URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2024, 18:01

Porți... închise: Aeroportul Oradea nu va mai primi oaspeți în acest weekend. Primele imagini din interiorul noului terminal (FOTO) 

Porți... închise: Aeroportul Oradea nu va mai primi oaspeți în acest weekend. Primele imagini din interiorul noului terminal (FOTO)  sursa foto: Aeroportul Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aeroportul Internațional Oradea nu își mai deschide porțile în fața curioșilor în acest weekend, din cauza faptului că recepția lucrărilor de amenajare a noului terminal nu a fost finalizată în timpul prognozat inițial.

Anunțul a fost făcut joi după amiaza, printr-un comunicat transmis de reprezentanții aerogării, în care se explică și motivele. 

„Vă informăm că recepția lucrărilor la terminalul nou al Aeroportului Oradea se prelungește. Zilele libere, cu ocazia sărbătorilor pascale, au impus ajustări în programul inițial de recepție și pregătire a terminalului pentru deschidere, întrucât anumite acorduri și autorizații din partea autorităților nu au fost încă finalizate. Respectarea procedurilor este necesară pentru a asigura conformitatea tuturor aspectelor legale și de siguranță cu standardele aviatice și de exploatare”, se spune în informare. 

În acest context, Zilele Porților Deschise, anunțate inițial pentru weekendul 11-12 mai, nu se vor mai ține, „până la încheirea aspectelor administrative”. „Vom reveni cu informații suplimentare în perioada următoare”, se mai arată în comunicatul transmis de Aeroportul Oradea, semn că evenimentul ar putea fi reprogramat în perioada următoare. 

Odată cu comunicatul privind prelungirea procedurilor de recepţie, reprezentanţii aeroportului au transmis și câteva imagini, primele din interiorul noului terminal pentru pasageri. 


sursa foto: Aeroportul Oradea

Amintim că, în cadrul proiectului de modernizare a terminalului de pasageri, suprafața acestuia a fost extinsă la 12.500 metri pătrați (de la mai puțin de 3.000 mp). Capacitatea de deservire a fost dublată, ajungând la 800 de pasageri pe oră, pentru a oferi servicii mai rapide și eficiente. 

Spațiile de plecare pentru destinațiile din zona Schengen și non-Schengen au fost separate, ceea ce va contribui la optimizarea fluxului de călători și simplificarea procedurilor de control al pașapoartelor. 

Pentru a facilita procesarea pasagerilor și a bagajelor, au fost introduse sisteme digitalizate. Acestea includ ghișee de check-in cu serviciul bag self drop-off. De asemenea, au fost instalate porți automate de pre-securitate care pot fi accesate prin scanarea simplă a biletului de îmbarcare, în special pentru călătoriile către destinații non-Schengen.


sursa foto: Aeroportul Oradea

La recepția lucrărilor participă reprezentanți din partea Aeroportului Oradea, Consiliului Județean Bihor, Primăriei Oradea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean în Construcții Bihor și a firmei de construcții.

Valoarea totală a investiţiei a fost de 234 milioane lei, sumă din care finanţarea nerambursabilă a fost de 181 milioane lei.

Recent, pista aerogării orădene a fost prelungită la peste 2,5 kilometri. Pe de altă parte, cu sprijin din partea administrației județene și a celei din Oradea, vor fi pornite curse pe rute Oradea - București, Oradea - Londra (HiSky) și Oradea - Varșovia (Polish Airlines).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Scuze celorlalți 20.000 de cititori care nu comentează
Asta se întâmpla când in loc sa bei seara si înainte de culcare, te apuci de bere înainte de prânz.
Postat 11 Mai 2024, 15:58 de unu
si cand sunt de-acord cu tine si iti dau dreptate iar ma ataci, de ce ma urasti?
te spun la mama!
Postat 11 Mai 2024, 15:34 de unu
am zis acolo doar 5 destinatii serioase
iar chartere si sezoniere ptr vacante spot, acolo isi consuma romanii banii in alte tari, nu atragi banii investitorilor din alte tari la noi.
Postat 11 Mai 2024, 15:31 de unu
utopie
daca tot vorbim de vise (stiu ca nu se va intampla curand), pe langa Bucuresti, Londra, ai mai visa Milano, Barcelona, Amsterdam (in loc de Varsovia, ca hub ptr America si Asia), si atat ar fi destul.
Postat 11 Mai 2024, 15:29 de unu
zbor la NY cu 500 euro din Oradea, dar ma si intorc
sper sa aduc si vreo 3 zgarienori in spate :) nu in fata, ca se darama la impact. Fir-ar 20 exagerat, era doar ca sa subliniez idea ca pe social media toata lumea cere in comentarii zbor in oraselul in care sta el, numai in spania sunt propuse minim 7 aeroporturi. O sa avem 3 destinatii (Bucresti, Londra, Varsovia), plus cele charter, dar inca visam, inca vrem mai multe, macar sezoniere pe perioada verii spre Italia si Spania, si spre orase de pe axa dezvoltata economic a europei din lumea germana si tarile de jos, pe axa Rin-Ron.
Postat 11 Mai 2024, 15:17 de unu
sanduivanov aka vasi13
Și eu sunt ăla care vrea curse. Eu zic sa te muti la Vaslui pt ca acolo la BUZATU drojdie, nu se întâmplă nimic, ce fain ar fi pt tine acolo, îți iei doi cai și o căruță, bufoaica ai la greu o și produc caii :::::))))
Postat 10 Mai 2024, 22:12 de Sandu2100
@unu
Tu esti ceva copil ce viseaza. 20 de destinatii din Oradea? Ha ha ha. Vise placute. Nici spre Bucuresti nu msi sunt, de la 2 zboruri pe zi a scazut la 1 zbor pe zi. Tu esti ala ce vrea blocuti in locul caselor. Eu zic sa te muti in New York ca sa ai ce iti doresti
Postat 10 Mai 2024, 14:43 de sanduivanov
@unu
Arata bine? Aia e ii important , nu ca celelalte au zbouri. Bravo!!!
Postat 10 Mai 2024, 14:40 de sanduivanov
Ai dreptate,zborurile sunt mai importante!
Traim cu asteptarea ca incep cele de la Varsovia si Londra curand :) chiar daca visam la inca vreo 20 de destinatii pe langa
Postat 10 Mai 2024, 13:20 de unu
@unu
Arata bine? Aia e ii important , nu ca celelalte au zbouri. Bravo!!!
Postat 10 Mai 2024, 13:16 de sanduivanov
securitatea privata
arata mai bine decat aeroportul Cluj, Timisoara, Debrecen, Sibiu. Doar sa inceapa sa opereze zborurile! Curiozitatea mea e privind scanerele X-Ray ptr bagaje, sper ca sunt ultima generatie, 3D Cat-Scan.
Postat 09 Mai 2024, 18:54 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON