URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Aprilie 2024, 17:01

Turiștii vor putea circula pe asfalt între Padiș și Ic Ponor. Consiliul Județean Bihor a scos la licitație modernizarea drumului, cu fonduri UE

Turiștii vor putea circula pe asfalt între Padiș și Ic Ponor. Consiliul Județean Bihor a scos la licitație modernizarea drumului, cu fonduri UE sursa foto Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administrația județeană din Bihor a scos la licitație modernizarea drumului județean DJ 763 Padiș – Ic Ponor, în lungime de aproape 10 kilometri, care va fi lărgit și astfaltat pentru a contribui la dezvoltarea zonei Padiș și creșterea accesibilității turiștilor.

Drumul leagă județele Bihor, Alba și Cluj, fiind o cale de acces către mai multe obiective turistice și trasee marcate din zonă, precum Cheile Galbenei, Poiana Florilor, Valea și Stațiunea Boga, Cheile Someșului Cald, Poiana Vărășoaia, Cetatea Rădesei și multe altele.

„Acum drumul este impracticabil, nu este nici măcar un drum de piatră circulabil, ci este stâncos, pe alocuri foarte îngust. Nu se poate trece dintr-o zonă în alta fără mașini de teren, supraînălțate. Pentru a moderniza drumul într-un mod corespunzător, a fost nevoie să primim teren de la anumite comune din Cluj și Alba”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Valoarea totală estimată pentru execuția lucrărilor este de 88,436 milioane lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune oferte până la 13 iunie.

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, contractul de finanțare fiind semnat în decembrie 2023.

Modernizarea DJ763 Padiș – Ic Ponor face parte dintr-un proiect denumit „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din județul Bihor”, care presupune construirea a 37,6 kilometri de drumuri noi. Este vorba despre centurile din Zona Metropolitană Oradea (Sântandrei – 5 km, Oșorhei – 5,8 km, Nojorid – 8,4 km și Biharia – 8,7 km) și a DJ 763 Padiș – Ic Ponor (9,7 km), precum și reabilitarea a 36,1 kilometri de drumuri județene existente (DJ 795 Salonta – Tinca, 23,3 km, și DJ 767E Oșorhei – Copăcel, 12,8 km).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Felicitari, CJ Cluj!
Da, Tise nu e Boc, daca i-ar lasa la Consiliul Judetean Cluj centura metropolitana Cluj, s-ar chiar face si aia. Dar in curtea lui Boc, se face o parcare de 25 milioane de euro si se planteaza gazon. Plus dans la Untold! Se vede ce a facut Tise din aeroportul Cluj, parcurile industriale din judet (care nu sunt facute de municipiu) si multe altele!
Postat 01 Mai 2024, 19:00 de unu
Excelenta treaba! Felicitari, CJ Cluj!
Cautati pe goagal sa vedeti stadiul lucrarilor pe tronsonul Huedin-Ic Ponor. Nu se spune nimic pt ca mercenarii bihoreni nu sug de la Alin Tișe.
Postat 01 Mai 2024, 09:00 de pinonel
"Pentru a moderniza drumul într-un mod corespunzător, a fost nevoie să primim teren de la anumite comune din Cluj și Alba”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor"
sa intelegem ca a crescut suprafata judetului Bihor si metri patrati de teren de la Alba si Cluj au trecut in proprietatea judetului Bihor?
Postat 30 Aprilie 2024, 19:34 de unu
Excelenta treaba!
.
Postat 30 Aprilie 2024, 19:08 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON