URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Mai 2024, 13:21

Scene șocante în Parlamentul României: bătaie între doi deputați (VIDEO)

Scene șocante în Parlamentul României: bătaie între doi deputați (VIDEO) captură video
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi deputați s-au încăierat marți în Parlamentul României, scenele șocante fiind surprinse de camerele de supraveghere. 

Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu, deputat neafiliat, fost PNL, că l-a agresat fizic și că „în mod golănesc” l-a lovit cu genunchiul în nas, informează Digi24.ro. 

În clipul video parvenit presei se vede cum cei doi se încaieră, iar Dan Vîlceanu pare chiar să încerce să-l muște pe Florin Roman. Conflictul continuă apoi, dar cei doi parlamentari nu se mai află în raza camerei de supraveghere.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam că voi trece vreodată într-o lume civilizată”, a transmis deputatul PNL Florin Roman, pe Facebook.

El a arătat și cum a început conflictul: „I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezența lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului. Am evitat orice ripostă, pentru că respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a precizat deputatul Florin Roman.

Președinte PNL și președinte al Senatului, Nicolae Ciucă a condamnat agresiunea. „Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază? Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, a transmis Ciucă. 

În urma conflictului, agentul din cadrul Poliției Parlamentului a fost sesizat de către personalul Direcției Afaceri Interne a Parlamentului României, au declarat pentru G4Media surse parlamentare. De asemenea, Poliția s-a sesizat din oficiu și face verificări pentru a stabili cum s-a produs evenimentul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Având în vedere valoarea parlamentară din România ...
... ar trebui lăsați să se bată tot timpul între ei.
Postat 21 Mai 2024, 17:19 de KP
Votantii
Calitatea parlamentarilor întotdeauna este hotãrâtã de calitatea votantilor. Din pãcate faptul ca s-a ajuns la bataie denotã lipsã de civilizatie. Dacã doar se înjurau, cât de cât pãreau mai civilizati!!!!
Postat 21 Mai 2024, 15:05 de iahim
Doi parlamentari penali
Actuala clasa politica, indeferent de la care nivel, se imparte in doua mari categorii: cei care au fost condamnati si cei care vor fi condamnati!
Postat 21 Mai 2024, 14:18 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON