URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2024, 16:15

S-a semnat contractul cu HiSky, pentru noile zboruri din Oradea

S-a semnat contractul cu HiSky, pentru noile zboruri din Oradea Iulian Scorpan, CEO-ul HiSky, și Mihai Jurca, city managerul Oradiei, la semnarea contractului pentru noile zboruri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

City managerul Oradiei, Mihai Jurca, și CEO-ul HiSky, Iulian Scorpan, au semnat joi, la Chișinău, contractul de asociere în participație între societatea Air Oradea și operatorul de transport aerian care are una dintre baze în capitala Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut în aceeași zi atât de Consiliul Județean Bihor, cât și de Primăria Oradea, cele două instituții fiind asociate în compania locală Air Oradea, înființată în 2021 cu scopul de a atrage zboruri pe aeroportul local. 

În baza acestui contract, valabil vreme de cinci ani, HiSky va opera zboruri de linie de la Oradea la București și la Londra, precum și zboruri charter către trei destinații de vacanță, care urmează să fie anunțate. 

Vor fi 5 zboruri pe săptămână, pe ruta Oradea – București și retur, precum și 3 zboruri pe săptămână pe ruta Oradea – Londra și retur.

„Investiția noastră de 750 de mii de euro pentru un business plan de 5 ani a fost gândită pentru a dezvolta zboruri stabile și pentru a susține eforturile deschiderii unei baze operaționale de pe Oradea, care ne va permite pe viitor să gândim și alte direcții de dezvoltare. Raportat la cifra de afaceri a business plan-ului, investiția publică este de 2%, riscul operării fiind asumat de compania HiSky. Doresc să mulțumesc conducerii companiei, domnului Iulian Scorpan, și echipei sale pentru încrederea pe care ne-o oferă prin deschiderea de noi zboruri de pe Aeroportul Oradea”, a precizat Mihai Jurca, city managerul Oradiei, potrivit comunicatului CJ Bihor.

CEO-ul HiSky a vorbit, la rându-i, despre deschiderea unei baze operaționale la Oradea și despre legăturile pe care orădenii le vor avea, inclusiv cu metropola New York.

„Bihorul este unul dintre județele cu potențial, care a fost, până acum, slab deservit de transportul aerian. De aceea, am ales să stabilim aici cea de-a patra bază operațională a companiei, după București, Cluj și Chișinău. Pentru început, vom opera zboruri către două destinații. Prin ruta către București vom oferi, însă, orădenilor acces la întreaga noastră rețea de destinații. Avem un sistem de legături extrem de bine pus la punct, ceea ce înseamnă că din Oradea, cu doar o scurtă oprire în capitală, pasagerii vor putea ajunge în alte zece orașe din Europa și din Statele Unite. Practic, zborul de la Oradea la New York va avea o durată de numai 12 ore”, a declarat Iulian Scorpan.

În această perioadă, compania HiSky face demersuri pentru rezervarea sloturilor de zbor, astfel încât cel târziu în luna octombrie 2024 să înceapă operarea curselor. 

HiSky are o flotă de 8 aeronave de tip JET, cu configurații variate: 4 aeronave cu 180 de locuri, 1 aeronavă cu 144 de locuri, 2 aeronave cu 220 de locuri și 1 aeronavă cu 275 de locuri (aeronava cu care operează zboruri către SUA). 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
e adevarat ca la aeroporturi mai mici se practica cateva, putine zboruri directe low cost catre vreo 2-3 destinatii
iar la aeroporturi mici care nu au 3 milioane de pasageri pe an si 30 de conexiuni cu toate aeroporturile din europa, ...biletele sunt mai scumpe si tot prin hub mergi. Si aeroporturi mici nu ar fi doar Dresden si Leipzig ci si Oradea intra in aceeasi categorie! Totusi, e mai bine decat o oradie fara aeroport
Postat 12 Aprilie 2024, 19:40 de unu
la zboruri in europa, preferi rute directe si low-cost
dar realisti sa fim, nici Leipzig or Dresden cu 1-2 milioane de pasageri nu au legaturi cu toate tarile europene precum are Munich. Low cost, zbori pe aerogara de pasageri cu plasa de rafie din Londra sau in curse de vara spre destinatii din Mediterana. In rest, curse de linie zbori in Munich, Frankfurt si de-acolo ai legaturi mai departe. Toti oradenii cer curse spre toate oraselele unde s-au stabilit, dar daca vin acasa odata pe an, cursa ar putea fi fezabila doar ca un charter de Craciun si de Paste. Si nu doar oraselele spre care cer unii curse, ci si faptul ca Oradea e un orasel la nivelul acelorlalte orasele, nu o capitala.
Postat 12 Aprilie 2024, 19:25 de unu
Air Oradea
Alta solutie falimentara luata de buldozerist si sluga lui. Atatia bani investiti in aeroport pt curse nerentabile care vor fii anulate in jumate de an. Ar trebuii sa cumpere niste baloane cu aer cald sa poata lumea sa faca naveta din judet la oras
Postat 12 Aprilie 2024, 17:37 de sandu2102
La zboruri locale, regionale in interioul UE ai nevoie de zboruri mai directe, curse low cost
Conexiunea la hub e ptr zboruri globale, pe alte continente. E mai scump ca nu merge oricine ca turist asa departe, insa sunt folosite de angajati in delegatii si chiar si de investitori.
Postat 12 Aprilie 2024, 14:29 de unu
Mihaita
Care sunt alea??
Postat 12 Aprilie 2024, 10:47 de Sandu2100
sanduivanov aka vasi13
Bine ca ai tu bani, se pare ca te plătește bine PSD.
Postat 12 Aprilie 2024, 10:47 de Sandu2100
Low-cost
Pina sa intre hisky in "business plan de 5 ani", puteti face un citybreak pina la Varsovia cu numai 200€. Profitati pina nu baga angela pasaportul de carbon, dupa care va limitati la 2 zboruri/ an. Poate obligatorii... oferta CJB
Postat 12 Aprilie 2024, 08:49 de excalibur
Sandu 2100
Ce se agita molusca de sandu2100, dar cand va trebui sa scoti un 500 euro sa ajungi in Italia sau Spania, sa te vad pe tine care nici bani de bilet OTL nu ai.
Postat 12 Aprilie 2024, 08:22 de sanduivanov
ce nu avem prin tarom, avem prin hisky
Oradea- New York cu o escala de 2-3 ore in Bucuresti. A meritat sa facem un parc de 100 mii euro in Moldova, si ne-am ales cu baza aeriana conectati cu America. Guvernarea Moldova sub conducerea actuala e proEuropeana, nu proRusa. Ca au si ei in tara simpatizanti si votanti cu rusii, e drept dar e altceva. Mainile externe ale Rusiei in Europa sunt Viktor Orban, Gerhard Schroder si Angela Merkel.
Postat 11 Aprilie 2024, 22:01 de unu
Cel puțin ciudat....
Ăștia au 3 baze, cum zic ei, la București, Cluj și Chișinău... a patra la Oradea (vor să lase un avion pe pistă, drept rezervă) și ăștia semnează contractul tocmai la Chișinău?????? Hmmmmm m.............
Postat 11 Aprilie 2024, 19:04 de Taxi-driver
Sandu aviatoru
Exact asta spun, vin alegerile voi cred ca faceti propaganda de 4 ani. Zeci de promisiuni nici o fapta. Ai dreptate tu ai spus-o acum. In 4 ani nici un zbor
Postat 11 Aprilie 2024, 18:27 de Mihaita
Mihaita
Promisiunile sunt fapte. La Bolojan și Birta. Vad ca trage tare propaganda inainte de alegeri ::::))))
Postat 11 Aprilie 2024, 18:17 de Sandu2100
Iar?
Cate contracte au fost semnate si nu s-a finalizat nici unul? E exact ca sandu2100 care vrea dar nu poate, sau nu are cu ce. Vorbim peste 1 an sa vedeti daca va fi ceva. Acum vin alegerile se promit multe. In 4 ani au fost zeci de promisiuni sau minciuni.
Postat 11 Aprilie 2024, 18:10 de Mihaita
preturile la bilete care vor fi?
ca de racheti care paraziteaza sistemul e plin podu la "Orade" cat si in Bihor,cat si la subcarpaticii de la Bucuresti! PS si mai zicea riviera ca eu sunt pro Moscova,uite riviera ca galbejitii te-au tradat si iar! moldovenii sunt mai mult decat credeti mainile externe ale rusiei in europa
Postat 11 Aprilie 2024, 17:54 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON