URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2024, 09:30

Obiceiurile de colectare a deșeurilor la blocuri și factura AVE

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

AVE BIHOR, operatorul de salubritate dedicat clienților săi, indiferent dacă aceștia locuiesc la case sau la blocuri, implementează reguli uniforme pentru colectarea deșeurilor, conform regulamentului de salubrizare al județului Bihor.

Colectarea se realizează în 5 fracții distincte:

1. Hârtie / Carton - colectat în pubelă / sac albastru (distribuit gratuit la fiecare ridicare a sacului plin).

2. Plastic / Metal - colectat în pubelă / sac galben (distribuit gratuit la fiecare ridicare a sacului plin).

3. Sticlă - colectată în pubela verde și ridicată gratuit.

4. Biodegradabile - colectate în pubela maro.

5. Reziduale - colectate în pubela neagră.

Este important ca locuitorii să înțeleagă că o colectare separată și corectă a deșeurilor reduce factura de salubritate. În cazul blocurilor, există „țarcuri” supravegheate video, astfel încât să se respecte principiul colectării separate.

Întrebarea legitimă a locatarilor este: „De ce există diferențe de taxare între diferitele puncte de colectare?”. De exemplu, dacă luam un  „țarc” la care sunt arondate 100 de persoane, un locatar plătește 0,01 mc de deșeuri, în timp ce la un „țarc” la care sunt arondate 50 de persoane, un locatar plătește 0,02 mc de deșeuri. Asta, deoarece cantitatea totală se împarte la numărul de locuitori.

De asemenea, dorim să subliniem că operatorul de salubritate AVE BIHOR preia deșeurile de la dumneavoastră și este obligat să le trateze în conformitate cu standardele stabilite.

Fiecare etapă a acestor proceduri implică costuri care sunt reflectate detaliat pe factura dumneavoastră.

Serviciul nostru funcționează pe bază de abonament, format dintr-un cost fix pentru serviciul de colectare a deșeurilor municipale, la care se adaugă un serviciu de transfer al deșeurilor reziduale, serviciul de tratare / eliminare și o contribuție pentru Economia Circulară, specifică acestor deșeuri.

Vă încurajăm să vă alăturați eforturilor noastre și să reciclați în mod responsabil, contribuind astfel la construirea unui viitor mai sustenabil pentru generațiile viitoare.

Împreună, putem face o diferență, deoarece „Schimbarea începe cu noi!”.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON