URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Mai 2024, 11:48

Concurență acerbă pentru construirea unui pasaj în Oșorhei și a altuia în Oradea: Consiliul Județean Bihor a primit 11 oferte

Concurență acerbă pentru construirea unui pasaj în Oșorhei și a altuia în Oradea: Consiliul Județean Bihor a primit 11 oferte foto: CJ Bihor
Concurență acerbă pentru construirea unui pasaj în Oșorhei și a altuia în Oradea: Consiliul Județean Bihor a primit 11 oferte foto: CJ Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mai puțin de 11 firme și asocieri de firme se bat pentru a construi, la comanda CJ Bihor, un pasaj rutier suprateran pe DN 1 și un altul subteran în intersecția Oneștilor – Tudor Vladimirescu din Oradea.

„Au fost depuse 11 oferte pentru proiectarea și execuția a două noi pasaje care vor fluidiza traficul rutier în Oradea și pe DN1, la ieșirea din localitatea Oșorhei”, a anunțat marți administrația județeană.

6 pentru pasajul din Oșorhei

Potrivit acesteia, licitația a fost împărțită în două loturi, primul vizând realizarea pasajului suprateran pe DN 1 Oradea – Cluj la ieșirea din localitatea Oșorhei spre Cluj. Acesta va avea o lungime totală de 402 metri și va fi construit peste girația existentă, la intersecția cu drumul comunal spre localitatea Fughiu, centura Oșorhei și DN 1. Pentru proiectarea acestui pasaj sunt prevăzute 3 luni - proiectare și 10 luni - execuție.

Pentru acest pasaj s-au depus șase oferte. Una aparține societății Antrepriza de Reparații și Lucrări – ARL Cluj, o alta companiei orădene Asfamixt, a treia asocierii dintre Madlev Cons (înregistrată în Aleșd) și Dacia Faber (Cluj). De asemenea, au depus oferte Porr Construct (înregistrată în București, cu capital austriac) și două asocieri, una formată din Precon Transilvania, Edildrum Construct și Selina (toate din Oradea), iar cealaltă din Freyrom (București, cu capital francez), Integrated Road Solutions (București), Inginerie Drumuri și Poduri SRL (Alba) și Procons SRL (București).

5 pentru pasajul din Oradea

Al doilea lot vizează construirea unui pasaj subteran de 191 metri în Oradea, la intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu. Termenul pentru proiectare este în acest caz de 2 luni, o lună pentru obținerea avizelor, iar pentru execuția lucrărilor - 12 luni.

Pentru acest pasaj s-au depus 5 oferte, aparținând firmei orădene Asfamixt, asocierilor dintre Construcții Bihor (Oradea) și Tarr Const (Satu Mare), dintre Global Industrial, CML.RO SRL (Beclean) și DP Proiect (Cluj), dintre Precon Transilvania, Edildrum și Selina, și dintre Freyrom, Inginerie Drumuri și Poduri, Integrated Road Solutions și Procons Group.

Valoarea totală estimată a celor două pasaje este cuprinsă între 86,3 și 95 de milioane de lei, iar finanțarea proiectului este asigurată cu fonduri europene prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sticla in giratie?
arata nou, smecherie mare, dar e utila? daca... daca peste 10 ani apar cine stie ce semafoare, alt pasaj suprateran, si se vrea intersectia de la sol sa nu fie giratie, ci in alt format, nu va fi mai dificil de ajustat? Ca de iluminat pasajul e scurt oricum, nu e tunel, iar mizerie si praf se va aduna pana nu mai se vede nimic prin ea
Postat 01 Mai 2024, 16:53 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON