cunoscută ca Piaţa "Ocska", unde se adună, în mod obişnuit, mii de oameni în fiecare final de săptămână.
15 Martie 2020, 15:15
Aquaparkul Nymphaea şi Ştrandul Ioşia îşi suspendă activitatea în perioada 13 – 27 martie
Anunţuri ADP
Având în vedere recomandările Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în contextul evoluţiei nefavorabile a epidemiei de coronavirus pe teritoriul României, conducerea Administraţiei Domeniului Public SA Oradea a decis ca, începând de vineri, 13 martie 2020, şi până vineri, 27 martie 2020, inclusiv, Aquaparkul Nymphaea Oradea şi Ştrandul Ioşia să-şi suspende activitatea.
12 Martie 2020, 11:13
ADP Oradea: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoşi înmormântaţi în Cimitirul Municipal sunt rugaţi să-şi verifice situaţia concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administraţia Cimitirului. 
05 Martie 2020, 10:50
ADP Oradea: cursele OTL spre Piața 100 vor fi suspendate din cauza lucrărilor la pasajul suprateran
Anunţuri ADP
Din cauza lucrărilor de amenajare a pasajului suprateran de la Piața 100, cursele OTL, programate în fiecare sâmbătă și duminică spre Piața 100, vor fi suspendate începând de sâmbătă, 29 februarie 2020, și până la finalizarea lucrărilor.
28 Februarie 2020, 12:00
ADP Oradea scoate la licitație locuri pentru căsuțele cu mărțișoare în Piața Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează vineri, 14 februarie, ora 10, la Piaţa Rogerius, o procedură de licitaţie publică cu strigare, pentru atribuirea locurilor de vânzare a produselor specifice lunii martie. Vor fi scoase la licitaţie 8 locuri, fiecare loc având o suprafaţă de 2 mp.
13 Februarie 2020, 10:05
ADP Oradea scoate la licitație locuri pentru căsuțele cu mărțișoare
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează miercuri, în 12 februarie, ora 10, în Piaţa Cetate, ora 11, în Piaţa Nufărul, şi ora 12, în Piaţa Decebal, o procedură de licitaţie publică cu strigare, pentru atribuirea locurilor de vânzare a produselor specifice lunii martie.
11 Februarie 2020, 10:35
Citație Florcris COM SRL
Anunţuri ADP
Societatea comercială FLORCRIS COM SRL, cu ultimul sediu cunoscut în mun. Oradea, str. Târnavelor nr. 5, jud. Bihor, înmatriculată la Reg. Com. sub nr. J 5/564/1995, CUI 7225019, este citată la Judecătoria Oradea pentru data de 27.02.2020, cam. 9, ora 9, în calitate de debitoare, în dos. nr. 16635/271/2019 – obiect de ordonanţă de plată.
05 Februarie 2020, 13:04
ADP anunță inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administrația Cimitirului.
05 Februarie 2020, 12:59
Noi animale la Zoo Oradea: un pui de lamă, trei miei și doi iezi de Camerun (FOTO)
Anunţuri ADP
La Grădina Zoologică din Oradea s-a născut în urmă cu trei săptămâni un pui de lamă, al doilea în decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel să numere cinci exemplare. Pe lângă acest nou membru, tot în perioada Sărbătorilor de Iarnă, colecţia de animale de la Zoo Oradea s-a îmbogaţit cu trei miei şi doi iezi de Camerun.
10 Ianuarie 2020, 15:20
Ştrandul Ioşia se redeschide sâmbătă
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că Ştrandul Ioşia îşi reia activitatea începând de sâmbătă, 11 ianuarie 2020, după ce, în perioada 16 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020, a fost închis pentru lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi zugrăveli.
09 Ianuarie 2020, 13:55
Aquaparkul Nymphaea, în perioada Sărbătorilor: 10 zile cu casa închisă (FOTO)
Anunţuri ADP
Aquaparkul Nymphaea din Oradea a fost plin ochi în perioada Sărbătorilor de iarnă. Timp de 10 zile, în perioada 25 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, Aquaparkul a funcționat cu casa închisă, stocul de bilete fiind epuizat.
ADP Oradea: A fost deschisă toaleta publică de la Gară (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând de vineri, 3 ianuarie 2020, a fost deschisă toaleta publică situată în pasajul subteran de la Gara Centrală din Oradea, după ce în ultima perioadă aici au fost efectuate lucrări de reparaţii capitale şi de modernizare.
ADP Oradea inventariază locurile de veci din Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor.
07 Ianuarie 2020, 16:03
Crăciunul animalelor la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Moş Crăciun nu le-a uitat nici în acest an pe animalele de la Grădina Zoologică din Oradea. Acestea au avut parte vineri de o zi festivă, Crăciunul animalelor, prilej cu care îngrijitorii le-au oferit hrana în cutii de cadouri frumos ambalate.
24 Decembrie 2019, 13:00
ADP Oradea: Programul Aquaparkului, Grădinii Zoologice şi Cimitirului Municipal de sărbători
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea a anunțat programul de sărbători pentru unităţile din subordine. Aquaparkul Nymphaea va fi deschis după programul normal, adică, zilni, între orele 10 şi 22.
23 Decembrie 2019, 18:53
ADP Oradea: Lucrările sunt în grafic la parcarea de pe strada Braşovului, a fost turnată fundaţia principală (FOTO)
Anunţuri ADP
După ce în luna noiembrie a demarat organizarea de şantier, lucrările la parcarea publică etajată de pe strada Braşovului au evoluat simţitor, datorită şi timpului favorabil din ultima perioadă. Astfel, au fost deja turnaţi 1770 mc de beton armat, mai exact fundaţia care se întinde sub întreaga construcţie.
21 Decembrie 2019, 12:52
Construcţii Bihor va ridica parcarea etajată de pe locul stadionului Voinţa (FOTO)
Anunţuri ADP
Parcarea multietajată ce urmează a fi construită în incinta bazei sportive Voinţa, pe str. Academiei – George Bariţiu din Oradea, va fi realizată de Construcţii Bihor, societate desemnată câştigătoare în urma licitaţiei organizate de către Administraţia Domeniului Public Oradea. Termenul de execuţie este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Au apărut brazii de Crăciun în pieţele din Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Primii brazi de Crăciun au ajuns în aceste zile în pieţele orădene. Oferta este bogată, iar preţurile sunt accesibile pentru toţi cumpărătorii, începând de la 10-20 de lei şi ajungând până la 200-300 lei sau chiar mai mult, în funcţie de înălţimea, provenienţa şi coroana bradului.
16 Decembrie 2019, 16:35
ADP Oradea: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoşi înmormântaţi în Cimitirul Municipal sunt rugaţi să-şi verifice situaţia concesionărilor.
13 Decembrie 2019, 11:31
ADP Oradea anunţă că demolările nu au afectat activitatea Pieţei Cetate: funcţionează în regim normal (FOTO)
Anunţuri ADP
Piaţa Cetate din Oradea va fi transformată într-un centru de afaceri cu produse agricole după modelul celui din cartierul Rogerius. În luna septembrie, au început demolările menite să faciliteze implementarea noului proiect derulat de municipalitate. Orădenii, şi nu numai, trebuie să ştie însă că demolările nu au afectat programul normal de funcţionare al Pieţei Cetate, acesta rămânând neschimbat.
12 Decembrie 2019, 17:00
Ştrandul Ioşia va fi închis în perioada 16 decembrie 2019 - 10 ianuarie 2020
Anunţuri ADP
Ştrandul Ioşia din Oradea se închide începând de luni, 16 decembrie 2019, pentru o perioadă de patru săptămâni, urmând să se redeschidă vineri, 10 ianuarie 2020. În această perioadă, vor fi executate lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi zugrăveli.
10 Decembrie 2019, 17:01
ADP Oradea scoate la licitație locurile pentru comercializarea brazilor de Crăciun
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează luni, în 9 decembrie, ora 10, la Piața Rogerius, ora 11, la Piața Decebal, și ora 13, la Piața Cetate și Nufărul, licitație publică cu strigare în vederea atribuirii locurilor pentru comercializarea brazilor de Crăciun.
04 Decembrie 2019, 13:01
ADP Oradea: Licitaţie cu strigare pentru un spaţiu comercial din Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 03.12.2019, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie publică cu strigare, în vederea închirierii spaţiului comercial nr. 12, tronson II, situat în Centrul de Afaceri Rogerius.
29 Noiembrie 2019, 10:11
Cimitirul Municipal, dotat cu a doua mașină electrică
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public S.A. Oradea a dotat parcul auto al Cimitirului Municipal Rulikowski cu o a doua mașină electrică, după ce, în toamna anului trecut, a mai făcut o astfel de achiziție. Ca în primul caz, este vorba despre un autovehicul mortuar electric Clasic II, cu platou, în valoare de 15.000 de euro, achiziționat din Ungaria.
Două exemplare de alpaca, la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
După o cămilă şi o lamă, aduse în primăvară, doi lemuri bruni, patru canguri Bennett, o antilopă lechwe, doi struţi, o pereche de cerbi lopătari şi cinci oi cu coamă, în luna octombrie, Grădina Zoologică Oradea şi-a îmbogăţit din nou colecţia de animale. De aproximativ o săptămână, într-un ţarc din zona animalelor erbivore pot fi admirate două exemplare de alpaca, un mascul şi o femelă, în vârstă de 6, respectiv 7 ani, aduse de la Zooland Arad.
14 Noiembrie 2019, 16:31
Arborii periculoşi din Cimitirul Rulikowski vor fi toaletaţi. Cererile pot fi depuse la sediul ADP Oradea
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea face un apel către toţi orădenii care au arbori pe morminte sau lângă acestea să depună cereri de tăiere sau toaletare a acestora.
11 Noiembrie 2019, 18:41
ADP anunță inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor.
06 Noiembrie 2019, 11:07
   2  4 5 6  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2964 RON
  • 1 EUR = 4.8397 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON