URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Mai 2024, 09:55

Mega-scandalul: Preotul regizor orădean Ciprian Mega a reușit să-i supere și pe ruși, și pe români

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Participarea echipei filmului "21 de rubini", condusă de preotul regizor orădean Ciprian Mega, la Festivalul de Film de la Moscova, a reuşit să provoace deranj atât printre gazde, cât şi acasă.

Bihorel a aflat că directorul festivalului, celebrul regizor Nikita Mihalkov, care l-a şi invitat pe Mega la Moscova, a fost foarte deranjat de declaraţiile făcute de acesta, cum că nu împărtăşeşte nici ideologia Occidentului, dar nici poziţia Rusiei în conflictul ideologic dintre părţi, că problema tezaurului României dispărut la Moscova nu a fost tranşată şi că, având în vedere istoria recentă, românii se tem în continuare de ruşi.

Ele au influenţat, probabil, şi soarta filmului care, deşi favorit, n-a mai primit niciun premiu.

Prezenţa românilor la Moscova a declanşat scandal şi în ţară, unde au fost catalogaţi ca filo-ruşi şi luaţi la ochi de "servicii".

Mega ar fi fost contactat, chiar la festival, de un emisar al Serviciului de Informaţii Externe, care i-ar fi cerut să plece acasă de îndată.

Cum preotul nu şi-a întrerupt vizita, ci dimpotrivă, a acceptat invitaţia la o întâlnire privată cu "ţarul" Vladimir Putin, efectele au început să se vadă.

La întoarcerea acasă, venind dinspre Serbia, echipa românilor a fost ţinută la graniţă cu orele pentru verificări amănunţite ale bagajelor şi ale maşinii, iar firmele producătorului Silviu Ciobanu au început să fie puricate de organele de control. Spasiba!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Așa e bine să fi echidistant
Când îi superi pe toți baștanii înseamnă că spui adevăruri incomode. Iar când aflu ca i-au fost puricate firmele la comandă politică îi dau nota 10 la film su nici măcar nu l-am văzut.
Postat 07 Mai 2024, 21:38 de CivisUlpianum
Se intampla tot timpul
Lacomia... Dorintele de notorietate si de bani le iau mintile.
Postat 07 Mai 2024, 18:55 de Riviera
Put the b*tch on the bed
de acord dar o mica sugestie de modificare in distributie - in rolul lui Mikey Rourke sa joace Loredana...
Postat 07 Mai 2024, 10:47 de TanarSiNelinistit
Coana Mița biciclista a căzut și și-a rupt ...
Pierderea irecuperabilă e că Coana Mița scenarista, a suferit o decădere morală de la atîta nerecunoștință și a renunțat momentan la ideea producerii următorului film bazat pe ideea lui Mikey Rourke, din urmă cu 25 de ani, din New York, cînd îl susținea la proces pe John Gotti din sala de judecată, ca să demonstreze că a căzut în ridicol. În acest nou film de mai mare succes, ce ar fi fost lansat la Phenian și premiat de Kim Jong Unu, în rolul lui John Gotti ar fi fost Dorel Vișan, iar în rolul lui Mikey Rourke Dan Puric. Numele filmului de mare succes ar fi fost:"Put the bitch on the bed"
Postat 07 Mai 2024, 10:20 de pupinjuristu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON