URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2022, 09:38

Tarife mai mici pentru cei care colectează separat deşeurile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ne place sau nu, separarea deşeurilor face deja parte din viaţa noastră de câţiva ani. Ideea de bază este de a reduce cantitatea de deşeuri reziduale care ajunge sa fie depozitată şi a recicla sticla, PET-urile sau cartoanele produse în fiecare gospodărie. În acest fel, scădem factura de salubritate, limităm poluarea mediului şi ne aliniem la standardele Europei civilizate.

Plăteşti pentru cât arunci

Colectarea în mai multe fracţii a deşeurilor este un efort atât pentru beneficiari, cât şi pentru firmele de salubritate. Operatorul va aloca maşini mai multe, dar şi personal suplimentar pentru a face faţă numărului mai mare de ridicări. Asta înseamnă un serviciu mai scump, dar şi o calitate mai ridicată.

Cetăţenii au însă un instrument de control al facturii, prin care îi pot influenţa în mod direct valoarea. Colectarea separată corectă asigură reducerea facturii, prin sistemul de tarifare gândit de AVE Bihor pentru clienţii săi.

Le recomandăm cetăţenilor să evite risipa de alimente, să composteze deşeurile biodegradabile, să colecteze separat deşeurile reciclabile şi să nu depună pentru colectare alte tipuri de deşeuri decât cele reziduale în pubela neagră. Astfel, factura de salubritate scade substanţial.

Pentru toate categoriile de utilizatori colectarea se va face doar din recipientele înregistrate în evidenţa AVE BIHOR SRL. Nu vor fi colectate deşeurile depozitate lângă pubele sau în recipiente neînregistrate, cu excepţia sacilor preplătiţi care se pot achizitiona în cazul în care,ocazional cantitatea de deşeuri reziduale depăşeşte volumul recipientului.

 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Prostii!
O directiva europeana, colectarea si reciclarea deseurilor, a fost transformata de mafia locala intr-o afacere gen motorul de avion, o sursa de bani pt. partid(e). Daca s-ar vrea, rezolvarea e simpla: achizitionarea unui agregat de sortare/separare a deseurilor. O afacere la nivel de judet, mult mai necesara si aducatoare de bani in loc la tampenia aia de tarom bihorean. A facut zilele trecute @KP o sugestie de bun simt. Dar nu se doreste rezolvarea, iar presa de partid tropaie si face galagie, ca de aia e sponsorizata, sa execute ordinele politrucilor.
Postat 19 Aprilie 2022, 16:49 de pinonel
Idioti
Daca asta inseamna civilizatie ca sa devenim gunoieri ,suntem foarte tari sau prosti si in acest timp operatorul de salubritate rade de cetateni cu partea din dos ,ca le face o parte din lucru ,cea murdara si mai si plateste pentru asta!!!
Postat 18 Aprilie 2022, 22:18 de User anonimizat
putem avea toate reciclabilele ca o singura fractie?
vrem colectare selectiva, dar o varianta e sa ai Reciclabile, Compost si Landfill (3 fractii) si o alta varianta e sa ai Compost (bio/gaz/ingrasamant/pamant), Landfill (muntele de gunoaie), si separat Hartie, Metal si Plastic. Am vazut mentionat in trecere de autoritati ca la Harghita unde reciclabilele sunt o singura fractie, "exista o armata de angajati care fac selectarea", insa am vazut si ca acolo rata de conformare a populatiei e mai mare si ei recicleaza mai mult. Ar merita ca si autoritatile, daca nu, si sociaetatea civila (organizatiile ecologiste) si presa, si mediul economic (operatorii din salubritate) sa faca impreuna un studiu, sa vedem ce solutii alternative ar mai fi, si care ar fi cea mai potrivita cale de actiune. Intradevar, gunoiaele sunt o mare problema pana si in Ardealul civilizat si trebuie facut ceva, nu ne opunem reciclarii, amenzilor pentru poluatori, dar nu vrem nici sa ne impuscam in picior facand sistemul mai complicat decat necesar (cat combustibil ard 6 camioane de gunoi sau 3, cat se conformeaza lumea cand trebuie sa aiba 6 cosuri de gunoi in bucatarie?)
Postat 18 Aprilie 2022, 21:56 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON