URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2024, 08:04

Ne enervează: Locuitorii Palatului Vulturul Negru din Oradea, inundați de gunoaiele aruncate de angajații a două localuri din pasaj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una dintre scările de acces în clădirea Palatului Vulturul Negru, bijuteria arhitecturală cu care se laudă municipalitatea orădeană, a fost transformată într-un depozit de gunoaie.

„Clădirea Art Nouveau pozată din toate direcțiile este așa de apreciată încât angajații și administratorii pub-urilor Lordʼs și Green Pub aruncă și depozitează gunoaiele în scara locuită de familii și copii și în curtea interioară, pe domeniul public”, a reclamat zilele trecute BIHOREANULUI unul dintre locuitorii clădirii.

Oamenii se tem că din cauza gunoaielor neselectate ar putea izbucni oricând un incendiu în casa scării.

„Găsim hârtii, cartoane, sticle cu resturi de băuturi alcoolice scurse pe jos. Aici este și loc de fumat pentru angajații cluburilor Lordʼs și Green Pub de sub pasaj, ceea ce constituie pericolul unui iminent incendiu. Dacă vom avea într-o zi, Doamne ferește, un nou caz «Ferma dacilor» să nu dea nimeni vina pe un scurt-circuit, când inconștiența unor «gunoaie» nu are margini”, a avertizat orădeanul.

Situația este cu atât mai neplăcută cu cât se menține de ani de zile.

Sesizată de vecini, Poliția Locală Oradea a făcut începând de marți controale în teren la toate localurile din zonă. În urma verificărilor, cele două cluburi, la care s-au găsit cele mai mari nereguli, vor fi amendate cu 1.500 lei pentru că nu s-au îngrijit de întreținerea curățeniei în jurul pubelelor de gunoi conform obligațiilor instituite prin Regulamentul serviciului de salubritate al municipiului Oradea din anul 2020.

„Acești agenți economici au mai fost sancționați contravențional în anul 2023 pentru fapte similare”, a declarat joi pentru BIHOREANUL directorul Poliției Locale Oradea, Samuel Milian.

Cele două localuri din Palatul Vulturul Negru figurează în evidențele Poliției Locale cu mai multe sancțiuni încasate pentru nerespectarea prevederilor regulamentului de salubritate. Și tot degeaba...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@Pamela Anderson care esti
…în fiecare zi cei de la RER duc gunoaiele. Doar ca ca era vouă greu și nu mai știați drumul dimineața ca să îl duceți. Ce să se intre în subsol…doar vezi din poze și știi de l fața locului ca sacii erau depozitați până de-asupra ușii de acces în beci. Ușa are interfon, camere de filmat exact de-asupra ei și pe toată zona pasajului … așa ca nu dezinforma ca e clar doar cine aruncă gunoaie acolo. De omenii străzii nici să nu mai vorbim…în afară de Crețu și Lupu care sunt in slujba voastră și vă face munca atunci când îi plătiți, nu e nimeni.
Postat 06 Ianuarie 2024, 15:58 de Vulturul
Operațiunea gunoiul
Fiind un om din partea locului aș vrea să punctez câteva aspecte : 1. Ambele locații au ctr cu firme de salubrizate. 2. Articolul are un caracter tendențios în ideea în care pozele au fost făcute pe 02.01.2024. Ne pare rău pt volumul mai mare de ambalaj datorat weekendului prelungit, corelat cu petrecerea de Revelion. Unde trebuiau aruncate ambalajele, în strada? 3. In bijuteria Palatul Vulturul Negru se mai cazează oamenii străzii care strâng la rândul lor gunoaie în incinta. 4. Ușa de la intrarea în imobil este defecta, oricine are acces, se arunca gunoaie, se sta în casa scării....Noi nu putem gestiona această chestiune. Este simplu să arăți cu degetul. 5. Asociația de proprietari, prin reprezentantul sau, să monteze camere de supraveghere, să repare usa, să coboare și la demisol, să scăpăm de oamenii străzii... 6. Sunt 2 locații, unde aparent se bea alcool, nu se aruncă la gunoi. Resturile de lichide din recipiente se aruncă în chiuveta. Nu știu ce ar putea lua foc. Poate acumulările de metan de la dejecțiile din pivnițele palatului. 7. La mulți ani!
Postat 05 Ianuarie 2024, 21:58 de Pamela
O să fie și mai bine ...
... din moment ce pasajul se transformă în piață volantă cu de toate, cu lapte și brânză, cu ceapă și cârnați.
Postat 05 Ianuarie 2024, 19:07 de KP
Ce asteptari sa ai de la cele mai jegoase localuri din oras...
Sa le lasati acest articol si ca recenzie pe fiecare platforma, inclusiv tripadvisor de unde isi culeg clientii straini care viziteaza orasul...
Postat 05 Ianuarie 2024, 13:21 de cristianteofil
E meteahna printre ”afaceristi corecti”
Similar e si in curtea din str.Indep.24, unde in curtea vecina, adica in str.Indep.22 activeaza Terasa Mediterana. Numai ca smecherul de patron a gasit sa incuie garajul (prim) unde depoziteaza toate resturile ramase, inclusiv cele de mancare de la Terasa Mediterana. Doar celor de la sanepid nu le pute nimic(nici daca le reclami). Nu ar da bine sa depoziteze resturile in putrefactie in zona terasei Mediterana, caci nu ar mai avea clienti.
Postat 05 Ianuarie 2024, 11:33 de satan
Iresponsabili
…unii numai din foametea de a face bani au pierdut bunul simț, respectul pentru oameni, legi și chiar față de clădirea în sine, in cazul ăsta care le produce bani. Chistoace pe jos văd acolo …dintr-o prostie crasa poate duce la o tragedie și o pierdere pierdere de vieți și chiar clădirea perla orașului. Îs curios dacă domnul administrator a unuia din pub’ur si al director AIO e mândru de isprava sa și a oamenilor lui. Prea mică amenda …bani din 10 shoturi …altul arunca pe stradă un sac menajer și îi e confiscată mașina și dă 10000 din buzunar.
Postat 05 Ianuarie 2024, 08:59 de Vulturul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON