URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Sincer, nu mai credeam că se va alege ceva din stadionul cel nou al Oradiei, la ce constrângeri financiare se arată în acest an. Dar se pare că ori deja era pe țeavă și nu se mai putea anula investiția, ori că cineva acolo sus ne iubește...
Zic şi eu
Adrian Cris
În nici două luni, Ilie Bolojan și-a zdrențuit imaginea la care a trudit 20 de ani ca prefect de Bihor, primar al Oradiei și președinte al Consiliului Județean. Din favoritul de astă-toamnă al unor șefi de partide - și „de stânga”, și „de dreapta” - pentru funcția de premier, a devenit el însuși șef de partid, ce-i drept interimar, iar PNL încă nu dă semne că s-ar fi hotărât să redevină liberal.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru români?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Mai 2024, 17:36

Premii pentru tineri orădeni la un concurs de robotică din Grecia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevi și foști elevi ai Colegiului Național Onisifor Ghibu s-au întors cu 14 premii de la un concurs de robotică ce a avut loc în Grecia, „Minoan Robotsports Competition Global Olympiad”, la sfârșitul lunii aprilie.

Tinerii orădeni s-au remarcat printre competitori adunați pe insula Creta din peste 30 de țări și care s-au întrecut în 24 de probe, majoritatea împărțite în trei categorii de vârstă.

Echipa actuală de robotică a colegiului, BITS Radka, formată din elevii de clasa a 11-a Răzvan Mociar și Andrei Bar, s-a întors acasă cu șapte premii. Tot atâtea premii a obținut și echipa SQRT ConnectGroup, formată din 3 foști elevi ai aceluiași colegiu, Cătălin Mociar, Szabo Ștefan și Andrei Iuhas. În 2019, același trio a câștigat locul 2 la olimpiada internațională de robotică din Coreea de Sud.

Elevii susțin că informatica învățată la orele de la școală a fost o piatră de temelie pentru obținerea acestor performanțe, iar colegiul i-a încurajat să-și dezvolte pasiunea.

Roboții cu care tinerii au concurat sunt de tip „Line follower”, adică urmăresc o anumită linie trasată și sunt o combinație de precizie, viteză și agilitate. Aceștia sunt construiți și proiectați în întregime de concurenți.

De la același concurs, s-a mai întors cu premii și o altă echipă de orădeni, TAP, care au concurat la probele cu roboți humanoizi.

Echipa Colegiului Onisifor Ghibu se pregătește acum pentru cel mai important concurs din România, RoboChallenge București, unde vor concura peste 1.000 de participanți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8347 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON