URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2022, 12:57

Este importantă colectarea corespunzătoare a deşeurilor?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cazul în care este corespunzător efectuată, colectarea separată a deşeurilor reprezintă primul pas al procesului de reciclare, un obicei util pentru un mediu mai curat, cât şi un instrument de control al facturii de salubrizare prin care cetăţenii pot influenţa în mod direct valoarea acestuia.

Din păcate multe persoane consideră că nu merită să piardă timp pentru a separa deşeurile din varii motive.

Înainte de a fi ridicat fiecare recipient (sac şi pubelă) este verificat.

Pe  cele necorespunzătoare se lipeste o notificare, prin care utilizator este atenţionat după caz, despre motivul neridicării de către maşinile de colectare (foto).

Conţinutul unui recipient colectat necorespunzător distruge munca altora, deşeurile din maşina de colectare vor fi contaminate.

Deşeurile reciclabile colectate ajung în staţiile de sortare, unde sunt separate manual de angajaţi ai firmei AVE BIHOR în mai multe fracţii.

Astfel din recipientele galbene se va obţine: PET transparent, PET albastru, PET verde, PET maro, LDPE transparent, LDPE color, HDPE, PP, Tetra Pak, aluminiu, fier; din recipientele albastre se obţine hârtie şi carton; iar din recipientele verzi se sortează ambalaje de sticlă.

Din păcate aceste recipiente conţin deseori şi deşeuri care nu se pot trimite la reciclare, cum ar fi: lichide din PET-uri, borcane cu conţinut alimentar, cartoane cu urmă de alimente, textile, scutece etc.

Prezenţa notificării lipite pe recipient este un semn de alarmă asupra colectării separate care nu sa făcut corespunzător de către utilizator, astfel modul de colectare necesită o schimbare.

Notificarea este un instrument prin care încercăm să atragem atenţia asupra colectării corecte a deşeurilor sau a altor deficienţe.

AVE BIHOR SRL depune eforturi uriaşe ca o mare parte din deşeurile colectate separat să se trimită la reciclare, dar pentru o reuşită în primul rând este nevoie de o contribuţie de la utilizatori.

Astfel fiecare dintre noi putem contribui la un mediu mai curat, pentru că doar împreună putem schimba viitorul într-unul mai curat şi civilizat.

AVE BIHOR - pentru un mediu mai curat.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
K62i
Musca numa din curul lui Sosoaca și puneți masca
Postat 28 Aprilie 2022, 12:00 de Sandu2100
Sandu2100
Hop si musca in curul calului ,asa te bagi peste tot!!!!
Postat 27 Aprilie 2022, 19:09 de User anonimizat
K62i
Te pupa Sosoaca acolo. Eu nu ma leg de lume, lumea se leaga de mine.
Postat 27 Aprilie 2022, 16:08 de Sandu2100
Sandu 2100
Nu mai bine vii sa ma pupi la mucii din spate, vad ca te legi de toata lumea care comenteaza ,vad ca n-ai de lucru
Postat 27 Aprilie 2022, 15:17 de User anonimizat
Hercule și Hidra
La pleiada de "furnizori de ultima instanta" care insotesc trecerea Omului pe acest Pamint,era sa zic Oras, electricitate, gaz, termoficare, apa, canal ... sa adaugam si acesti vajnici debarasori, care fac viata omului mai curata si mai usoara. "AVE BIHOR SRL depune eforturi uriaşe..." . Sa-i ras-platim deci pe masura eforturilor "depuse"...
Postat 26 Aprilie 2022, 20:49 de excalibur
AVE Bihor ar trebui dată afară din sistemul de colectare a deșeurilor.
După mintea celor de la Keviep, care deține și AVE, fracțiile selectate ar trebui și spălate de către clienți. În urmă cu un an aduna gunoiul la grămadă, neselectat, cu nici 100 lei de gospodărie. Astăzi, selectat, are un tarif de 300 lei anual de gospodărie. Bașca faptul că nu respectă calendarul ridicărilor, împrăștie saci pe stradă dacă-s beți gunoierii, adeseori le e lene să ridice tot gunoiul și lasă o parte în pubele, au angajați numai unguri și țigani obraznici, etc, etc. Mai mult de atât nu e în stare să prelucreze facturile la timp și tot utilizatorul vede că e restanțier chiar dacă plătește în avans. Nimeni de la Ecolect Bihor nu-i verifică, pentru a face un serviciu corect. Mălan, Chirilă și toți cei implicați își bat și ei joc de acest serviciu pe care îl au în atribuțiile curente. De la începutul contractelor de anul trecut s-a văzut că AVE e "paralelă" cu sistemul integrat de gestionare a deșeurilor și, pe zi ce trece, devine o societate care nu-și poate respecta propriile contracte cu clienții.
Postat 26 Aprilie 2022, 19:50 de KP
efort si rasplata
Citez" AVE BIHOR SRL depune eforturi uriaşe ca o mare parte din deşeurile colectate separat să se trimită la reciclare," . Da dar sa ne spună și câștigă din asta căci sigur nu fac benevolat si nici din conștiința.
Postat 26 Aprilie 2022, 17:17 de DaNu
K62i
E importat sa te ștergi de muci, sa nu vina altu sa te șteargă,
Postat 26 Aprilie 2022, 13:31 de Sandu2100
Ipocriti
Este importanta colectarea selectiva? Da ra s-o faca meseriasii nu cetatenii ! Doar nimeni nu-i gunoier ca asa vrea cineva care a inventat marea fraiereala de colectare selectiva ,adica transferarea unei sarcini(cea mai murdara) in seama cetatenilor pentru care platesc bine ,iar asa zis gunoierii calficati devin doar transportatori de deseuri... Bravo asa se legalizeaza nemunca!!!!
Postat 26 Aprilie 2022, 13:25 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON