URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2021, 16:47

Sărbătoare la Zoo Oradea: Moş Crăciun, în misiune printre necuvântătoare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Copiii care au vizitat Grădina Zoologică din Oradea, începând de marţi până joi (21-23 decembrie 2021), au avut posibilitatea să-l întâlnească pe Moş Crăciun, aflat în misiune printre vieţuitoare. Pe lângă câte un mic dar şi diplome de copii cuminţi, cei mici au avut oportunitatea să ducă, împreună cu darnicul moş, cadouri frumos împachetate animalelor preferate.

Spiriduşii Moşului au intrat în acţiune la Grădina Zoologică din Oradea. Spre deosebire de alţi ani, când Crăciunul animalelor se desfăşura într-o singură zi, în acest an, evenimentul a durat aproape toată săptămâna premergătoare marii Sărbători.

Angajaţii, coordonaţi de administratorul Florin Ienciu şi medicul veterinar Alexandru Sârbu, le-au pregătit animalelor hrana în cutii de cadouri frumos colorate.

Îngrijitorii au intrat apoi în rolul spiriduşilor şi, însoţiţi de Moşul cel darnic, au vizitat animalele rând pe rând.

Babuinii, suricatele, macacii japonezi, lemurii, dar şi celelalte necuvântătoare s-au bucurat precum nişte copii, înfruptându-se cu poftă din darurile primite: dulciuri, fructe, produse de patiserie şi alte bunătăţi.

La fel de bucuroşi de întâlnirea cu moşul şi poneiul său au fost şi copiii aflaţi în vizită la Zoo Oradea în aceste zile. Ei au fost încântaţi să vorbească cu îndrăgitul personaj, să primească micile daruri şi chiar să se joace cu prietenosul ponei.

"Ne bucurăm că am reuşit iar să organizăm acest eveniment devenit tradiţie, prilej cu care le introducem şi pe animale în atmosfera specială de sărbătoare. Animalele captive au nevoie nu numai de hrană, ci şi de afecţiune, iar noi, toţi angajaţii de aici, facem tot posibilul să nu le lipsească nimic", a spus Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice Oradea.

Biletele de copii achiziţionate în aceste trei zile au participat la o tombolă, la finalul căreia, biletul extras câştigător a fost recompensat cu un cadou pufos, şi anume cu un porcuşor de Guineea.

Zoo Oradea vă urează Sărbători Fericite, un An Nou cu sănătate şi vă aşteaptă în vizită. Programul în această perioadă este zilnic între orele 9-17 (ora 16, la casierie).

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Porcusor de Guineea
La tzanc premiul de tombola ca animal de companie in zilele noastre.
Postat 23 Decembrie 2021, 23:05 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON