URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Mai 2022, 09:20

AVE Bihor şi investiţia în viitor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reciclarea şi colectarea separată se învaţă de la cele mai mici vârste. Este filosofia noastră, împărtăşită şi de Asociaţia Educaţională Pro Time-R, care în Luna Curăţeniei din Bihor face un tur al mai multor şcoli din judeţ. Sunt organizate activităţi de conştientizare a importanţei colectării separate, a importanţei mediului, dar şi activităţi de ecologizare.

Concurs de colectare separată

Zeci de copii de la şcoala din Avram Iancu şi de la liceul Emanuel din Oradea au învăţat, vineri, prin joc, ce înseamnă să separi corect deşeurile. Împărţiţi pe echipe, aceştia au avut la dispoziţie câteva zeci de secunde să ia deşeurile aruncate aleatoriu şi să le plaseze într-una din cele 5 pubele puse la dispoziţia clienţilor săi de AVE Bihor. La final, un inspector din rândul copiilor a verificat dacă totul e în regulă.

"Copiii sunt foarte entuziaşti să lucreze cu copii, să aibă profesori în ipostaza unor elevi apropiaţi de vârsta lor. Pe lângă cântece, jocuri, colorat, dans şi elemente motrice am încercat să îi ajutăm pe copii să înţeleagă ce înseamnă colectarea selectivă şi cât de mare poate fi impactul lor asupra mediului", a spus Tabita Faur, profesor de arte la Liceul Baptist Emanuel din Oradea.

Viitorul ţine de noi

În aceeaşi zi, copiii de la Şcoala generală Oltea Doamna au dezbătut, împreună cu colegii lor din Avram Iancu, ideea unui viitor din care ecologia nu trebuie să lipsească. Au primit un citat din partea profesoarei orădene Mirela Tanc, medaliată anul trecut de preşedintele României, pe baza căruia trebuia să dezvolte un text argumentativ despre importanţa colectării separate şi a protecţiei mediului.

"Am decis să implicăm tinerii pentru a crea cât mai multe activităţi, având la bază tema ecologiei. Credem cu tărie că tinerii sunt cei care pot schimba mentalităţi şi pot crea mentalităţi pozitive în această idee a unui viitor mai frumos pentru noi toţi", a precizat Delia Mela de la Asociaţia Pro Time-R.

La acţiuni a luat parte şi reprezentanţi ai AVE Bihor, care le-au prezentat copiilor conceptul de fracţii şi colectare separată.

"Vrem să învăţăm copiii să colecteze cât mai corect deşeurile şi să înveţe acest lucru din şcoală. Vrem să ne asigurăm că ceea ce învaţă aici vor aplica acasă şi în societate", a spus Eva Szutor, responsabil de mediu la AVE Bihor.

Acţiuni în luna curăţeniei

Acţiuni de acest fel vor continua să săptămâna aceasta, la Vaşcău, după cele din Ineul de Criş, Roşia şi cea de azi, din Avram Iancu. Ele sunt organizate de Asociaţia Educaţională Pro Time-R, cu sprijinul şcolilor şi al mai multor companii, printre care se numără şi firma AVE Bihor.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns.
AVE nu e în stare să-și pună pe site-ul propriu programul de colectare pe localități. Iar în contabilitate au reușit, cu chiu cu vai, să înregistreze evidențele de încasări realizate în urmă cu ... 3 luni. Au fost nevoiți, managerii de la Keviep care deține și AVE, să angajeze câțiva români ... pentru că nici etnicii maghiari tuciurii nu mai știau dacă sunt pe carte de muncă sau nu. Vraiște totul.
Postat 30 Mai 2022, 22:15 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON