URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Mai 2024, 12:06

Ce se alege de sportul din Bihor?

Ce se alege de sportul din Bihor? foto generic / arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...

De atâția ani avem o emulație în baschet, copiii se înghesuie în săli, dar producția autohtonă de aruncători la coș este modestă. Și nici n-are cum să crească atât timp cât dăm credit pensionarilor de peste Ocean care, azi aici, mâine-n Stambul, nu au chef să-și rupă oasele pentru gloria municipiului condus de Florin Birta.

Nici polo-ul nu strălucește. Suntem pe locul trei, noi, care aveam consolarea că măcar avem asigurat locul doi. Aici politica e la fel de ciudată. Am ajuns să-i lăsăm pe juniorii care câștigă la categoriile lor de vârstă să plece la concurența din București.

Înotul, care altădată aducea o mulțime de medalii, este în vrie, asta dacă ne referim numai la sporturile de tradiție în județ. Dar aici poate este și vina edililor, pentru că baza materială scârțâie.

Avem un bazin olimpic acoperit care vara nu se prea poate folosi că se încinge, iar cel descoperit poate fi utilizat doar vara. Cum ar veni, avem două bazine, dar, per total, putem folosi numai unul. Ca să nu mai zic că bazinul cu trambuline e practic abandonat, deși la sărituri în apă Bihorul a însemnat ceva la nivel național.

Noroc că apare o rază de speranță la fotbal, unde poate poate reușim să intrăm în liga a doua. N-ar fi exclus ca, după ce vom avea noul stadion și spectatori pe măsură, fotbalul să atragă grosul banilor, lăsând restul sporturilor într-o situație și mai dificilă.

Cred că actualii conducători ai sportului bihorean au avut destul timp să-și arate priceperea. E timpul să vină alții să-și demonstreze măiestria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Sportul bihorean
In loc sa dezvolte sportul de masa si de performanta cu tineri din zona, majoritatea bugetului alocat acestui domeniu, se duce in buzunarele catorva smecheri. Bun exemplul pensionarilor de lux, de la echipa de baschet. Jucatori din alte tari, la final de cariera, veniti, insa, pe salarii mari. Un exemplu de management performant este cel de la Hunedoara. Corvinul tocmai ce a castigat Cupa Romaniei, avand in echipa doar jucatori romani, majoritatea crescuti de Corvinul Hunedoara. A batut mai multe echipe de prima liga care au in componenta multi jucatori straini mediocri, adusi de peste tot, pe salarii mari.
Postat 20 Mai 2024, 23:13 de Riviera
sportul se dezvolta cu bani privati
Trebuie sa intram intr-o normalitate. Sportul se dezvolta cu bani privati. De ce fcbihor nu poate sa atraga macar un 600k euro cat atrage echipa de baschet desi are un fanbase urias? Echipa mult hulita de baschet a avut rezultate remarcabile atat in campionat(a jucat 7 dintre ultimele 9 finale de campionat!!!) cat si in europa(avem un loc 3 in fiba echivalentul conference league la fotbal). Digi, miculele si multi altii ce fac? de ce nu investesc in sport?! Eu nu sunt de acord sa bage primaria geamantane de bani in nici un sport. Si nu, nu fac asta nici la baschet. Contributia primariei e sub 500k euro la o sectie care are performante extrem de bune! Merg pe stadion din 98 la bihoru dar nu pot sa uit cum s au sifonat milioane de euro aiurea cu 0 rezultate. Digi, selina, miculele ce fac?!
Postat 20 Mai 2024, 09:30 de jijijupanu
urare
Mult insucces fecebihor!!
Postat 20 Mai 2024, 08:00 de AnaConda
sportul e pe ....
Sportul oradean e pe PETA, parca acoo s-a construit o sala de sport, iar stadionul parca tot acolo va fi, universitatea e demult acolo. Sportul astfel a migrat de pe CRIS pe PETA. Sa speram ca nu se indreapta totul spre apa sambetei.
Postat 19 Mai 2024, 13:51 de Christa
sunt sporturi cu rezultate MULT mai bune...
...in Oradie, dacat fotbalu' ! Ca de baschet n-are rost sa vorovim, ca d-acolea isi umple buzunarele Sere (pe langa salaru' urias) ! Toti sportivii de la CSM mananca unde ? Daaaa, ati ghicit ! La Crinul Alb ! Nuuuu, nu mai e restaurantul lui Sere, haterilor. E al lui frate-su :))))))) Pe bune ? Etc., etc. La sah, Oradea are rezultate foarte bune, si ar putea avea si mai bune DACA... sahul ar fi finantat cu 5% din banii aruncati pe fereastra de Sere & gasca. La scrima, rezultate minunate si ar putea fi si mai minunate DACA... scrima ar fi finantata cu 5% din banii aruncati pe fereastra de Sere & gasca. La atletism, rezultate de-a dreptul fenomenale (avem niste antrenori excelenti, in frunte cu Preda), si ar putea fi si mai si DACA... atletismul ar fi finantat cu 5% din banii aruncati pe fereastra (sau in propriile buzunare !) de Sere & gasca. La tir cu arcul, vad in ultimii ani in ziare niste rezultate nationale si internationale extraordinare, si ar putea fi si mai extraordinare DACA... tirul cu arcu' ar fi finantat cu 5% din banii escro... vaaai, pardon, ne scuzati :D, aruncati pe fereastra de Sere & gasca. Si TOATE aceste sporturi se antreneaza pe terenuri sau sali improvizate, fara ca Primaria sa le creeze si lor, pe stadioanele pline de fotbalisti fara viitor, niste conditii [ca ziua are 24 de ore si e loc pentru to(n)ti]. Iar lista sporturilor care ar putea aduce Oradiei mai multa glorie decat baschetul si "fotbalul" ar putea continua. La fel si campania Bihoreanul, ca poate se schimba ceva ! Luati legatura cu antrenorii de la sporturile astea inimoase, sa vedeti cat de putin ar avea nevoie, cat de putin cer sa poata lucra din pasiune cu copiii.
Postat 19 Mai 2024, 13:00 de topograf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON