URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cu un an înaintea lui 2024, când toți politicienii vor alerga după ștampile la europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale, unii au și intrat în campanie. Au, n-au „subiecte”, pesediștii bihoreni „pac, la Războiul”! Convoacă întâlniri cu jurnaliștii, scriu și trimit comunicate, își somează la foc automat inamicii din PNL. Cu excepția stridenței, nimic spectaculos.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
04 Iulie 2022, 10:30

Ce se întâmplă dacă nu achităm factura la scadenţă?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procedura executării silite este cea mai nedorită situaţie în care poate ajunge un client rău-platnic. După neplata a patru facturi, firma noastră va demara această procedură prin care ne asigurăm că serviciile noastre sunt, într-un final, plătite. În acest fel, asigurăm continuitatea salubrizării în localităţile deservite de echipele noastre.

Facturile de salubritate, titlu executoriu

Din 2016, prin legea 225, facturile emise pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu. Ceea ce înseamnă că, în cazul în care acestea nu sunt plătite, compania emitentă poate demara procedura executării silite. Cum se întâmplă această executare silită?

Prima dată firma noastră va emite o somaţie de plată în care se regăseşte soldul clientului, o anexă cu situaţia facturilor neachitate, cu un termen de plată de 48 de ore. De asemenea, clientul va primi şi modalităţile de plată, o adresă de mail şi de fax pentru dovada plăţii. Somaţia de plată este trimisă cu Poşta Română, în plic cu confirmare de primire, astfel încât destinatarul să ia la cunoştinţă de situaţia facturilor neachitate.

Ignorarea somaţiei de plată declanşează procedura executării silite

În cazul în care clientul nu achită debitul în termenul din somaţia de plată, respectiv 48 de ore de la primire, firma va depune cererea de executare silită pe rolul biroului judecătoresc. În acest caz, clientul va suporta toate cheltuielile ocazionate de executarea silită pentru recuperarea creanţei. Acestea includ taxele judiciare de timbru, onorariul executorului, dar şi onorariul avocatului. Conform prevederilor legale în vigoare, aceste cheltuieli sunt între 550 şi 2500 lei, în funcţie de situaţia debitului clientului. În plus, clientul nostru poate ajunge în situaţia de a avea conturile blocate, până la finalizarea procedurii de executare silită.

Salubritatea, o activitate esenţială într-o societate dezvoltată

Dacă nu consideraţi salubrizarea o activitate esenţială, gândiţi-vă o secundă cum ar arăta localitatea în care sunteţi fără ca maşinile noastre să preia deşeurile din gospodării chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp. Pentru a asigura continuitatea acestui serviciu însă, avem nevoie de suportul dvs. şi de o relaţie onestă client-firmă de salubritate. Situaţiile de executare silită sunt rare şi reprezintă ultima soluţie la care dorim să apelăm.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON