URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Mai 2024, 14:00

Școală de vară gratuită pentru liceeni, la Universitatea din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii din clasele a X-a și a XI-a care vor să devină istorici, experți în relații internaționale, politicieni, analiști politici, comunicatori sau jurnaliști pot afla ce înseamnă aceste meserii la școala de vară „Polis”, anume organizată pentru ei.

Timp de două săptămâni, ei vor locui în campus, vor merge la cursuri și vor mânca la cantina studențească, pentru a înțelege cum va fi viața lor, dacă vor opta pentru Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din Oradea.

Școala de vară se va desfășura între 22 iulie și 4 august și are 32 de locuri disponibile. Pentru elevi, experiența va fi gratuită, dacă vor fi selectați printre participanți. La finalul „taberei”, cel mai bun dintre ei va primi cadou o tabletă.

„Școala de vară «Polis» este o inițiativă binevenită, cu atât mai actuală cu cât încă persistă în societate o mulțime de nedumeriri sau idei greșite în legătură cu viața politică din România, cu istoria noastră, cu modul în care suntem percepuți în plan internațional sau cu rolul presei. Școala de vară «Polis» este cadrul în care tinerii pot înțelege ce înseamnă toate cele de mai sus, devenind conștienți de cât de importante sunt acestea pentru buna funcționare a societății din care și ei fac parte. Desigur, conștientizându-i în legătură cu acestea, ne-am dori ca măcar o parte dintre ei să devină, după absolvirea liceului, studenți ai Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării”, spune Sorin Borza, directorul Școlii de vară „Polis”.

Elevii se pot înscrie la școala de vară pe site-ul polis.uoradea.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON