URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Mai 2022, 10:55

Cum "citim" facturile AVE Bihor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O relaţie contractuală onestă presupune, printre altele, şi plata la timp a facturilor. Fie că vin pe mail sau le primiţi de la angajaţii noştri, facturile pot fi un indicator relevant al comportamentului nostru casnic. Ele ne indică ce cantitate de deşeuri reziduale producem, dar şi cantitatea de deşeuri bio, în cazul în care locuim la oraş.

La ce să fim atenţi

În colţul din dreapta sus apare codul de client, care ne ajută să identificăm mai uşor o plată pe care o faceţi către noi. De aceea este important să trecem acest cod, indiferent care este modalitatea de plată pe care o alegeţi. Dacă faceţi plata pentru altă persoană, pe ordinul de plată va trebui specificat numele clientului respectiv, codul de client, seria şi numărul facturii.

Rubrica 1 a facturii este rezervată abonamentului lunar pentru ridicarea deşeurilor reciclabile: sticlă, hârtie, plastic/metal. Valoarea abonamentului depinde de localitatea dvs. de domiciliu, rural sau urban, dar şi de zona judeţului unde locuiţi. 

Rubricile următoare reprezintă partea variabilă a facturii, pe care o puteţi influenţa în mod direct. În exemplul nostru, rubrica 2 este rezervată deşeurilor reziduale produse de client. În acest caz, este vorba despre o singură ridicare a pubelei de 40 de litri, pe care AVE Bihor o facturează oricum, indiferent dacă scoateţi sau nu recipientul negru în stradă. Celelalte ridicări vor fi taxate suplimentar.

Deşeurile bio sunt ridicate doar la oraş. În mediul rural, ele vor fi compostate în grădină, în ideea de a nu produce costuri suplimentare, dar şi pentru realizarea unui îngrăşământ natural, necesar în orice gospodărie.

Deşeurile reciclabile sunt ridicate gratuit.

În josul paginii aveţi şi termenul de plată a facturii, pentru care vă rugăm să-l respectaţi, pentru a nu acumula penalităţi de întârziere.

Modalităţi de plată

Un serviciu atât de modern are şi modalităţi de plată adaptate zilelor noastre. Puteţi apela la centrele plăţi Un-doi, la PayPoint, aplicaţia Pago, prin citirea codului de bare de pe factură, sau puteţi plăti direct în pagina web ave-bihor.ro, pe baza utilizatorului şi a codului din contract. Facturile pot fi achitate şi prin virament bancar, în contul deschis la Banca Transilvania (aici trebuie specificată seria şi numărul facturii). Mai puteţi apela la una dintre casieriile noastre din Salonta, Beiuş, Ştei, Marghita, Săcueni şi Valea lui Mihai sau la ghişeele  Băncii Transilvania şi CEC.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
AVE incompetența!
Pe site-ul AVE de client apare la facturi o mențiune, cum că ... "facturile pe anul 2022 nu sunt prelucrate la zi". Așa că, plătești lună de lună dar facturile achitate nu sunt evidențiate decât cu întârziere de 2 luni. Așadar, AVE să învețe cum se înregistrează automat orice plată bancară, abia apoi să bată câmpii cum se fac plățile. În rest ... ar fi cazul să lase clienților și saci galbeni, dacă tot își permite să crească tariful fără a proceda și la modificarea termenilor contractuali.
Postat 16 Mai 2022, 20:34 de KP
@pinonel
Nu s-au negociat preturile. Sunt impuse cu binecuvantarea "ECOLECT" firma apartinand Consiliului Judetean Bihor.
Postat 16 Mai 2022, 14:26 de Salontanu
Eu citesc ca ne furati!
,,[...]este vorba despre o singură ridicare a pubelei de 40 de litri, pe care AVE Bihor o facturează oricum, indiferent dacă scoateţi sau nu recipientul negru în stradă." TÁXĂ, taxe, s. f. 1. Sumă de bani care se plătește unei instituții în schimbul unor servicii prestate sau al anumitor drepturi. P.S. Cu cine ati negociat hotia asta?! Banuiesc, dar va las pe voi sa ne spuneti!
Postat 16 Mai 2022, 12:48 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON