URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2022, 09:21

AVE Bihor sau cum putem avea o ţară ca afară (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Să avem o ţară ca afară a devenit o adevărată Fată Morgana a ultimilor ani, un concept pe care mulţi dintre noi îl percep ca o ţintă iluzorie sau un simplu slogan de campanie. Noi, cei de la AVE Bihor, ne încăpăţânăm să credem că e mult mai mult de atât: e direcţia în care trebuie să mergem, pentru a atinge nivelul de trai şi civilizaţia din ţările dezvoltate. 

Campionatul bihorean al curăţeniei, şansa de face curat în judeţ

Cum ar fi să ne plimbăm prin pădurile judeţului şi să nu vedem niciun deşeu aruncat sau acoperit cu frunze? Ce frumoasă ar fi o zi de rafting pe Crişul Repede fără imaginea dezolantă a PET-urilor din apă!

Între 1 şi 31 mai, 100 de primării din judeţ concurează la un campionat al curăţeniei. Elevi, studenţi, tineri, angajaţi sau pensionari, toată lumea poate contribui la reducerea cantităţii de deşeuri din Bihor. Compania noastră pune la dispoziţie saci şi mănuşi, iar mai departe totul depine de comunităţile locale.

Copiii ne dau lecţii de implicare civică

Peste 200 de elevi ai şcolii Zelk Zoltan din Valea lui Mihai au ieşit în natură în ultimele săptămâni pentru a curăţa zone poluate de cei certaţi cu legea şi bunul simţ.

Au strâns tone de deşeuri, s-au distrat, au socializat, iar în final au concluzionat că doar aşa se poate produce o schimbare. Nimeni nu i-a obligat să participe, totul a fost benevol, iar rezultatele sunt mult peste aşteptări: o zonă insalubră de la marginea oraşului a redevenit o oază de linişte şi verdeaţă.

Compania Ave Bihor i-a ajutat cu recipiente şi mănuşi, iar implicarea lor ne-a lăsat fără cuvinte.

Premii de peste 1 milion de lei

Nu doar natura are de câştigat din aceste acţiuni, ci şi direct oamenii din comunităţile respective.

Comunele din cele şase zone de colectare ale judeţului care vor strânge cele mai multe deşeuri reciclabile vor primi premii de 100.000 lei, 50.000 lei, respectiv 30.000 lei pentru efortul lor.

Banii vor putea fi folosiţi la demararea unui proiect de mediu care să aibă impact şi asupra copiilor.

Concursul este organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Grup și Consiliul Județean Bihor.

(AVE Bihor)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Niciodata...
... nu vom avea o tara ca afara! Oricum, nu atat timp cat escr*cii sunt la butoane!
Postat 23 Mai 2022, 14:52 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON