URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Mai 2024, 16:52

Fabrică de medicamente din plasmă, la Oradea: O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro în Parcul Industrial I

Fabrică de medicamente din plasmă, la Oradea: O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro în Parcul Industrial I sursa foto: ADLO
Fabrică de medicamente din plasmă, la Oradea: O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro în Parcul Industrial I sursa foto: ADLO
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O companie de produse farmaceutice fondată în Ucraina va ridica în Parcul Industrial I din Oradea o fabrică, investiția fiind de minimum 37 de milioane de euro, pe un teren de 34.000 mp.

Anunțul a fost făcut vineri de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, care gestionează parcurile industriale din oraș și se preocupă de atragerea de investitori. 

„Societatea Biopharma Plasma SRL, companie subsidiară Biopharma Plasma Limited din Ucraina, intenționează să construiască în Oradea, în Parcul Industrial Eurobusiness I, din str. Borșului, o nouă locație de producție, investiție care se ridică la o valoare de minim 37.000.000 euro, pe o suprafață de teren de 34.370 mp”, se arată în comunicatul transmis de ADLO. 

În aceeași informare se detaliază că investiția se va face etapizat. Ea a rezultat în urma unei negocieri directe care s-a desfășurat în luna martie a acestui an.

Contractul privind această investiție a fost semnat vineri, 17 mai, de către Kostiantyn Yefymenko, președintele Biopharma, și Alina Silaghi, directoarea ADLO.


sursa foto: ADLO

La eveniment a fost prezent și primarul Oradiei, Florin Birta, după cum se poate vedea în imaginile transmise ulterior presei de ADLO (fotografia principală)

„Compania Biopharma Plasma SRL a ales Oradea ca punct de lucru datorită în special a deschiderii și profesionalismul reprezentanților ADLO, precum și a facilităților și infrastructurii modernizate pe care le oferă municipiul Oradea”, i-a spus Kostiantyn Yefymenko primarului de Oradea. 

În Parcul Industrial I, compania are în vedere construirea unei clădiri în suprafață de aproximativ 10.800 mp, constând în hală de producție de produse farmaceutice / medicamentoase, plus birouri.

Începerea producției s-ar face în maximum 5 ani. Hala va genera circa 70 de locuri de muncă până în 2029, potrivit ADLO. 

Compania Biopharma a fost fondată în 1965, începând activitatea prin dezvoltarea tehnologiei de producere a medicamentelor derivate din plasmă, mai arată reprezentanții ADLO.

„Primul centru de plasmă Biopharma a fost deschis în 2015 în orașul Sumy din Ucraina, ca parteneriat public-privat cu Guvernul regional. Biopharma a investit în 2019 peste 175 de milioane de dolari într-o nouă instalație de fracționare cu o capacitate totală de procesare de peste 1 milion de litri de plasmă umană pe an, fiind singura companie din Europa cu această capacitate”, se precizează în comunicat. 

Și pe site-ul oficial, compania se prezintă ca fiind una specializată în producerea de medicamente din plasmă donată de oameni. „Dezvoltăm și producem medicamente din plasma din sângele uman. Sunt medicamente care salvează vieți”, este mesajul președintelui Kostiantyn Yefymenko, publicat pe același site. 

Biopharma Plasma și-a început activitatea în România în 2022, cu sediul social în București.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Războiul și rezultatele lui.
Acționarii americani au decis relocarea.
Postat 17 Mai 2024, 17:39 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON