URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2023, 15:50

Ziua părinților adoptivi, la Zoo Oradea, un eveniment ajuns la cea de-a XVI-a ediție (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grădina Zoologică Oradea a găzduit sâmbătă, 07 octombrie 2023, cea de-a XVI-a ediție a Zilei Părinților Adoptivi. Încă de la primele ore ale dimineții, aleile de la Grădina Zoologică s-au umplut de părinți adoptivi veniți din toate colțurile țării, nerăbdători să interacționeze cu animalele adoptate și să participle la hrănirea lor.

După un tur al grădinii, părinții adoptivi au fost invitați în bucătărie, unde au pregătit cu grijă cele mai delicioase sortimente de mâncare. Din meniu nu au lipsit banane, struguri, pepeni, căpșuni, pere, iaurturi, prăjituri, salată verde sau spanac. Când tăvile au fost pline ochi cu bunătăți, copiii au dat o mână de ajutor inclusiv la transportul hranei spre țarcuri și mai apoi, spre satisfacția tuturor, chiar la hrănirea unora dintre ele.

„Am pregătit salată, morcovi și pâine pentru animăluțul meu preferat, o capibara. Sunt aici de câteva zile și am venit zilnic în grădina zoologică, astfel încât să petrec cât mai mult timp cu ea”, ne-a povestit Alexandru, din Timișoara. „Eu am adoptat un tigru siberian pentru că îmi plac animalele de pradă. I-am pus nume Felix. Azi am reușit să-i conving pe mami și pe tati să adoptăm și un lup arctic”, mărturisește Mara, în vârstă de doar 7 anișori.

În prezent, lista părinților adoptivi cuprinde aproximativ 60 de persoane din Oradea și mai multe localități din țară, cum ar fi: Timișoara, Baia Mare, Sighetu Marmației, Cluj Napoca, Arad și chiar București.

De menționat că sunt persoane care au adoptat câte cinci, trei sau două animale. Cele mai adoptate animale sunt capibara, suricatele, tigrii siberieni, lupii arctici, antilopele și cerbii.

Perioada pentru care se încheie adopția este de 1 an, iar suma achitată este de 200 lei pentru persoanele fizice, respectiv 500 lei în cazul persoanelor juridice.

Ziua părinților adoptivi se organizează de două ori pe an, primăvara și toamna.

Loredana Buz
Consilier relații publice ADP Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON