URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Mai 2024, 15:30

Medici: Florin Piersic are o infecție generalizată în organism, septicemie. Un nou mesaj din partea actorului

Medici: Florin Piersic are o infecție generalizată în organism, septicemie. Un nou mesaj din partea actorului Foto: INQUAM Photos / Cristian Vescan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar informații noi legate de starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Artistul a fost transportat din spitalul din Cluj la un spital din Capitală, iar medicii spun despre el că are o infecție generalizată în organism, septicemie. Totuși, starea acestuia ar fi stabilă și chiar le-ar fi transmis un nou mesaj fanilor săi.

Informațiile privind infecția generalizată au fost făcute publice miercuri, într-o conferință de presă susținută de medicii de la Institutul Inimii din Cluj, în contextul în care în cursul serii de marți acesta a fost transferat de aici la Institutul „Matei Balș” din Capitală, cu un elicopter SMURD, la cererea familiei.

„O evaluare complexă”

Institutul Matei Balș a anunțat că actorul se află într-o stare stabilă și a transmis și un mesaj adresat fanilor săi.

„Maestrul Florin Piersic dorește să transmită gânduri bune pentru toți admiratorii dumnealui și să îi asigure că "este pe mâini bune". Începând din momentul internării, 07 mai ora 22:30, dnul. Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Este stabil la acest moment și se află sub strictă supraveghere medicală. Nu putem face afirmații privitoare le evoluție, ținând cont de vârstă și de comorbidități. Vom reveni cu detalii ulterior”, a transmis conducerea spitalului, printr-un comunicat de presă citat de Digi24.ro.

G4Media.ro notează că marți, actorul era într-o stare bună, internat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, după ce duminică a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

„Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, are o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol. Medicii au precizat că protezele din organism mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic. Din acest motiv, la Cluj i-au fost scoase lui Florin Piersic sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, implantat în urmă cu 15 ani, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi”, sintetizează sursa citată.

Potrivit medicilor, artistul poate rămâne câteva săptămâni fără stimulator cardiac, timp în care speră să poată fi vindecat de infecția generalizată din organism.

O infecție de la genunchi s-a extins

Managerul Institutului Inimii din Cluj, Florin Crișan, și directorul medical, Adrian Molnar, au precizat că Florin Piersic a ajuns în jurul datei de 17 aprilie la Spitalul Militar din Cluj cu infecție generalizată în organism, care se extinsese în corp de la genunchi, unde a fost localizată inițial.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Florin Piersic a fost internat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, care s-a extins.

Ulterior, în 29 aprilie, Florin Piersic a fost adus la Institutul Inimii, unde s-a constatat prezența unor infecții la sondele din stimulatorul cardiac care i-a fost implantat în urmă cu 15 ani.

„Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată. Am evaluat situația, după ce făceam încărcarea cu antibiotice să facem intervenție să scoatem sondele”, a precizat medicul Adrian Molnar, conform G4Media.ro.

Medicul Roșianu este cel care i-a implantat stimulatorul cardiac în urmă cu 15 ani și care a explicat că, în situația actuală, era necesar să fie extrase sondele acestuia, dar că intervenția nu trebuia realizată foarte rapid.

„În 45 de minute procedura a fost efectuată, timpul efectiv de extragere din inimă a sondelor a fost de 3 minute, timp record. Procedura s-a desfășurat fără niciun fel de complicații”, a explicat medicul Horia Roșianu.

Medicii de la Cluj au mai explicat că este necesară eliminarea protezelor din corp, pentru că pe acestea se formează o biopeliculă infecțioasă, iar pentru că materialele protetice nu au vase de sânge, antibioticul nu poate să ajungă în acele zone pentru a elimina infecția.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON