URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Mai 2024, 16:10

Siegfried Mureșan, candidat PNL la un nou mandat în Parlamentul European: „E important să spunem oamenilor cum ne ajută Uniunea Europeană” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul dintre cei mai influenți eurodeputați români, vicepreședinte al Parlamentului European și negociator șef pentru bugetul Uniunii Europene, invită alegătorii din Bihor să reflecteze la faptul că dezvoltarea Oradiei și județului s-a făcut cu fonduri europene, așadar România trebuie să aibă în structurile UE reprezentanți care să-i promoveze interesele.

Subliniind că de la aderare România a beneficiat de 65 miliarde, net, din fondurile Uniunii, Mureșan a afirmat că este în interesul românilor să voteze politicieni pro-europeni, nu extremiști și populiști, cu atât mai mult cu cât aceștia din urmă vor rămâne minoritari în structurile UE, în ciuda faptului că sunt „gălăgioși”.

9 iunie este și despre Europa

„Foarte multe proiecte s-au realizat în România cu fonduri europene”, a spus Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Parlamentului European și candidat PNL la un nou mandat, într-o conferință de presă susținută marți la sediul PNL Bihor, împreună cu președintele organizației județene, Ilie Bolojan, și cu vicepreședintele Mircea Mălan.

Acesta a dat ca exemplu chiar dezvoltarea Oradiei și a județului Bihor, devenită model la nivel național în privința atragerii de fonduri europene.

„Este o chestiune de respect să abordăm și tema alegerilor europene”, a afirmat Bolojan, în condițiile în care alegerile din 9 iunie nu sunt doar despre alegerile locale, chiar dacă acestea „domină agenda politică”, explicând prezența unui eurodeputat, aflat și el în campanie electorală.

România, între „profitorii” UE

„UE are între obiective și ajutarea regiunilor să se dezvolte cu fonduri europene”, a întărit Mureșan, arătând că în campanie liberalii vorbesc și despre temele europene. „E important să spunem oamenilor cum ne ajută UE. Vom spune oamenilor și că în ultimii 5 ani UE a fost afectată de evenimente neprevăzute (n.r. – pandemia Covid, războiul din Ucraina etc), dar în fiecare din aceste situații UE a ajutat”.

Liberalul a amintit că încă de la debutul pandemiei, UE a elaborat cel mai mare pachet de măsuri pentru întărirea rezilienței societăților, concretizat în PNRR, cu 750 miliarde euro alocate statelor membre, „care este mai mult decât o sursă de finanțare, este și un plan de reforme” ce vizează modernizarea administrației publice, a educației, sectorului sanitar, celui energetic șamd.

Mureșan a spus că României i-au fost alocate prin PNRR 28,8 miliarde euro și până acum „România stă bine la implementare”, fiind între cele 8 state membre UE care au primit prefinanțarea și două tranșe din suma totală, dar și că, datorită unei inițiative pe care a avut-o personal, cota de pre-finanțare a fost crescută de la 10%, cât planificase inițial Comisia Europeană, la 13%, ceea ce pentru România a însemnat că a primit mai repede nu 2,8 miliarde euro, ci peste 3 miliarde euro.

De asemenea, Mureșan a amintit că din 2007, de la aderare, România a primit fonduri de 95 miliarde euro și a contribuit cu 30 miliarde euro, așadar a câștigat 65 miliarde euro, net.

„Să ne asigurăm că deciziile UE sunt în favoarea României”

Siegfried Mureșan a arătat că PNL face parte din Partidul Popular European, care a câștigat toate alegerile europene din 1999 încoace, fiind cel mai numeros grup, deci cel care contribuie cel mai mult la decizii, iar acest lucru este un argument pentru ca și la alegerile europene din 9 iunie românii ar avea interesul să voteze candidații PNL, tocmai pentru că, odată aleși, aceștia își vor folosi influența pentru a determina decizii cât mai bune pentru România.

„Prima prioritate este să ne asigurăm că deciziile UE sunt favorabile României. Predicțiile mele sunt că și de data aceasta PPE va câștiga alegerile, deci inclusiv un vot dat PNL este o garanție că votul românilor va avea rezultate pentru România. Victoria PPE va face din PNL un partid care va putea obține și în următorii ani cele mai multe lucruri bune pentru România. Tot forțele pro-europene vor fi majoritare, iar forțele extremiste, populiste, vor rămâne minoritare, gălăgioase, de altfel nici între ele nu se înțeleg”, a spus Mureșan, aluzie la grupări precum AUR ori SOS, care nu sunt frecventabile în plan european nici pentru partidele euro-sceptice.

Întrebat de BIHOREANUL cum explică alegătorilor cu vederi liberale prezența pe aceeași listă cu candidații PSD a celor ai PNL, Mureșan a afirmat că de vreme ce aceștia din urmă ocupă poziții eligibile, ceea ce va da europarlamentarilor aflați în mandat garanția reînnoirii lui, nu ar fi o problemă faptul că lista de candidați este comună.

„Europarlamentarii liberali vor asigura o reprezentare puternică și justă pentru România. Oamenii care au încredere în PNL și văd rezultatele liberalilor, inclusiv la nivel local, au de ce să voteze candidații PNL”, a încheiat Siegfried Mureșan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
birtalau slugau
PNL=PSD=Mizerie
Postat 03 Iunie 2024, 12:48 de sandu2102
georgemarian
Idolii tai kaghebisti plang dupa fostul URSS si dupa Rusia tarista ? Nu te-ai intrebat nici o data de ce ? Plang dupa puterea si privilegiile de care beneficiau, jefuind de peste tot, in acele timpuri. Nu te-ai intrebat niciodata de ce tarile europene, care pot emite niste pretentii de eliberare de sub cizma ruseasca, (Polonia, tarile baltice, Finlanda, Suedia, Republica Moldova, Georgia, Romania, etc) tari care au o intreaga istorie de agresiuni rusesti asupra lor, nici nu vor sa mai auda de ei ? Tarile din Asia, supuse de catre rusi, nici macar nu indraznesc sa spere ca la un moment dat ar putea sa scape de idoli tai.
Postat 23 Mai 2024, 23:29 de Riviera
georgemarian
Esi bine batut in cap. N-ai priceput nimic din ce ti-am explicat. Esti, cum ar veni, un "idiot util" idolilor tai kaghebisti, incapabil sa intelegi contextul geo-politic mondial. Habar nu ai pe ce lume traiesti dar de aberatii esti bun. Ai auzit si tu de oculta mondiala si o lalai cu asta tot timpul. Toti cei care cred ca pot, vor sa conduca lumea, defazatule. Important e ce iti ofera tie ca individ de rand. Iti ofera democratie, sau iti ofera dictatura, pumnul in gura, cutitul in spate, glontul in cap, ceaiuri "botezate", etc. Te-am mai intrebat odata, de ce rusii de rand emigreaza in vest si nu invers occidentalii in Rusia ? Este o intrebare simpla. Intrebare pe care poti sa o intelegi chiar si tu. Cat despre bani, zici ca eu iau bani de la vreun partid sau de la stat. Ok, de atatia bani sa ai tu parte de cati bani primesc eu de la vreun partid sau de la stat. Eu dau bani la stat prin taxele si imozitele pe care le platesc.
Postat 23 Mai 2024, 23:16 de Riviera
De o penibilitate extra...
Ai ajuns să îți dai arama pe față domnule Riviera. Eu n-am nici o implicație politică, nici nu sunt înscris în vreun partid, doar mă doare pentru soarta țării mele (dar asta nu mă împiedică să votez sau să am vreo preferință), dar tu prin faptul că ai adus din subconstient cuvântul CIOLAN, înseamnă că ești probabil implicat fervent în ideologia de partid, probabil și cu ceva promisiuni prin stânga-dreapta. Pseudopocăitul ăla de peste ocean, așa cum îi, subjugat și el ocultei (vezi recomandarea vaccinului), cu minimul de control care-l mai avea n-ar fi îngăduit războiul din Ucraina. Dar pedofilul tău președinte american, care făcea duș cu propria fiică minoră (vezi declarațiile propriei lui fete) și surprins libidinos pe mai multe filmări cu copii, a servit ocultei mondiale 100% și ne-a creat un conflict chiar la 2 metri de noi. A pompat puternic în mașina de război americană care și-a crescut vânzările cu aproape 50%. Doar ăsta-i scopul Americii pe glob. Dar ce știi tu din astea! SF-uri! Tu și acuma crezi că turnurile gemene au fost distruse de teroriști. Spune pe față dacă ai curaj ce ți-au promis acoliții tăi de partid de ești așa orbit de CIFRELE MACROECONIMICE. Greșeala fatală care o faci tu e că ții cu o parte din puterile mondiale. Când de fapt nu trebuie să ții cu niciuna. Sigur, ne sunt mai de folos americani, pt siguranța națională dar tu faci idoli din ei, i-ai pune pe iconostas. Ești prea mic să știi să stai în gardă și să te păzești de ei, că ei îți dau cu 1 mână și îți iau cu 10. Atenție: în războiul și problema generată tot de ei! N-am mai văzut alt comentator așa naiv și pueril și cu ochelari de cal. De fapt, mai este unul mai jos!
Postat 23 Mai 2024, 21:46 de georgemarian
georgemarian
Poti sa te scremi cat vrei, ciolan tot nu apuci. Decat cu idolii tai kaghebisti care au devalizat tara imediat dupa 1989, mai fura si acum, pt ca o mare parte din idustria construita de romani, inainte de lovilutie (industria metalurgica, petrochimica, carburanti, etc) a ajuns in mainele lor. Daca mai amintim cat au jefuit din Romania, 20 de ani dupa cel de-al doile razboi mondial... Decat cu mafia idolilor tai kagehebisti, unde daca zici un cuvant impotriva lor te trezesti in puscarie, sau omorat pe strada (in diferite moduri), sau otravit cu o gama larga de otravuri, mai bine cu occidentalii. Occident unde vor sa ajunga si rusii de rand. De capul tau, ca si tara, nu ai cum in aceasta parte a Europei, unde cam toti vecinii vor o bucata din tine. Chiar si chinezii, din fundul Asiei, vor sa te subjuge economic. Ti-am scris toate astea ca sa intelegi cat esti de redus. Pocaitul ala pensionar, mare politichian de peste ocean (mare fraier ca si tine, stii tu cine e), locuieste/a locuit zeci de ani in America, nu in Rusia. A trait in America "bine merci", iar acum musca mana care l-a hranit si i-a oferit tot confortul, ajungand sa-i pupe in cur pe idolii vostri mafiotii kaghebisti. Sunteti niste nesimtiti si ipocriti jalnici.
Postat 23 Mai 2024, 19:32 de Riviera
La americani e alta poveste...
..de cand s-a infiintat Rezerva Federala in 1913 de catre Rockefeller. Rezerva Federala este o institutie PRIVATĂ, un nonsens, care conduce America. Cum ar fi la noi BNR-ul un SRL. Asta nu ne arată decât că America și întreaga lume este condusă de niște familii și clanuri, adică de oculta mondială. Datoria României tot la aceste familii trebuie plătită (Banca Mondială, FMI, băncile străine etc.). Dar sunt lucruri care vă depășesc și nu are sens să continuăm discuțiile pentru liniștea voastră psihică. Să rămânem totuși pozitivi! Bine că s-a terminat și "pandemia"!
Postat 23 Mai 2024, 18:58 de georgemarian
Datorii
Tarile cu cele mai mari datorii sunt tarile cele mai bogate: SUA, Japonia, Franta, Germania, Italia, etc. Nu vor plati datoriile niciodata. Nici Romania nu o va plati.Se incearca eficientizarea bugetului, dar de platit datoriile, integral, nu se va intampla niciodata.
Postat 23 Mai 2024, 18:42 de Riviera
Nu stiu cum sa mai minta slugoii kaghebistilor care au devalizat tara dupa lovilutie
Ce se mai screm sa minta si sa manipuleze propagandistii corbano- kagebistilor. UE, pompeaza bani in Romania (peste 60 de miliarde de euro in ultimi 17 ani). Idolii kagebisti ai acestor dereglati doar au scos si scot incontinuare bani din tara noastra. Ce s-ar mai vrea si slugoii astia in fruntea bucatelor. Puteti sa mintiti si sa va scremeti pana o sa crapati, insa la functii nu ajungeti. Nici pe voi nu puteti sa va minti sclavilor. Mergeti sa va dea idolii vostri kagebisti din ce au furat, sa vedeti ce o sa primiti.
Postat 23 Mai 2024, 18:36 de Riviera
Nu e esuat
E "modus operandi" . E un stat concesionat, vindut, amanetat. Asa zisele mega-investitii se vor intoarce in buzunarul viitorilor proprietari, putintica rabdare. Intre timp clica psd-pnl se vor fi trezit si ei cu sacii in caruta, pentru merite deosebite. Ciuca si ciolacu care au plafonat energia in tara cu cel mai mic consum de electricitate din europa [ https://ibb.co/dgYbsYj ]. Veniti de luati lumina...
Postat 23 Mai 2024, 18:28 de excalibur
PNRR
[https://mfe.gov.ro/pnrr/]... În total, România ar primi 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde euro.
Postat 23 Mai 2024, 18:23 de excalibur
Deci Excalibur...
...mi se pare mie sau Romania e chiar un stat eșuat?! Adică 7-8 =-1 nu poate fi un rezultat pozitiv după orice matematică. Și cine știe câte plocoane neoficiale se plătesc în exterior pe lângă astea. 2 miliarde de Euro plăti PNL-istu Câțu cu clica lor pe vaccinuri ca să iasă la cafea cu prietenii. Așa zicea în reclamă. Alți politicieni trebuie să iasă la suc cu alți bani, alți la ceai, alți la o țigară, alți la o felie de pizza etc. și uite așa pleacă banii. Mai ales că recunosc acum țările că n-o fost nici o pandemie și că vaccinurile nu sunt așa "safe" cum mințiră politicienii. Cu banii ăia ce făceai? Câte firme puteai ajuta să înceapă o afacere? Etc.! Oricum privim viitorul nu sună bine cu asemenea administratori. Cine suferă? Omul de rând.
Postat 23 Mai 2024, 18:18 de georgemarian
A primit in 2023 cca. 7 miliarde de la UE
România a absorbit fonduri europene de 90,84 miliarde de euro și a plătit la bugetul Uniunii Europene 29,21 miliarde de euro, rezultând un plus de 61,6 miliarde EUR, absorbție netă de fonduri nerambursabile reușită de țara noastră în 17 ani de apartenență la Uniunea Europeană. [ https://www.startupcafe.ro/fonduri-europene/romania-primit-uniunea-europeana-fonduri-europene-miliarde-euro-absorbtie-neta-17 ]
Postat 23 Mai 2024, 18:04 de excalibur
Romania plateste cca 8 mld. euro pe an dobinzi...
Cui le plateste? Bancilor comerciale. Ale cui sunt bancile din romania? [ https://www.mediafax.ro/economic/statul-plateste-in-2023-dobanzi-la-credite-de-aproape-8-miliarde-de-euro-21920372 ]
Postat 23 Mai 2024, 17:59 de excalibur
Pt Sanducu
China de exemplu nu are. Alte tari care au datorii, nu au totuși deficit de balanta comerciala. Germania are un excedent de 148 miliarde. etc. Mai informeaza-te. Problema absolută nu e totuși asta ci că noi exportăm majoritar produse cu valoare adaugată mică cum ar fi materii prime etc., în loc să exportăm produse cu valoare adăugată mare, cum ar fi bunuri tehnologice, mașinării etc. Cine inversează trendul ăsta, PSD+PNL? Ne-au demonstrat că nu. Așa oricine poate guverna România prin credite cu buletinul fără număr. Investițiile la scară largă în România nu sunt pornite. Aici este drama. Dacă vrei să fii top ca țară și să ai un cuvânt de spus în regiune trebuie să fii top ca tehnică și să și o vinzi.
Postat 23 Mai 2024, 16:55 de georgemarian
georgemarian
Dar cine crezi tu ca o sa oprească asta?? Fiecare țară are datorii.
Postat 23 Mai 2024, 16:15 de Sandu2100
Nu mi-ati raspuns la intrebare...
Va opri PSD+PNL creșterea datoriei? Ca de 35 de ani nu demonstrează. Lăsați vrăjelile!
Postat 23 Mai 2024, 15:16 de georgemarian
georgemarian
Și Dacia e la Renault și uita ce bine merge, ARO a fost falimentat de un KGB-ist, Alumina Oradea a fost falimentata de Abramovici. Europenii ăștia au investit sa aducă produsele la un standard, Rușii au făcut fier vechi.
Postat 23 Mai 2024, 14:27 de Sandu2100
Ce are de a face ...
..Rusia cu articolul de față. Vii cu aceeași piesă stricată (Riviera + Sanducu). Eu personal punct semnul egal intre criminalii Biden si Putin. Si pentru vaccinuri egal cu Ursula. N-ai nici un contraargument la realitățile prezentate de mine sau alții, cum că țara noastră este dator vândută. Cifrele nu mint. Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) în anul 2023 a fost de 28,947 miliarde de euro. Intr-un an. Si tu vii cu 65 de miliarde in 17 ani. Statul român avea de platit pe final de 2023 circa 168,8 miliarde de euro, împrumuturi de pe piețe externe și emisiuni de titluri de stat. Adică aproape jumătate (49%) din Produsul Intern Brut (PIB). Asta pe final de 2023 + ce a mai adaugat in 2024. Practic in anul 2024, daca imparti sumele la populație + alte datorii din urma, pe ceilalți ani, fiecare roman a intrat cu o datorie de 8.815 euro. Dacă vă scutură străinii Riviera și Sanducu să dați banii înapoi, aveți 8.815 euro pe căciulă? Doar bateți din gură. Spuneți asta la fiecare român cu care vă întâlniți, dacă aveți curaj, că are datorie de 8,815 Euro. ASTA ESTE PERFORMANȚA GUVERNĂRII PSD + PNL! Cifre de la BNR, nu povești. Negru pe alb de LCD. Restul este doar gargara voastră! PS: Datoria tot crește! O va opri PSD+PNL? Nu cred!
Postat 23 Mai 2024, 13:26 de georgemarian
georgemarian trompeta ruseasca sticata
Nu intelegi pt ca nu ai cu ce sa gandesti. Cea mai mare parte a industriei construita inainte de 1989 si resursele (prin subsidiari din vest), au intrat in posesia idolilor tai kgbisti. Problema istorica a jafului si crimelor savarsite de imperiile mentionate, este o realitate. Ala mai jos, a incercat sa minta in legatura cu UE, cum ca UE a scos din Romania sute de miliarde de euro. Minciuni tipice sclavilor corbanisti, rusofili. Posteaza mereu propaganda lui corban. Sute de miliarde de euro au furat, din Romania, imperiile, de-a lungul istoriei. In istoria tarii noastre, UE este singura structura care a trimis si trimite bani nerambursabili in Romania. Restul, in frunte cu idolii tai kgbisti, doar au jefuit. Pe langa faptul ca nu te duce capul, mai si incerci sa minti cu nerusinare, exact asa cum fac idolii tai kgbisti, sclavule!
Postat 23 Mai 2024, 01:15 de Riviera
Frânturi de logică...
...ca Riviera n-am văzut la nici un comentariu. Ungaria și Austria ne returnează ce a furat imperiul austro-ungar? Debitezi prostii mai mult decât prevede legea. Cum ne returnează generațiile din vechime distruse, violurile, crimele, jafurile, bătăile etc? Vine in fiecare zi prin Borș vreun tir de la UE să basculeze miliardele? Auzi și ce n-ai mai auzit. Energia e la italieni și spanioli, băncile sunt la olandezi, unguri, austrieci, nemți, francezi. Combustibilul / gazul sunt la austrieci. Masinile sunt la americani și francezi. Tractoarele nu mai sunt. IT ul e la americani și nemți. Terenurile agricole sunt 40% la străini. Laptele e la francezi și olandezi. Norvea e la Nivea. Ciocolata e la Nestle. Dero e la Unilever. Pădurile sunt la americani și unguri și austrieci. Frigiderele la turci. Infrastructura mare la Porr, Strabag și etc. Cimentul la olandezi și francezi etc. Armele lf luam de la americani, evrei, francezi și nemti. Scule ne cumpărăm de la polonezi, italieni și austrieci. Și restul lucrurilor de la chinezi. Și putem sta până la dimineață. Crezi că toată lumea e oarbă ca tine? Acuma ne bucurăm de 3 centuri care trebuiau făcute de 20 de ani, in loc sa vb de drumuri naționale cu măcar 2 benzi pe sens peste tot in țară? De autostrăzi nu mai zic că n-are sens.
Postat 23 Mai 2024, 00:16 de georgemarian
Abuz de incredere
KP ne-ai impatasesti povestea ta, insa, nu ai spus-o pana la capat. Cand te-ai intors acasa, in pat cu el ai gasit-o pe nevasta-ta. Din cauza asta postezi doar tampenii.
Postat 22 Mai 2024, 22:16 de Riviera
excalibur
Daca te referi la sutele de miliarde scoase din Romania, te referi la unguri, rusi, austrieci si turci. Poti sa mai adaugi inca pe atat la cat au jefuit aia din Romania, de-a lungul istoriei. Acum UE ne returneaza din ce au fuart hotii respectivi.
Postat 22 Mai 2024, 21:44 de Riviera
georgemarian
Pleaca ma, mincinosule, cu balivernele tale de aici. Nu stii ce si cum sa mai minti. Idolii tai kgbisti au pus mana pe mare pe majoritatea idustriei romanesti, construita inaite de 1989. La fel si pe resursele tarii. Crezi ca o sa-ti dea tie UE bani, fara sa justifici ce faci cu ei ? Crezi ca s-a intalnit "hotul cu prostul" ? Nu o sa-ti dea nimeni bani sa-i faci praf cu distractiile, dupa care sa plangi ca nu ai infrastructura, etc. Pe urma o sa ceri mai multi bani ca sa-i faci praf si aia. Esti ridicol in prostia ta.
Postat 22 Mai 2024, 14:36 de Riviera
Pt Riviera și Sănducu
67 de miliarde, un 17 ani sunt bani de cafea comparativ cu zăcămintele, resursele, energia date aproape gratis.Nu contest calitățile administrative ale unora dar pe cele umane da. Nu mai faceți idoli din ei. Sunt plătiți să lucreze, că în orice domeniu. Dar 52% din PIB datorie arată clar că România nu produce valoare și că este amanetată. Stăpânii României sunt creditorii ei. Pe Iliescu care-l criticăm cu toții, cu copilul lui, PSD-ul v-ați încuscrit voi PNL-istii. Dar vă e rușine să recunoașteți. Măcar fiți sinceri. Îs rușii scoși din România, LUKOIL etc? Măcar recunoașteți că faceți și afaceri cu ei și nu vă convine. Până când primarii, parlamentarii etc. nu se aleg prin concurs dă-mi voie să fiu sceptic cu privire la potențialul de dezvoltare al acestei țări. Majoritatea funcțiilor se distribuie pe bază de cumetrism, servilism politic și economic și mulți lipitori de afișe, cărora nu le-a pre plăcut școala ajung in față. Nu veniți cu povești de adormit copii.
Postat 22 Mai 2024, 11:35 de georgemarian
KP aka mama Omida
Datorita lui Iliescu spluga Rusiei a fost prăduit industria Românească, 70% din ea a fost cumpărată pe bani de nimic de KGB.
Postat 22 Mai 2024, 11:26 de Sandu2100
Ue
Ue graviteaza in jurul frantei, ca putere nucleara si a germaniei, ca putere economica. Am primit 60-70 miliarde moka (?), dar ei au supt 250, minim. Acum am ajuns la performanta sa avem datorie 52% din Pib. E clar ca suntem pe drumul cel bun. Cu Pastorul cel Bun.
Postat 22 Mai 2024, 09:50 de excalibur
Slugile euro-atlantismului urlă în van.
Subiectul este Uniunea Europeană, nu Rusia sau China, nu faptul că România nu mai produce nimic fără licență europeană sau că este ocupată politic, economic și militar, precum orice colonie incapabilă să trăiască pe picioarele ei.
Postat 22 Mai 2024, 09:32 de KP
georgemarian
Uniunea Europeana nu produce bani ????? Vrei sa spui ca tarile din UE nu produc bani ? Produc mai mult idolii tai kgb-isti ? Banii care au intrat si intra in Romania, de la Bruxelles, sunt bani platiti din taxele si impozitele tarilor bogate din UE, prin fondul de solidaritate. E o mare diferenta intre asta si ce au facut si fac idolii tai kgb-isti, idoli care doar sug banii din alte tari. E o mare diferenta, nu-i asa ?
Postat 22 Mai 2024, 00:54 de Riviera
georgemarian
Tu nu ai perspective, tu vorbești din propagandă afiliată URSS.. în capul tău Bolojan nu e bun, Birta nu e bun, UE nici măcar atât. Noi Românii am fost sclavii Rușilor din 1945 pana în 1972, și chiar Dej și Ceaușescu sau delimitat de ei, bunicii și părinții noștri au plătit tribut Rușilor, de ce ii vrei tu înapoi ?????
Postat 22 Mai 2024, 00:52 de Sandu2100
gerogemarian
Uniunea Europeana nu produce bani ????? Vrei sa spui ca tarile din UE nu produc bani ? Produc mai mult idolii tai kgb-isti ? Bani care au intrat si intra in Romania, de la Bruxelles, sunt bani platiti din taxele si impozitele de tarilor bogate din UE, prin fondul de solidaritate. E o mare diferenta intre asta si ce au facut si fac idolii tai kgb-isti, idoli care doar sug banii din alte tari. E o mare diferenta, nu-i asa ?
Postat 22 Mai 2024, 00:46 de Riviera
Trompetele rusesti stricate
Asti fac ca toti dracii cand aud de fondurile europene. Romania este pe plus 61 de miliarde in 17 ani, bani intrati din UE, nu de la stapanii lor moscoviti, care doar au jefuit si jefuiesc incontinuare. Mare parte din industria construita inainte de 1989, a ajuns pe mainile stapanillor lor de la rasarit, imediat dupa lovilutia lui ilici kgb,
Postat 22 Mai 2024, 00:37 de Riviera
Pt Sanducu....
Am vb din perspectiva unui beneficiar de fonduri europene și care a scris personal proiecte. Stai liniștit, că banii care-i primesc românii sunt tot de la români și alții sunt în schimbul devalizării țării. Cum e să stai lângă colegii din fostul PDL? Sau cum e să faci cârdășie politică și economică cu PSD-ul, local și național, să lingi unde ai scuipat? Tot în curvie trăiește idolul tău? Pe un om care și-a compromis familia, ce-l împiedică să se compromită și în alte aspecte? Ce garanții avem? Am văzut și cu vaccinul! Doare? Știu că doare!
Postat 22 Mai 2024, 00:25 de georgemarian
georgemarian
Nu-ți bate tu capul cu asta, că nu ai cap. În Rusia ta nu poți aplica pt 5 ruble, și dacă aplici bate KGB-ul la ușa.
Postat 21 Mai 2024, 22:03 de Sandu2100
Asta cu cat ne ajuta Uniunea Europeana...
...e ceva absurd. Uniunea Europeană ca și instrument de conducere, în esență, nu produce bani. Cum nici Statul Român nu produce bani. Așa cum Statul Român administrează banii cetățenilor, Uniunea Europeană administrează bani țărilor. Uniunea Europeană, ca și concept, de piață liberă, deschisă este nota 10. Ca acces la bani = repetentă. Pt acces la bani, UE generează doar birocrație, cu mecanisme de control absurde, cu un întreg aparat de stat etc., cu termene de aprobare etc. fapt care nu face decat sa genereze încetinirea dezvoltării. Dacă și în China se făceau proiectele mari de infrastructură tot cu aprobări, cu etape birocratice fără sens mai ajungeau ei de la 5000 de km de autostradă în 90 la peste 80,000 km în 2024, depășind America care are un pic peste 70.000? Și baniicare vin prin mecanismele UE nu ajung mare parte tot la țările dezvoltate, cele care conduc UE? Infrastructura mare cine o face: Strabag, Porr, Vinci etc.? Marketurile care au invadat Romania nu sunt cumva straine: Hornbach, Auchan, Penny, Lidl etc? Utilajele de constructii / agricultura nu sunt tot de la ei: New Holland, Case, JCB, MAN, Volvo, IVECO etc? Și putem merge în orice domeniu la fel. Articolul, dacă ar fi să fim corecți ar trebui schimbat în CUM AJUTĂ ROMÂNIA UE ȘI CUM RĂMÂNE ÎN URMĂ. Cel mai bine ar fi să ne explice europarlamentarul, de ce, în aceeași Uniune Europeană alte țări au doar 30% din birocrația / volumul de acte care îl avem noi pentru obținerea unei finanțări. Și de ce alte țări ne-au scris nouă Programele de Dezvoltare și nu le-am scris noi ca țară. Noi ca țară să fi impus etapele și pașii. Așa ar fi fost corect. Și tot ce se dă României este o măslină din ce se dă altor țări și oricum mult mai târziu. Cu ce scop? Să rămânem în urmă. Cum se explică că în Germania, o familie simplă poate accesa fonduri de sute de mii de Euro, iar în România vb doar de câteva zeci de mii? Există un triaj bine regizat. Lucrurile / realitățile astea din spate ar trebui explicate / făcute publice ca să fie transparență totală și să nu-și facă oamenii iluzii.
Postat 21 Mai 2024, 18:01 de georgemarian
Ajutorul este arătat clar în analiza financiară a Comitetului Regiunilor de la Bruxelles pe anul 2023.
La fiecare Euro introdus în economia românească, primele 6 țări ale UE înregistrează un venit brut de 1,46 Euro provenit de la afacerile din România. E ca la țigani ... îi dai voie să doarmă sub pat, iar când te întorci de la muncă acasă obosit, îl vezi că sforăie crăcit peste toate cearceafurile tale.
Postat 21 Mai 2024, 17:13 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON