URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 FEBRUARIE 2020

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Orice proiect european are și constrângeri. În afara faptului că banii sunt mai greu, spre imposibil de furat, odată terminate investițiile, acestea nu pot fi utilizate după bunul nostru plac. Așa ne-am trezit că, în pustia noastră Cetate, hotelul a trebuit să-și închidă porțile fiindcă vreme de 5 ani nu e voie ca să se producă profit acolo.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate vă şochez: mie mi-a plăcut sâmbăta trecută la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor! Recunosc, am avut o plăcere sadică, pe care am savurat-o ignorând că unii din cei 648 delegaţi veniseră la sărbătoarea de partid cu maşinile primăriilor. La fel, nu mi-a păsat nici că rezultatul "alegerilor" îmi era clar încă de două săptămâni: pentru că n-a îndrăznit nimeni să-l concureze, Mang a fost reales printr-o simplă ridicare de mâini.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Pe o străduță din Oradea țevile pocnesc mai des decât dopurile de șampanie prin restaurantele elegante. De câte ori apa rece, apa caldă sau agentul termic se infiltrează la suprafață din străfundurile bătrânei instalații, apare o echipă cu un scenariu bine stabilit: decopertează asfaltul, sapă tranșeea, ajunge la țeavă, taie bucata bolnavă, o sudează pe cea nouă, acoperă la loc, tasează pământul și betonează. Ulterior vine o altă echipă cu o basculă de asfalt și mai multe lopeți, după care, în sfârșit, pe străduța ghinionistă se lasă liniștea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre dorința Guvernului Orban de a elimina pensiile speciale ale magistraților și despre grevele anunțate de aceștia ca reacție?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Recent a fost publicată în Monitorul Oficial al României Decizia nr. 581/1 octombrie 2019 a Curţii Constituţionale, prin care s-a stabilit că soluţia legislativă ce permitea menţinerea măsurilor asigurătorii ca urmare a sesizării penale făcute de Fisc este neconstituţională.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hematuria reprezintă prezenţa sângelui în urină. Cauzele sunt variate şi se pot grupa în 2 categorii: renale şi extrarenale.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Advertorial

NextGen After School Clubs: Engleza cu profesor nativ, Wellbeing şi alte 13 activităţi pentru toţi copiii din oraş
Advertorial
Aşa cum v-a obişnuit în ultimii 2 ani, International School of Oradea organizează activităţi after school pentru copiii orădenilor. Prima sesiune a cluburilor NextGen se desfăşoară în perioada 9 septembrie - 13 decembrie şi este compusă din peste 15 activităţi diferite, între care gardening, computing, clubul de gătit, clubul de balet, baschet, fotbal, limba germană, limba franceză șamd. Noutăţile din acest an sunt introducerea a două cluburi noi.
16 Septembrie 2019, 08:40
Lansare proiect: TECOR INDUSTRIES SRL anunță construirea unei hale de producție și achiziția de echipamente performante în Oradea
Advertorial
SC TECOR INDUSTRIES S.R.L. anunță demararea proiectului cu titlul „Extinderea capacității de producție din cadrul societății TECOR INDUSTRIES SRL prin construirea unei hale de producție și achiziția de echipamente performante în Mun. Oradea, jud. Bihor” cod SMIS 114703, în cadrul REGIO- Programul Opera­țional Regional 2014-2020, apelul de proiecte POR/102/2/2/Îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMMuri, în sectoarele competitive identificate în SNC”.
13 Septembrie 2019, 08:40
Târg gastronomic ECO FOOD la Mănăstirea Izbuc, 14 -15 septembrie 2019
Advertorial
În perioada 14-15 septembrie, Mănăstirea Izbuc vă invită să redescoperiți gusturile autentice din Bihor, la Târgul ECO FOOD!  ECO FOOD – târg local de gastronomie eco și bio este organizat de către Mănăstirea Izbuc, în calitate de partener de proiect, printr-un proiect finanțat în carul Programului Interreg V-A România-Ungaria, de către Uniunea Europeană, prin Fondul de Dezvoltare Regional European, România și Ungaria.
12 Septembrie 2019, 08:35
Târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte de la branduri internaţionale de top, la Sala Sporturilor, cu preţuri începând de la 35 de lei. 5000 de produse noi zilnic!!
Advertorial
Este timpul pentru o schimbare, să începem cu vestimentaţia! Brands360.com îţi propune articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, zeci de branduri internaţionale de top: Jack&Jones, Silvian Heach, Guess, Reserved, Glamourous, Miss Sixty, Imperial, Idexe, Nuna Lie, Sonny Bono, Orsay, Mango, S. Oliver, Conbipel, Puma, Adidas, Asics, Reebok, Supra, Nike, New Balance, G-Star, Sketchers, Vans, Converse, Under Armour.
11 Septembrie 2019, 08:45
Târg gastronomic și de vinuri la Aushopping Oradea
Advertorial
În parcarea centrului comercial Aushopping Oradea (Auchan), str. Ogorului, nr. 171, va avea loc, în perioada 21-22 septembrie, un Târg gastronomic și de vinuri. Este vorba despre un eveniment transfrontalier de ocupare a locurilor de muncă din domeniul gastronomiei și de promovare a produselor gastronomice locale din Bihor și Hajdu Bihar. Vezi afișul manifestării!
09 Septembrie 2019, 16:17
Ești pasionat? Rezervă-ți un bilet la Digital Days 2019, care aduce Google, Bitdefender și alte branduri de top la Oradea!
Advertorial
Evenimentul Digital Days de anul acesta va avea loc la Opera Events, începând cu ora 09:00, unde sunt așteptați peste 10 speakeri cu renume național și internațional care vor atinge cele mai de actualitate subiecte de marketing - Social Media Marketing, Branding, Confidențialitatea datelor, Etică, Product Marketing și altele.
05 Septembrie 2019, 16:17
Festival fără precedent, la ERA Park Oradea: O mulţime de activităţi, dar şi concerte Irina Rimes, Dorian Popa şi Spike, la Festivalul Familiei
Timp liber
Festival de o amploare fără precedent la ERA Park Oradea. Centrul comercial din Calea Aradului organizează, în perioada 7-8 septembrie, cea de-a treia ediţie a Festivalului Familiei, cu zeci de activităţi pentru copii, delicatese culinare, activităţi sportive, dar şi concerte cu trei dintre cei mai în vogă artişti ai momentului: Irina Rimes, Dorian Popa şi Spike.
05 Septembrie 2019, 11:00
Lancetti face angajări
Advertorial
Firma orădeană Lancetti Transport angajează stivuitorist, manipulant marfă şi operator depozit.
04 Septembrie 2019, 13:44
Târg EcoFood, la Mănăstirea Izbuc
Advertorial
La Mănăstirea Izbuc va avea loc, în perioada 14-16 septembrie, un Târg EcoFood, târg al producătorilor locali, de gastronomie eco și bio, ce va cuprinde degustări de produse, precum și momente cultural-artistice susținute de ansambluri folclorice și coruri bisericești. Vezi afișul manifestării!
03 Septembrie 2019, 17:04
Mai mult decât o stațiune balneară! Staţiunea Băile Felix atrage tot mai mulți tineri după ce s-a reinventat (FOTO)
Advertorial
Băile Felix, cea mai mare stațiune balneoclimaterică, se bucură de prestigiu și tradiție în rândul stațiunilor din România, deoarece Turism Felix S.A. a înțeles că investițiile masive în infrastructură, adaptarea ofertelor turistice pentru a răspunde noilor realități și campaniile de promovare eficiente pot elimina prejudecățile conform cărora stațiunile balneare din România sunt destinate exclusiv pensionarilor care doresc să beneficieze de cure de tratament.
Ai probleme cu casa de marcat? Sintezis a lansat numărul de urgenţe 0359-991!
Advertorial
Nu e de ajuns că ţi-ai schimbat casa de marcat. Service-ul este vital pentru ca afacerea ta să meargă ca pe roate, dar şi să scapi de amenzi! Pentru a veni în sprijinul clienţilor săi, dar nu numai, compania orădeană Sintezis, de 20 de ani numărul 1 în vânzările şi service-ul de case de marcat în România, a lansat numărul de urgenţe 0359-991, unde cei care au nevoie de ajutor pot apela pe parcursul întregii zile!
27 August 2019, 08:45
Începerea proiectului „Incubator Creativ Oradea”
Advertorial
S.C. ONE MEDIA & EVENTS S.R.L. cu sediul în Municipiul Oradea, Strada George Enescu, implementează proiectul cu titlul: „Incubator Creativ Oradea”, cod SMIS 121991, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 4314/28.05.2019 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru programul operațional Regional 2014-2020 și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.
26 August 2019, 14:15
Anunț lansare proiect „Smart campus - Universitatea din Oradea”
Advertorial
Universitatea din Oradea, anunţă lansarea proiectului: „SMART CAMPUS - UNIVERSITATEA DIN ORADEA”. Obiectivul general al proiectului este creșterea relevanţei învaţământului universitar orădean în relaţie cu piaţa regională a forţei de muncă în sectoare economice competitive (tehnologia informaţiilor și comunicaţiilor; industrii creative; industria auto și componente; textile și pielărie; turism și ecoturism; energie și management de mediu; sănătate și produse farmaceutice) prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaţionale a Universităţii din Oradea.
26 August 2019, 13:44
Carrefour la Crişul! Centrul comercial Crișul Shopping Center anunță o nouă serie de inaugurări
Advertorial
Așteptarea a luat sfârșit! Lucrările de reamenajare ale subsolului centrului comercial orădean se apropie de final, întregul nivel urmând să fie din nou deschis publicului începând de joi, 29 august. De săptămâna aceasta, clienții Crișul Shopping Center se vor putea bucura de noul nivel, compus dintr-o galerie comercială variată şi magazinul alimentar Carrefour Market.
26 August 2019, 08:53
Un nou IQOS Lounge îşi aşteaptă prietenii în Lotus Mall, din 13 august
Advertorial
De la lansarea pe piață, în 2017, IQOS este liderul produselor de încălzire a tutunului, în România. Misiunea brandului a fost și este aceea de a promite fumătorilor adulți un viitor fără fum, oferindu-le o alternativă mai bună la fumatul convențional.
20 August 2019, 10:51
Nadia Carwash & Coffee: Fotbalistul Ioan Hora a deschis cea mai nouă şi modernă spălătorie auto din Oradea (FOTO)
Advertorial
Cea mai nouă şi modernă spălătorie auto din Oradea, Nadia Carwash & Coffee, a fost deschisă pe strada Seleuşului nr. 117. Proprietari sunt soţii Ioan şi Romana Hora, el fotbalist la FCSB, iar ea fostă vedetă de televiziune care se dedică acum creşterii fetiţei cuplului, Nadia, în vârstă de doi ani şi jumătate, al cărei nume a fost, de altfel, ales pentru afacerea în care cei doi au investit.  
O vară și mai strălucitoare cu 20% discount pentru întreaga colecţie de bijuterii cu diamante (FOTO)
Advertorial
Vara este un anotimp atât de efervescent și de viu încât ne hrănim din energia sa pe toată perioada anului. Razele de soare, stropii spontani de ploaie și firele aurite de nisip rămân adânc întipărite în mințile noastre, alături de trăirile pe care le-am avut în preajma lor. Aceste emoții aparte își câștigă în inimile noastre câte un piedestal pe care noi, la Ilex Gold, ne străduim să îl reprezentăm prin sclipiri de aur și reflexii de pietre prețioase.
13 August 2019, 08:49
Energie, emoţie & rock ‘n roll! Turneul national Ştefan Bănică poposeşte şi la Oradea
Timp liber
Ștefan Bănică va concerta la Oradea pe data de 1 noiembrie 2019, a cincea oprire dintr-un spectaculos turneu național în 8 orașe românești! “Pregătiti-vă pentru ENERGIE, EMOȚIE & ROCK ‘N ROLL!”, anunţă organizatorii. Biletele sunt deja disponibile pe platforma iabilet.ro.
12 August 2019, 12:53
Optiplaza anunță deschiderea unui nou magazin în Oradea (FOTO)
Advertorial
Optiplaza, lider de piaţă pe segmentul de retail pentru rame optice, ochelari de soare şi lentile de contact îşi extinde reţeaua de magazine cu o locaţie nouă, în Oradea, pe Calea Republicii nr.10A. Aliniat conceptului avangardist de design Optiplaza, noul magazin are o suprafaţă de 70mp şi un mix inspirat de branduri: Carolina Herrera, Dolce&Gabbana, Emporio Armani, Furla, Guess, Michael Kors, Police, Prada, Ray-Ban, Silhouette, Swarovski, Tom Ford, într-o combinaţie ce pune accentul pe ultima modă şi calitate garantată.
05 August 2019, 11:03
Descoperă magia parfumeriei orientale! S-a deschis primul magazin My Geisha în Oradea, în prezenţa fondatoarei brandului, Denisa Tănase (FOTO / VIDEO)
Advertorial
Primul magazin My Geisha din Oradea a fost deschis, vineri seara, în Lotus Center, în prezenţa a zeci de orădeni curioşi. My Geisha este brandul lansat pe piaţă de Denisa Tănase, fostă componentă a cunoscutei trupe Bambi, şi cuprinde parfumuri şi uleiuri de parfum care seduc, fiind produse pentru brandul My Geisha de parfumieri din lumea arabă, tocmai în Emiratele Arabe Unite.
03 August 2019, 13:25
Synevo România, liderul în diagnostic de laborator, a deschis un centru de recoltare modern pe bulevardul Magheru din Oradea
Advertorial
Orădenii pot beneficia de analize de laborator realizate cu echipamente de ultimă generaţie, de o echipă medicală bine pregătită care oferă soluții de diagnostic complete, odată cu deschiderea centrului de recoltare a probelor biologice Synevo, în Oradea, pe bulevardul Magheru nr. 8. Synevo este liderul în diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator.
02 August 2019, 17:40
Formula 1: Marele Premiu al Germaniei, cu ghinion pentru echipa Mercedes
Știri Sportive
După-amiază de coșmar pentru echipa Mercedes în această ultimă duminică a lunii iulie 2019, cei doi piloți ai săi, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, părăsind cursa din Germania fără niciun punct, situație nemaiîntâlnită în acest sezon de Formula 1. De ghinionul celor doi, a profitat olandezul Max Verstappen, pilotul Red Bull Racing Honda reușind să câștige Marele Premiu al Germaniei, în ciuda faptului că a intrat la boxe de 5 ori și a ratat startul, la fel cum s-a întâmplat și în Austria. A fost cea de-a doua victorie pentru olandez, în acest sezon.
31 Iulie 2019, 13:12
Grupul de Acțiune Locală Muntele Șes anunță public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER
Advertorial
Grupul de Acțiune Locală Muntele Șes Judetul Bihor anunță public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER. Data lansării apelului de selecție: 31 iulie 2019, pentru Măsura M1/6B -„Dezvoltarea și modernizarea satelor din teritoriul GAL Muntele Șes Județul Bihor”.
31 Iulie 2019, 09:40
Hotelul veseliei: S-a deschis Hotel Happy Dog, primul hotel de lux din Bihor dedicat celor mai buni prieteni ai omului (FOTO)
Advertorial
Mergi în vacanţă şi nu ştii ce să faci cu cel mai bun prieten al tău sau al familiei tale, câinele sau pisica? De acum nu mai trebuie să-ţi faci griji. În satul bihorean Bălaia, la 30 de kilometri de Oradea, doi soţi iubitori de animale au deschis primul hotel de lux dedicat patrupedelor. Aici, fiecare animăluţ stă în propria-i cameră, dotată cu toate cele trebuincioase, se joacă într-o curte plină de verdeaţă şi primeşte toată atenţia pe care o merită. Iar preţurile sunt şi ele prietenoase!
29 Iulie 2019, 10:30
Pizzeria Ciao, promoţie la comenzile la domiciliu: o doză de suc pentru fiecare pizza sau burger!
Advertorial
Promoție la cea mai nouă pizzerie din oraş! Pizzeria Ciao a lansat o nouă ofertă, disponibilă la comenzile la domiciliu: fiecare pizza și burger vor fi însoțite de câte o doză de suc. Vezi cum poţi comanda!
24 Iulie 2019, 20:00
Agenţia Ros Casa Imobiliare, la dispoziţia clienţilor
Advertorial
Numele meu este Roșian Sebastian şi sunt proprietarul agenţiei imobiliare Ros Casa Imobiliare SRL. Activăm din anul 2015 pe piaţa imobiliară din Bihor, iar din 2017 suntem şi pe piaţa imobiliară din Arad, Timişoara, Cluj şi Bucureşti. În aceşti ani, frumoşi din toate punctele de vedere, am reuşit să creştem şi, spre bucuria noastră, chiar să depăşim în tranzacţii imobiliare alte agenţii cu o experienţă mai mare în domeniu, iar acest lucru se datorează seriozităţii, rapidităţii în încheierea tranzacţiilor, disponibilităţii noastre faţă de clienţi şi nu în ultimul rând amabilităţii maxime.
22 Iulie 2019, 12:09
Petreceri de neuitat la Habit Club: Celebrul DJ german Zwette vine la Oradea! (FOTO / VIDEO)
Timp liber
Petrecerile pe „malul” piscinei la Habit Club au fost reluate la finalul lunii mai, iar de atunci orădenii sunt aşteptaţi, vineri de vineri, să petreacă seri de neuitat.
18 Iulie 2019, 11:48
Simona Halep escaladează din nou topurile tenisului mondial
Advertorial
Simona Halep este de câţiva ani buni port-stindardul tenisului românesc. Timp de mai bine de cinci ani, Simona a fost între primele zece jucătoare are lumii. Acest fapt îi aduce aura de cea mai constantă jucătoare de top de pe planetă din această perioadă, nicio altă tenismenă neavând asemenea continuitate în joc la nivel înalt.
17 Iulie 2019, 15:00
Vino şi tu la Rivo Brunch!
Advertorial
Aşa cum şi-a obişnuit clienţii, Rivo aduce noi concepte în Oradea. Inspirați din străinătate şi, mai nou, din Bucureşti şi Mamaia, reprezentanții Rivo Restaurant and Lounge lansează, în 20 iulie, primul brunch pe zona de lounge.
16 Iulie 2019, 17:37
Distribuţia gazelor naturale, oprită luni în Sălard
Advertorial
Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat luni, 15 iulie, începând cu ora 10:00, în localitatea Sălard din judeţul Bihor. Compania Delgaz Grid informează că pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuţie este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale, luni, 15 iulie, începând cu ora 10.00, în localitatea Sălard.
13 Iulie 2019, 17:50
  1 2 3  5  7 8 9  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.379 RON
  • 1 EUR = 4.7646 RON
  • 1 HUF = 0.0141 RON