URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Aprilie 2024, 09:24

Ediția a II-a a Maratonului pentru Educație Antreprenorială (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând cu luna martie 2024, CONFEDERAȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ANTREPRENORIAT FEMININ (CONAF) a inițiat la nivelul întregii țări Maratonul pentru Educație Antreprenorială, ediția a II-a. CONAF Bihor este reprezentată de fondatorii Academiei de Business și Leadership Open Tribe.

Demersurile privind educația antreprenorială ale CONAF au la bază „Pactul pentru Educație Antreprenorială” încheiat în anul 2019 cu Ministerul Educației şi Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze - FPPG și resemnat ȋn anul 2022 pentru o perioadă de 4 ani. De asemenea, sucursalele CONAF din întreaga țară au încheiat propriile Acorduri de colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene care vizează organizarea de ore de educație antreprenorială în școli și licee, de care au beneficiat până ȋn prezent peste 5.000 de elevi.

În acest context, după desfășurarea primei ediții (2023) la care au participat 11 judeţe din România (Argeş, Braşov, Bacău, Brăila, Bihor, Buzău, Constanţa, Galaţi, Neamţ, Timiş, Tulcea) și municipiul Bucureşti, s-a decis organizarea ediției a II-a a Maratonului pentru educație antreprenorială la nivel național (cu participarea a peste 20 de județe și a municipiului București).

În baza Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat la nivel național, CONAF BIHOR a încheiat Acordul de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor pentru desfășurarea de ore de educație antreprenorială în licee, precum și organizarea competiției planurilor de afaceri la nivel local și național.

Scopul acestui proiect este promovarea educației antreprenoriale în rândul elevilor de liceu, precum și pregătirea acestora pentru un mediu antreprenorial competitiv.

Maratonul constă într-un concurs de planuri de afaceri prezentate de echipele de liceu.

Obiectivele urmărite în acest proiect sunt: dezvoltarea spiritului antreprenorial, exersarea muncii în echipă, susținerea punerii în practică a celor mai bune idei de afaceri, mentorarea de către un mediu antreprenorial competitiv, pregătirea pieței antreprenoriale a României de mâine.

Începând cu luna aprilie 2024, se desfășoară orele de educație antreprenorială susținute de către antreprenori locali în liceele din județul Bihor. Școlile înscrise în acest proiect sunt Colegiul Național Onisifor Ghibu, Colegiul Național Emanuil Gojdu, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Tehnic Traian Vuia, respectiv Colegiul Economic Partenie Cosma. Acest proiect se va finaliza cu un concurs de planuri de afaceri realizate de elevii din aceste licee.

Faza locală a Maratonului pentru Educație Antreprenorială va avea loc în data de 17 mai 2024 printr-un eveniment organizat la Teatrul Regina Maria, începând cu orele 10.00. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate din întreaga țară, elevi și profesori din liceele orădene. Elevii își vor prezenta planurile de afaceri în fața unui juriu format din antreprenori de renume. Se vor puncta: ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare în fața juriului.

Echipele participante vor fi răsplătite pentru efortul lor cu diferite premii în bani și vouchere. De asemenea, primele trei echipe câștigătoare se vor califica la etapa națională a maratonului, care va avea loc în 24 mai, în București.

Echipa Open Tribe

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON