URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2024, 08:31

Cum arată cifrele anului 2023 pentru AVE Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

67.456 de gospodării deservite și aproape 200.000 de clienți bihoreni reprezintă cea mai mare realizare pentru AVE Bihor în 2023. Am reușit încă o dată să ne atingem obiectivele, iar parteneri în acest demers ne-au fost toți bihorenii care au înțeles importanța colectării separate a deșeurilor. Iar numărul lor este tot mai mare!

Suntem prezenţi în 62 de oraşe şi comune din Bihor și în 23 din județul Mureș, precum și în orașul Reghin, unde asigurăm colectarea în 4 sau 5 fracţii. Demersul nostru a fost şi este în continuare extrem de ambiţios, propunându-și să aducă bunele practici din state dezvoltate ale Europei, în ideea de a recupera cât mai repede decalajul istoric pe care România îl are în materie de colectare separată.

Activitatea AVE Bihor

AVE Bihor a pornit cu o idee, iar acum am ajuns la 263 de angajaţi, fiecare cu o importanţă vitală în asigurarea acestui serviciu. Maşinile noastre sunt de ultimă generaţie, achiziţionate de la un producător mondial de top. Pentru că ne dorim eficienţă şi consum redus de resurse, am îmbogăţit parcul auto cu 10 autogunoiere bivolum, pentru colectarea a două fracţii de deşeuri în acelaşi timp, reducând astfel poluarea aerului și a mediului înconjurător.

Tot pentru a păstra un mediu curat, o decizie majoră a fost asigurarea serviciului de salubritate şi în zonele turistice montane. În acest scop, am achiziţionat ATV-uri ce pot ajunge şi în cele mai greu accesibile locuri, pentru colectarea în 5 fracţii.

Curent din deșeuri la Săcueni 

Marea realizare a anului 2023 pentru AVE este câștigarea licitației de operare a Stației de biogaz de la Săcueni, care va spori producerea energiei electrice din surse regenerabile și va determina scăderea cantității de deșeuri eliminate prin depozitare. Materia primă va fi asigurată din deșeuri biodegradabile. Cantitatea estimată de materie primă ce urmează a fi prelucrată în staţia de biogaz este de 45.500 t/an (estimat: 21% deșeuri municipale biodegradabile, 23% deșeuri din agricultură, 56% deșeuri biodegradabile din procese de producție). Prin activitatea de operare a stației de la Săcueni, AVE își asumă atingerea unui nivel de producție a energiei verzi din surse regenerabile de 2.500 Mwh/an.

Maşinile noastre au colectat aproape 25.000 tone de deşeuri municipale în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023. Trebuie să le mulţumim tuturor bihorenilor pentru efortul lor de a colecta separat deşeurile, cu un accent în plus pentru locuitorii din Sălacea şi Cociuba Mare, unde procentul de colectare separată a ajuns la 54%.

De asemenea, 2023 a fost anul în care am câștigat și operarea „centrelor de colectare deșeuri cu aport voluntar” din zonele în care suntem deja operatori de salubritate.

În numele întregii echipe, AVE Bihor le urează tuturor clienților An Nou fericit şi le mulţumeşte pentru colaborarea din 2023!

Schimbarea începe cu noi!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON