URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Iunie 2022, 09:38

Ce se întâmplă atunci când maşina de salubritate preia mai multe tipuri de deşeuri (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am primit deseori, ca firmă de salubritate, această observaţie din partea clienţilor noştri: că în maşinile AVE se preiau uneori două tipuri de deşeuri simultan şi că, astfel, efortul de preselectare de acasă nu mai are niciun rost. Ce se întâmplă, de fapt, atunci când în maşinile noastre sunt preluate două fracţii diferite?

Secretul stă în... tehnologie

În flota de maşini AVE Bihor există autogunoiere compactoare bi-volum, care aduc această noutate a preluării deşeurilor în două fracţii simultan. Aceste autocompactoare au partea din spate împărţită în două, ca să nu se amestece cele două fracţii.

"Maşina este tip bi-volum, cu care se pot colecta doua feluri de fracţii concomitent. Oamenii cred că noi colectăm într-una singură toate fracţiile. Dar, de fapt, are două compartimente, unul mai mic şi celălalt mai mare. Azi, de exemplu, cu această maşină colectăm plastic şi rezidual, dar pot fi şi alte combinaţii", spune Tóth Csaba, şeful staţiei de sortare din Marghita.

AVE Bihor, pionierat în domeniul salubrităţii

Normativele europene în vigoare impun operatorilor în domeniul salubrităţii aceste tipuri de servicii. În plus, creşte eficienţa operaţiunii de colectare a deşeurilor, având în vedere că se poate folosi un singur vehicul pentru colectarea selectivă, scade gradul de poluare, iar clienţii trebuie să se obişnuiască cu un program mai simplu de preluare a deşeurilor.

"Avantajul acestor maşini bi-volum este că vine o singură maşină pentru două fracţii. Poluăm mediul mai puţin, iar clienţilor le este mai simplu aşa. Sunt care înţeleg că sunt două compartimente, dar sunt şi care cred că le aruncăm la grămadă, aşa că nu are rost să selecteze acasă. Total greşit!", mai arată Tóth Csaba.

Ave Bihor a fost, de altfel, un pionier prin achiziţionarea acestui tip de maşini de transport deşeuri, cu o tehnologie atât de inovatoare.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
buna solutie tehnica
odata cu inmultirea numarului de fractii colectate, costul pentru clienti nu a scazut prea mult din cauza cresterilor costurilor cu numarul de camioane, carburant si soferi pentru de 5 ori mai multe calatorii. Astfel de camioane cu mai multe compartimente (si cu presa inclusa ca sa incapa mai multe intr-o singura calatorie!) ar fi necesare si la RER in zona metropolitana si poate ar mai scadea inca putin costul ridicarii deseurilor.
Postat 14 Iunie 2022, 16:01 de unu
2 lucruri se întâmplă :
Blochează artera pe care se află și formează coloane de autovehicule. Cei doi gealați se urcă pe partea exterioară a caroserie , și rutieriștii nu aplică sanctiuni pentru această contravenție.
Postat 14 Iunie 2022, 13:05 de Jianu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON