URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

AVE Bihor

Ce se întâmplă dacă generăm deşeuri în exces?
AVE Bihor
Generarea deşeurilor este o realitate a zilelor noastre, ce necesită soluţii concrete şi răspunsuri rapide la nevoile clienţilor. Dacă în urmă cu 30-40 ani o gospodărie de la ţară producea o cantitate infimă de deşeuri, azi, cu această avalanşă a ambalajelor de diferite tipuri, situaţia s-a schimbat radical. Toţi clienţii noştri, persoane fizice sau juridice, au asigurată prin contract ridicarea unei cantităţi de deşeuri reciclabile (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă) şi a unei cantităţi de deşeuri reziduale/bio incluse în tariful minim lunar. Ce se întâmplă însă atunci când aceste cantităţi sunt depăşite?
11 Iulie 2022, 09:21
Ce se întâmplă dacă nu achităm factura la scadenţă?
AVE Bihor
Procedura executării silite este cea mai nedorită situaţie în care poate ajunge un client rău-platnic. După neplata a patru facturi, firma noastră va demara această procedură prin care ne asigurăm că serviciile noastre sunt, într-un final, plătite. În acest fel, asigurăm continuitatea salubrizării în localităţile deservite de echipele noastre.
04 Iulie 2022, 10:30
Experiment pentru reducerea facturii de salubritate în Marghita (FOTO)
AVE Bihor
Gradul de colectare separată în țarcurile blocurilor din Marghita nu depășește 30%. Mult prea puțin față de țintele pe care ni le-am asumat pentru ca acest serviciu să fie unul funcțional și acceptabil ca și cost. Deșeurile din plastic, metal, carton sau sticlă, dacă sunt colectate separat, sunt preluate gratuit de AVE Bihor. Dacă, în schimb, ele sunt amestecate, iar o fracție de deșeuri reciclabile devine deșeu rezidual, factura crește.
27 Iunie 2022, 10:00
Vi se pare complicată selectarea deşeurilor? Să vedeţi ce se întâmplă într-o staţie de sortare! (FOTO / VIDEO)
AVE Bihor
Selectarea deşeurilor în mai multe fracţii a devenit o necesitate a acestor zile. În gospodăriile noastre, fie că stăm la bloc sau la casă, începe procesul prin care un recipient sau material achiziţionat se întoarce în lanţul de producţie. Reducem astfel poluarea şi ne asigurăm că undeva în lume se va produce cu un PET sau o doză de aluminiu mai puţin.
Ce se întâmplă atunci când maşina de salubritate preia mai multe tipuri de deşeuri (FOTO / VIDEO)
AVE Bihor
Am primit deseori, ca firmă de salubritate, această observaţie din partea clienţilor noştri: că în maşinile AVE se preiau uneori două tipuri de deşeuri simultan şi că, astfel, efortul de preselectare de acasă nu mai are niciun rost. Ce se întâmplă, de fapt, atunci când în maşinile noastre sunt preluate două fracţii diferite?
Cum ajung deşeurile bio pământ de flori (FOTO/VIDEO)
AVE Bihor
Fracţia bio are o importanţă deosebită în procesul de selectare a deşeurilor, pentru că ea are o importantă componentă ecologică. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrăşământ sau pământ de flori.
06 Iunie 2022, 10:50
AVE Bihor şi investiţia în viitor (VIDEO)
AVE Bihor
Reciclarea şi colectarea separată se învaţă de la cele mai mici vârste. Este filosofia noastră, împărtăşită şi de Asociaţia Educaţională Pro Time-R, care în Luna Curăţeniei din Bihor face un tur al mai multor şcoli din judeţ. Sunt organizate activităţi de conştientizare a importanţei colectării separate, a importanţei mediului, dar şi activităţi de ecologizare.
AVE Bihor sau cum putem avea o ţară ca afară (VIDEO)
AVE Bihor
Să avem o ţară ca afară a devenit o adevărată Fată Morgana a ultimilor ani, un concept pe care mulţi dintre noi îl percep ca o ţintă iluzorie sau un simplu slogan de campanie. Noi, cei de la AVE Bihor, ne încăpăţânăm să credem că e mult mai mult de atât: e direcţia în care trebuie să mergem, pentru a atinge nivelul de trai şi civilizaţia din ţările dezvoltate. 
Cum 'citim' facturile AVE Bihor (VIDEO)
AVE Bihor
O relaţie contractuală onestă presupune, printre altele, şi plata la timp a facturilor. Fie că vin pe mail sau le primiţi de la angajaţii noştri, facturile pot fi un indicator relevant al comportamentului nostru casnic. Ele ne indică ce cantitate de deşeuri reziduale producem, dar şi cantitatea de deşeuri bio, în cazul în care locuim la oraş.
16 Mai 2022, 10:55
Cum să colectăm separat deşeurile (VIDEO)
AVE Bihor
Colectarea separată a deşeurilor este un obicei pe care ar trebui să îl aplicăm în viaţa de zi cu zi. Fiecare gospodărie produce deşeuri menajere care trebuie colectate şi pe urmă sortate corespunzător pe categorii la staţiile de sortare, pentru a putea fi reciclate. Colectate separat, deşeurile menajere de provenienţă organică pot fi folosite pentru producerea compostului, iar altele, precum ambalajele, pot fi reciclate.
09 Mai 2022, 11:42
AVE Bihor: Modificare program de colectare
AVE Bihor
Începând cu data de 01.05.2022, se modifică programul de colectare a deșeurilor municipale, în toate zonele de operare AVE BIHOR SRL. Noile calendare pot fi vizualizate pe site-ul www.ave-bihor.ro, pe pagina de facebook facebook.com/ave.bihor, dar și în acest articol.
02 Mai 2022, 09:29
Este importantă colectarea corespunzătoare a deşeurilor?
AVE Bihor
În cazul în care este corespunzător efectuată, colectarea separată a deşeurilor reprezintă primul pas al procesului de reciclare, un obicei util pentru un mediu mai curat, cât şi un instrument de control al facturii de salubrizare prin care cetăţenii pot influenţa în mod direct valoarea acestuia. Din păcate multe persoane consideră că nu merită să piardă timp pentru a separa deşeurile din varii motive.
Tarife mai mici pentru cei care colectează separat deşeurile
AVE Bihor
Ne place sau nu, separarea deşeurilor face deja parte din viaţa noastră de câţiva ani. Ideea de bază este de a reduce cantitatea de deşeuri reziduale care ajunge sa fie depozitată şi a recicla sticla, PET-urile sau cartoanele produse în fiecare gospodărie. În acest fel, scădem factura de salubritate, limităm poluarea mediului şi ne aliniem la standardele Europei civilizate.
Noi posibilităţi de plată a facturii AVE BIHOR
AVE Bihor
Dragi cititori, clienţi ai firmei AVE BIHOR!
În urma dezvoltării informatice realizate în cadrul firmei s-au introdus noi modalităţi mai rapide şi mai comode de plată a facturii AVE BIHOR.
În acest articol regăsiţi centrele de plăţi şi casieriile AVE BIHOR.
12 Aprilie 2022, 08:40
  1 2  4

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON